U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Voorman

Voorman worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een voorman? Lees de functieomschrijving.

Een Voorman is iemand die leiding geeft aan de werknemers van een bepaalde afdeling van een bedrijf. Dit bedrijf kan behoren tot heel diverse sectoren, zoals de scheepsbouw, groothandel, logistiek, bouw en techniek. Ook zijn alle verschillende afdelingen mogelijk.

De Voorman zorgt ervoor dat het werk goed wordt afgeleverd. Hij maakt een planning voor de afdeling, denkt mee over verbeteringen en helpt de werknemers bij problemen en vragen. De Voorman begeleidt het personeel op de afdeling en controleert de voortgang van de werkzaamheden. De Voorman zorgt er tevens voor dat de werknemers zich goed kunnen ontwikkelen en dat de sfeer goed is.

De Voorman heeft meestal niet alleen leidinggevende taken, maar neemt ook andere werkzaamheden op zich. Zo zal een Voorman van de technische dienst ook zelf technische mankementen verhelpen en onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Een Voorman in de scheepsbouw zal ervoor zorgen dat alle werkzaamheden soepel verlopen, maar houdt zich zelf ook bezig met het routen van kabels en aansluitingen van elektrische systemen en het uitwerken van tekeningen.

De Voorman rapporteert zijn werkzaamheden aan de Manager of de directie. Hij is daarmee de schakel tussen de afdelingen en het bestuur van het bedrijf.

Mensen vonden ons op: Job Voorman, Baan Voorman, Voorman Worden, Functie-eisen Voorman, Verantwoordelijkheden Voorman, Functieprofiel Voorman, Wat doet een Voorman, Werken als Voorman.

Voorman worden: Opleiding tot voorman

Welke opleiding iemand nodig heeft om Voorman te worden, hangt af van de sector waarin deze werkzaam zal zijn. Zo zijn scheepsbouwbedrijven op zoek naar iemand met een elektrotechnische opleiding op MBO- of HBO-niveau en een Voorman Werktuigbouwkunde heeft vanzelfsprekend een diploma Werktuigbouwkunde op HBO-niveau nodig. Om Voorman in een supermarkt te worden, heb je vaak geen specifiek diploma nodig. Wel is ervaring erg gewenst.

Ook managementopleidingen als Afdelingschef (MBO), Afdelingsmanager (HBO) en Business Management (WO) zijn vaak geschikt.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Voorman, Voorman Worden, Opleidingsniveau Voorman, Scholing Voorman, Studie Voorman, Bijscholing Voorman, Omscholing Voorman.

Organisaties waar een voorman doorgaans werkzaam is

Een Voorman kan terecht bij allerlei soorten afdelingen bij verschillende soorten bedrijven. Zo kan hij leiding geven aan een communicatie-afdeling bij een gemeente, maar ook aan de afdeling verkoop bij een groothandel.

De meeste van deze organisaties streven naar winst en horen dus bij de profitsector, maar een Voorman kan ook werkzaam zijn bij een non-profitorganisatie. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Voorman, Voorman Worden, Opleidingsniveau Voorman, Scholing Voorman, Studie Voorman, Bijscholing Voorman, Omscholing Voorman.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden voorman

Een Voorman kan rekenen op zo’n €1200,- tot €2700,- bruto per maand.

Het salaris van een Voorman hangt voor een belangrijk deel af van de sector waar het bedrijf waar hij werkzaam is bij hoort. Ook is het bedrag afhankelijk van de ervaring, leeftijd, opleiding en precieze taken van de Voorman.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand en een auto van de zaak, hangen af van het bedrijf waar de Voorman werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Voorman, Loon Voorman, Wat verdien je als Voorman, Salarisschaal Voorman, Salarisindicatie Voorman, Bonus Voorman, CAO Voorman, Brutoloon Voorman, Nettoloon Voorman, Vakantiedagen Voorman, Pensioen Voorman.

Competenties, skills & vaardigheden voorman

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Coachen
 • Plannen en organiseren
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Voorman, Vaardigheden Voorman, Attitude Voorman, Kwalificaties Voorman, Competentieprofiel Voorman.

Boeken voor het beroep voorman

Wil je meer weten over het beroep voorman? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je voorman bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken voorman te komen.

Handleiding Standaard Lichamelijk Onderzoek I | Bohn Stafleu van Loghum

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789036823210 | 158 pagina's

Handleiding Standaard Lichamelijk Onderzoek bij kinderen met een Centraal Motorische PareseDeze uitgebreide handleiding beschrijft de uitvoering van het standaard lichamelijk onderzoek bij kinderen met een Centraal Motorische Parese (CMP). De handleiding ...

De voorman | Bas Kromhout

henk Feldmeijer bevlogen leider van de Nederlandse SS - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789025438371 | 560 pagina's

Henk Feldmeijer en de Nederlandse SS Op polygoonbeelden loopt hij parmantig voor de SS-troepen uit – Henk Feldmeijer, waarschijnlijk de fanatiekste Nazi die Nederland rijk was. Veel is er niet over hem bekend want vlak voor het eind van de oorlog kwam hij...

Voorman - een biografie van w.h. | Perry

een biografie van Willem Hubert Vliegen, 1862-1947 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789029533867 | 483 pagina's

Dit product is Goed...

Mensen vonden ons op: boeken voor Voorman, Voorman ebooks, boek Voorman.

Persoonstypen voorman

Persoonstypen die passen bi j een Voorman zijn Baas en Waarnemer.

Een Voorman stuurt het personeel aan, lost problemen op en maakt planningen. De Voorman is direct, onafhankelijk en kan goed beslissingen nemen (Baas).

Een Voorman dient een goed overzicht te hebben over de afdeling. Hij moet zien waar dingen niet goed gaan en verbeterd moeten worden (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Voorman, Karakter Voorman.

Netwerk voorman

Een Voorman is verantwoordelijk voor een bepaalde afdeling. Hij stuurt de mensen van deze afdeling aan en is voor hen een aanspreekpunt. De Voorman komt dus veel in aanraking met de medewerkers van zijn afdeling.

Tevens heeft de Voorman veel contact met de Manager, Bedrijfsleider en Directie. Aan hen legt hij verantwoording af en stelt hij verbeteringen voor. Ook overlegt de Voorman met hen over bepaalde processen en problemen. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Voorman, Medewerkers Voorman.

Is het beroep voorman iets voor jou?

Zou je graag voorman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als voorman bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Voorman, beroepskeuzetest Voorman, beroep Voorman kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden voorman

Een Voorman kan bij veel verschillende bedrijven en bij verschillende afdelingen terecht, dus in dat opzicht is er veel arbeidsperspectief. Als je een functie als Voorman in een bepaalde sector wil en/of op een specifieke afdeling wil, zijn er natuurlijk minder vacatures beschikbaar.

Een Voorman kan bij goed functioneren steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. De Voorman kan bijvoorbeeld doorgroeien naar een grotere afdeling. Ook kan hij uiteindelijk, na eventueel enkele cursussen gevolgd te hebben, doorgroeien tot Manager van het bedrijf.

Arbeidsmarktperspectief score voorman

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep voorman. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Voorman, Promotie mogelijkheden Voorman, Carriere Voorman.

Solliciteren op de functie voorman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als voorman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor voorman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als voorman. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Voorman, CV Voorman, sollicitatie Voorman.

Interviews met voorman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures voorman

Op zoek naar een nieuwe baan als Voorman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Voorman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Voorman is iemand die leiding geeft aan de werknemers van een bepaalde afdeling van een bedrijf. Dit bedrijf kan behoren tot heel diverse sectoren, zoals de scheepsbouw, groothandel, logistiek, bouw en techniek. Ook zijn alle verschillende afdelingen mogelijk.

Beoordeling Voorman

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Voorman' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Voorman

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep