Autotechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Autotechnicus? Lees de functieomschrijving.

Een Autotechnicus voert onderhoudsbeurten uit bij auto's (en is actief op verschillende niveaus). Deze onderhoudsbeurten worden door een Autotechnicus zelfstandig uitgevoerd. Een Autotechnicus is dan ook op de hoogte van de technische specificaties van verschillende auto's, zodat de juiste onderdelen vervangen worden. Bij het uitvoeren van een onderhoudsbeurt wordt er veel gewerkt met computers. Een computer kan bijvoorbeel onder de motorkap worden aangesloten, zodat het mankement goed vastgesteld kan worden. Met het computersysteem is het ook mogelijk om datanetwerken vast te leggen communicatiestoringen op te lossen.

Een Autochnicus kan goed met klanten omgaan. Een klant komt bij de Autotechnicus (niveau 2) om de auto te laten controleren op technische aspecten. De klachten van de klant moet een Autotechnicus kunnen begrijpen en op een klantvriendelijke manier moet het probleem en de remedie aan de klant uitgelegd kunnen worden. Wanneer het probleem verholpen is maakt een Autotechnicus de rekening op.  In begrijpelijke taal moet ook de nota aan de klant uitgelegd kunnen worden; welke onderdelen zijn vervangen/gerepareerd en waarom.

Een Autotechnicus blijft op de hoogte van de ontwikkelingen binnen zijn vakgebied. Binnen de opleiding tot Autotechnicus wordt er ook aandacht besteed aan burgerschap. Hiermee wordt een Autotechnicus geleerd te kijken hoe mensen in de maatschappij staan en op welke manier het bezit van een auto gewaardeerd wordt. Deze kennis kan een Autotechnicus inzetten om zo klantvriendelijk mogelijk te zijn en over te komen.

Wil je werken als Autotechnicus?

Werk je al als Autotechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Autotechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Autotechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Autotechnicus in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Leidinggevende
  • Klanten
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1707 tot €2298

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

95


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Autotechnicus

Wat verdient een Autotechnicus?

Het startsalaris van een Autotechnicus is €1707 bruto per maand en kan oplopen tot €2298 bruto per maand. Dit is afhankelijk van ervaring, opleidingsniveau en functieinhoud. Naast een salaris zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij ziekte wordt er doorbetaald.

Salarisschaal Autotechnicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Autotechnicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Autotechnicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Autotechnicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Autotechnicus vacatures

Autotechnicus, Leeuwarden
Consolid
Diverse onderhoudswerkzaamheden, Reparaties, Het monteren van accessoires, En het stellen van een juiste diagnose. Je bent zelfstandig maar ook in teamverband lopen je werkzaamheden gesmeerd.Een autotechnicus met ervaring, verder ben …
Autotechnicus, Culemborg
Consolid
Als ambitieus Autotechnicus werk je zelfstandig en ben je verantwoordelijk voor: De net wat ingewikkeldere reparaties, Het (voor) keuren van de automobielen, En begeleiding bieden aan de minder opgeleide collega’s …
Autotechnicus , Rotterdam
Consolid
In de functie als Autotechnicus ben je verantwoordelijk voor het stellen van de juiste diagnose en het uitvoeren van reparaties en onderhoudswerkzaamheden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer jij je …
1e Autotechnicus
Tempo Team
Auto’s, iets waar jij alles vanaf weet. Dan kun je maar beter van je hobby je beroep maken, toch? Laten wij nou net een vacature voor jou hebben waarin dit …
Autotechnicus, Hoofddorp
Consolid
In de functie als autotechnicus communiceer jij met de chef werkplaats en service adviseur om de beste service te creëren voor de klant. Jij denkt mee met de klant en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Autotechnicus

Hoe goed is de toekomst voor de Autotechnicus? 

Voor een Autotechnicus zijn er vele doorgroeimogelijkheden. Een Autotechnicus kan doorgroeien naar de functie van Eerste Autotechnicus, door middel van de opleiding Eerste Autotechnicus. Deze opleiding kan vervolgd worden met een specialistenopleiding niveau 4, waarmee men Technisch Specialist Personenauto's kan worden.

Doordat de sector continue in ontwikkeling is, zijn er veel vacatures. Er ontstaan ook meer functies op HBO niveau.
 

Baankans Autotechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

95


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Autotechnicus worden: Opleidingen tot Autotechnicus

Hoe word je een Autotechnicus? 

Voor het beroep van Autotechnicus wordt een afgeronde VMBO opleiding (Motor)Voertuigentechniek, VMBO-t (MAVO) of een relevante assistentenopleiding (AMB) gevraagd. Die laatste opleiding duurt twee jaar.

Het beroep Autotechnicus kan ook worden uitgeoefend met een opleiding beroepsopleidende leerweg (BOL) of beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Beide opleidingen duren twee jaar.  De BBL kent een dag per week meer stage gedurende de twee jaren van opleiding. Degene die de BBL opleiding volgen kunnen voor hun werk salaris krijgen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Autotechnicus

Meer opleidingen Autotechnicus

Weet je nog niet of je Autotechnicus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Autotechnicus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Autotechnicus

Met wie werkt een Autotechnicus samen? 

Een Autotechnicus geeft aan zijn leidinggevende door welke onderhoudsbeurten uitgevoerd zijn. Klanten worden op een klantvriendelijke manier geholpen bij het oplossen van een probleem met hun auto. Met collega's wordt goed samengewerkt. Men helpt elkaar mocht dat nodig zijn.


  • Leidinggevende
  • Klanten
  • Collega's
Autotechnicus


Organisaties waar een Autotechnicus werkzaam is

Waar werkt een Autotechnicus meestal? 

Als Autotechnicus werk iemand meestal in een garage voor personenwagens of in de garage van een bedrijf dat eigen auto’s heeft.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Autotechnicus

Waar kun je het beste werken als Autotechnicus? Hieronder vindt je de best door de Autotechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Autotechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Autotechnicus:

Welke competenties heeft een een Autotechnicus nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Autotechnicus

Wat voor persoonlijkheid heb je als Autotechnicus nodig? 

Een Autotechnicus kan precies en nauwkeurig werken, zodat juiste onderdelen goed vervangen worden. Hij is iemand die conscientieus en ordelijk en streeft naar altijd naar verbetering. Dit komt goed van pas omdat hij veel verschillende klachten af moet handelen (Perfectionist). Verder is de Autotechnicus zelfverzekerd en doelgericht. Hij kan deze eigenschappen goed gebruiken, omdat het werk op een zelfstandige manier tot een goed eind gebracht moeten worden (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Autotechnicus


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Autotechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Autotechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Autotechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Autotechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Autotechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Autotechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Autotechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Autotechnicus iets voor je?

Zou je graag Autotechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Autotechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Autotechnicus

Michael Flokstra

Het moet mij van het hart dat ik nog altijd vind dat een autotechnicus gezien zijn erorme brede inzet in techniek, nog zo ontzettend onderbetaald wordt! Als je het vergelijkt met mindere complexe banen , dan is het salaris vaak nog lager als van iemand die hierin veel minder studie heeft genoten met álle respect.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar