Wegenwacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Wegenwacht? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep wegenwacht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je wegenwacht wordt.

 

Wat is een Wegenwacht?

Auto’s met pech. Vele automobilisten krijgen hiermee te maken. Onderweg naar het werk, naar een familiebezoek of een gezellig dagje weg. Je dag loopt ineens anders dan gepland en je vertrouwde auto brengt je ineens niet waar je wezen moet. Als Wegenwacht ben je dan de redder in nood.

De Wegenwacht krijgt via de centrale een melding binnen van iemand met pech. Dit kan iemand met een personenauto, motor of vrachtwagen zijn. De Wegenwacht die in de buurt is, gaat hier dan zo snel mogelijk heen om hulp te verlenen. De Wegenwacht luistert goed naar de bestuurder van de auto en probeert zo achter het probleem en de oorzaak van het probleem te komen. De Wegenwacht probeert de auto vervolgens meteen te repareren. De Wegenwacht heeft altijd een auto vol gereedschap en kleine onderdelen bij zich om een deel van de problemen die we Wegenwacht tegen te komen meteen op te kunnen lossen. Als de Wegenwacht het probleem niet zelf op kan lossen, laat de Wegenwacht de auto naar de garage slepen. Daar zullen ze dan verder naar de auto kijken en deze repareren.

De Wegenwacht moet beschikken over een goede kennis van auto en de problemen die bestuurders met pech kunnen ondervinden. De Wegenwacht moet naar aanleiding van het verhaal van de bestuurder de situatie goed kunnen beoordelen en een op zoek gaan naar een oplossing voor het probleem.

Naast deze belangrijke hoofdtaak van de Wegenwacht assisteert de Wegenwacht ook bij ongevallen en patrouilleert op de weg. Als de Wegenwacht bijvoorbeeld een olievlek op de weg aantreft, meldt de Wegenwacht deze aan de centrale om gevaarlijke situaties te voorkomen. De Wegenwacht helpt de automobilisten weer op weg en zorgt dat de weg voor hen zo veilig mogelijk is.Wil je werken als Wegenwacht?

Werk je al als Wegenwacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Wegenwacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Wegenwacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Wegenwacht in één oogopslag

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €2650

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Wegenwacht

Wat verdient een Wegenwacht?

De Wegenwacht verdient gemiddeld tussen de €1900,- en €2650,-. Dit is afhankelijk van de ervaring van de Wegenwacht en de organisatie waar de Wegenwacht voor werkt. Tot de overige arbeidsvoorwaarden horen onder andere een bedrijfsauto en voldoende vakantiedagen.

Salarisschaal Wegenwacht

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Wegenwacht

Er zijn geen vacatures Wegenwacht aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Wegenwacht in werkt.

Meer weten over de sector waar een Wegenwacht in werkt

Bekijk werken in Automotive

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Wegenwacht

Wat is de toekomst van Wegenwacht?

Er is voldoende arbeidsmarktperspectief voor de Wegenwacht. Dagelijks is er veel verkeer op de weg en er zijn dan geregeld bestuurders die met pech te maken krijgen. Er is daarom voldoende vraag naar bekwame Wegenwachten.

Baankans Wegenwacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Wegenwacht worden: Opleidingen tot Wegenwacht

Wil je Wegenwacht worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Wegenwacht.

Hoe word je een Wegenwacht? 

Er is geen specifieke opleiding voor Wegenwacht. De Wegenwacht moet over een ruime kennis van auto’s beschikken. De Wegenwacht moet bijvoorbeeld ervaring als automonteur hebben of een opleiding hierin gevolgd hebben. Vaak wordt vervolgens nog een aparte cursus tot Wegenwacht gevolgd voordat de Wegenwacht daadwerkelijk aan de slag kan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Wegenwacht

Er zijn geen opleidingen Wegenwacht aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Wegenwacht in werkt

Bekijk alle opleidingen Automotive

Omscholen of doorgroeien tot Wegenwacht

Als je Wegenwacht wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Wegenwacht zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Wegenwacht

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Wegenwacht?

Competenties en Vaardigheden Wegenwacht

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Wegenwacht nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Wegenwacht nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Wegenwacht

Persoonlijkheid van een Wegenwacht

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Wegenwacht. Als Wegenwacht wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Wegenwacht:


zie volledige beschrijving persoonstype Wegenwacht

Vakkennis voor een Wegenwacht

Het is voor een Wegenwacht ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Wegenwacht zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Wegenwacht


Werkervaring Wegenwacht

Het is voor een startend Wegenwacht die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Wegenwacht is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Wegenwacht het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Wegenwacht

Met wie werkt een Wegenwacht samen? 

De Wegenwacht heeft tijdens zijn werkdag voornamelijk met bestuurders te maken. Daarnaast heeft de Wegenwacht ook veel contact met de centrale. Meldingen van pechgevallen en ongevallen komen hier binnen en worden door de centrale aan de Wegenwacht doorgegeven.


Wegenwacht


Organisaties waar een Wegenwacht werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Wegenwacht meestal werkt.

Waar werkt een Wegenwacht?

De Wegenwacht is werkzaam voor een organisatie die automobilisten weer op gang proberen te helpen als zij onderweg pech hebben. De Wegenwacht is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Wegenwacht

Waar kun je het beste werken als Wegenwacht? Hieronder vind je de best door de Wegenwacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Wegenwacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Wegenwacht:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Wegenwacht.

Welke competenties heeft een Wegenwacht nodig?

Een Wegenwacht heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Wegenwacht

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Wegenwacht passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Wegenwacht nodig? 

De Wegenwacht moet voldoende kennis hebben van auto’s en de veelvoorkomende problemen. De Wegenwacht moet een goed analytisch inzicht hebben, de situatie goed inschatten en de bestuurder het liefst zo snel mogelijk weer op weg helpen (Waarnemer). De Wegenwacht moet goed kunnen luisteren naar het verhaal van de bestuurder en onderweg ook op de weg patrouilleren. De Wegenwacht is behulpzaam en staat dag en nacht, door weer en wind voor de bestuurders klaar (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Wegenwacht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Wegenwacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Wegenwacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Wegenwacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Wegenwacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Wegenwacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Wegenwacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Wegenwacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Wegenwacht iets voor je?

Zou je graag Wegenwacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Wegenwacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Wegenwacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar