Afdelingsmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Afdelingsmanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep afdelingsmanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je afdelingsmanager wordt.

Wat is een Afdelingsmanager?

Als Afdelingsmanager heb je de leiding over een afdeling. Dit kunnen alle mogelijke afdelingen zijn binnen allerlei bedrijven. Bijna alle bedrijven bestaan uit diverse afdelingen die geleid worden door een Afdelingsmanager. De Afdelingsmanager geeft leiding aan de medewerkers van de afdeling en zorgt ervoor dat het werk goed wordt uitgevoerd. De Afdelingsmanager is daarmee verantwoordelijk voor alles wat zich binnen de afdeling afspeelt.

De Afdelingsmanager moet goed leiding kunnen geven. De Afdelingsmanager moet de medewerkers binnen de afdeling kunnen motiveren en adviseren in hun dagelijkse werkzaamheden. Ook bij problemen zal de hulp van de Afdelingsmanager ingeschakeld worden. Ook moet het Afdelingshoofd altijd op de hoogte zijn van wat er op de afdeling gebeurt en als het nodig is ingrijpen. De Afdelingsmanager draagt ook zorg voor de ontwikkeling van de medewerkers binnen de afdeling. Het werk van de Afdelingsmanager is daarmee veelzijdig en afwisselend. Daarbij draagt de Afdelingsmanager veel verantwoordelijkheid.

De Afdelingsmanager is ook de schakel tussen het bestuur van de organisatie en de afdeling. Veranderingen moeten door de Afdelingsmanager binnen de afdeling gecommuniceerd en doorgevoerd worden. Ook moet het beleid van de organisatie door de Afdelingsmanager binnen de afdeling doorgevoerd worden. 

Wil je werken als Afdelingsmanager?

Werk je al als Afdelingsmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Afdelingsmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Afdelingsmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Afdelingsmanager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €4800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

18


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Afdelingsmanager

Wat verdient een Afdelingsmanager?

Het salaris van een Afdelingsmanager is sterk afhankelijk van het type bedrijf waar de Afdelingsmanager werkt en over welke afdeling de Afdelingsmanager de leiding heeft. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf, hierbij kan gedacht worden aan een 13e maand en een auto van de zaak.

Salarisschaal Afdelingsmanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Afdelingsmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Afdelingsmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Afdelingsmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Afdelingsmanager vacatures

Afdelingsmanager AOAP ATM & Airports
Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum
Afdelingsmanager AOAP ATM & AirportsHomeVacaturesAfdelingsmanager AOAP ATM & Airports Wil je jouw leidinggevende capaciteiten inzetten om bij te dragen aan hightech innovaties in de uitdagende wereld van lucht- en ruimtevaart? …
Afdelingsmanager
Ziekenhuis Gelderse Vallei
Jouw baanBen jij als afdelingsmanager, met kennis van organisatie- en patiëntenprocessen in een ziekenhuis, toe aan de volgende stap in je loopbaan bij een innovatief en dynamisch ziekenhuis? Dan …
Assistent Storemanager Kindermode
Independent Recruiters Groep
Voor een grote retailer in hartje Den Haag ben ik op zoek naar een coachende collega die graag complimenten en feedback geeft.Voor een grote retailer in hartje Den Haag ben …
Afdelingsmanager
Euro Planit Personeelsdiensten
Heb jij ervaring met het aansturen van collega's en vind je het prettig om naast je kantoorwerkzaamheden ook werkzaam te zijn op de werkvloer dan zoeken wij jou! Voor onze …
Afdelingsmanager Fabricage
DKG
Voorkom voorspelbare werkdagen en ga voor uitdaging! Word Afdelingsmanager fabricage bij DKG De Keukenfabriek, een van de modernste keukenfabrieken in Europa.Wat ga je doen?Onze keukens voldoen aan de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Afdelingsmanager

Wat is de toekomst van Afdelingsmanager?

Omdat de Afdelingsmanager bij allerlei bedrijven aan de slag kan, is er genoeg perspectief op de arbeidsmarkt. Ook doorgroeimogelijkheden zijn er. Zo kan een Afdelingsmanager doorgroeien binnen een organisatie naar een grotere afdeling. Hierdoor is de Afdelingsmanager verantwoordelijk voor een grotere groep medewerkers. Ook kan de Afdelingsmanager doorgroeien naar het bestuur van het bedrijf.

Baankans Afdelingsmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

18


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Afdelingsmanager worden: Opleidingen tot Afdelingsmanager

Wil je afdelingsmanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Afdelingsmanager? 

Er zijn diverse opleidingen te volgen. Zo zijn er meer gespecialiseerde opleidingen zoals Afdelingschef (MBO) en Afdelingsmanager (MBO). Op HBO en WO-niveau kunnen managementopleidingen gevolgd worden zoals Business Management. Binnen deze opleidingen wordt geleerd leiding te geven.

Vaak begint de Afdelingsmanager ook als medewerker binnen een afdeling en groeit later door tot Afdelingsmanager. Hierdoor heeft de Afdelingsmanager al kennis van de gang van zaken binnen de afdeling.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Afdelingsmanager

MBO Management in Zorg en Welzijn
Een leuke baan als afdelingsmanager in Zorg en Welzijn of een uitdaging zoeken in de rol van teamleider in Zorg en Welzijn is door het volgen van deze opleiding mogelijk.  …
MHBO Algemeen Management
Een MHBO opleiding vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Een leuke baan als …
MBO Algemeen Management
Een leuke baan als afdelingsmanager of een uitdaging zoeken in de rol van vestigingsmanager is door het volgen van deze opleiding mogelijk.  Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor ambitieuze mensen …
MBO Management voor de Non-Profit
Een leuke baan als afdelingsmanager in de Non-Profit of een uitdaging zoeken in de rol van teamleider binnen de gezondheidzorg is door het volgen van deze opleiding mogelijk.  Deze opleiding …
MBO Algemeen Management (1 jaar)
Een leuke baan als afdelingsmanager of een uitdaging zoeken in de rol van vestigingsmanager is door het volgen van deze opleiding mogelijk.  Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor ambitieuze mensen …
Meer opleidingen Afdelingsmanager

Weet je nog niet of je Afdelingsmanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Afdelingsmanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Afdelingsmanager

Met wie werkt een Afdelingsmanager samen? 

De Afdelingsmanager heeft met diverse mensen binnen de organisatie te maken. De Afdelingsmanager is de schakel tussen het bestuur van het bedrijf en de medewerkers van de eigen afdeling. Daarnaast moet de Afdelingsmanager ook het contact met de andere afdelingen onderhouden. Het netwerk van de Afdelingsmanager is daarmee vrij groot.


Afdelingsmanager


Organisaties waar een Afdelingsmanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Afdelingsmanager meestal werkt.

Waar werkt een Afdelingsmanager?

Bijna alle bedrijven bestaan uit meerdere afdelingen. Deze afdelingen worden allemaal geleid door een Afdelingsmanager. De Afdelingsmanager kan dus bij allerlei bedrijven werkzaam zijn. Zo kan  een Afdelingsmanager de leiding hebben over een afdeling in een ziekenhuis, maar ook over een communicatieafdeling bij een gemeente. De meeste van deze bedrijven zijn werkzaam binnen de profit sector, maar een baan als Afdelingsmanager is ook in de non-profit sector mogelijk.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Afdelingsmanager

Waar kun je het beste werken als Afdelingsmanager? Hieronder vind je de best door de Afdelingsmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Afdelingsmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Afdelingsmanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Afdelingsmanager.

Welke competenties heeft een Afdelingsmanager nodig?

Een Afdelingsmanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Afdelingsmanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Afdelingsmanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Afdelingsmanager nodig? 

De belangrijkste eigenschap van de Afdelingsmanager is het goed kunnen leidinggeven. De Afdelingsmanager geeft leiding aan alle medewerker binnen de afdeling. De Afdelingsmanager moet de medewerkers motiveren en in hun werk begeleiden. Daarnaast moet de Afdelingsmanager ook goed kunnen observeren en analyseren. Veranderingen binnen de afdeling moet opgemerkt worden en problemen moeten zo snel mogelijk opgelost worden.

De Afdelingsmanager draagt veel verantwoordelijk. De Afdelingsmanager moet ook het beleid van het bedrijf uitdragen binnen de afdeling. Ook moeten de plannen van het bestuur door de Afdelingsmanager in de werkzaamheden vertaald worden. De Afdelingsmanager moet van afwisselend werk houden en diverse werkzaamheden verrichten.

Bekijk de persoonstypen voor Afdelingsmanager


Baas


Lees meer

Interview met een Afdelingsmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Afdelingsmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Afdelingsmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Afdelingsmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Afdelingsmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Afdelingsmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Afdelingsmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Afdelingsmanager iets voor je?

Zou je graag Afdelingsmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Afdelingsmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Afdelingsmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar