Servicemonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Servicemonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep servicemonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je servicemonteur wordt.

 

Wat is een Servicemonteur?

De Servicemonteur is een technicus die apparaten en machines onderhoudt en repareert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekenhuisapparatuur, wasmachines, Cv-ketels en computerapparatuur. De apparaten en machines waar de Servicemonteur zich mee bezig kan houden zijn zeer uiteenlopend een vaak heeft de Servicemonteur dan ook een specifiek werkgebied. Denk bijvoorbeeld aan de Servicemonteur Verwarmingstechniek en de Servicemonteur Elektrotechniek.

Voor het onderhoud en de reparatie van de machines en apparaten werkt de Servicemonteur meestal bij de klanten op locatie. Hierdoor is de Servicemonteur het gezicht van het bedrijf. De klanten hebben vaak enkel met de Servicemonteur te maken. Bij problemen of periodiek onderhoud komt de Servicemonteur de machines of apparaten controleren en eventuele problemen verhelpen.

Een belangrijke taak van de Servicemonteur is het verhelpen van storingen. Machines en apparaten kunnen storingen geven en vaak wordt dan de hulp van de Servicemonteur ingeroepen om dit te verhelpen. De Servicemonteur moet dan op zoek gaan naar een oplossing om de storing te verhelpen en de machine of het apparaat weer werkende te krijgen. De Servicemonteur werkt vaak zelfstandig en is daarmee verantwoordelijk voor de kwalitatieve en kwantitatieve uitvoering van het werk naar tevredenheid van de klant.Wil je werken als Servicemonteur?

Werk je al als Servicemonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Servicemonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Servicemonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Servicemonteur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1173


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Servicemonteur

Wat verdient een Servicemonteur?

Een beginnende Servicemonteur verdient minimaal 1500 euro. Dit bedrag kan oplopen tot ongeveer 3000 euro. Het salaris is wel afhankelijk van het werkgebied en de organisatie. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn hiervan afhankelijk.

Salarisschaal Servicemonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Servicemonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Servicemonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Servicemonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Servicemonteur vacatures

Servicemonteur
SPIE
“Een techneut is niet per definitie een SPIE'er, maar iedere SPIE'er is per definitie een hele goeie techneut" - Teammanager Yvonne Hozeman Niet ‘gewoon een baan’. Als je liever elke …
Servicemonteur
APS Uitzendburo B.V.
Functieomschrijving Als Servicemonteur kom je te werken met hoogwaardige zwembadartikelen. Onze opdrachtgever richt zich op installateurs en detaillisten in de zwembadbranche. Ben jij de techneut die als Servicemonteur aan de …
Servicemonteur Scheepsschroeven
VNOM
Wat ga je doen? Ben jij geïnteresseerd in scheepsvoortstuwingssystemen en zoek jij een baan met elke dag een andere technische uitdaging? Zoek dan niet verder en solliciteer snel voor de …
Servicemonteur
Randstad
Wil jij als Servicemonteur een eigen bus hebben, een eigen baas zijn over jouw werkzaamheden en zelfstandig aan de slag gaan? Wil jij werken als Servicemonteur in de buitendienst bij …
Servicemonteur
Randstad
Wil jij als Servicemonteur een eigen bus hebben, een eigen baas zijn over jouw werkzaamheden en zelfstandig aan de slag gaan? Wil jij werken als Servicemonteur in de buitendienst bij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Servicemonteur

Wat is de toekomst van Servicemonteur?

Veel organisaties en particulieren hebben diverse apparaten en machines. Er is daarom genoeg werk te vinden als Servicemonteur.

Baankans Servicemonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1173


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Servicemonteur worden: Opleidingen tot Servicemonteur

Wil je servicemonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Servicemonteur? 

Er zijn diverse specifieke opleidingen te volgen om te kunnen gaan werken als Servicemonteur. Vaak zijn deze opleiding gericht op een meer specifiek werkgebied. Zo is er bijvoorbeeld een opleiding Servicemonteur Verwarmingstechniek en een opleiding Servicemonteur Installatietechniek. De opleiding is dus afhankelijk van het toekomstige werkgebied van de Servicemonteur. Al deze opleidingen zijn op MBO niveau.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Servicemonteur

Servicemonteur koude- en klimaatsystemen
De Servicemonteur koude- en klimaatsystemen is werkzaam binnen zowel kleine als grote koudetechnische bedrijven. Koudetechnische bedrijven voeren werkzaamheden uit binnen alle marktsegmenten in zowel binnen- als buitenland. De activiteiten worden …
Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigbouw
Eerste monteur werktuigbouw: onderhoud van machines en apparaten Goed onderhoud is altijd en overal in de industrie belangrijk. Hoe houdt en brengt een servicemonteur werktuigbouw alles wat gebruikt wordt, optimaal …
ACK veiligheidsmodule CO2
Doelstelling In deze training leert u om veilig te werken met CO2 systemen in een mobiel practicum. Doelgroep Deze training is bedoeld voor de monteur, servicemonteur, planner of leidinggevende die …
Domotica - IoT installatie
Keywords: "algemene techniek, installatietechniek, netwerken (IT), netwerkbeheer" Domotica is nu goedkoper en makkelijker te installeren, waardoor steeds meer consumenten domotica toepassingen aanschaffen. Ondanks de grotere eenvoud, is de installatie nog …
Koeltechniek algemeen (KT-A) (Avond)
Kom jij dagelijks of regelmatig in aanraking met koeltechniek? Dan is deze cursus iets voor jou! De koeltechniek en koudetechniek heeft een enorme vlucht genomen. In het dagelijks leven kunnen …
Meer opleidingen Servicemonteur

Weet je nog niet of je Servicemonteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Servicemonteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Servicemonteur

Met wie werkt een Servicemonteur samen? 

De Servicemonteur werkt vaak op locatie en komt daarom vaak bij de klant. Het contact met de klant is daarom ook belangrijk. De klant moet deskundig geholpen worden en uitgelegd worden waarom het probleem of de storing zich voordoet. Daarnaast kan de hulp van collega’s ingeroepen worden als de Servicemonteur het probleem niet zelfstandig op kan lossen.


Servicemonteur


Organisaties waar een Servicemonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Servicemonteur meestal werkt.

Waar werkt een Servicemonteur?

De Servicemonteur werkt voor een bedrijf dat gespecialiseerd is een bepaald werkgebied, bijvoorbeeld installatietechniek of verwarmingstechniek. Deze organisaties hebben als doel het maken van winst door het leveren van diensten en zijn daarom werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Servicemonteur

Waar kun je het beste werken als Servicemonteur? Hieronder vind je de best door de Servicemonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Servicemonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Servicemonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Servicemonteur.

Welke competenties heeft een Servicemonteur nodig?

Een Servicemonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Servicemonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Servicemonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Servicemonteur nodig? 

De Servicemonteur moet goed kunnen werken en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). Het probleem of de storing moet zo goed en snel mogelijk worden opgelost. Daarnaast moet de Servicemonteur ook goed in kunnen schatten waar het probleem ligt en onafhankelijk en zelfstandig beslissingen kunnen nemen (waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Servicemonteur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Servicemonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Servicemonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Servicemonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Servicemonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Servicemonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Servicemonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Servicemonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Servicemonteur iets voor je?

Zou je graag Servicemonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Servicemonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Servicemonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar