Dakdekker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dakdekker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep dakdekker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je dakdekker wordt.

 

Wat is een Dakdekker?

De Dakdekker heeft een fysiek inspannende baan op hoogte. De Dakdekker moet dan ook geen hoogtevrees hebben. Aangezien er gewerkt wordt met machines en gereedschap is het noodzakelijk om enige feeling te hebben met techniek.

Dakdekkersbedrijven houden zich bezig met het verwijderen van oude daken, het aanleggen van nieuwe daken en het verrichten van onderhoud aan kapotte daken.

De Dakdekker voert deze zaken uit in samenwerking met zijn collega's en onder leiding van een voorman. De werkzaamheden beslaan het strippen van oude daklagen (dakpannen, isolatie, geraamte etc.), het procedureel verantwoord verwijderen van de afvalmaterialen, het aanschaffen en aanbrengen van het nieuwe materiaal en/of het repareren van defecten in de dakbedekking. Afhankelijk van de 'specialisatie' van de Dakbedekker wordt er gewerkt met bitumen, metaal, dakpannen of bijvoorbeeld lei als laatste deklaag van het dak. De dakbedekking wordt bevestigd met behulp van soldeer-, timmer- en lastechnieken en -apparatuur. Voor veel gebouwen kan gebruik gemaakt worden van een lift om de nodige materialen en apparatuur naar boven te krijgen, maar de Dakdekker zal ten alle tijde een beroep moeten doen op zijn spierkracht.

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden dient de Dakdekker ten slotte zeker te weten of hij werkzaam is op het juiste dak. Fouten kunnen voor nare situaties zorgen.

De Dakdekker werkt op de gebruikelijke bouwwerktijden.Wil je werken als Dakdekker?

Werk je al als Dakdekker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dakdekker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Dakdekker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Dakdekker in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Dakdekker
  • Bouwvakker
  • Voorman

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €1900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

76


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dakdekker

Wat verdient een Dakdekker?

 De Dakdekker wordt tijdens zijn/haar opleiding al werkzaam bij een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het dekken van daken. Het loon van de Dakdekker is conform de CAO Metaal & Techniek en is afhankelijk van leeftijd. Als Dakdekker verdien je tussen de €1300 en €1900 bruto per maand.

Naast het loon krijgt de Dakdekker dezelfde secundaire arbeidsvoorwaarden als iedere ander medewerker binnen de CAO Metaal & Techniek. Zo zal er sprake zijn van 24 vakantiedagen per jaar, 13 arbeidsduurvergrotingsdagen per jaar (vrije dagen), een collectief geregeld pensioen en een collectieve zorgverzekering. Bovendien is er een vakantietoeslag acht procent, een jaarlijkse scholingsdag, een salarisverhoging conform de CAO, een reiskostenvergoeding en een keuzemogelijkheid m.b.t. de uitbetaling van overuren (in vrije tijd, pensioenopbouw of loon).

Salarisschaal Dakdekker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Dakdekker

Op zoek naar een nieuwe baan als Dakdekker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dakdekker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Dakdekker vacatures

Vacature Dakdekker
Luba
Functieomschrijving Voor jouw toekomstige werkgever zijn wij op zoek naar (ervaren) dakdekkers voor diverse en uiteenlopende projecten. Het gaat om een vaste baan. Je komt te werken binnen een klein …
Vacature Voorman dakdekker
Randstad
Ben jij een gemotiveerde, flexibele maar vooral harde werker? Als ervaren dakdekker heb jij absoluut geen hoogtevrees en begrijp jij als geen ander dat ieder dak weer net even anders …
Vacature Ervaren dakdekker
Luba
Functieomschrijving In deze functie ga je aan de slag als dakdekker! Vroeg opstaan is voor jou geen probleem. Je gaat samen met je collega's met de werk bus naar de …
Vacature Voorman dakdekker
Randstad
Ben jij een gemotiveerde, flexibele maar vooral harde werker? Als ervaren dakdekker heb jij absoluut geen hoogtevrees en begrijp jij als geen ander dat ieder dak weer net even anders …
Vacature Dakdekker
VNOM
Wat ga je doen? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren Dakdekker! Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging En zijn renovatiewerkzaamheden echt iets voor jou? Voor ons …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dakdekker

Wat is de toekomst van Dakdekker?

De Dakdekker kan binnen de sector zijn werkzaamheden blijven uitvoeren. Het is op den duur mogelijk om naar een hoger Dakdekkersniveau door te stromen, indien de benodigde papieren hiervoor gehaald worden.

De Dakdekker zou binnen de bouwsector werkzaam kunnen worden voor een ander onderdeel (bijvoorbeeld als timmerman, metselaar, loodgieter), maar ook hiervoor dienen andere diploma's gehaald te worden.

Momenteel heeft de bouwsector te kampen met een daling in nieuwbouwprojecten i.v.m. de economische crisis en de vermindering van het aantal verkochte/gekochte huizen. Er wordt verwacht dat dit op den duur weer zal aantrekken, waardoor het aantal klussen weer zal stijgen. Bovendien zullen er de komende jaren Dakdekkers met pensioen gaan, waardoor de instroom van nieuwelingen gewenst is.

Huidige aantal vacatures

76


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Dakdekker worden: Opleidingen tot Dakdekker

Wil je Dakdekker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Dakdekker.

Hoe word je een Dakdekker? 

Om Dakdekker te worden dient er allereerst een opleiding tot Dakdekker gevolgd te worden. Afhankelijk van het beoogde werkniveau kan er gekozen worden voor een MBO opleiding op niveau 2, 3 of 4.

Voor de opleiding tot Dakdekker dient men te beschikken over een VMBO diploma (ahet niveau varieert, afhankelijk van de gewenste richting) of over een eerdere Dakdekkeropleiding. Zo kan men doorstromen naar niveau 3 na de opleiding Dakdekker op 2 te hebben afgerond.

De opleiding tot Primair Dakdekker duurt twee jaar, de opleiding tot Allround Dakdekker duurt drie jaar en de opleiding tot Voortgezette Dakdekker duurt één jaar.

Tijdens de opleiding tot Primaire Dakdekker leert de gegadigde hoe hij daken moet afstrippen en opnieuw moet aanleggen. Er dient een richting gekozen te worden (lei, bitumen, metaal, kunststof of dakpannen). Tijdens de opleiding tot Allround Dakdekker leer je over meerdere soorten dakdekking en leer je leiding te geven aan kleine groepen. De opleiding tot Voortgezette Dakdekker draait om de te gebruiken procedures tijdens het dakdekken. Na afronding van deze opleiding mag men zelfstandig daken leggen en kan men optreden als voorman (leidinggevende over een groep bouwvakkers).

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Dakdekker

Dakdekker
Lekkage fiksen, renoveren of isoleren, jij pakt iedere dakklus aan! Jij kunt niet langs een huis wandelen zonder naar het dak te kijken. Het liefst zit je op het dak …
Dakdekker

Omscholen of doorgroeien tot Dakdekker

Als je Dakdekker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Dakdekker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Dakdekker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Dakdekker?

Competenties en Vaardigheden Dakdekker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Dakdekker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Dakdekker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Dakdekker

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Dakdekker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Dakdekker. Als Dakdekker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Dakdekker:


zie volledige beschrijving persoonstype Dakdekker

Vakkennis voor een Dakdekker

Het is voor een Dakdekker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Dakdekker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Dakdekker


Werkervaring Dakdekker

Het is voor een startend Dakdekker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Dakdekker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Timmerman, Loodgieter, Rietdekker .

Iets anders leren?

Is Dakdekker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Dakdekker

Met wie werkt een Dakdekker samen? 

Binnen de organisatie van het Dakdekkersbedrijf zal er gewerkt worden onder leiding van een voorman. De Dakdekker werkt samen in een team van Dakdekkers bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Tevens zal er sprake zijn van contacten met bouwlieden met een andere specialisatie (timmerman, metselaar e.d.). Dit contact zou kunnen gaan over het afstemmen van werktijden, maar ook over het gezamenlijk aannemen van klussen.

De Dakdekker voert zijn werkzaamheden uit voor zijn klanten. Doorgaans betreffen dit particulieren of bedrijven, maar het zou voor kunnen komen dat er daken gedekt dienen te worden voor de overheid. Aangezien de Dakdekker in de particuliere sector werkzaam is, moet er klantvriendelijk gewerkt worden om klussen in de toekomst veilig te stellen.


  • Dakdekker
  • Bouwvakker
  • Voorman
Dakdekker


Organisaties waar een Dakdekker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Dakdekker meestal werkt.

Waar werkt een Dakdekker?

Na afronding van de opleiding tot Dakdekker zal de gegadigde werkzaam worden voor een aannemers- of dakdekbedrijf. Binnen dit bedrijf zal er gewerkt worden aan nieuwbouw en/of restauratie met het doel winst te maken.

Op den duur zou de Dakdekker er voor kunnen kiezen om zelf zijn eigen Dakdek- of aannemersbedrijf te starten.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Dakdekker

Waar kun je het beste werken als Dakdekker? Hieronder vind je de best door de Dakdekker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dakdekker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dakdekker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Dakdekker.

Welke competenties heeft een Dakdekker nodig?

Een Dakdekker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Dakdekker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Dakdekker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Dakdekker nodig? 

De Dakdekker heeft een zorgzame, verantwoordelijke, spontane, snelle, nieuwsgierige, productieve en charmante persoonlijkheid. Toch is het ook zo dat de Dakdekker op zijn tijd impulsief, ongedisciplineerd en inflexibel kan reageren (Loyalist).

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden probeert de Dakdekker te zorgen voor een plezierige, werkbare sfeer. Tevens lukt het hem om verantwoordelijk te werk te gaan op de momenten dat het nodig is zoals bij dreigend gevaar op grote hoogte (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Dakdekker


Levensgenieter


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Dakdekker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Dakdekker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dakdekker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dakdekker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dakdekker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dakdekker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dakdekker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dakdekker iets voor je?

Zou je graag Dakdekker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dakdekker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Dakdekker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Dakdekker

Vacature Dakdekker Harderwijk
Hartd. BV
Bij Hartd. zijn we op zoek naar zelfstandige dakdekkers. Als dakdekker ben je operationeel verantwoordelijk voor een veilige werkplek, lever je kwaliteit,  overleg en stem je de werkzaamheden af met …
Vacature Voorman Dakdekker
WerkTalent
Als voorman dakdekker, ben je verantwoordelijk voor het aansturen van de dakdekkers en dankassistenten in je ploeg. Jij zorgt ervoor dat iedereen voorzien is van veiligheid- en arbomiddelen en je …
Vacature Dakdekker
VNOM
Wat ga je doen? Ben jij een echte dakdekker die geniet van een strak gelegd nieuw dak, waarbij alle banen mooi gelegd zijn? Dan ben je hier aan het juiste …
Vacature Servicemonteur Dakdekker
VNOM | Recruiter RdamVNOM
Wat ga je doen? Voor een dynamische organisatie uit de omgeving Amsterdam ben ik op zoek naar een Servicemonteur Dakdekker. Als Servicemonteur Dakdekker ben je in staat om zelfstandig op …
Vacature Servicemonteur Dakdekker
VNOM
Wat ga je doen? Wij zijn een dynamische organisatie in de regio Alphen aan den Rijn en wij zijn op zoek naar een Servicemonteur Dakdekker! Als Servicemonteur Dakdekker ben je …

Actuele blogposts


reacties op Dakdekker

Cordisdak

Ook wij zoeken een leerling dakdekker omgeving emmen.

integer dak advies

wij zoeken een allround dakdekker of 1 die dat  wil worden.met capaciteiten voor een bedrijfs overname.dit is een serieus bericht. dus niet voor de flierefluiter. www.dakcompleet.nl

Jan

Heel goed Frits,we hebben een eigen CAO.Gr.

Flexxconnect Personeel & Zo

Dakdekkers hebben zeker een eigen cao en dit is BIKUDAK. Deze cao hanteer ik als uitzendbureau/werving en selectie gelukkig wel. Sterker nog de uurlonen liggen bij zelfs een beetje hoger. Kortom in heel het land kan ik dakdekkers aan een goede baan helpen met een vast contract tot optie naar een half jaar. Schrijf je in met je cv bij info@flexxconnect.nl dan neem ik contact met je op! Op dit moment plek voor leerling dakdekkers en ook ervaren dakdekkers.

dakdekker

Een goede kosteloze advertentie.Slim,Gr.

frits

ik denk dat dakdekkers een eigen cao hebben , bikudak en geen klein metal

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar