Eerste Autotechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Eerste Autotechnicus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep eerste autotechnicus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je eerste autotechnicus wordt.

 

Wat is een Eerste Autotechnicus?

Een Eerste Autotechnicus is gespecialiseerd in autotechniek en zet zijn kennis in bij de reparatie van auto's. Met behulp van digitale testkasten en computers stelt hij vast wat er mis is met de wagen en wat er dus aan reparatiewerkzaamheden moet worden uitgevoerd. De Eerste Autotechnicus kan goed overweg met elektronische apparatuur. Zijn werkzaamheden zijn moeilijker dan die van een Autotechnicus op niveau 2 en hij draagt meer verantwoordelijkheid. Een Eerste Autotechnicus mag dus zelfvaststellen wat er mis is met een auto, voert zijn taken zelfstandig uit, mag leiding geven aan een aantal technici en handelt de administratie rond reparaties af. Verder draait hij gewoon mee in de werkplaats.

De functie van Eerste Autotechnicus bestaat ook voor een deel uit klantcontact. Hij koppelt terug welk probleem is vastgesteld en aangepakt moet worden en licht de reparatiewerkzaamheden eventueel toe. 

Bij het bepalen van het probleem en de oplossing wordt voor veiligheid en milieu geldende wet- en regelgeving in acht genomen.Wil je werken als Eerste Autotechnicus?

Werk je al als Eerste Autotechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Eerste Autotechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Eerste Autotechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Eerste Autotechnicus in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Autotechnicus Niveau 2
  • Klant
  • Technisch Specialist Personenauto's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1707 tot €2298

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

15


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Eerste Autotechnicus

Wat verdient een Eerste Autotechnicus?

Het startsalaris is €1707 bruto per maand, het eindsalaris is €2298 bruto per maand.

Salarisschaal Eerste Autotechnicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Eerste Autotechnicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Eerste Autotechnicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Eerste Autotechnicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Eerste Autotechnicus vacatures

Eerste Autotechnicus
Young Engineering
Wil jij als Eerste Autotechnicus ook sleutelen aan de mooiste auto's in het leukste bedrijf van Limburg? Dat kan! Voor onze opdrachtgever in Noord-Limburg zijn wij op zoek naar een gedreven …
Eerste autotechnicus
Young Engineering
In samenwerking met onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een kandidaat met een passie voor het sleutelen aan mooie auto's en die alles weet van technische snufjes. Als eerste …
Eerste Autotechnicus | Zwolle (Fulltime)
Uitzendbureau.nl
Continu bezig zijn, als automonteur, met de nieuwste (auto)technieken en deze "juweeltjes van techniek" gaan repareren, onderhouden en diagnosticeren? Beginnen jouw handen al te jeuken? Dan is dit echt iets …
Eerste autotechnicus, Utrecht
Young Engineering
In samenwerking met onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een kandidaat met een passie voor het sleutelen aan mooie auto's en die alles weet van technische snufjes. Als eerste …
Eerste autotechnicus
Krosto Techniek
• Je verzorgt allround reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan diverse voertuigen. • Je stelt mechanische en elektrische diagnoses. • De hieruit voortvloeiende werkzaamheden kun je zelfstandig, of in samenwerking met het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Eerste Autotechnicus

Wat is de toekomst van Eerste Autotechnicus?

Er zijn veel vacatures te vinden voor Eerste Autotechnici. Vaak wordt er ook gevraagd naar een APK opleiding. Een Eerste Autotechnicus kan doorgroeien naar Technisch Specialist Personenauto's op niveau 4 of naar Werkplaatsmanager Motovoertuigen Techniek.

Baankans Eerste Autotechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

15


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Eerste Autotechnicus worden: Opleidingen tot Eerste Autotechnicus

Wil je eerste autotechnicus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Eerste Autotechnicus? 

De opleiding Eerste Autotechnicus niveau 3 duurt twee of vier jaar, afhankelijk van de vooropleiding. Een Eerste Autotechnicus leert meer, andere en moeilijkere technieken dan een Autotechnicus op niveau 2.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Eerste Autotechnicus

Er zijn geen opleidingen Eerste Autotechnicus aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Eerste Autotechnicus in werkt

Bekijk alle opleidingen Automotive


Netwerk Eerste Autotechnicus

Met wie werkt een Eerste Autotechnicus samen? 

Een Eerste Autotechnicus vertelt de klant wat het probleem van de auto is. Hij kan leiding geven aan een autotechnicus op niveau twee aansturen. Bij onduidelijke problemen met de auto kan een Eerste Autotechnicus eventueel terugvallen op een Technisch Specialist Personenauto's (niveau 4).


  • Autotechnicus Niveau 2
  • Klant
  • Technisch Specialist Personenauto's
Eerste Autotechnicus


Organisaties waar een Eerste Autotechnicus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Eerste Autotechnicus meestal werkt.

Waar werkt een Eerste Autotechnicus?

Een eerste Autotechnicus werkt bij een autobedrijf in de profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Eerste Autotechnicus

Waar kun je het beste werken als Eerste Autotechnicus? Hieronder vind je de best door de Eerste Autotechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Eerste Autotechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Eerste Autotechnicus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Eerste Autotechnicus.

Welke competenties heeft een Eerste Autotechnicus nodig?

Een Eerste Autotechnicus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Eerste Autotechnicus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Eerste Autotechnicus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Eerste Autotechnicus nodig? 

Een Eerste autotechnicus weet succesvol problemen bij auto's te constateren en kan deze op een zelfstandige manier oplossen. Hij werkt werkt doelgericht (Succesvolle werker).

Een Eerste Autotechnicus is ook betrouwbaar en verantwoordelijk  (Loyalist)

Bekijk de persoonstypen voor Eerste Autotechnicus


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Eerste Autotechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Eerste Autotechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Eerste Autotechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Eerste Autotechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Eerste Autotechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Eerste Autotechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Eerste Autotechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Eerste Autotechnicus iets voor je?

Zou je graag Eerste Autotechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Eerste Autotechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Eerste Autotechnicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar