Bedrijfswagenmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bedrijfswagenmonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bedrijfswagenmonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bedrijfswagenmonteur wordt.

 

Wat is een Bedrijfswagenmonteur?

Een bedrijfswagenmonteur verricht reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan bedrijfsauto’s zoals trucks en bestelwagens. De werkzaamheden zijn in feite hetzelfde als die van een reguliere automonteur alleen werkt een bedrijfswagenmonteur specifiek aan auto’s die bestemd zijn voor zakelijk gebruik. Naast het onderhoud van de auto kan een bedrijfswagenmonteur ook verantwoordelijk zijn voor de installatie van specifieke bedrijfswagenonderdelen en inrichtingen. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijfswagenmonteurs die ambulances met medische apparatuur inrichten. Naast de werkzaamheden in de garage werken veel bedrijfswagenmonteurs ook op oproepbasis om problemen met bedrijfswagens op locatie te verhelpen. Zij fungeren dan als nood- en storingsdienst. Een bedrijfswagenmonteur is doorgaands in dienst van een bedrijfswagendealer. Bedrijven en organisaties met een groot wagenpark zoals bijvoorbeeld een vervoersbedrijf, de politie of brandweer kunnen ook bedrijfswagenmonteurs in dienst hebben.

Een bedrijfswagenmonteur moet technisch aangelegd zijn en affiniteit met auto’s hebben. Daarnaast kan er sprake zijn van direct klantcontact in deze gevallen moet een bedrijfswagenmonteur ook servicegericht en klantvriendelijk zijn.

 

 


Wil je werken als Bedrijfswagenmonteur?

Werk je al als Bedrijfswagenmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bedrijfswagenmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bedrijfswagenmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bedrijfswagenmonteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Hoofdmonteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €900 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

33


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bedrijfswagenmonteur

Wat verdient een Bedrijfswagenmonteur?

Een bedrijfswagenmonteur verdient doorgaands hetzelfde als een reguliere automonteur. En dit is circa 900 euro per maand voor een beginnend monteur wat op kan lopen naar 2100 per maand voor een monteur met meer ervaring. 

 

 

Salarisschaal Bedrijfswagenmonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bedrijfswagenmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfswagenmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bedrijfswagenmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bedrijfswagenmonteur vacatures

Vacature Truck-, Trailer- en Bedrijfswagenmonteur (1e/ 2e)
Road service de Kempen B.V.
Truck-, Trailer- en Bedrijfswagenmonteur (1e/2e) Road service de Kempen , Hapert Roadservice De Kempen is een full-service garage voor personen-, bedrijfs-, en ; Met onze volledig ingerichte servicewagens staan wij …
Vacature Bedrijfswagenmonteur
BR Flex Uitzendbureau
Beschrijving Ben jij een techneut en krijg je iedere vrachtwagen met technische mankementen weer op de weg? Voor onze opdrachtgever die zich richt op onder andere winkeldistributie, zoeken wij een …
Vacature Bedrijfswagenmonteur (ref. nr. )
HiTecs
Samen met jouw collega’s ben jij verantwoordelijk voor het onderhouden van het wagenpark en het bijbehorende materieel. Denk hierbij aan vrachtwagens, containers, laadarmen, maar ook aan materieel zoals maaiers, strooi- …
Vacature Bedrijfswagenmonteur Eigen Werkplaats APK | TACHO | . - .
Kantoor Apeldoorn
Voor wie je gaat werken·       Wij zijn een transportbedrijf, gespecialiseerd in tanktransport van vloeibare voedingsmiddelen.·       Ben jij een technische duizendpoot?·       Heb jij ervaring met het uitvoeren van APK?Vaste baan: …
Vacature Vrachtwagenmonteur
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Als Vrachtwagenmonteur houdt jij je bezig met onderhoud aan het wagenpark. Dit wagenpark bestaat uit zowel vrachtwagens, maar ook trailers en een aantal personenwagens. Jij zult er in teamverband samen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bedrijfswagenmonteur

Wat is de toekomst van Bedrijfswagenmonteur?

Bedrijfsauto’s zullen altijd nodig zijn en mensen die deze auto’s onderhouden en repareren dus ook. Daarom is het arbeidsperspectief goed te noemen voor een bedrijfswagenmonteur. Veel directe doorgroeimogelijkheden zijn er echter doorgaands niet voor bedrijfswagenmonteurs. 

 

 

Baankans Bedrijfswagenmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

33


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Bedrijfswagenmonteur worden: Opleidingen tot Bedrijfswagenmonteur

Wil je Bedrijfswagenmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bedrijfswagenmonteur.

Hoe word je een Bedrijfswagenmonteur? 

Een bedrijfswagenmonteur heeft doorgaands een technische opleiding gedaan. Opleidingen zoals Autotechniek of Servicemonteur, dit zijn over het algemeen MBO opleidingen. Naast de technische MBO opleidingen hebben sommige automonteurs de LTS gedaan. Als een automonteur begint met werken dan wordt deze vaak nog intern extra opgeleid. Naast het hebben van een technisch diploma is het als bedrijfswagenmonteur handig om ook APK certificeert te zijn. Dit betekend dat de bedrijfswagenmonteur APK keuringen mag afnemen. Met een dergelijk diploma heeft een bedrijfswagenmonteur meer kansen op de arbeidsmarkt.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bedrijfswagenmonteur

Er zijn geen opleidingen Bedrijfswagenmonteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bedrijfswagenmonteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Automotive

Omscholen of doorgroeien tot Bedrijfswagenmonteur

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Bedrijfswagenmonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bedrijfswagenmonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bedrijfswagenmonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bedrijfswagenmonteur?

Competenties en Vaardigheden Bedrijfswagenmonteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Bedrijfswagenmonteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Bedrijfswagenmonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bedrijfswagenmonteur

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Bedrijfswagenmonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bedrijfswagenmonteur. Als Bedrijfswagenmonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bedrijfswagenmonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Bedrijfswagenmonteur

Vakkennis voor een Bedrijfswagenmonteur

Het is voor een Bedrijfswagenmonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Bedrijfswagenmonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Bedrijfswagenmonteur


Werkervaring Bedrijfswagenmonteur

Het is voor een startend Bedrijfswagenmonteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bedrijfswagenmonteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Automonteur .

Iets anders leren?

Is Bedrijfswagenmonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Bedrijfswagenmonteur

Met wie werkt een Bedrijfswagenmonteur samen? 

De bedrijfswagen monteur werkt over het algemeen het meest samen met de collega bedrijfswagenmonteurs. In sommige gevallen kan een bedrijfswagenmonteur klantcontact hebben. Als er bijvoorbeeld specificaties over een bepaalde auto doorgegeven moeten worden of als er een auto aflevert moet worden.  Boven de bedrijfswagenmonteurs staat vaak een hoofdmonteur of filiaalchef.

 

 

  • Hoofdmonteur
Bedrijfswagenmonteur


Organisaties waar een Bedrijfswagenmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bedrijfswagenmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Bedrijfswagenmonteur?

Een bedrijfswagenmonteur is meestal in dienst van een bedrijfswagendealer of organisatie of bedrijf met een groot wagenpark. Dit kunnen zowel profit (vervoersbedrijf) als non profit organisaties (brandweer) zijn.

 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Bedrijfswagenmonteur

Waar kun je het beste werken als Bedrijfswagenmonteur? Hieronder vind je de best door de Bedrijfswagenmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bedrijfswagenmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bedrijfswagenmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bedrijfswagenmonteur.

Welke competenties heeft een Bedrijfswagenmonteur nodig?

Een Bedrijfswagenmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bedrijfswagenmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bedrijfswagenmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bedrijfswagenmonteur nodig? 

Als bedrijfswagenmonteur heb je een belangrijke taak. Het onderhouden van de bedrijfsauto’s is vaak een essentieel onderdeel voor de desbetreffende onderneming. Een bedrijfswagenmonteur moet daarom scherp, helder en perfectionistisch te werk gaan. Een kleine nalatigheid kan ervoor zorgen dat de auto niet naar behoren functioneert en dit kan zware gevolgen hebben als  bijvoorbeeld een vrachtauto van een vervoersbedrijf ineens pech krijgt in het buitenland. Discipline is daarom van belang. Het persoonstype wat dan ook past bij een bedrijfswagenmonteur is de perfectionist. Naast de eerder genoemde kenmerken moet een bedrijfswagenmonteur verder ook energiek en doelgericht kunnen zijn. Een goed probleemoplossend vermogen wordt verwacht van de monteur. Een eigenschap die hoort bij de succesvolle werker.

 

 

Bekijk de persoonstypen voor Bedrijfswagenmonteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bedrijfswagenmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bedrijfswagenmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bedrijfswagenmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bedrijfswagenmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bedrijfswagenmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bedrijfswagenmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bedrijfswagenmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bedrijfswagenmonteur iets voor je?

Zou je graag Bedrijfswagenmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bedrijfswagenmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfswagenmonteur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Bedrijfswagenmonteur

Vacature Eerste Bedrijfswagenmonteur (met APK)
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Wil jij aan de slag bij een groot universeel garagebedrijf in Nieuwegein die elke bedrijfswagen boven de kg repareert en onderhoud? Heb jij meerdere jaren ervaring als monteur (bij voorkeur …
Vacature Monteur Grondverzetmachines
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Voor een gerenommeerd bedrijf zijn wij op zoek naar een klantvriendelijke Monteur Grondverzetmachines. Jij zult specifiek aan de slag gaan met verschillende grondverzetmachines. Deze machines zijn bestemd voor zakelijk gebruik …
Vacature Bedrijfswagenmonteur
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Ben jij een Bedrijfswagenmonteur die toe is aan een nieuwe stap in zijn/haar carrière? Dan is dit de vacature voor jou! Voor in het noorden van het land zijn wij …
Vacature e monteur bedrijfswagen
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Dit is een uitdagende functie waarin je nooit verveeld. Als (e) Bedrijfswagenmonteur maak je deel uit van een grote logistieke dienstverlener met eigen materieel en krijg je veel verantwoordelijkheden toegewezen. …
Vacature Eerste Bedrijfswagenmonteur
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Wil jij werk bij een gezellig, toonaangevend bedrijf in het Noorden van Nederland als Eerste Bedrijfswagenmonteur? Ben jij op zoek naar een organisatie waar het meeste personeel zich voor een …

Actuele blogposts


reacties op Bedrijfswagenmonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar