Bandenmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bandenmonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bandenmonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bandenmonteur wordt.

 

Wat is een Bandenmonteur?

Een bandenmonteur (de)monteert banden van personen- of vrachtauto’s. Een bandenmonteur is vaak in dienst van een garage of autoservicecentrum en kan vast of tijdelijk in dienst zijn. In de wisseling van de winter of zomerperiode trekken veel garages of autoservicecentra’s tijdelijke bandenmonteurs aan om de zomer of winterbanden van hun klanten te demonteren. Omdat er in deze periodes veel werk is voor de bandenmonteur in tegenstelling tot de rest van het jaar betreft het hier vaak een tijdelijke aanstelling. In deze gevallen is het werk seizoensgebonden te noemen. Naast het monteren en demonteren van banden kan de bandenmonteur contact hebben met de klanten van het bedrijf waar de bandenmonteur werkzaam is. Om bijvoorbeeld bepaalde specificaties of wensen door te krijgen, bestellingen te plaatsen of om af te rekenen. Alhoewel een bandenmonteur een erg specifieke functie is hebben veel bandenmonteurs nog andere voorkomende werkzaamheden binnen het bedrijf waar zij werkzaam zijn. Hierbij valt te denken aan schoonmaak en magazijn werkzaamheden. Een bandenmonteur dient ten eerste affiniteit te hebben met auto’s dit is erg belangrijk omdat een bandenmonteur constant met auto’s bezig is. Verder dient deze klantvriendelijk en technisch te zijn en moet goed met zijn handen kunnen werken. 

 

 

 
 


Wil je werken als Bandenmonteur?

Werk je al als Bandenmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bandenmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bandenmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bandenmonteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Automonteur
  • Filiaalchef

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €900 tot €1700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

43


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bandenmonteur

Wat verdient een Bandenmonteur?

Een bandenmonteur verdient doorgaans tussen de 900 en 1700 bruto per maand. Op het moment dat een bandenmonteur langer in dienst is en andere extra werkzaamheden naast het monteren van banden krijgt kan het salaris oplopen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bestaan uit vakantietoeslag, reiskostenvergoeding en korting op de serivices van het bedrijf waar de bandenmonteur werkzaam is.

 

 
 
 

Salarisschaal Bandenmonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Bandenmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Bandenmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bandenmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bandenmonteur vacatures

Vacature Bandenmonteur
Profile
Dit ga je doen 4-seizoenenbanden, Michelinbanden of een reservewiel: het maakt niet uit om welke band het gaat. Als eerste bandenmonteur weet jij er alles van. Je zorgt met elke …
Vacature Allround Bandenmonteur
Balans
Functieomschrijving Voor onze relatie, een gevestigde naam en een innovatieve en dynamische organisatie binnen de automotive branche, zoek ik een Allround Bandenmonteur (locatie Twente – Overijssel) Je komt te werken …
Vacature Bandenmonteur grote voertuigen
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is sinds 1991 een netwerk van service- en verkooppunten voor autobanden en onderhoud met landelijke dekking. Innovatie, milieuvriendelijkheid en hoge kwaliteit staan bij hen hoog in …
Vacature Bandenmonteur - Boxtel
Covebo, Boxtel
Monteur - Je vervangt banden en wielen bij allerlei soorten en maten voertuigen, van personenwagens tot trucks en landbouwvoertuigen Je help onze klanten weer op weg vanuit de vestiging, maar …
Vacature Truckbandenmonteur
Synergie
Jij gaat werken voor de snelst groeiende autoserviceketen in de Benelux met meer dan 150 garages in Nederland. Daarnaast zijn zij dé banden en velgen specialist voor heel rijdend Nederland: …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bandenmonteur

Wat is de toekomst van Bandenmonteur?

Naar bandenmonteurs is vaak vraag. Nu is er om bandenmonteur te worden geen specifieke opleiding vereist. Dit betekend dat veel mensen bandenmonteur kunnen worden. Dit gecombineerd met het feit dat veel garages en autoservicecentra’s vaak alleen in bepaalde periodes van het jaar extra bandenmonteurs aannemen zorgt ervoor dat het arbeidsperspectief gemiddeld is. Een baan als bandenmonteur krijgen is niet moeilijk maar het gaat hier vaak om seizoenswerk. Een vaste aanstelling krijgen is lastiger.  Eenmaal vast begonnen als bandenmonteur kan er vaak binnen een garage of autoservicecentrum doorgegroeid worden naar fullservice monteur. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de inzet en de kwaliteiten van de desbetreffende medewerker. 

 

 
 

Baankans Bandenmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

43


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Bandenmonteur worden: Opleidingen tot Bandenmonteur

Wil je Bandenmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bandenmonteur.

Hoe word je een Bandenmonteur? 

Er bestaan geen specifieke bandenmonteuren opleidingen in Nederland. Dit komt omdat het verwisselen van banden makkelijk en ongeschoold werk is. Veel garages en autoservicecentra’s leiden de bandenmonteuren zelf intern op. Bij algemene automonteur opleidingen (veelal MBO) is het verwisselen van banden een vast onderdeel van het les programma. Mensen met deze opleiding kunnen dan ook goed aan de slag als bandenmonteur

 

 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bandenmonteur

Er zijn geen opleidingen Bandenmonteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bandenmonteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Automotive

Omscholen of doorgroeien tot Bandenmonteur

Als je Bandenmonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bandenmonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bandenmonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bandenmonteur?

Competenties en Vaardigheden Bandenmonteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Bandenmonteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Bandenmonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bandenmonteur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Bandenmonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bandenmonteur. Als Bandenmonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bandenmonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Bandenmonteur

Vakkennis voor een Bandenmonteur

Het is voor een Bandenmonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Bandenmonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Bandenmonteur


Werkervaring Bandenmonteur

Het is voor een startend Bandenmonteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bandenmonteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Automonteur, APK Keurmeester, Autospuiter .

Iets anders leren?

Is Bandenmonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Bandenmonteur

Met wie werkt een Bandenmonteur samen? 

Een bandenmonteur werkt samen met andere bandenmonteurs of automonteurs en staat onder de filiaalchef of hoofdmonteur. Soms kan een bandenmonteur contact hebben met de klanten van het bedrijf waar hij werkzaam is.  Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de klanten hun auto op komen halen.

 
 

  • Automonteur
  • Filiaalchef
Bandenmonteur


Organisaties waar een Bandenmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bandenmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Bandenmonteur?

Een bandenmonteur is werkzaam bij een garage of autoservicecentrum. Dit zijn profit organisaties. 

 
 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Bandenmonteur

Waar kun je het beste werken als Bandenmonteur? Hieronder vind je de best door de Bandenmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bandenmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bandenmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bandenmonteur.

Welke competenties heeft een Bandenmonteur nodig?

Een Bandenmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bandenmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bandenmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bandenmonteur nodig? 

Bij de werkzaamheden van de bandenmonteur staat het precies en snel werken centraal. Een bandenmonteur moet een goed oog voor detail hebben en van aanpakken weten. De persoonskenmerken die hierbij passen zijn dan ook de perfectionist en de succesvolle werker

 

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Bandenmonteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bandenmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bandenmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bandenmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bandenmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bandenmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bandenmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bandenmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bandenmonteur iets voor je?

Zou je graag Bandenmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bandenmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Bandenmonteur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Bandenmonteur

Vacature Truckbandenmonteur
Synergie
Jij gaat werken voor de snelst groeiende autoserviceketen in de Benelux met meer dan 150 garages in Nederland. Daarnaast zijn zij dé banden en velgen specialist voor heel rijdend Nederland: …
Vacature Allround Bandenmonteur
Balans
Functieomschrijving Voor onze relatie, een gevestigde naam en een innovatieve en dynamische organisatie binnen de automotive branche, zoek ik een Allround Bandenmonteur (locatie Twente – Overijssel) Je komt te werken …
Vacature Allround Bandenmonteur
Balans
Functieomschrijving Voor onze relatie, een gevestigde naam en een innovatieve en dynamische organisatie binnen de automotive branche, zoek ik een Allround Bandenmonteur (locatie zuid-west Drenthe) Je komt te werken bij …
Vacature Bandenmonteur
Intro Alblasserdam
Jij hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden: door jouw ervaring als bandenmonteur loopt alles letterlijk op rolletjes! En dit is niet zomaar een functie als bandenmonteur, maar banden …
Vacature Bandenmonteur
Intro Personeel
Jij hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden: door jouw ervaring als bandenmonteur loopt alles letterlijk op rolletjes! En dit is niet zomaar een functie als bandenmonteur, maar banden …

Actuele blogposts


reacties op Bandenmonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar