Filmmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Filmmonteur? Lees de functieomschrijving.

De filmmonteur monteert films.

De filmmonteur werkt voor een regisseur of een filmproducent. De filmmonteur krijgt beelden aangeleverd van de regisseurs en van de cameramensen en krijgt vervolgens de opdracht deze te monteren. De filmmonteur werkt over het algemeen met montageprogramma's op de computer (waaronder bijvoorbeeld after effects). De regisseur zit over het algemeen vaak bij het montageproces of geeft de filmmonteur bepaalde adviezen en opdrachten. Zo kunnen er meerdere beelden geschoten zijn en wil de regisseur dat alleen bepaalde beelden gebruikt worden (omdat daar bijvoorbeeld de acteurs het beste op spelen). De filmmonteur luistert naar de regisseur en doet wat hij vraagt.

Bij het monteren van de film let de filmmonteur op de continuïteit van de beelden (om zo onvolkomenheden te voorkomen), kijkt hij welke beelden kwalitatief het beste in elkaar zitten en gebruikt deze en monteert hij deze (om zo voor kwalitatief hoogstaande films te zorgen).

De filmmonteur is verantwoordelijk voor het ordenen en monteren van de beelden die hij krijgt aangeleverd zodat er een goed eindproduct ontstaat. Hij zet waar nodig muziek onder de beelden, knipt en plakt beelden, snijdt beelden, doet de color correction (de kleuren van de film verbeteren, helderder maken e.d.) en synchroniseert waar nodig het geluid.

Het werk van de filmmonteur is zeer belangrijk voor de uiteindelijke film. De filmmonteur kan door de beelden op een bepaalde manier achter elkaar te plaatsen of dingen toe te voegen of te verwijderen voor een beter product zorgen. De montage is vaak ook erg belangrijk wat betreft de sfeer van de film: de filmmonteur kan deze maken of breken. Daarom moet de filmmonteur perfectionistisch en verantwoordelijk te werk gaan.

Wil je werken als Filmmonteur?

Werk je al als Filmmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Filmmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Filmmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Filmmonteur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Filmcrew
 • Regisseur
 • Andere monteurs
 • Montage assistent

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Filmmonteur

Wat verdient een Filmmonteur?

Voor het beroep van filmmonteur valt geen specifieke salarisindicatie te geven. Het salaris is afhankelijk van de filmproducent of regisseur waarvoor de filmmonteur werkt. Zo verdient een filmmonteur die voor een grotere filmproducent meer dan iemand die voor een kleinschalige regisseur of filmproducent werkt.

Salarisschaal Filmmonteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Filmmonteur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Filmmonteur

Hoe goed is de toekomst voor de Filmmonteur? 

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld en hangt af van de filmmonteur in kwestie. De filmmonteur moet een goed portfolio opbouwen en veel werk aannemen om zo zichzelf in de markt te spelen en grotere opdrachten te krijgen. Daarnaast kan de filmmonteur om bij te verdienen ook workshops en cursussen montage geven of gaan werken als docent.

Baankans Filmmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Filmmonteur worden: Opleidingen tot Filmmonteur

Hoe word je een Filmmonteur? 

De filmmonteur heeft een opleiding aan de Nederlandse Film en Televisie Academie gevolgd (hbo, vierjarig) of heeft een opleiding film en media (4 jarig, mbo) of andere soortgelijke filmopleiding gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Filmmonteur

Meer opleidingen Filmmonteur

Weet je nog niet of je Filmmonteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Filmmonteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Filmmonteur

Met wie werkt een Filmmonteur samen? 

Het netwerk van de filmmonteur bestaat uit de filmcrew, de regisseur, andere monteurs en eventueel een montage assistent.


 • Filmcrew
 • Regisseur
 • Andere monteurs
 • Montage assistent
Filmmonteur


Organisaties waar een Filmmonteur werkzaam is

Waar werkt een Filmmonteur meestal? 

De filmmonteur werkt voor een filmproducent of regisseur.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Filmmonteur

Waar kun je het beste werken als Filmmonteur? Hieronder vindt je de best door de Filmmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Filmmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Filmmonteur:

Welke competenties heeft een een Filmmonteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Filmmonteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Filmmonteur nodig? 

De filmmonteur is een waarnemer. Hij let goed op de continuïteit van de film en let goed op de beelden die hij snijdt en monteert. Daarnaast is hij een perfectionist. Hij werkt perfectionistisch, accuraat en nauwkeurig om de montage zo goed mogelijk te doen, geen fouten te maken en zo te zorgen voor een goed eindproduct.

Bekijk de persoonstypen voor Filmmonteur


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Filmmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Filmmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Filmmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Filmmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Filmmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Filmmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Filmmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Filmmonteur iets voor je?

Zou je graag Filmmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Filmmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Filmmonteur

Marc

Filmmonteur. En ik maar zoeken naar video editor.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar