Servicemonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Servicemonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep servicemonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je servicemonteur wordt.

 

Wat is een Servicemonteur?

De Servicemonteur is een technicus die apparaten en machines onderhoudt en repareert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekenhuisapparatuur, wasmachines, Cv-ketels en computerapparatuur. De apparaten en machines waar de Servicemonteur zich mee bezig kan houden zijn zeer uiteenlopend een vaak heeft de Servicemonteur dan ook een specifiek werkgebied. Denk bijvoorbeeld aan de Servicemonteur Verwarmingstechniek en de Servicemonteur Elektrotechniek.

Voor het onderhoud en de reparatie van de machines en apparaten werkt de Servicemonteur meestal bij de klanten op locatie. Hierdoor is de Servicemonteur het gezicht van het bedrijf. De klanten hebben vaak enkel met de Servicemonteur te maken. Bij problemen of periodiek onderhoud komt de Servicemonteur de machines of apparaten controleren en eventuele problemen verhelpen.

Een belangrijke taak van de Servicemonteur is het verhelpen van storingen. Machines en apparaten kunnen storingen geven en vaak wordt dan de hulp van de Servicemonteur ingeroepen om dit te verhelpen. De Servicemonteur moet dan op zoek gaan naar een oplossing om de storing te verhelpen en de machine of het apparaat weer werkende te krijgen. De Servicemonteur werkt vaak zelfstandig en is daarmee verantwoordelijk voor de kwalitatieve en kwantitatieve uitvoering van het werk naar tevredenheid van de klant.Wil je werken als Servicemonteur?

Werk je al als Servicemonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Servicemonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Servicemonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Servicemonteur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

975


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Servicemonteur

Wat verdient een Servicemonteur?

Een beginnende Servicemonteur verdient minimaal 1500 euro. Dit bedrag kan oplopen tot ongeveer 3000 euro. Het salaris is wel afhankelijk van het werkgebied en de organisatie. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn hiervan afhankelijk.

Salarisschaal Servicemonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Servicemonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Servicemonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Servicemonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Servicemonteur vacatures

Vacature Servicemonteurs, Arnhem
Engie Nederland
Servicemonteurs, Let Op! De vacature van Servicemonteurs , Arnhem is gepubliceerd op onze ENGIE pagina bij Spielwork. Klik op de volgende link voor meer beeld, geluid en context! CONTACTINFORMATIE Voor …
Vacature Servicemonteur hef en hijsmiddelen
Tempo-Team
Locatie SCHIEDAM Functieomschrijving Zoek jij een vaste baan als servicemonteur voor de veiligheidsinspecties bij van hijs- en hefgereedschappen en werktuigen in de omgeving Zuid-Holland? Informele werkomgeving, contact met klanten en …
Vacature Servicemonteur, Zaandam
Engie Nederland
Servicemonteur ENGIE Infra & Mobility Zaandam ENGIE Infra & Mobility heeft twee onderhoud & beheer afdelingen. Voor het team Noord ( kantoor Zaandam ) zoeken we versterking. Onze contracten lopen …
Vacature Servicemonteur
Tempo-Team
Locatie EDE Functieomschrijving Het is jouw doel als servicemonteur om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen door in klantcontacten elke kans te benutten om een klant enthousiast te maken. …
Vacature Servicemonteur | direct in dienst bij KoneCranes
Randstad Recruitment Center
Functieomschrijving Een baan direct in dagdienst bij een fijne en stabiele werkgever. Waarin afwisseling, uitdaging, vrijheid en zelfstandigheid centraal staan? Dat zoek jij in jouw nieuwe baan als servicemonteur, toch? …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Servicemonteur

Wat is de toekomst van Servicemonteur?

Veel organisaties en particulieren hebben diverse apparaten en machines. Er is daarom genoeg werk te vinden als Servicemonteur.

Baankans Servicemonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

975


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Servicemonteur worden: Opleidingen tot Servicemonteur

Wil je Servicemonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Servicemonteur.

Hoe word je een Servicemonteur? 

Er zijn diverse specifieke opleidingen te volgen om te kunnen gaan werken als Servicemonteur. Vaak zijn deze opleiding gericht op een meer specifiek werkgebied. Zo is er bijvoorbeeld een opleiding Servicemonteur Verwarmingstechniek en een opleiding Servicemonteur Installatietechniek. De opleiding is dus afhankelijk van het toekomstige werkgebied van de Servicemonteur. Al deze opleidingen zijn op MBO niveau.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Servicemonteur

De servicemonteur als ambassadeur (Dag)
Ben je servicemonteur? Wil je effectiever en pragmatischer kunnen omgaan met vragen of problemen van klanten? Volg dan deze ROVC-training! Ben je servicemonteur en wil je effectiever en pragmatischer omgaan …
De servicemonteur als ambassadeur (Dag)
Servicemonteur koude- en klimaatsystemen
De Servicemonteur koude- en klimaatsystemen is werkzaam binnen zowel kleine als grote koudetechnische bedrijven. Koudetechnische bedrijven voeren werkzaamheden uit binnen alle marktsegmenten in zowel binnen- als buitenland. De activiteiten worden …
Servicemonteur koude- en klimaatsystemen
Siemens S7-300/400 (Dag)
Leer tijdens deze ROVC-training o.a. onderhoud verrichten en storingen verhelpen aan de Siemens S7-300. Werk jij als storings-, onderhouds- of servicemonteur die onderhoud verricht en storingen verhelpt aan de Siemens …
Siemens S7-300/400 (Dag)
Koeltechniek algemeen (KT-A) (Dag)
Kom jij dagelijks of regelmatig in aanraking met koeltechniek? Dan is deze cursus iets voor jou! De koeltechniek en koudetechniek heeft een enorme vlucht genomen. In het dagelijks leven kunnen …
Koeltechniek algemeen (KT-A) (Dag)
Frequentieregelaars (Dag)
Wil jij je ontwikkelen in de Elektrotechniek en wil je meer weten over de werking en mogelijkheden van frequentieregelaars? Volg dan de ROVC-training Frequentieregelaars! Word jij in je werk als …
Frequentieregelaars (Dag)

Omscholen of doorgroeien tot Servicemonteur

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Servicemonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Servicemonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Servicemonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Servicemonteur?

Competenties en Vaardigheden Servicemonteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Servicemonteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Servicemonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Servicemonteur

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Servicemonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Servicemonteur. Als Servicemonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Servicemonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Servicemonteur

Vakkennis voor een Servicemonteur

Het is voor een Servicemonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Servicemonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Servicemonteur


Werkervaring Servicemonteur

Het is voor een startend Servicemonteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Servicemonteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Servicemonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Servicemonteur

Met wie werkt een Servicemonteur samen? 

De Servicemonteur werkt vaak op locatie en komt daarom vaak bij de klant. Het contact met de klant is daarom ook belangrijk. De klant moet deskundig geholpen worden en uitgelegd worden waarom het probleem of de storing zich voordoet. Daarnaast kan de hulp van collega’s ingeroepen worden als de Servicemonteur het probleem niet zelfstandig op kan lossen.


Servicemonteur


Organisaties waar een Servicemonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Servicemonteur meestal werkt.

Waar werkt een Servicemonteur?

De Servicemonteur werkt voor een bedrijf dat gespecialiseerd is een bepaald werkgebied, bijvoorbeeld installatietechniek of verwarmingstechniek. Deze organisaties hebben als doel het maken van winst door het leveren van diensten en zijn daarom werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Servicemonteur

Waar kun je het beste werken als Servicemonteur? Hieronder vind je de best door de Servicemonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Servicemonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Servicemonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Servicemonteur.

Welke competenties heeft een Servicemonteur nodig?

Een Servicemonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Servicemonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Servicemonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Servicemonteur nodig? 

De Servicemonteur moet goed kunnen werken en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). Het probleem of de storing moet zo goed en snel mogelijk worden opgelost. Daarnaast moet de Servicemonteur ook goed in kunnen schatten waar het probleem ligt en onafhankelijk en zelfstandig beslissingen kunnen nemen (waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Servicemonteur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Servicemonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Servicemonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Servicemonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Servicemonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Servicemonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Servicemonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Servicemonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Servicemonteur iets voor je?

Zou je graag Servicemonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Servicemonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Servicemonteur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Servicemonteur

Vacature Servicemonteur bij Konecranes
Randstad Recruitment Center
Functieomschrijving Wil jij aan de slag als servicemonteur bij Konecranes? Daar kan ik jou bij helpen! Konecranes heeft meerdere vestigingen in Nederland waarbij jij aan de slag kan gaan in …
Vacature Servicemonteur Sprinkler, Arnhem
Engie Nederland
Heb je ervaring met installatietechniek, ben je handig en wil je je verder ontwikkelen? Vind je het daarnaast interessant en uitdagend om bezig te zijn met sprinklersystemen, brandmelding en/of beveiligingsinstallatie? …
Vacature Servicemonteur FSS (Brandmeldinstallaties), Arnhem
Engie Nederland
Wij staan voor energie, technologie en optimisme en zijn op zoek naar een aankomend Service Technicus Brandmeldinstallaies . Binnenkort klaar met je opleiding en ben jij op zoek naar je …
Vacature Servicemonteur Koudetechniek, locatie Panningen
Engie Nederland
FUNCTIEOMSCHRIJVING De afdeling Onderhoud Beheer en Service (OBS) van ENGIE Refrigeration streeft voortdurend naar de beste service voor haar klanten en combineert daarbij vakmanschap, de modernste koeltechniek, veiligheid, duurzaamheid en …
Vacature Servicemonteur Koudetechniek, regio Den Bosch
Engie Nederland
FUNCTIEOMSCHRIJVING De afdeling Onderhoud Beheer en Service (OBS) van ENGIE Refrigeration streeft voortdurend naar de beste service voor haar klanten en combineert daarbij vakmanschap, de modernste koeltechniek, veiligheid, duurzaamheid en …

Actuele blogposts


reacties op Servicemonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar