Metselaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Metselaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep metselaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je metselaar wordt.

 

Wat is een Metselaar?

De Metselaar zorgt ervoor dat stenen aan elkaar gemetseld en gevoegd worden. Bij elk project is hiervoor weer een andere aanpak nodig. Veel tijd wordt dan ook gestoken in het voorbereiden van het werk, vooral als de Metselaar alleen werkt. Men moet de plannen van de aannemer of klant eerst interpreteren, de fundering leggen en kijken hoe de stenen het best gelegd kunnen worden. Daarna moet de Metselaar nog de mortel aanmaken. Pas dan kan hij aan de slag.

De Metselaar kan op meerdere manieren stenen metselen en zo verschillende effecten creëren. Er is onderscheid temaken tussen schoon metselwerk, wat gezien zal worden, en vuil metselwerk, dat uiteindelijk onzichtbaar zal zijn. Voor beide soorten metselwerk is vakmanschap nodig, vooral omdat men meestal een muur niet meer in rechte lijnen opbouwt, maar vele rondingen en hoekjes ingemetseld moeten worden. Ook moet de Metselaar rekening houden met isolatie en leidingen in het gebouw.

Een Metselaar is niet alleen met stenen en mortel bezig, maar kan ook bekisten, beton leggen en reparatiewerk verrichten. Steeds moet hierbij op de veiligheid gelet worden. Waar een Metselaar uiteindelijk de meeste tijd mee bezig is, is afhankelijk van zijn positie en hoeveel mensen er met hetzelfde project bezig zijn.Wil je werken als Metselaar?

Werk je al als Metselaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Metselaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Metselaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Metselaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega
  • Aannemer
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

65


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Metselaar

Wat verdient een Metselaar?

Een Metselaar zal een salaris ontvangen dat ongeveer tussen de €1700 en €2400 per maand ligt. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Bouwnijverheid.

Salarisschaal Metselaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Metselaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Metselaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Metselaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Metselaar vacatures

Vacature Metselaar gevelrenovatie
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf bestaat nu bijna 11 jaar en is opgericht door een jonge eigenaar die ooit begon als zpp'er in de schildersbranche. Ondertussen is dit bedrijf uitgegroeid tot een …
Vacature Metselaar
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw nieuwe werkgever is een aannemers- en bouwbedrijf voor diverse bouwwerkzaamheden van klein tot groot. Zij zijn er voor zowel de zakelijke als de particuliere klant. Zij verrichten werkzaamheden …
Vacature Metselaar - Alkmaar
VNOM, Alkmaar
Metselaar - Wat ga je doen? Wegens nieuwe projecten zijn wij voor onze opdrachtgever uit de omgeving van Houten op zoek naar een ervaren metselaar. Werk jij graag met je …
Vacature Metselaar - Zaandam
VNOM, Zaandam
Metselaar - Wat ga je doen? Voor een groeiende organisatie in de omgeving van Zaandam zijn wij op zoek naar zelfstandige metselaars Als zelfstandig metselaar ben jij het visitekaartje van …
Vacature Metselaar - Hilversum
VNOM, Hilversum
Metselaar - Wat ga je doen? Voor onze werkgever uit de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Metselaar Werk jij graag met je handen en haal jij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Metselaar

Wat is de toekomst van Metselaar?

Er zijn voor een Metselaar voldoende mogelijkheden om aan werk te komen, vooral als men tijdens de werkstages een goede indruk geeft. Doorgroeimogelijkheden zijn zeer beperkt , maar je zou wel een eigen bedrijf op kunnen zetten.

Huidige aantal vacatures

65


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Metselaar worden: Opleidingen tot Metselaar

Wil je Metselaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Metselaar.

Hoe word je een Metselaar? 

Om Metselaar te worden volgt men een MBO opleiding tot Metselaar, op niveau 2. Daarna kan men ervoor kiezen om nog verder leren op Metselaar niveau 3.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Metselaar

Start je eigen bouwbedrijf
Heb je een opleiding als metselaar, loodgieter, stukadoor, schilder, elektricien of een ander vakgebied in de bouw? En droom je ervan om met je eigen bouwbedrijf de concurrentie aan te …
Start je eigen bouwbedrijf

Omscholen of doorgroeien tot Metselaar

Als je Metselaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Metselaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Metselaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Metselaar?

Competenties en Vaardigheden Metselaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Metselaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Metselaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Metselaar

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Metselaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Metselaar. Als Metselaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Metselaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Metselaar

Vakkennis voor een Metselaar

Het is voor een Metselaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Metselaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Metselaar


Werkervaring Metselaar

Het is voor een startend Metselaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Metselaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Stukadoor .

Iets anders leren?

Is Metselaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Metselaar

Met wie werkt een Metselaar samen? 

De Metselaar werkt vooral samen met collega's in de bouw. Hij werkt verder voor een aannemer of klant en moet daarmee overleggen voordat  hij aan het werk kan gaan.


  • Collega
  • Aannemer
  • Klant
Metselaar


Organisaties waar een Metselaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Metselaar meestal werkt.

Waar werkt een Metselaar?

Een Metselaar werkt in de bouw, bij een aannemers- of metselwerkbedrijf.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Metselaar

Waar kun je het beste werken als Metselaar? Hieronder vind je de best door de Metselaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Metselaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Metselaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Metselaar.

Welke competenties heeft een Metselaar nodig?

Een Metselaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Metselaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Metselaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Metselaar nodig? 

De Metselaar streeft ernaar om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten en het schone Metselwerk zo mooi mogelijk te maken (Perfectionist). Hiervoor moet hij goed kunnen waarnemen en inschatten hoe de muur moet worden. Ook is het belangrijk om rustig te werken en er zo voor zorgen dat het metselwerk tot in de details goed in elkaar zit (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Metselaar


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Metselaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Metselaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Metselaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Metselaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Metselaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Metselaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Metselaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Metselaar iets voor je?

Zou je graag Metselaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Metselaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Metselaar?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Metselaar

Vacature Metselaar - Veenendaal
VNOM, Veenendaal
Metselaar - Wat ga je doen? Krijg jij ook een kick van die kaarsrechte gemetselde muur, die jij en je collega’s met eigen hand hebben gerealiseerd? Geniet jij van het …
Vacature Metselaar - Eindhoven
VNOM, Eindhoven
Metselaar - Wat ga je doen? Haal jij je voldoening als metselaar uit een mooi eindresultaat van een woning die perfect gemetseld is? Werk jij graag buiten in de zon? …
Vacature Metselaar - Rotterdam
VNOM, Rotterdam
Metselaar - Wat ga je doen? Wij renoveren, verbouwen, transformeren, verduurzamen en onderhouden bestaand vastgoed voor zowel de woning- als utiliteitsbouw. Wij zijn sterk in het efficiënt organiseren van beheer …
Vacature Metselaar - Amsterdam
VNOM, Amsterdam
Metselaar - Wat ga je doen? Heb je oog voor detail, ben je praktisch ingesteld en heb jij een flexibele instelling? Kom werken als Metselaar Je bouwt muren en funderingen …
Vacature Metselaar - Ruurlo
Effect Werkt, Ruurlo
Metselaar - Ben jij een ervaren metselaar en op zoek naar een nieuwe werkuitdaging in de omgeving van Ruurlo? Met jouw ambachtelijk metsel- en voegwerk draag jij letterlijk een steentje …

Actuele blogposts


reacties op Metselaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar