Bandenmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bandenmonteur? Lees de functieomschrijving.

Een bandenmonteur (de)monteert banden van personen- of vrachtauto’s. Een bandenmonteur is vaak in dienst van een garage of autoservicecentrum en kan vast of tijdelijk in dienst zijn. In de wisseling van de winter of zomerperiode trekken veel garages of autoservicecentra’s tijdelijke bandenmonteurs aan om de zomer of winterbanden van hun klanten te demonteren. Omdat er in deze periodes veel werk is voor de bandenmonteur in tegenstelling tot de rest van het jaar betreft het hier vaak een tijdelijke aanstelling. In deze gevallen is het werk seizoensgebonden te noemen. Naast het monteren en demonteren van banden kan de bandenmonteur contact hebben met de klanten van het bedrijf waar de bandenmonteur werkzaam is. Om bijvoorbeeld bepaalde specificaties of wensen door te krijgen, bestellingen te plaatsen of om af te rekenen. Alhoewel een bandenmonteur een erg specifieke functie is hebben veel bandenmonteurs nog andere voorkomende werkzaamheden binnen het bedrijf waar zij werkzaam zijn. Hierbij valt te denken aan schoonmaak en magazijn werkzaamheden. Een bandenmonteur dient ten eerste affiniteit te hebben met auto’s dit is erg belangrijk omdat een bandenmonteur constant met auto’s bezig is. Verder dient deze klantvriendelijk en technisch te zijn en moet goed met zijn handen kunnen werken. 

 

 

 
 

Wil je werken als Bandenmonteur?

Werk je al als Bandenmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bandenmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Bandenmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bandenmonteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Automonteur
  • Filiaalchef

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €900 tot €1700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

64


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bandenmonteur

Wat verdient een Bandenmonteur?

Een bandenmonteur verdient doorgaans tussen de 900 en 1700 bruto per maand. Op het moment dat een bandenmonteur langer in dienst is en andere extra werkzaamheden naast het monteren van banden krijgt kan het salaris oplopen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bestaan uit vakantietoeslag, reiskostenvergoeding en korting op de serivices van het bedrijf waar de bandenmonteur werkzaam is.

 

 
 
 

Salarisschaal Bandenmonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bandenmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Bandenmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bandenmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bandenmonteur vacatures

Bandenmonteur, Tiel
Consolid
In de functie als bandenmonteur ben jij van A tot Z verantwoordelijk voor een juiste bandenwissel, waarbij jij de auto op de brug rijdt, de autobanden demonteert en monteert en …
Bandenmonteur, Amsterdam
Consolid
In de functie als bandenmonteur ben jij van A tot Z verantwoordelijk voor een juiste bandenwissel, waarbij jij de auto op de brug rijdt, de autobanden demonteert en monteert en …
Bandenmonteur
Luba
Functieomschrijving Voor een periode van een paar maanden zijn we op zoek naar een bandenmonteur. Je werkt samen met je collega's in de werkplaats. Je begint je dag met een …
Bandenmonteur (of leerling)
RAAAK Personeel
Heb jij iets met autobanden en velgen? Wij zoeken bandenmonteurs in Krimpen aan den IJssel! Salaris €10 - €12 bpu. Werk jij snel en hard? Mooi! Jij komt te werken …
Bandenmonteur
RAAAK Personeel
Ben jij de Lamborghini onder de bandenwisselaars? Kun jij sleutelen als een Audi RS8? Wij zoeken iemand die net zo snel banden wisselt als de pitstopmedewerker van Max Verstappen! €1800 …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bandenmonteur

Hoe goed is de toekomst voor de Bandenmonteur? 

Naar bandenmonteurs is vaak vraag. Nu is er om bandenmonteur te worden geen specifieke opleiding vereist. Dit betekend dat veel mensen bandenmonteur kunnen worden. Dit gecombineerd met het feit dat veel garages en autoservicecentra’s vaak alleen in bepaalde periodes van het jaar extra bandenmonteurs aannemen zorgt ervoor dat het arbeidsperspectief gemiddeld is. Een baan als bandenmonteur krijgen is niet moeilijk maar het gaat hier vaak om seizoenswerk. Een vaste aanstelling krijgen is lastiger.  Eenmaal vast begonnen als bandenmonteur kan er vaak binnen een garage of autoservicecentrum doorgegroeid worden naar fullservice monteur. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de inzet en de kwaliteiten van de desbetreffende medewerker. 

 

 
 

Baankans Bandenmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

64


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bandenmonteur worden: Opleidingen tot Bandenmonteur

Hoe word je een Bandenmonteur? 

Er bestaan geen specifieke bandenmonteuren opleidingen in Nederland. Dit komt omdat het verwisselen van banden makkelijk en ongeschoold werk is. Veel garages en autoservicecentra’s leiden de bandenmonteuren zelf intern op. Bij algemene automonteur opleidingen (veelal MBO) is het verwisselen van banden een vast onderdeel van het les programma. Mensen met deze opleiding kunnen dan ook goed aan de slag als bandenmonteur. 

 

 
 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bandenmonteur

Meer opleidingen Bandenmonteur

Weet je nog niet of je Bandenmonteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bandenmonteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bandenmonteur

Met wie werkt een Bandenmonteur samen? 

Een bandenmonteur werkt samen met andere bandenmonteurs of automonteurs en staat onder de filiaalchef of hoofdmonteur. Soms kan een bandenmonteur contact hebben met de klanten van het bedrijf waar hij werkzaam is.  Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de klanten hun auto op komen halen.

 
 

  • Automonteur
  • Filiaalchef
Bandenmonteur


Organisaties waar een Bandenmonteur werkzaam is

Waar werkt een Bandenmonteur meestal? 

Een bandenmonteur is werkzaam bij een garage of autoservicecentrum. Dit zijn profit organisaties. 

 
 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Bandenmonteur

Waar kun je het beste werken als Bandenmonteur? Hieronder vindt je de best door de Bandenmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bandenmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bandenmonteur:

Welke competenties heeft een een Bandenmonteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Bandenmonteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Bandenmonteur nodig? 

Bij de werkzaamheden van de bandenmonteur staat het precies en snel werken centraal. Een bandenmonteur moet een goed oog voor detail hebben en van aanpakken weten. De persoonskenmerken die hierbij passen zijn dan ook de perfectionist en de succesvolle werker

 

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Bandenmonteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bandenmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bandenmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bandenmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bandenmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bandenmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bandenmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bandenmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bandenmonteur iets voor je?

Zou je graag Bandenmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bandenmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bandenmonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar