APK Keurmeester Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een APK Keurmeester? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep apk keurmeester. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je apk keurmeester wordt.

 

Wat is een APK Keurmeester?

Als APK Keurmeester ben je verantwoordelijk voor een x-aantal APK keuringen dat elke dag wordt uitgevoerd. De APK, Algemene Periodieke Keuring, houdt in dat de auto van de klant geheel wordt onderzocht op onvolmaaktheden en technische mankementen. Na de grondige keuring wordt gekeken of de auto nog gebruikt kan worden als personenauto of dat er niet meer mee gereden mag worden. Het gemiddeld aantal keuringen per dag ligt op acht en wisselt per garage of bedrijf. Naast het keuren van de auto's maken monteurswerkzaamheden ook deel uit van de functie van APK Keurmeester.

Wanneer een auto APK gekeurd is, moet alle informatie worden teruggekoppeld naar de manager. Soms ook naar de klant, bijvoorbeeld wanneer een auto niet door de keuring heenkomt en de klant geadviseerd moet worden over eventuele volgende stappen. Misschien is er een klein technisch mankement dat snel verholpen kan worden, maar wanneer dit niet mogelijk is mag de klant niet met de auto de weg op.

Monteurswerkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd wanneer er niet genoeg APK keuringen zijn op een dag. Aangezien de APK keurmeester ook de kennis heeft van een automonteur kan hij ook in deze functie worden ingezet.Wil je werken als APK Keurmeester?

Werk je al als APK Keurmeester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je APK Keurmeester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor APK Keurmeester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep APK Keurmeester in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Manager
 • Autotechnicus
 • Automonteur
 • Leerling APK Keurmeester
 • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1598 tot €2425

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden APK Keurmeester

Wat verdient een APK Keurmeester?

Het salaris van de APK Keurmeester is afhankelijk van of de Keurmeester een leerling is of juist al ervaren is. Een leerling Keurmeester zal aanzienlijk minder verdienen dan de €1598 bruto per maand die de ervaren Keurmeester minimaal verdient. Het salaris ligt  kan oplopen tot  €2425 bruto per maand. Dit salaris is conform de CAO Banden- en Wielenbranche.

Secundaire Arbeidsvoorwaarden bestaan uit 8% vakantietoeslag en reiskostenvergoeding.

Salarisschaal APK Keurmeester

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures APK Keurmeester

Op zoek naar een nieuwe baan als APK Keurmeester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor APK Keurmeester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 APK Keurmeester vacatures

Vacature APK Keurmeester Zware voertuigen - Rotterdam
VNOM, Rotterdam
Keurmeester - Wat ga je doen? Ben jij een onze APK Keurmeester Zware voertuigen en sta je open voor een nieuwe uitdaging en wil jij werken in een gezonde en …
Vacature APK Keurmeester Zware Voertuigen | Trailer - Rucphen
WR.nl Solliciteren, Rucphen
Keurmeester - Bij welk bedrijf je gaat werken: Wij verzorgen transport voor binnen- en buitenland. Ben jij een APK Keurmeester Zware Voertuigen? Heb je ervaring met APK? Vaste baan: APK …
Vacature APK Keurmeester Zware Voertuigen | Montage | . - .
WR.nl Solliciteren
Bij welk bedrijf je gaat werkenWij verzorgen transport voor binnen- en buitenland.Ben jij een APK Keurmeester Zware Voertuigen?Heb je ervaring met APK?Vaste baan: APK Keurmeester Zware Voertuigen | Truck …
Vacature APK keurmeester/ Monteur
Krosto Techniek
Je voornaamste taak is natuurlijk het keuren van bedrijfswagens en het controleren op (preventief) onderhoud.  Je bent verantwoordelijk voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan vrachtauto’s, opleggers en bestelwagens.  Je verricht slijp-, …
Vacature Monteur - APK Keurmeester
In 't Maasland" Bureau voor Werving en Selectie
Smits Truck Company in Heesch heeft de afgelopen jaar een uitstekende naam opgebouwd als een betrouwbare partner voor het verkopen, onderhouden, repareren en keuren van trucks, trailers en bedrijfs- en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden APK Keurmeester

Wat is de toekomst van APK Keurmeester?

Het arbeidsmarktperspectief van de APK keurmeester ziet er beter uit dan de rest van de automotive branche, gezien de ontwikkelingen in Aziatische landen. Keurmeesters zullen altijd nodig zijn zolang er auto's rondrijden op onze wegen. Vandaar dat een APK keurmeester in theorie nooit zonder werk zou kunnen zitten.

De doorgroeimogelijkheden zijn het aantrekken van coördinerende of leidinggevende taken en zo manager van een garage waar de keuringen worden gehouden te worden, of teamleider.

Baankans APK Keurmeester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

APK Keurmeester worden: Opleidingen tot APK Keurmeester

Wil je APK Keurmeester worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de APK Keurmeester.

Hoe word je een APK Keurmeester? 

Om APK Keurmeester te worden moet je een achtergrond hebben als autotechnicus of automonteur. Hiervoor bestaat een driejarige MBO opleiding die je de ervaring geeft die je nodig hebt om als autotechnicus en als APK Keurmeester aan het werk tegaan. Na de driejarige opleiding moet er nog een examen afgelegd worden, het APK-examen.

Er zijn ook andere manieren om APK Keurmeester te worden, zelfs zonder opleiding maar met ervaring. Je kan dan je ervaring en kennis officieel laten vastleggen in een Ervaringscertificaat, door een EVC-procedure te doorlopen (Erkenning van Verworven Competenties). Met zo'n certificaat kan alsnog het APK-examen afgelegd worden.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot APK Keurmeester

Inspectie NEN 8025
Wat leer je Met de periodieke keuring van gas-, water- en elektrische installaties in woningen kunnen we de veiligheid in huizen op een aanvaardbaar peil houden. Met de Woning-APK conform …
Inspectie NEN 8025

Omscholen of doorgroeien tot APK Keurmeester

Als je APK Keurmeester wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar APK Keurmeester zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie APK Keurmeester

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een APK Keurmeester?

Competenties en Vaardigheden APK Keurmeester

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een APK Keurmeester nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een APK Keurmeester nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de APK Keurmeester

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een APK Keurmeester

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep APK Keurmeester. Als APK Keurmeester wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen APK Keurmeester:


zie volledige beschrijving persoonstype APK Keurmeester

Vakkennis voor een APK Keurmeester

Het is voor een APK Keurmeester ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot APK Keurmeester zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen APK Keurmeester


Werkervaring APK Keurmeester

Het is voor een startend APK Keurmeester die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot APK Keurmeester is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Automonteur, Autotechnicus, Aftersales Engineer .

Iets anders leren?

Is APK Keurmeester het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk APK Keurmeester

Met wie werkt een APK Keurmeester samen? 

De APK Keurmeester werkt binnen een team van specialisten dat aan de auto werkt of helpt met het keuren van de auto. Natuurlijk moet alles gerapporteerd worden aan het managementteam, zodat het management op de hoogte is en de klant op de hoogte kan stellen. Het kan ook voorkomen dat de APK Keurmeester zelf nieuws moet brengen naar de klant.


 • Manager
 • Autotechnicus
 • Automonteur
 • Leerling APK Keurmeester
 • Klant
APK Keurmeester


Organisaties waar een APK Keurmeester werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een APK Keurmeester meestal werkt.

Waar werkt een APK Keurmeester?

Een APK Keurmeester werkt in een garage. Garages zijn profit organisaties.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers APK Keurmeester

Waar kun je het beste werken als APK Keurmeester? Hieronder vind je de best door de APK Keurmeester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep APK Keurmeester.

Competenties, Skills en Vaardigheden APK Keurmeester:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een APK Keurmeester.

Welke competenties heeft een APK Keurmeester nodig?

Een APK Keurmeester heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen APK Keurmeester

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij APK Keurmeester passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een APK Keurmeester nodig? 

Als APK Keurmeester maak je veel gebruik van de technische kennis die je in je opleiding opdoet. Het is van belang dat je deze kennis goed bijhoudt en constant kunt toepassen op je werk. Leergierig blijven en enig analytisch vermogen maken dit mogelijk (Waarnemer).

Wanneer je aan het werk gaat als APK keurmeester is het ook van belang om energiek te blijven. Het kan nogal repetitief zijn en daarom is het belangrijk om een optimistische kijk te hebben en houden op het werk. Dit zal je werk positief beïnvloeden. (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor APK Keurmeester


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een APK Keurmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep APK Keurmeester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep APK Keurmeester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie APK Keurmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als APK Keurmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor APK Keurmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als APK Keurmeester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep APK Keurmeester iets voor je?

Zou je graag APK Keurmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als APK Keurmeester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als APK Keurmeester?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures APK Keurmeester

Vacature 1e Autotechnicus / APK Keurmeester
Autobedrijf Wijnne B.V. Nijmegen
Autobedrijf Wijnne B.V. - Nijmegen zoekt een 1e Autotechnicus / APK Keurmeester te MBO geplaatst op 01-03-2021 Voor de versterking van ons werkplaatsteam in Nijmegen zijn wij op zoek naar …
Vacature APK Keurmeester Zware Voertuigen | Trailer
WR.nl
Bij welk bedrijf je gaat werken: • Wij verzorgen transport voor binnen- en buitenland. • Ben jij een APK Keurmeester Zware Voertuigen? • Heb je ervaring met APK? Vaste baan: …

Actuele blogposts


reacties op APK Keurmeester

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar