Specialistisch Reservist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Specialistisch Reservist? Lees de functieomschrijving.

Naast de reguliere baan van de Specialistisch Reservist in de burgermaatschappij werkt de Reservist part-time voor de Koninklijke Landmacht. Aangezien de Specialistisch Reservist een representatieve functie bekleedt, dient hij/zij van onbesproken gedrag te zijn. Zo is het uit ten boze om 'verkeerde vrienden', grote schulden of drugs- en alcoholproblemen te hebben. Zowel binnen als buiten de werkzaamheden voor de Landmacht dient de gegadigde zich als 'voorbeeld' te gedragen.

De Specialistisch Reservist wordt werkzaam binnen een team van mede Reservisten (Bij de Specialistische Reservisten zijn geen full-time militairen werkzaam), waarmee hij/zij de beoogde taken tot goed gevolg zal pogen te brengen. De toekomstige Specialistische Reservist heeft de mogelijkheid om bij het Civiel Militaire Bataljon, het Geneeskundige Bataljon of de Operationele Analyse eenheid van de Natres werkzaam te worden.

Het Civiel Militaire Bataljon bestaat uit verschillende soorten 'specialisten' met een achtergrond in infrastructuur, bedrijfsleven economie & handel, openbaar bestuur, humanitaire zaken, culturele zaken of het onderwijs. Een team met diverse achtergronden zal zich bezig houden met de wederopbouw en/of ontwikkeling op regionaal niveau in een toegewezen gebied. Recentelijk zijn er bijvoorbeeld Cimic-leden werkzaam geweest in Afghanistan.

Het Geneeskundige Bataljon bestaat uit geneeskundig professionals, variërend van huisarts tot chirurg en van operatiekamer-assistent tot laborant, die naast hun baan in de civiele gezondheidssector óf zorg verlenen aan militairen (in binnen en buitenland) óf opleidingen verzorgen voor militairen met betrekking tot medische handelingen.

De Operationele Analisten worden toegewezen aan een operationele staf, aan wie zij ondersteuning bieden bij het plannen en analyseren van lopende, afgesloten en toekomstige operaties. Daarnaast dragen de Analisten zorg voor het vergaren van relevante informatie die gebruikt dient te worden om te controleren of de beoogde resultaten zijn behaald. Hierbij valt te denken aan zaken als gevechtssterkte, effectiviteit en efficiëntie.

De Specialistisch Reservist wordt getraind om geweld toe te kunnen passen, zodat hij/zij in noodgevallen weet hoe er adequaat gereageerd kan worden. Het behoort in de regel echter niet tot de standaard taken van de Specialistisch Reservist om gevechtstaken uit te voeren.

Wil je werken als Specialistisch Reservist?

Werk je al als Specialistisch Reservist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Specialistisch Reservist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Specialistisch Reservist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Specialistisch Reservist in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega Specialitisch Reservisten
 • Leidinggevenden
 • De Burger
 • De Vijand
 • Reguliere Militaire Eenheden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Specialistisch Reservist

Wat verdient een Specialistisch Reservist?

Als Specialistisch Reservist bekleed je een 'parttime' functie, met de mogelijkheid om gedurende enkele maanden uitgezonden te worden (gedurende deze periode zal er wel fulltime gewerkt worden). Het loon van de Reservist wordt bepaald door zijn/haar rang en is gelijk aan het loon van een reguliere militair met dezelfde rang.

Binnen de functies van de Reservist bestaat er een minimumeis voor het aantal te werken uren per jaar. Voor soldaten is dit 112 uur, voor onderofficieren is dit 200 uur en voor officieren is dit 300 uur per jaar. Door het 'part-time'-karakter van de baan, zal er gewerkt (of getraind) worden in de avond- en weekenduren. Wanneer men uitgezonden wordt, zal er volgens reguliere militaire roosters worden gewerkt.

Salarisschaal Specialistisch Reservist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Specialistisch Reservist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Specialistisch Reservist

Hoe goed is de toekomst voor de Specialistisch Reservist? 

Als Reservist bestaat er de mogelijkheid om, indien er genoeg vacatures beschikbaar zijn binnen de Krijgsmacht, om fulltime medewerker te worden. Door de opleiding tot Reservist kan de toekomstige fulltime-militair vrijstelling verkrijgen voor enkele onderdelen van zijn/haar opleiding. (Dit is zowel gunstig voor de Landmacht, aangezien zij hier opleidingskosten mee besparen, als voor de gegadigde, omdat zijn/haar opleiding hierdoor korter wordt). De Reservist maakt dus een grotere kans op een vaste baan bij de krijgsmacht dan een burger van buiten de organisatie.

Wanneer men geen voltijd militaire baan nastreeft, is het mogelijk om door te groeien binnen de part-time sector van het leger. Tevens is het mogelijk om de werkzaamheden voor de Nationale Reserve te gebruiken om bij functies waar enige representativiteit benodigd is binnen te komen. De Overheid, politie, maar ook het bedrijfsleven waarderen het wanneer men bekend is met het opvolgen van orders en wanneer men zowel zelfstandig als in teamverband kan werken.

Momenteel heeft Defensie, zelfs met het oog op de bezuinigingen, nog Reservisten nodig.

Baankans Specialistisch Reservist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Specialistisch Reservist worden: Opleidingen tot Specialistisch Reservist

Hoe word je een Specialistisch Reservist? 

Afhankelijk van het 'specialisme' (Civiel Militaire Samenwerking, Geneeskundig Bataljon, Operationeel Analist of Jurist) dient de gegadigde te beschikken over een HBO- of WO-diploma in de betreffende richting.

Als Reservist beschik je al vóór de korte opleiding bij de Landmacht, welke nodig is om bekend te worden met het militaire bedrijf, over de nodige werkervaring in de gekozen richting.

Sollicitanten voor Specialitische Reservisten Cimic functies dienen tussen de 30 en 55 jaar oud te zijn, mogen een bril dragen en moeten beschikken over zowel een gezonde mentale als fysieke gesteldheid. Voor de Analisten en Geneeskundigen geldt dat men nog geen 30 jaar oud hoeft te zijn.

De opleiding binnen de landmacht zal bestaan uit een verkorte cursus om de gegadigde militair te vormen, aangevuld met enige vaktechnische kennis. Aangezien de toekomstige Reservist al beschikt over een aanzienlijke hoeveelheid relevante kennis, duurt deze opleiding maar enkele weken. (twee weken voor de militaire vorming, aangevuld met avond- en/of weekendscursussen)

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Specialistisch Reservist

Meer opleidingen Specialistisch Reservist

Weet je nog niet of je Specialistisch Reservist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Specialistisch Reservist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Specialistisch Reservist

Met wie werkt een Specialistisch Reservist samen? 

Intern: Binnen de organisatie van de Koninklijke Landmacht zal er gewerkt worden in de gebruikelijke groepsverbanden (pelotons, compagnieën, bataljon, regiment etc.). Binnen deze groepsverbanden worden er afhankelijk van de rang (soldaat, onderofficier of officier) opdrachten uitgevoerd, wordt er sturing gegeven aan de toegewezen opdrachten en worden er opdrachten bedacht en toegewezen. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden kan er contact zijn met reguliere (infanterie of cavalerie) eenheden. Dit contact kan bestaan uit samenwerking met, of het leveren van ondersteuning aan, deze reguliere eenheden.

Extern: Buiten de organisatie van de Landmacht kan er contact zijn met 'De Burger' en met 'De Vijand'. Afhankelijk van de Specialistische functie zal dit contact variëren van het leveren van medische hulp tot het analyseren van de gevechtssterkte van de vijand.


 • Collega Specialitisch Reservisten
 • Leidinggevenden
 • De Burger
 • De Vijand
 • Reguliere Militaire Eenheden
Specialistisch Reservist


Organisaties waar een Specialistisch Reservist werkzaam is

Waar werkt een Specialistisch Reservist meestal? 

De Specialistisch Reservist wordt werkzaam binnen de organisatie van de Koninklijke Landmacht. Na afronding van de opleiding tot Reservist wordt de gegadigde geplaatst bij het 1e Civiel Militaire Bataljon, het 400e Geneeskundige Bataljon of bij de Analyse eenheid.

Binnen deze eenheden zal er worden deelgenomen aan oefeningen en (indien er plaats is en men bereid is om deel te nemen aan) uitzendingen binnen het kader van NAVO-, EU- of VN-missies.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Specialistisch Reservist

Waar kun je het beste werken als Specialistisch Reservist? Hieronder vindt je de best door de Specialistisch Reservist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Specialistisch Reservist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Specialistisch Reservist:

Welke competenties heeft een een Specialistisch Reservist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Specialistisch Reservist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Specialistisch Reservist nodig? 

De Specialistisch Reservist is een Baas en een Succesvolle werker. De persoonlijkheid van de Reservist wordt gekenmerkt door prakticiteit, ijver, energiteit, zelfverzekerdheid, prestatiegerichtheid, gezag, loyalisme, dominantie en bescherming. Toch kan de Reservist op zijn tijd ook sceptisch, ongevoelig, ijdel, prestatiegericht, pretentieus en narcistisch zijn.

Tijdens de werkzaamheden van de Specialistisch Reservist kan er gebruikt worden gemaakt van een combinatie: loyaal, energiek, prestatiegericht en ijverig als de Reservist is, weet hij/zij zich in te zetten op velerlei manieren.

Bekijk de persoonstypen voor Specialistisch Reservist


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Specialistisch Reservist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Specialistisch Reservist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Specialistisch Reservist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Specialistisch Reservist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Specialistisch Reservist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Specialistisch Reservist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Specialistisch Reservist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Specialistisch Reservist iets voor je?

Zou je graag Specialistisch Reservist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Specialistisch Reservist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Specialistisch Reservist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar