Eerste Autotechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Eerste Autotechnicus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep eerste autotechnicus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je eerste autotechnicus wordt.

 

Wat is een Eerste Autotechnicus?

Een Eerste Autotechnicus is gespecialiseerd in autotechniek en zet zijn kennis in bij de reparatie van auto's. Met behulp van digitale testkasten en computers stelt hij vast wat er mis is met de wagen en wat er dus aan reparatiewerkzaamheden moet worden uitgevoerd. De Eerste Autotechnicus kan goed overweg met elektronische apparatuur. Zijn werkzaamheden zijn moeilijker dan die van een Autotechnicus op niveau 2 en hij draagt meer verantwoordelijkheid. Een Eerste Autotechnicus mag dus zelfvaststellen wat er mis is met een auto, voert zijn taken zelfstandig uit, mag leiding geven aan een aantal technici en handelt de administratie rond reparaties af. Verder draait hij gewoon mee in de werkplaats.

De functie van Eerste Autotechnicus bestaat ook voor een deel uit klantcontact. Hij koppelt terug welk probleem is vastgesteld en aangepakt moet worden en licht de reparatiewerkzaamheden eventueel toe. 

Bij het bepalen van het probleem en de oplossing wordt voor veiligheid en milieu geldende wet- en regelgeving in acht genomen.Wil je werken als Eerste Autotechnicus?

Werk je al als Eerste Autotechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Eerste Autotechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Eerste Autotechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Eerste Autotechnicus in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Autotechnicus Niveau 2
  • Klant
  • Technisch Specialist Personenauto's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1707 tot €2298

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

23


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Eerste Autotechnicus

Wat verdient een Eerste Autotechnicus?

Het startsalaris is €1707 bruto per maand, het eindsalaris is €2298 bruto per maand.

Salarisschaal Eerste Autotechnicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Eerste Autotechnicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Eerste Autotechnicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Eerste Autotechnicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Eerste Autotechnicus vacatures

Vacature Eerste Autotechnicus - Rotterdam
VNOM, Rotterdam
Autotechnicus - Wat ga je doen? Beschik jij als Eerste Autotechnicus over sleutelvaardigheden, leiderschap en verantwoordelijkheid? Heb jij het in je om jonge monteurs te begeleiden en te helpen in …
Vacature Eerste Autotechnicus MBO | APK - Doenrade
WR.nl Solliciteren, Doenrade
Autotechnicus - Over het bedrijf: Wij zijn het bekende gezicht van Jaguar en Land Rover. Ben jij een eerste autotechnicus? Heb jij ervaring met de huidige auto-elektronica? Vaste baan: Eerste …
Vacature Eerste Autotechnicus MBO | Auto-elektronica | . - .
WR.nl Solliciteren
Over het bedrijfWij zijn het bekende gezicht van Jaguar en Land Rover.Ben jij een eerste autotechnicus?Heb jij ervaring met de huidige auto-elektronica?Vaste baan: Eerste Autotechnicus | MBO | . …
Vacature Eerste Autotechnicus MBO | MBO | . - .
WR.nl Solliciteren
Bij welk bedrijf je gaat werkenWij verkopen jong gebruikte en nieuwe bedrijfswagens.Wil jij efficiënt auto's repareren?Heb jij ervaring als automonteur?Wij zijn een groothandel in jong gebruikte en nieuwe bedrijfswagens. …
Vacature Eerste Autotechnicus
Young Engineering
Als Eerste Autotechnicus ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van (complexe) reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan personenauto's. Met jouw ervaring draag jij zorg voor het technische onderhoud van de auto's die worden …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Eerste Autotechnicus

Wat is de toekomst van Eerste Autotechnicus?

Er zijn veel vacatures te vinden voor Eerste Autotechnici. Vaak wordt er ook gevraagd naar een APK opleiding. Een Eerste Autotechnicus kan doorgroeien naar Technisch Specialist Personenauto's op niveau 4 of naar Werkplaatsmanager Motovoertuigen Techniek.

Baankans Eerste Autotechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

23


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Eerste Autotechnicus worden: Opleidingen tot Eerste Autotechnicus

Wil je Eerste Autotechnicus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Eerste Autotechnicus.

Hoe word je een Eerste Autotechnicus? 

De opleiding Eerste Autotechnicus niveau 3 duurt twee of vier jaar, afhankelijk van de vooropleiding. Een Eerste Autotechnicus leert meer, andere en moeilijkere technieken dan een Autotechnicus op niveau 2.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Eerste Autotechnicus

Er zijn geen opleidingen Eerste Autotechnicus aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Eerste Autotechnicus in werkt

Bekijk alle opleidingen Automotive

Omscholen of doorgroeien tot Eerste Autotechnicus

Als je Eerste Autotechnicus wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Eerste Autotechnicus zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Eerste Autotechnicus

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Eerste Autotechnicus?

Competenties en Vaardigheden Eerste Autotechnicus

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Eerste Autotechnicus nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Eerste Autotechnicus nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Eerste Autotechnicus

Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Eerste Autotechnicus

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Eerste Autotechnicus. Als Eerste Autotechnicus wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Eerste Autotechnicus:


zie volledige beschrijving persoonstype Eerste Autotechnicus

Vakkennis voor een Eerste Autotechnicus

Het is voor een Eerste Autotechnicus ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Eerste Autotechnicus zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Eerste Autotechnicus


Werkervaring Eerste Autotechnicus

Het is voor een startend Eerste Autotechnicus die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Eerste Autotechnicus is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Eerste Autotechnicus het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Eerste Autotechnicus

Met wie werkt een Eerste Autotechnicus samen? 

Een Eerste Autotechnicus vertelt de klant wat het probleem van de auto is. Hij kan leiding geven aan een autotechnicus op niveau twee aansturen. Bij onduidelijke problemen met de auto kan een Eerste Autotechnicus eventueel terugvallen op een Technisch Specialist Personenauto's (niveau 4).


  • Autotechnicus Niveau 2
  • Klant
  • Technisch Specialist Personenauto's
Eerste Autotechnicus


Organisaties waar een Eerste Autotechnicus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Eerste Autotechnicus meestal werkt.

Waar werkt een Eerste Autotechnicus?

Een eerste Autotechnicus werkt bij een autobedrijf in de profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Eerste Autotechnicus

Waar kun je het beste werken als Eerste Autotechnicus? Hieronder vind je de best door de Eerste Autotechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Eerste Autotechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Eerste Autotechnicus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Eerste Autotechnicus.

Welke competenties heeft een Eerste Autotechnicus nodig?

Een Eerste Autotechnicus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Eerste Autotechnicus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Eerste Autotechnicus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Eerste Autotechnicus nodig? 

Een Eerste autotechnicus weet succesvol problemen bij auto's te constateren en kan deze op een zelfstandige manier oplossen. Hij werkt werkt doelgericht (Succesvolle werker).

Een Eerste Autotechnicus is ook betrouwbaar en verantwoordelijk  (Loyalist)

Bekijk de persoonstypen voor Eerste Autotechnicus


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Eerste Autotechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Eerste Autotechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Eerste Autotechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Eerste Autotechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Eerste Autotechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Eerste Autotechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Eerste Autotechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Eerste Autotechnicus iets voor je?

Zou je graag Eerste Autotechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Eerste Autotechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Eerste Autotechnicus?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Eerste Autotechnicus

Vacature Eerste Autotechnicus
Ames Autobedrijf B.V.
Eerste AutotechnicusBen jij een ervaren Eerste Autotechnicus en wil je graag dagelijks aan de slag met het uitvoeren van diverse werkzaamheden binnen onze moderne werkplaats? Dan zoeken wij jou! 
Vacature Eerste Autotechnicus
Young Engineering
Als Eerste Autotechnicus ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van (complexe) reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan personenauto's. Met jouw ervaring draag jij zorg voor het technische onderhoud van de auto's die worden …
Vacature Eerste Autotechnicus
WerkTalent
Als Eerste Autotechnicus weet jij als geen ander alles van de techniek in personenwagens. Je gaat onder andere diagnoses stellen, apk keuringen uitvoeren, storingen oplossen, onderhoud en reparatiewerk uitvoeren. Uiteraard …
Vacature Eerste Autotechnicus (universeel)
Autoservice Lekkerland
Eerste Autotechnicus (universeel)Stroop jij graag de mouwen op in de werkplaats en zet je jezelf volledig in om het werk zo goed mogelijk af te leveren?Als eerste autotechnicus ben …
Vacature Startende Eerste Autotechnicus
WerkTalent
In deze startersfunctie zorg jij ervoor dat dat auto van de klant in perfecte staat wordt afgeleverd! Hoe pak jij dit aan? Je gaat onder begeleiding van een ervaren Eerste …

Actuele blogposts


reacties op Eerste Autotechnicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar