Brandmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Brandmanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep brandmanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je brandmanager wordt.

Wat is een Brandmanager?

Een brandmanager is verantwoordelijk voor alle marketing activiteiten omtrent een bepaald merk (brand), product of productlijn.  Doorgaands is een brandmanager bij een onderneming werkzaam waar meerdere merken of producten gemaakt of gevoerd worden. Zodoende is het nodig om per apart merk een aparte manager te hebben die verantwoordelijk is voor de marketing. De werkzaamheden van een brandmanager zijn erg divers. Zo dient een brandmanager o.a. de strategie voor het merk te bepalen, de communicatie rondom het merk te regelen en het marktonderzoek te verrichten.  Daarnaast dient de brandmanager ook de verkoopcijfers van het merk te verantwoorden aan het management. Kortom een brandmanager leidt een specifiek merk of product binnen een onderneming die meerdere merken of producten voert.

Brandmanagers komen vaak voor in de levensmiddelindustrie. Er zijn veel grote levensmiddelfabrikanten die vaak tientallen verschillende soorten producten fabriceren. Omdat deze producten van elkaar verschillen en allemaal een andere doelgroep hebben dienen ze apart in de markt gezet te worden. Daarom worden de merken of productlijnen verdeeld tussen de brandmanagers. Naast de levensmiddelensector komen brandmanagers eigenlijk in bijna alle andere sectoren voor. In bijvoorbeeld de consumenten elektronica, kleding industrie en cosmetica industrie zijn veel brandmanagers actief.

 

 
 

Wil je werken als Brandmanager?

Werk je al als Brandmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Brandmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Brandmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Brandmanager in één oogopslag

Netwerk:

  • Productontwikkelaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Brandmanager

Wat verdient een Brandmanager?

Het loon van een brandmanager hangt naast de ervaring en kwaliteit van de brandmanager af van de grote van het merk of product waar de brandmanager verantwoordelijk voor is.  Doorgaands verdient een startende brandmanager rond de 2000 euro per maand. Als de brandmanager meer ervaring op doet en meer verantwoordelijkheden krijgt kan dit oplopen tot 6000 per maand. 

 

 
 

Salarisschaal Brandmanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Brandmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Brandmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Brandmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Brandmanager vacatures

Junior Brandmanager
Walters People
Ben jij minimaal HBO afgestudeerd in de richting van Commerciële Economie, Business Administration of Marketing en werk jij graag binnen een internationaal retail bedrijf? Wil jij meedenken met het opzetten …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Brandmanager

Wat is de toekomst van Brandmanager?

Het arbeidsperspectief van een brandmanager is goed te noemen. Elke sector of industrie heeft veel verschillende producten en merken en deze dienen allemaal geleidt te worden. Er zal dan dus ook altijd vraag zijn naar brandmanagers. Brandmanager wordt je echter niet direct. Vaak dient een starter eerst goed in het team te functioneren van een brandmanager alvorens deze zelf een brandmanager kan worden. De doorgroeimogelijkheden zijn over het algemeen goed. Bij een goede prestatie kan een brandmanager de verantwoordelijkheid krijgen voor meer merken of zelfs een hele productlijn onder zijn of haar hoede krijgen.

 

 
 

Baankans Brandmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Brandmanager worden: Opleidingen tot Brandmanager

Wil je brandmanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Brandmanager? 

Brandmanagers zijn doorgaands HBO of WO opgeleidt. Omdat een brandmanager eigenlijk een specifieke marketing manager is zijn de meeste marketing opleidingen voldoende om als brandmanager aan de slag te kunnen gaan. Hierbij valt te denken aan opleidingen zoals Marketing Management (HBO) of een Marketing Master aan de universiteit. Bijna elke hogeschool of universiteit heeft een dergelijke marketing opleiding. Naast de algemene opleidingen zijn er enkele specifieke opleidingen die opleiden tot brand of productmanager. Zoals HBO productmanagement of WO Levensmiddelentechnologie. 

 

 

 
 

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Brandmanager

Brand Management
Als brandmanager ben je verantwoordelijk voor het onderscheidend vermogen van jouw merk in de markt. In deze training ontwikkel je jezelf als brandmanager naar een hoger niveau. Het merk staat …
NIMA C - Dag
Je bent nauw betrokken bij het bepalen van het commerciële beleid van een merk of businessunit. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als marketingmanager, brandmanager, marketingcommunicatiemanager, produ... Wil je beschikken over de …
Executive Master Leadership for Marketeers - Dag
Je bent nauw betrokken bij het bepalen van het marketingbeleid van een merk of businessunit. Bijvoorbeeld als marketingmanager, brandmanager, marketingcommunicatiemanager, productmanager of salesma... Nieuwe technologieën en media leiden tot nieuwe …
NIMA C - Avond
Je bent nauw betrokken bij het bepalen van het commerciële beleid van een merk of businessunit. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als marketingmanager, brandmanager, marketingcommunicatiemanager, produ... Wil je beschikken over de …
Meer opleidingen Brandmanager

Weet je nog niet of je Brandmanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Brandmanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Brandmanager

Met wie werkt een Brandmanager samen? 

Een brandmanager heeft doorgaands het meeste contact met de mensen in zijn team. Dit zijn de ondergeschikten van de brandmanager die de brandmanager assisteren in de werkzaamheden om het merk of product te leiden . Als er nieuwe producten ontworpen dienen te worden dan kan de brandmanager actief in het ontwikkelingsproces betrokken zijn. Dan heeft de brandmanager veelvuldig contact met de productontwikkelaar. Extern contact kan een brandmanager hebben met de afnemers van het product, bijvoorbeeld supermarkten of detailhandelaren.

 

 
 

  • Productontwikkelaar
Brandmanager


Organisaties waar een Brandmanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Brandmanager meestal werkt.

Waar werkt een Brandmanager?

Brandmanagers zijn actief in de alle bijna sectoren. Doorgaands werken brandmanagers bij profit organisaties. 

 

 
 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Brandmanager

Waar kun je het beste werken als Brandmanager? Hieronder vind je de best door de Brandmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Brandmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Brandmanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Brandmanager.

Welke competenties heeft een Brandmanager nodig?

Een Brandmanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Brandmanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Brandmanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Brandmanager nodig? 

Een marketingmanager dient vernieuwend te zijn, creativiteit en innovativiteit  zijn van groot belang bij een brandmanager. Verder is het belangrijk dat een brandmanager goed zijn of haar eigen ideeën kan overbrengen aan andere mensen. Dit zijn allemaal eigenschappen die passen bij een levensgenieter. Naast deze kwaliteiten dient de brandmanager nog andere kwaliteiten in huis te hebben. Een brandmanager heeft veel verantwoordelijkheden, de brandmanager is immers verantwoordelijk voor een merk of product. Daarom dient de brandmanager gedreven en doelgericht te werk kunnen gaan. Eigenschappen die passen bij een succesvolle werker.

 

 

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Brandmanager


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Brandmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Brandmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Brandmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Brandmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Brandmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Brandmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Brandmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Brandmanager iets voor je?

Zou je graag Brandmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Brandmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Brandmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar