U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bedrijfswagenmonteur

Bedrijfswagenmonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bedrijfswagenmonteur ? Lees de functieomschrijving.

Een bedrijfswagenmonteur verricht reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan bedrijfsauto’s zoals trucks en bestelwagens. De werkzaamheden zijn in feite hetzelfde als die van een reguliere automonteur alleen werkt een bedrijfswagenmonteur specifiek aan auto’s die bestemd zijn voor zakelijk gebruik. Naast het onderhoud van de auto kan een bedrijfswagenmonteur ook verantwoordelijk zijn voor de installatie van specifieke bedrijfswagenonderdelen en inrichtingen. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijfswagenmonteurs die ambulances met medische apparatuur inrichten. Naast de werkzaamheden in de garage werken veel bedrijfswagenmonteurs ook op oproepbasis om problemen met bedrijfswagens op locatie te verhelpen. Zij fungeren dan als nood- en storingsdienst. Een bedrijfswagenmonteur is doorgaands in dienst van een bedrijfswagendealer. Bedrijven en organisaties met een groot wagenpark zoals bijvoorbeeld een vervoersbedrijf, de politie of brandweer kunnen ook bedrijfswagenmonteurs in dienst hebben.

Een bedrijfswagenmonteur moet technisch aangelegd zijn en affiniteit met auto’s hebben. Daarnaast kan er sprake zijn van direct klantcontact in deze gevallen moet een bedrijfswagenmonteur ook servicegericht en klantvriendelijk zijn.

 

Mensen vonden ons op: Job Bedrijfswagenmonteur , Baan Bedrijfswagenmonteur , Bedrijfswagenmonteur Worden, Functie-eisen Bedrijfswagenmonteur , Verantwoordelijkheden Bedrijfswagenmonteur , Functieprofiel Bedrijfswagenmonteur , Wat doet een Bedrijfswagenmonteur , Werken als Bedrijfswagenmonteur .

Bedrijfswagenmonteur worden: Opleiding tot bedrijfswagenmonteur

Een bedrijfswagenmonteur heeft doorgaands een technische opleiding gedaan. Opleidingen zoals Autotechniek of Servicemonteur, dit zijn over het algemeen MBO opleidingen. Naast de technische MBO opleidingen hebben sommige automonteurs de LTS gedaan. Als een automonteur begint met werken dan wordt deze vaak nog intern extra opgeleid. Naast het hebben van een technisch diploma is het als bedrijfswagenmonteur handig om ook APK certificeert te zijn. Dit betekend dat de bedrijfswagenmonteur APK keuringen mag afnemen. Met een dergelijk diploma heeft een bedrijfswagenmonteur meer kansen op de arbeidsmarkt.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedrijfswagenmonteur , Bedrijfswagenmonteur Worden, Opleidingsniveau Bedrijfswagenmonteur , Scholing Bedrijfswagenmonteur , Studie Bedrijfswagenmonteur , Bijscholing Bedrijfswagenmonteur , Omscholing Bedrijfswagenmonteur .

Organisaties waar een bedrijfswagenmonteur doorgaans werkzaam is

Een bedrijfswagenmonteur is meestal in dienst van een bedrijfswagendealer of organisatie of bedrijf met een groot wagenpark. Dit kunnen zowel profit (vervoersbedrijf) als non profit organisaties (brandweer) zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedrijfswagenmonteur , Bedrijfswagenmonteur Worden, Opleidingsniveau Bedrijfswagenmonteur , Scholing Bedrijfswagenmonteur , Studie Bedrijfswagenmonteur , Bijscholing Bedrijfswagenmonteur , Omscholing Bedrijfswagenmonteur .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bedrijfswagenmonteur

Een bedrijfswagenmonteur verdient doorgaands hetzelfde als een reguliere automonteur. En dit is circa 900 euro per maand voor een beginnend monteur wat op kan lopen naar 2100 per maand voor een monteur met meer ervaring. 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Bedrijfswagenmonteur , Loon Bedrijfswagenmonteur , Wat verdien je als Bedrijfswagenmonteur , Salarisschaal Bedrijfswagenmonteur , Salarisindicatie Bedrijfswagenmonteur , Bonus Bedrijfswagenmonteur , CAO Bedrijfswagenmonteur , Brutoloon Bedrijfswagenmonteur , Nettoloon Bedrijfswagenmonteur , Vakantiedagen Bedrijfswagenmonteur , Pensioen Bedrijfswagenmonteur .

Competenties, skills & vaardigheden bedrijfswagenmonteur

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Bedrijfswagenmonteur , Vaardigheden Bedrijfswagenmonteur , Attitude Bedrijfswagenmonteur , Kwalificaties Bedrijfswagenmonteur , Competentieprofiel Bedrijfswagenmonteur .

Boeken voor het beroep bedrijfswagenmonteur

Wil je meer weten over het beroep bedrijfswagenmonteur ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bedrijfswagenmonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bedrijfswagenmonteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bedrijfswagenmonteur , Bedrijfswagenmonteur ebooks, boek Bedrijfswagenmonteur .

Persoonstypen bedrijfswagenmonteur

Als bedrijfswagenmonteur heb je een belangrijke taak. Het onderhouden van de bedrijfsauto’s is vaak een essentieel onderdeel voor de desbetreffende onderneming. Een bedrijfswagenmonteur moet daarom scherp, helder en perfectionistisch te werk gaan. Een kleine nalatigheid kan ervoor zorgen dat de auto niet naar behoren functioneert en dit kan zware gevolgen hebben als  bijvoorbeeld een vrachtauto van een vervoersbedrijf ineens pech krijgt in het buitenland. Discipline is daarom van belang. Het persoonstype wat dan ook past bij een bedrijfswagenmonteur is de perfectionist. Naast de eerder genoemde kenmerken moet een bedrijfswagenmonteur verder ook energiek en doelgericht kunnen zijn. Een goed probleemoplossend vermogen wordt verwacht van de monteur. Een eigenschap die hoort bij de succesvolle werker.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bedrijfswagenmonteur , Karakter Bedrijfswagenmonteur .

Netwerk bedrijfswagenmonteur

De bedrijfswagen monteur werkt over het algemeen het meest samen met de collega bedrijfswagenmonteurs. In sommige gevallen kan een bedrijfswagenmonteur klantcontact hebben. Als er bijvoorbeeld specificaties over een bepaalde auto doorgegeven moeten worden of als er een auto aflevert moet worden.  Boven de bedrijfswagenmonteurs staat vaak een hoofdmonteur of filiaalchef.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Bedrijfswagenmonteur , Medewerkers Bedrijfswagenmonteur .

Is het beroep bedrijfswagenmonteur iets voor jou?

Zou je graag bedrijfswagenmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bedrijfswagenmonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bedrijfswagenmonteur , beroepskeuzetest Bedrijfswagenmonteur , beroep Bedrijfswagenmonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bedrijfswagenmonteur

Bedrijfsauto’s zullen altijd nodig zijn en mensen die deze auto’s onderhouden en repareren dus ook. Daarom is het arbeidsperspectief goed te noemen voor een bedrijfswagenmonteur. Veel directe doorgroeimogelijkheden zijn er echter doorgaands niet voor bedrijfswagenmonteurs. 

 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bedrijfswagenmonteur , Promotie mogelijkheden Bedrijfswagenmonteur , Carriere Bedrijfswagenmonteur .

Solliciteren op de functie bedrijfswagenmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bedrijfswagenmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bedrijfswagenmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bedrijfswagenmonteur . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bedrijfswagenmonteur , CV Bedrijfswagenmonteur , sollicitatie Bedrijfswagenmonteur .

Interviews met bedrijfswagenmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bedrijfswagenmonteur

Vacatures bedrijfswagenmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfswagenmonteur ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bedrijfswagenmonteur . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een bedrijfswagenmonteur verricht reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan bedrijfsauto’s zoals trucks en bestelwagens. De werkzaamheden zijn in feite hetzelfde als die van een reguliere automonteur alleen werkt een bedrijfswagenmonteur specifiek aan auto’s die bestemd zijn voor zakelijk gebruik. Naast het onderhoud van de auto kan een bedrijfswagenmonteur ook verantwoordelijk zijn voor de installatie van specifieke bedrijfswagenonderdelen en inrichtingen.

Beoordeling Bedrijfswagenmonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bedrijfswagenmonteur ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bedrijfswagenmonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep