Brand Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Brand Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep brand manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je brand manager wordt.

 

Wat is een Brand Manager?

De Brand Manager is verantwoordelijk voor de verbetering van de marktpositie van een bestaand bedrijf of product, of het introduceren van een nieuw product op de markt. Hiertoe geeft hij leiding aan een team van professionals uit verschillende disciplines en van verschillende afdelingen. Hij coördineert de werkzaamheden en is de eindverantwoordelijke van het project.

Zowel voor de lancering van een nieuw product als voor de vernieuwde marketing van een bestaand product moet onderzoek gedaan worden naar de wensen van de consument. Op basis van kwantitatief en kwalitatief marktonderzoek wordt het product ontwikkeld. De Brand Manager overziet dit creatieve proces van productontwikkeling en denkt vervolgens actief mee bij de uitvoering ervan. Aspecten die bij de realisatie van een productconcept komen kijken zijn onder andere het financiële plaatje, de communicatie- en marketingstrategie - en uiteindelijke verkoop. De Brand Manager verliest hierbij de wensen van de consument nooit uit het oog. 

Meer precieze aandachtsgebieden van de Brand Manager zijn bijvoorbeeld de vormgeving van de verpakking van een product, de inhoud van reclameboodschappen, het gewenste imago van het bedrijf of product en de analyse van marktonderzoek. Om zicht te houden op de behoefte van de consument kan het zijn dat de Brand Manager verkooppunten bezoekt. Naast doelstellingen voor de korte termijn (in de markt zetten van een product, toename verkoopcijfers) houdt de Brand Manager ook de lange termijn in het oog. Hij is altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van zijn product en zal alles op alles zetten om concurrenten voor te blijven.

De Brand Manager is de persoon die de verschillende medewerkers van diverse afdelingen (sales, productontwikkeling, planning, reclamebureaus) bij elkaar brengt in een team en zorgt dat alle werkzaamheden worden verricht met hetzelfde doel voor ogen. Daarnaast levert hij een belangrijke bijdrage aan (de analyse van) het marktonderzoek dat de basis vormt voor de marketing van het product. Hij moet dus zowel leidinggevende kwaliteiten hebben als inhoudelijk sterk zijn, met gevoel voor consumentenbehoeftes.Wil je werken als Brand Manager?

Werk je al als Brand Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Brand Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Brand Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Brand Manager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2399 tot €5747

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Brand Manager

Wat verdient een Brand Manager?

De Brand Manager verdient rond de €2200 bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot ca. €5800. Het salaris is afhankelijk van werkgever, werkervaring en de zwaarte van de functie.

Het commerciële karakter van dit beroep betekent over het algemeen dat er goede secundaire arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn, zoals een 13de maand en (lease)auto, telefoon en laptop van de zaak.

 

Salarisschaal Brand Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Brand Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Brand Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Brand Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Brand Manager vacatures

International Brand Manager - FMCG
Michael Page
De passie van Looye is al jaren onveranderd gebleven: Het kweken van smaakvolle tomaten. In deze rol ben je medeverantwoordelijk voor het merkenbeleid, welke bestaat uit Honingtomaten®, JOYN® en MOYO®. …
Brand Manager a.i.
Michael Page
Take brand ownership and support the brand managers and team on different brands and on the introduction of New Brands or white space projects. Omschrijving Supporting on NL projects and …
International Brand Manager - FMCG
Michael Page International Netherlands SA
De passie van Looye is al jaren onveranderd gebleven: Het kweken van smaakvolle tomaten. In deze rol ben je medeverantwoordelijk voor het merkenbeleid, welke bestaat uit Honingtomaten®, JOYN® en MOYO®. …
Brand Manager a.i.
Michael Page International Netherlands SA
Take brand ownership and support the brand managers and team on different brands and on the introduction of New Brands or white space projects. Bedrijfsomschrijving Big player in the FMCG …
Corporate recruiter
Page Personnel
Onze klant is op zoek naar de topper die het gehele recruitment proces kan professionaliseren, en hen beter op de kaart kan gaan zetten voor meer eigen aanwas van kandidaten.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Brand Manager

Wat is de toekomst van Brand Manager?

Er zijn vacatures voor Brand Managers, maar het zijn er niet veel. Het hoge opleidingsniveau en de gewenste werkervaring maken echter dat het aantal potentiële werknemers vrij klein is.

Je kunt als Brad Manager meer senioriteit verwerven en leiding gaan geven aan afdeling met meerdere Brand Managers. Ook kun je telkens een nieuw project oppakken, met een groter bereik, meer werknemers en grotere verantwoordelijkheid.

Baankans Brand Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Brand Manager worden: Opleidingen tot Brand Manager

Wil je brand manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Brand Manager? 

De Brand Manager heeft minimaal HBO maar vaak WO werk- en denkniveau en enkele jaren (drie tot vijf) werkervaring in relevante functies. Opleidingen in de richting van Business en Marketing zijn een goede basis, maar relevante werkervaring kan een hoop goedmaken. Van Brand Managers wordt verder vaak verwacht dat ze het Nederlands en Engels goed beheersen. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Brand Manager

Brand Management
Wil je weten hoe je een merk laat shinen? Weten waar je kunt beginnen? De thuisstudie Brand Manager gaat je helpen! Wil je weten hoe je een merk laat shinen? …
MBA Luxury Brand Management
NVAO geaccrediteerde Master of Business Administration. Waarom deze opleiding volgen? De MBA Luxury Brand Management is opgezet voor bedrijven die bestaan van de exclusiviteit van hun merk en producten. Studenten …
Collegereeks Brand Management
Coca-Cola, Red-Bull, Apple – 3 voorbeelden van heel betekenisvolle merken en uitstekend brand management. Hoe sterker je merk, hoe meer je er van verkoopt. Klanten zijn bereid om meer te …
Tactisch Brand Management
Een merkimplementatie omvat meer dan alleen het veranderen van de merkdragers. Om een geslaagde ‘Living the Brand’ transitie te realiseren, dient er vanuit een collectieve kracht nieuwe (en structurele) invulling …
Advanced social media management
Er komen steeds meer social media kanalen bij en de mogelijkheden veranderen snel. Vergroot je kennis van de rol van sociale media bij de realisatie van je organisatiedoelstelling(en) en maak …
Meer opleidingen Brand Manager

Weet je nog niet of je Brand Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Brand Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Brand Manager

Met wie werkt een Brand Manager samen? 

De Brand Manager is de spin in het web van de productontwikkeling en bijbehorende marketing. Hij coördineert de werkzaamheden van verschillende afdelingen - sales, productontwikkeling - en eventuele externe professionals (van bijvoorbeeld reclamebureaus). Ook marktonderzoekers maken deel uit van zijn netwerk, evenals verkopers. Iedereen die op enige wijze met een product te maken heeft maakt deel uit van het netwerk van de Brand Manager.


Brand Manager


Organisaties waar een Brand Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Brand Manager meestal werkt.

Waar werkt een Brand Manager?

Brand Managers zetten een product in de markt. Zij hebben een commerciële functie die goede, groeiende verkoopcijfers tot doel heeft.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Brand Manager

Waar kun je het beste werken als Brand Manager? Hieronder vind je de best door de Brand Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Brand Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Brand Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Brand Manager.

Welke competenties heeft een Brand Manager nodig?

Een Brand Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Brand Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Brand Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Brand Manager nodig? 

De Brand Manager moet zelfverzekerd zijn, omdat hij eindverantwoordelijke is voor de vormgeving en uitvoering van de marketingstrategie. Hij heeft lef nodig om bepaalde risico's te nemen die komen kijken bij het lanceren van een product (Succesvolle werker).

De Brand Manager stuurt de medewerkers van de afdeling concept- en productontwikkeling en denkt hierover actief mee. Hij is creatief en vernieuwend, weet buiten de gebaande paden te gaan. Hij heeft veel inzicht in mensen, waardoor hij aan de wensen van consumenten tegemoet kan komen (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Brand Manager


Romanticus


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Brand Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Brand Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Brand Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Brand Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Brand Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Brand Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Brand Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Brand Manager iets voor je?

Zou je graag Brand Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Brand Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Brand Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar