Laboratorium Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Laboratorium Analist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep laboratorium analist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je laboratorium analist wordt.

 

Wat is een Laboratorium Analist?

De Analist werkt in een laboratorium,  waar hij onderzoek doet in bepaald vakgebied. Een Analist kan in verschillende dingen gespecialiseerd zijn, zoals medisch onderzoek of chemie. Dit specialisme bepaalt het soort laboratorium waar de Analist komt te werken, maar niet het takenpakket; dat is overal ongeveer hetzelfde.

De Analist moet gegevens analyseren en de resultaten interpreteren. Indien nodig moet de Analist deze resultaten ook verwerken of overbrengen aan anderen. In een ziekenhuis betekent dit bijvoorbeeld dat de resultaten van een bloedtest overlegd moeten worden met de arts of verpleegkundige. In een onderzoekssetting kan dit overleg zijn met een onderzoeker of manager. De Analist moet in ieder geval altijd rekening houden met de wensen van de persoon waarvoor hij werkt.

In het algemeen is de Analist verantwoordelijk voor de overige medewerkers in het laboratorium en begeleidt hij ook de stagaires en nieuwkomers. Met de apparatuur in het laboratorium moet de Analist goed en nauwkeurig om kunnen gaan, maar het is de taak van de laborant om te zorgen dat alles nog werkt. Dit is dan ook het grootste verschil tussen een Analist en een laborant.

Omdat de Analist vaak met gevaarlijke stoffen werkt, moet hij nauwkeurig omspringen met veiligheidsprocedures.Wil je werken als Laboratorium Analist?

Werk je al als Laboratorium Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Laboratorium Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Laboratorium Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Laboratorium Analist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Laborant
  • Analist
  • Opdrachtgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1595 tot €3660

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Laboratorium Analist

Wat verdient een Laboratorium Analist?

Het salaris van de Analist is afhankelijk van de vooropleiding, de specialisatie, en het bedrijf waar hij werkt. Een starter krijgt ongeveer €1595 per maand. Dit kan voor een ervaren Analist oplopen tot €3660 per maand.

Salarisschaal Laboratorium Analist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Laboratorium Analist

Er zijn geen vacatures Laboratorium Analist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Laboratorium Analist in werkt.

Meer weten over de sector waar een Laboratorium Analist in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Laboratorium Analist

Wat is de toekomst van Laboratorium Analist?

Omdat een Analist in vele verschillende laboratoria terecht kan komen, zijn er veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Als hij eenmaal gespecialiseerd is kan hij doorgroeien naar de functie van hoofdanalist of zelfs hoofd van een laboratorium.

Baankans Laboratorium Analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Laboratorium Analist worden: Opleidingen tot Laboratorium Analist

Wil je Laboratorium Analist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Laboratorium Analist.

Hoe word je een Laboratorium Analist? 

Een opleiding tot Analist op MBO niveau 4, of een HBO opleiding in de specialisatie (Chemie, Life Sciences) is nodig om als analist aan de slag te kunnen gaan.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Laboratorium Analist

Laboratorium - Data integriteit
We starten met analyseren waar de aanhoudende vraag naar data-integriteit vandaan komt. Hoe bepalen we risico’s en waar kunnen datalekken ontstaan? Welke maatregelen neemt u om deze risico’s en datalekken …
Laboratorium - Data integriteit
Laboratorium - Interne audit
In de cursus Interne Audit leert u alles over het voorbereiden op, het uitvoeren van, het rapporteren over en het evalueren van audits en het toepassen van audittechnieken. Waar heeft …
Laboratorium - Interne audit
Laboratorium - Resultaatgericht communiceren
Wilt u door uw communicatie direct meer invloed, meer betrokkenheid en sneller resultaat bereiken? Dat kan direct. Als u uw boodschap afstemt op de communicatiestijl van uw collega, dan komt …
Laboratorium - Resultaatgericht communiceren
Laboratorium - Risicogebaseerd denken
We leren u risicogebaseerd denken: allereerst leert u de bronnen van onzekerheid in uw organisatie in kaart te brengen. Vervolgens werkt u aan de risicoaanpak: inschatting mogelijke gevolgen, acties en …
Laboratorium - Risicogebaseerd denken
Laboratorium - Kwaliteitsborging van informatietechnologie
Wanneer valideert u een digitaal systeem? Wanneer niet? Wat kan de leverancier bijdragen? Hoe verloopt een validatieproces van een digitaal systeem? En hoe onderhouden we in kwaliteitsopzicht een digitaal systeem? …
Laboratorium - Kwaliteitsborging van informatietechnologie

Omscholen of doorgroeien tot Laboratorium Analist

Als je Laboratorium Analist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Laboratorium Analist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Laboratorium Analist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Laboratorium Analist?

Competenties en Vaardigheden Laboratorium Analist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Laboratorium Analist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Laboratorium Analist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Laboratorium Analist

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Laboratorium Analist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Laboratorium Analist. Als Laboratorium Analist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Laboratorium Analist:


zie volledige beschrijving persoonstype Laboratorium Analist

Vakkennis voor een Laboratorium Analist

Het is voor een Laboratorium Analist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Laboratorium Analist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Laboratorium Analist


Werkervaring Laboratorium Analist

Het is voor een startend Laboratorium Analist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Laboratorium Analist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Laborant, Onderzoeker .

Iets anders leren?

Is Laboratorium Analist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Laboratorium Analist

Met wie werkt een Laboratorium Analist samen? 

De Analist brengt de meeste tijd door met de andere laboratoriummedewerkers, zowel in het aansturen van de laboranten, als in overleg voeren met andere Analisten. Daarnaast is er communicatie nodig met de opdrachtgevers van een Analist. Dit kunnen onderzoekers zijn, artsen of de managers van een bedrijf.


  • Laborant
  • Analist
  • Opdrachtgever
Laboratorium Analist


Organisaties waar een Laboratorium Analist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Laboratorium Analist meestal werkt.

Waar werkt een Laboratorium Analist?

Afhankelijk van de specialisatie kan de Analist bij een ziekenhuis, een overheidsinstantie of een onderzoeksinstelling terecht. Het werk kan verschillen van het uitvoeren van controletests tot de ontwikkeling van producten tot echte onderzoekswerkzaamheden. De meeste Analisten werken in organisaties die controles uitvoeren of de uitvoering van controles door anderen ondersteunen.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Laboratorium Analist

Waar kun je het beste werken als Laboratorium Analist? Hieronder vind je de best door de Laboratorium Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Laboratorium Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Laboratorium Analist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Laboratorium Analist.

Welke competenties heeft een Laboratorium Analist nodig?

Een Laboratorium Analist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Laboratorium Analist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Laboratorium Analist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Laboratorium Analist nodig? 

Om een kwalitatief hoogstaand resultaat te leveren moet de Analist er naar streven zo nauwkeurig mogelijk te werken en de opdracht en procedures tot op de letter volgen (Perfectionist). Daarnaast is het belangrijk voor de interpretatie van gegevens dat de Alanlist het overzicht bewaart en tegelijkertijd oog heeft voor detail (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Laboratorium Analist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Laboratorium Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Laboratorium Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Laboratorium Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Laboratorium Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Laboratorium Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Laboratorium Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Laboratorium Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Laboratorium Analist iets voor je?

Zou je graag Laboratorium Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Laboratorium Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Laboratorium Analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar