Metselaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Metselaar? Lees de functieomschrijving.

De Metselaar zorgt ervoor dat stenen aan elkaar gemetseld en gevoegd worden. Bij elk project is hiervoor weer een andere aanpak nodig. Veel tijd wordt dan ook gestoken in het voorbereiden van het werk, vooral als de Metselaar alleen werkt. Men moet de plannen van de aannemer of klant eerst interpreteren, de fundering leggen en kijken hoe de stenen het best gelegd kunnen worden. Daarna moet de Metselaar nog de mortel aanmaken. Pas dan kan hij aan de slag.

De Metselaar kan op meerdere manieren stenen metselen en zo verschillende effecten creëren. Er is onderscheid temaken tussen schoon metselwerk, wat gezien zal worden, en vuil metselwerk, dat uiteindelijk onzichtbaar zal zijn. Voor beide soorten metselwerk is vakmanschap nodig, vooral omdat men meestal een muur niet meer in rechte lijnen opbouwt, maar vele rondingen en hoekjes ingemetseld moeten worden. Ook moet de Metselaar rekening houden met isolatie en leidingen in het gebouw.

Een Metselaar is niet alleen met stenen en mortel bezig, maar kan ook bekisten, beton leggen en reparatiewerk verrichten. Steeds moet hierbij op de veiligheid gelet worden. Waar een Metselaar uiteindelijk de meeste tijd mee bezig is, is afhankelijk van zijn positie en hoeveel mensen er met hetzelfde project bezig zijn.

Wil je werken als Metselaar?

Werk je al als Metselaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Metselaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Metselaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Metselaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega
  • Aannemer
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

19


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Metselaar

Wat verdient een Metselaar?

Een Metselaar zal een salaris ontvangen dat ongeveer tussen de €1700 en €2400 per maand ligt. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Bouwnijverheid.

Salarisschaal Metselaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Metselaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Metselaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Metselaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Metselaar vacatures

Steigerbouwer regio Drachten - Groningen
UBN Groningen
Ben jij op zoek naar een leuke en afwisselende baan met opleidingsmogelijkheden bij een sterk groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in Drachten zijn wij op zoek …
Metselaar
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Voor onze werkgever uit de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een metselaar! Werk jij graag met je handen en haal jij voldoening uit een strak gemetselde muur? …
Onervaren steigermonteur regio Zwolle
UBN Groningen
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Een baan waarbij opleiding en plezier hand in hand gaan. In een mooi, dynamisch bedrijf waar genoeg uitdaging aanwezig is. Je gaat …
Projectmanager Techniek
CTS Techniek
Herken jij jezelf in een gezonde drive, commercieel inzicht en een duidelijke interesse in de techniek? Binnenkort verhuizen we naar een fonkelnieuw pand. We hebben volop ruimte voor een nieuwe …
Administratief -medewerker Vastgoed (receptioniste)
Walters People
Verkocht! Jij bent de fulltime Administratief Medewerker / Receptioniste die we zoeken!Je houdt net zoveel van stenen als een metselaar, je maakt alleen niet graag vuile handen. Toch ben …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Metselaar

Hoe goed is de toekomst voor de Metselaar? 

Er zijn voor een Metselaar voldoende mogelijkheden om aan werk te komen, vooral als men tijdens de werkstages een goede indruk geeft. Doorgroeimogelijkheden zijn zeer beperkt , maar je zou wel een eigen bedrijf op kunnen zetten.

Huidige aantal vacatures

19


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Metselaar worden: Opleidingen tot Metselaar

Hoe word je een Metselaar? 

Om Metselaar te worden volgt men een MBO opleiding tot Metselaar, op niveau 2. Daarna kan men ervoor kiezen om nog verder leren op Metselaar niveau 3.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Metselaar

Metselaar
Metselaar is een beroep met veel vrijheid. Je werkt dagelijks in de buitenlucht en op veel verschillende locaties. Bovendien heb je gegarandeerd werk, want bij grote nieuwbouw- en Metselaar is …
Start je eigen bouwbedrijf
Heb je een opleiding als metselaar, loodgieter, stukadoor, schilder, elektricien of een ander vakgebied in de bouw? En droom je ervan om met je eigen bouwbedrijf de concurrentie aan te …
Meer opleidingen Metselaar

Weet je nog niet of je Metselaar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Metselaar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Metselaar

Met wie werkt een Metselaar samen? 

De Metselaar werkt vooral samen met collega's in de bouw. Hij werkt verder voor een aannemer of klant en moet daarmee overleggen voordat  hij aan het werk kan gaan.


  • Collega
  • Aannemer
  • Klant
Metselaar


Organisaties waar een Metselaar werkzaam is

Waar werkt een Metselaar meestal? 

Een Metselaar werkt in de bouw, bij een aannemers- of metselwerkbedrijf.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Metselaar

Waar kun je het beste werken als Metselaar? Hieronder vindt je de best door de Metselaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Metselaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Metselaar:

Welke competenties heeft een een Metselaar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Metselaar

Wat voor persoonlijkheid heb je als Metselaar nodig? 

De Metselaar streeft ernaar om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten en het schone Metselwerk zo mooi mogelijk te maken (Perfectionist). Hiervoor moet hij goed kunnen waarnemen en inschatten hoe de muur moet worden. Ook is het belangrijk om rustig te werken en er zo voor zorgen dat het metselwerk tot in de details goed in elkaar zit (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Metselaar


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Metselaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Metselaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Metselaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Metselaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Metselaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Metselaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Metselaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Metselaar iets voor je?

Zou je graag Metselaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Metselaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Metselaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar