Dakdekker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dakdekker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep dakdekker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je dakdekker wordt.

 

Wat is een Dakdekker?

De Dakdekker heeft een fysiek inspannende baan op hoogte. De Dakdekker moet dan ook geen hoogtevrees hebben. Aangezien er gewerkt wordt met machines en gereedschap is het noodzakelijk om enige feeling te hebben met techniek.

Dakdekkersbedrijven houden zich bezig met het verwijderen van oude daken, het aanleggen van nieuwe daken en het verrichten van onderhoud aan kapotte daken.

De Dakdekker voert deze zaken uit in samenwerking met zijn collega's en onder leiding van een voorman. De werkzaamheden beslaan het strippen van oude daklagen (dakpannen, isolatie, geraamte etc.), het procedureel verantwoord verwijderen van de afvalmaterialen, het aanschaffen en aanbrengen van het nieuwe materiaal en/of het repareren van defecten in de dakbedekking. Afhankelijk van de 'specialisatie' van de Dakbedekker wordt er gewerkt met bitumen, metaal, dakpannen of bijvoorbeeld lei als laatste deklaag van het dak. De dakbedekking wordt bevestigd met behulp van soldeer-, timmer- en lastechnieken en -apparatuur. Voor veel gebouwen kan gebruik gemaakt worden van een lift om de nodige materialen en apparatuur naar boven te krijgen, maar de Dakdekker zal ten alle tijde een beroep moeten doen op zijn spierkracht.

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden dient de Dakdekker ten slotte zeker te weten of hij werkzaam is op het juiste dak. Fouten kunnen voor nare situaties zorgen.

De Dakdekker werkt op de gebruikelijke bouwwerktijden.Wil je werken als Dakdekker?

Werk je al als Dakdekker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dakdekker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Dakdekker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Dakdekker in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Dakdekker
  • Bouwvakker
  • Voorman

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €1900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

147


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dakdekker

Wat verdient een Dakdekker?

 De Dakdekker wordt tijdens zijn/haar opleiding al werkzaam bij een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het dekken van daken. Het loon van de Dakdekker is conform de CAO Metaal & Techniek en is afhankelijk van leeftijd. Als Dakdekker verdien je tussen de €1300 en €1900 bruto per maand.

Naast het loon krijgt de Dakdekker dezelfde secundaire arbeidsvoorwaarden als iedere ander medewerker binnen de CAO Metaal & Techniek. Zo zal er sprake zijn van 24 vakantiedagen per jaar, 13 arbeidsduurvergrotingsdagen per jaar (vrije dagen), een collectief geregeld pensioen en een collectieve zorgverzekering. Bovendien is er een vakantietoeslag acht procent, een jaarlijkse scholingsdag, een salarisverhoging conform de CAO, een reiskostenvergoeding en een keuzemogelijkheid m.b.t. de uitbetaling van overuren (in vrije tijd, pensioenopbouw of loon).

Salarisschaal Dakdekker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Dakdekker

Op zoek naar een nieuwe baan als Dakdekker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dakdekker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Dakdekker vacatures

Dakdekkers gezocht
AB Vakwerk
Wil jij de fijne kneepjes van het dakdekkersvak leren? Dan maken we graag kennis met je Als assistent/handlanger dakdekker verricht je alle voorkomende werkzaamheden, zoals isoleren, schroeven etc. Ervaring is …
Dakdekker
AB Vakwerk
- Je verricht alle voorkomende dakdekkers werkzaamheden; - Je gaat aan de slag op zowel hellende als platte daken. Wij vragen: je beschikt over recente, ruime en aantoonbare werkervaring als …
Dakdekker
Olympia Uitzendbureau
Dakdekkersbedrijf in de regio Oss wat zich bezighoudt met o.a. nieuwbouw en renovatiewerkzaamheden \nVoor een dakdekkersbedrijf in de regio Oss zijn we op zoek naar een dakdekker. Ben jij een …
Assistent dakdekker
Olympia Uitzendbureau
Je gaat werken voor een klein bedrijf in Deurne. Er werken ongeveer 6 medewerkers. Doordat ze het ontzettend druk hebben zijn ze op zoek naar een nieuwe collega. Ervaring hoef …
Dakdekker
Olympia Uitzendbureau
Voor een bedrijf in Uden zijn wij op zoek naar een dakdekker. Het is een klein bedrijf met 15 werknemers wat al 23 jaar thuis is in de dakenbouw. Vanwege …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dakdekker

Wat is de toekomst van Dakdekker?

De Dakdekker kan binnen de sector zijn werkzaamheden blijven uitvoeren. Het is op den duur mogelijk om naar een hoger Dakdekkersniveau door te stromen, indien de benodigde papieren hiervoor gehaald worden.

De Dakdekker zou binnen de bouwsector werkzaam kunnen worden voor een ander onderdeel (bijvoorbeeld als timmerman, metselaar, loodgieter), maar ook hiervoor dienen andere diploma's gehaald te worden.

Momenteel heeft de bouwsector te kampen met een daling in nieuwbouwprojecten i.v.m. de economische crisis en de vermindering van het aantal verkochte/gekochte huizen. Er wordt verwacht dat dit op den duur weer zal aantrekken, waardoor het aantal klussen weer zal stijgen. Bovendien zullen er de komende jaren Dakdekkers met pensioen gaan, waardoor de instroom van nieuwelingen gewenst is.

Huidige aantal vacatures

147


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Dakdekker worden: Opleidingen tot Dakdekker

Wil je dakdekker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Dakdekker? 

Om Dakdekker te worden dient er allereerst een opleiding tot Dakdekker gevolgd te worden. Afhankelijk van het beoogde werkniveau kan er gekozen worden voor een MBO opleiding op niveau 2, 3 of 4.

Voor de opleiding tot Dakdekker dient men te beschikken over een VMBO diploma (ahet niveau varieert, afhankelijk van de gewenste richting) of over een eerdere Dakdekkeropleiding. Zo kan men doorstromen naar niveau 3 na de opleiding Dakdekker op 2 te hebben afgerond.

De opleiding tot Primair Dakdekker duurt twee jaar, de opleiding tot Allround Dakdekker duurt drie jaar en de opleiding tot Voortgezette Dakdekker duurt één jaar.

Tijdens de opleiding tot Primaire Dakdekker leert de gegadigde hoe hij daken moet afstrippen en opnieuw moet aanleggen. Er dient een richting gekozen te worden (lei, bitumen, metaal, kunststof of dakpannen). Tijdens de opleiding tot Allround Dakdekker leer je over meerdere soorten dakdekking en leer je leiding te geven aan kleine groepen. De opleiding tot Voortgezette Dakdekker draait om de te gebruiken procedures tijdens het dakdekken. Na afronding van deze opleiding mag men zelfstandig daken leggen en kan men optreden als voorman (leidinggevende over een groep bouwvakkers).

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Dakdekker

Dakdekker
Lekkage fiksen, renoveren of isoleren, jij pakt iedere dakklus aan! Jij kunt niet langs een huis wandelen zonder naar het dak te kijken. Het liefst zit je op het dak …
Meer opleidingen Dakdekker

Weet je nog niet of je Dakdekker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Dakdekker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Dakdekker

Met wie werkt een Dakdekker samen? 

Binnen de organisatie van het Dakdekkersbedrijf zal er gewerkt worden onder leiding van een voorman. De Dakdekker werkt samen in een team van Dakdekkers bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Tevens zal er sprake zijn van contacten met bouwlieden met een andere specialisatie (timmerman, metselaar e.d.). Dit contact zou kunnen gaan over het afstemmen van werktijden, maar ook over het gezamenlijk aannemen van klussen.

De Dakdekker voert zijn werkzaamheden uit voor zijn klanten. Doorgaans betreffen dit particulieren of bedrijven, maar het zou voor kunnen komen dat er daken gedekt dienen te worden voor de overheid. Aangezien de Dakdekker in de particuliere sector werkzaam is, moet er klantvriendelijk gewerkt worden om klussen in de toekomst veilig te stellen.


  • Dakdekker
  • Bouwvakker
  • Voorman
Dakdekker


Organisaties waar een Dakdekker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Dakdekker meestal werkt.

Waar werkt een Dakdekker?

Na afronding van de opleiding tot Dakdekker zal de gegadigde werkzaam worden voor een aannemers- of dakdekbedrijf. Binnen dit bedrijf zal er gewerkt worden aan nieuwbouw en/of restauratie met het doel winst te maken.

Op den duur zou de Dakdekker er voor kunnen kiezen om zelf zijn eigen Dakdek- of aannemersbedrijf te starten.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Dakdekker

Waar kun je het beste werken als Dakdekker? Hieronder vind je de best door de Dakdekker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dakdekker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dakdekker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Dakdekker.

Welke competenties heeft een Dakdekker nodig?

Een Dakdekker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Dakdekker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Dakdekker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Dakdekker nodig? 

De Dakdekker heeft een zorgzame, verantwoordelijke, spontane, snelle, nieuwsgierige, productieve en charmante persoonlijkheid. Toch is het ook zo dat de Dakdekker op zijn tijd impulsief, ongedisciplineerd en inflexibel kan reageren (Loyalist).

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden probeert de Dakdekker te zorgen voor een plezierige, werkbare sfeer. Tevens lukt het hem om verantwoordelijk te werk te gaan op de momenten dat het nodig is zoals bij dreigend gevaar op grote hoogte (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Dakdekker


Levensgenieter


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Dakdekker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Dakdekker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dakdekker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dakdekker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dakdekker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dakdekker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dakdekker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dakdekker iets voor je?

Zou je graag Dakdekker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dakdekker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Dakdekker

Cordisdak

Ook wij zoeken een leerling dakdekker omgeving emmen.

integer dak advies

wij zoeken een allround dakdekker of 1 die dat  wil worden.met capaciteiten voor een bedrijfs overname.dit is een serieus bericht. dus niet voor de flierefluiter. www.dakcompleet.nl

Jan

Heel goed Frits,we hebben een eigen CAO.Gr.

Flexxconnect Personeel & Zo

Dakdekkers hebben zeker een eigen cao en dit is BIKUDAK. Deze cao hanteer ik als uitzendbureau/werving en selectie gelukkig wel. Sterker nog de uurlonen liggen bij zelfs een beetje hoger. Kortom in heel het land kan ik dakdekkers aan een goede baan helpen met een vast contract tot optie naar een half jaar. Schrijf je in met je cv bij info@flexxconnect.nl dan neem ik contact met je op! Op dit moment plek voor leerling dakdekkers en ook ervaren dakdekkers.

dakdekker

Een goede kosteloze advertentie.Slim,Gr.

frits

ik denk dat dakdekkers een eigen cao hebben , bikudak en geen klein metal

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar