Brand Manager Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Brand Manager worden: Opleidingen tot Brand Manager

Wil je Brand Manager worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Brand Manager, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Brand Manager.

Hoe word je een Brand Manager? 

De Brand Manager heeft minimaal HBO maar vaak WO werk- en denkniveau en enkele jaren (drie tot vijf) werkervaring in relevante functies. Opleidingen in de richting van Business en Marketing zijn een goede basis, maar relevante werkervaring kan een hoop goedmaken. Van Brand Managers wordt verder vaak verwacht dat ze het Nederlands en Engels goed beheersen.

Omdat een brandmanager eigenlijk een specifieke marketing manager is zijn de meeste marketing opleidingen voldoende om als brandmanager aan de slag te kunnen gaan. Hierbij valt te denken aan opleidingen zoals Marketing Management (HBO) of een Marketing Master aan de universiteit. Bijna elke hogeschool of universiteit heeft een dergelijke marketing opleiding. Naast de algemene opleidingen zijn er enkele specifieke opleidingen die opleiden tot brand of productmanager. Zoals HBO productmanagement of WO Levensmiddelentechnologie. 

 

De 5 best beoordeelde opleidingen Brand Manager

bijgewerkt op 04-12-2021

Brand Management
Wil je weten hoe je een merk laat shinen? Weten waar je kunt beginnen? De thuisstudie Brand Manager gaat je helpen! Wil je weten hoe je een merk laat shinen? …
Brand Management
Brandmanagement (Brand Management)
Resultaat Je bepaalt voor je organisatie de merkpositionering en merkwaarden  Je ontwikkelt een overtuigende visie en strategie voor jouw merk Je weet hoe je marktstrategieën opstelt en uitvoert Je bent …
Brandmanagement (Brand Management)
Brand Management (Introductiecursus)
UBS biedt de introductiecursus Brand Management kosteloos aan en is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op dit vakgebied. UBS biedt de introductiecursus Brand Management kosteloos aan en …
Brand Management (Introductiecursus)
Brand Management (Kennisbustour)
De kennisbustour Brand Management omvat 2 dagdelen en duurt van 09.00 uur tot 16.30 uur. Deelname bedraagt 'slechts' 55 euro. U volgt de kennistour met 10-15 deelnemers waarmee u per …
Brand Management (Kennisbustour)
Brand Management (Kennissessie)
De kennissessie Brand Management omvat 1 dagdeel en duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur. Deelname is kosteloos. U volgt de kennissessie met 10-15 deelnemers op locatie in Utrecht. Er …
Brand Management (Kennissessie)

Is het verstandig om Brand Manager te worden?

Voordat je aan een opleiding Brand Manager begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Brand Manager worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Brand Manager?

Er zijn vacatures voor Brand Managers, maar het zijn er niet veel. Het hoge opleidingsniveau en de gewenste werkervaring maken echter dat het aantal potentiële werknemers vrij klein is.

Je kunt als Brad Manager meer senioriteit verwerven en leiding gaan geven aan afdeling met meerdere Brand Managers. Ook kun je telkens een nieuw project oppakken, met een groter bereik, meer werknemers en grotere verantwoordelijkheid.

De actuele kans op werk voor een Brand Manager

Het beroep Brand Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Sales promotors en productmanagers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Sales promotors en productmanagers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

44

Baankans Brand Manager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Brand Manager

Als je je wilt omscholen tot Brand Manager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Brand Manager door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Brand Manager zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Brand Manager

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Brand Manager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Brand Manager

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Brand Manager

Als je Brand Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Brand Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Brand Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Brand Manager?

Competenties en Vaardigheden Brand Manager

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Brand Manager nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Brand Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Brand Manager

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Brand Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Brand Manager. Als Brand Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Brand Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Brand Manager

Vakkennis voor een Brand Manager

Het is voor een Brand Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Brand Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Brand Manager

Brand Management (Introductiecursus)
UBS biedt de introductiecursus Brand Management kosteloos aan en is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op dit vakgebied. UBS biedt de introductiecursus Brand Management kosteloos aan en …
Brand Management (Introductiecursus)
Introductiecursus Brand Management
Introductiecursus Brand Management NIBAA Institute biedt u kosteloos een introductiecursus Brand Management aan. De training kent een minimale studiebelasting en bedoeld voor merk-, en marketingprofessionals. U ontvangt, na het invullen
Introductiecursus Brand Management
Strategic Brand Management: Global Edition
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Strategic Brand Management: Global Edition
Online cursus Brand Management - werken in een stand (Vervallen, oude content)
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Deze korte maar krachtige online cursus helpt je werken in een stand en maakt deel uit van …
Online cursus Brand Management - werken in een stand (Vervallen, oude content)
Online cursus Brand Management - werken in een stand (Vervallen, oude content)
Volg nu Online cursus Brand Management - werken in een stand (Vervallen, oude content) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en …
Online cursus Brand Management - werken in een stand (Vervallen, oude content)

Werkervaring Brand Manager

Het is voor een startend Brand Manager die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Brand Manager is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Brand Manager, maar iets anders?

Is een opleiding Brand Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Brand Manager te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Brand Manager te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Brand Manager te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Brand Manager te worden?

Zou je graag Brand Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Brand Manager voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Alle opleidingen Brand Manager

Strategisch Brand Management

Strategisch Brand Management

De consument verwacht meer dan ooit toegevoegde waarde van een bedrijf. Onderscheidend vermogen, relevantie, betekenis en transparantie is waar het om gaat. Kun je hier niet aan voldoen, wordt je overgeslagen. De klant is hard, kiest razendsnel en is steeds …

 • Onderwerp opleiding Brand Manager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.790,00
 • Duur 4 dagen
Beoordeling
Tactisch Brand Management

Tactisch Brand Management

Een merkimplementatie omvat meer dan alleen het veranderen van de merkdragers. Om een geslaagde ‘Living the Brand’ transitie te realiseren, dient er vanuit een collectieve kracht nieuwe (en structurele) invulling gegeven te worden aan de merkbeleving. Maar hoe kunt u …

 • Onderwerp opleiding Brand Manager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.790,00
 • Duur 4 dagen
Introductiecursus Brand Management

Introductiecursus Brand Management

Introductiecursus Brand Management NIBAA Institute biedt u kosteloos een introductiecursus Brand Management aan. De training kent een minimale studiebelasting en bedoeld voor merk-, en marketingprofessionals. U ontvangt, na het invullen van uw gegevens, een PDF met daarop de cursusomschrijving, oefeningen

 • Onderwerp opleiding Brand Manager
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 0,00
 • Duur 15
Digital Brand Management

Digital Brand Management

De digitalisering die momenteel plaatsvindt is een grote uitdaging voor merken. De enorme toename van mediakanalen, in combinatie met het persoonlijker worden van merkrelaties, vragen om een andere branding aanpak. Deze leergang verschaft u de noodzakelijke kennis, vaardigheden én inzichten …

 • Onderwerp opleiding Brand Manager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 1.790,00
 • Duur 4 dagen
Blended Class Brand Management

Blended Class Brand Management

Coca-Cola, Red-Bull, Apple – 3 voorbeelden van heel betekenisvolle merken en uitstekend brand management. Hoe sterker je merk, hoe meer je er van verkoopt. Klanten zijn bereid om meer te betalen voor bekende, dan voor onbekende merken. De marge bij …

 • Onderwerp opleiding Brand Manager
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 2.295,00
 • Duur 6 dagen

Ga direct naar