Laboratorium Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Laboratorium Analist? Lees de functieomschrijving.

De Analist werkt in een laboratorium,  waar hij onderzoek doet in bepaald vakgebied. Een Analist kan in verschillende dingen gespecialiseerd zijn, zoals medisch onderzoek of chemie. Dit specialisme bepaalt het soort laboratorium waar de Analist komt te werken, maar niet het takenpakket; dat is overal ongeveer hetzelfde.

De Analist moet gegevens analyseren en de resultaten interpreteren. Indien nodig moet de Analist deze resultaten ook verwerken of overbrengen aan anderen. In een ziekenhuis betekent dit bijvoorbeeld dat de resultaten van een bloedtest overlegd moeten worden met de arts of verpleegkundige. In een onderzoekssetting kan dit overleg zijn met een onderzoeker of manager. De Analist moet in ieder geval altijd rekening houden met de wensen van de persoon waarvoor hij werkt.

In het algemeen is de Analist verantwoordelijk voor de overige medewerkers in het laboratorium en begeleidt hij ook de stagaires en nieuwkomers. Met de apparatuur in het laboratorium moet de Analist goed en nauwkeurig om kunnen gaan, maar het is de taak van de laborant om te zorgen dat alles nog werkt. Dit is dan ook het grootste verschil tussen een Analist en een laborant.

Omdat de Analist vaak met gevaarlijke stoffen werkt, moet hij nauwkeurig omspringen met veiligheidsprocedures.

Wil je werken als Laboratorium Analist?

Werk je al als Laboratorium Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Laboratorium Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Laboratorium Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Laboratorium Analist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Laborant
  • Analist
  • Opdrachtgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1595 tot €3660

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Laboratorium Analist

Wat verdient een Laboratorium Analist?

Het salaris van de Analist is afhankelijk van de vooropleiding, de specialisatie, en het bedrijf waar hij werkt. Een starter krijgt ongeveer €1595 per maand. Dit kan voor een ervaren Analist oplopen tot €3660 per maand.

Salarisschaal Laboratorium Analist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Laboratorium Analist

Op zoek naar een nieuwe baan als Laboratorium Analist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Laboratorium Analist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Laboratorium Analist vacatures

Laboratorium Analist
Argent Energy Netherlands Holding B.V.
Werken als Laboratorium Analist betekent een afwisselende baan voor een teamplayer met hands-on mentaliteit! In het Laboratorium bij Argent Energy Netherlands kom je te werken binnen een team van vijf enthousiaste collega’s. In

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Laboratorium Analist

Hoe goed is de toekomst voor de Laboratorium Analist? 

Omdat een Analist in vele verschillende laboratoria terecht kan komen, zijn er veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Als hij eenmaal gespecialiseerd is kan hij doorgroeien naar de functie van hoofdanalist of zelfs hoofd van een laboratorium.

Baankans Laboratorium Analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Laboratorium Analist worden: Opleidingen tot Laboratorium Analist

Hoe word je een Laboratorium Analist? 

Een opleiding tot Analist op MBO niveau 4, of een HBO opleiding in de specialisatie (Chemie, Life Sciences) is nodig om als analist aan de slag te kunnen gaan.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Laboratorium Analist

Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit in het laboratorium
Iets voor u? Leer strategieën te ontwikkelen en toepassen om ontwikkelkansen te herkennen en benutten. Kritisch reflecteren op uw eigen handelen en het ontvangen van feedback. Formuleer handelingsalternatieven voor u …
Projectmatig samenwerken in het laboratorium
Iets voor u? U leert om effectief en efficiënt samen te werken. Kwaliteitsvraagstukken oplossen en doorvoeren van verbetervoorstellen. U wilt helder communiceren en uw standpunten goed uiteen kunnen zetten. Doelgroep …
Persoonlijke impact op ontwikkelingen in het laboratorium
Iets voor u? Leren werken vanuit je kwaliteiten bij het creëren van mogelijkheden. Weten hoe je belangrijke spelers identificeert en betrekt. Motiveer jouw beslissingen op basis van relevante informatie en …
Deeltjesgroottekarakterisering
Deeltjesgroottekarakterisering Tijdens deze cursus maak je de belangrijkste technieken eigen om deeltjesgrootteverdelingen en deeltjesvormen te bepalen. Aan de hand van voor- en nadelen ga je de verschillende technieken met elkaar …
Lean en logistiek in het laboratorium
Iets voor u? Word jezelf bewust van je rol als schakel in het grotere geheel. Leer de logistieke keten van jouw organisatie in kaart brengen en verbeteren. Leer de technieken …
Meer opleidingen Laboratorium Analist

Weet je nog niet of je Laboratorium Analist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Laboratorium Analist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Laboratorium Analist

Met wie werkt een Laboratorium Analist samen? 

De Analist brengt de meeste tijd door met de andere laboratoriummedewerkers, zowel in het aansturen van de laboranten, als in overleg voeren met andere Analisten. Daarnaast is er communicatie nodig met de opdrachtgevers van een Analist. Dit kunnen onderzoekers zijn, artsen of de managers van een bedrijf.


  • Laborant
  • Analist
  • Opdrachtgever
Laboratorium Analist


Organisaties waar een Laboratorium Analist werkzaam is

Waar werkt een Laboratorium Analist meestal? 

Afhankelijk van de specialisatie kan de Analist bij een ziekenhuis, een overheidsinstantie of een onderzoeksinstelling terecht. Het werk kan verschillen van het uitvoeren van controletests tot de ontwikkeling van producten tot echte onderzoekswerkzaamheden. De meeste Analisten werken in organisaties die controles uitvoeren of de uitvoering van controles door anderen ondersteunen.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Laboratorium Analist

Waar kun je het beste werken als Laboratorium Analist? Hieronder vindt je de best door de Laboratorium Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Laboratorium Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Laboratorium Analist:

Welke competenties heeft een een Laboratorium Analist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Laboratorium Analist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Laboratorium Analist nodig? 

Om een kwalitatief hoogstaand resultaat te leveren moet de Analist er naar streven zo nauwkeurig mogelijk te werken en de opdracht en procedures tot op de letter volgen (Perfectionist). Daarnaast is het belangrijk voor de interpretatie van gegevens dat de Alanlist het overzicht bewaart en tegelijkertijd oog heeft voor detail (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Laboratorium Analist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Laboratorium Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Laboratorium Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Laboratorium Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Laboratorium Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Laboratorium Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Laboratorium Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Laboratorium Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Laboratorium Analist iets voor je?

Zou je graag Laboratorium Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Laboratorium Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar