U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Exportmedewerker Buitendienst

Exportmedewerker Buitendienst worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een exportmedewerker Buitendienst? Lees de functieomschrijving.

Een Exportmedewerker Buitendienst is werkzaam bij een internationaal opererend handels- of productiebedrijf. Hier voert hij voornamelijk commerciële activiteiten uit die te maken hebben met de verkoop. De Exportmedewerker Buitendienst heeft als specifieke taak het onderzoeken van exportmogelijkheden voor het bedrijf. Hiervoor maakt hij bijvoorbeeld marketingplannen. De Exportmedewerker Buitendienst gaat vaak op bezoek bij klanten en is dus geregeld in het buitenland te vinden.

Acquisitie is een belangrijke taak van een Exportmedewerker Buitendienst. Hij dient opdrachten en orders in exportgebieden te werven. Wanneer een Exportmedewerker op bezoek is bij een potentiële klant geeft hij vaak een presentatie waarin hij het exportproduct van het bedrijf waar hij werkzaam is promoot. De Exportmedewerker Buitendienst onderhandelt met klanten en geeft advies en informatie. Een belangrijke taak is het onderhouden van contacten met afnemers en exportorganisaties.

Overige taken van de Exportmanager zijn onder andere het opzetten van exportplannen, het bijhouden van klantgegevens, het onderhouden van landendocumentatie en het analyseren van culturele, sociale en religieuze gewoontes in de exportlanden. Omdat een Exportmedewerker Buitendienst veel in het buitenland is, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van zowel de taal als de cultuur van het exportland, zodat hij de benadering en advisering van de klant hier op kan aanpassen.

Mensen vonden ons op: Job Exportmedewerker Buitendienst, Baan Exportmedewerker Buitendienst, Exportmedewerker Buitendienst Worden, Functie-eisen Exportmedewerker Buitendienst, Verantwoordelijkheden Exportmedewerker Buitendienst, Functieprofiel Exportmedewerker Buitendienst, Wat doet een Exportmedewerker Buitendienst, Werken als Exportmedewerker Buitendienst.

Exportmedewerker Buitendienst worden: Opleiding tot exportmedewerker Buitendienst

Om te gaan werken als Exportmedewerker Buitendienst kan men de opleiding Exportmedewerker Buitendienst op MBO niveau 4 volgen. Dit is een uitstroomrichting binnen de de beroepsrichting Exportmedewerker. Deze opleiding is zowel via de BOL als BBL te volgen.

Ook met een HBO opleiding Commerciële Economie of International Business and Languages kan men aan de slag als Exportmedewerker.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Exportmedewerker Buitendienst, Exportmedewerker Buitendienst Worden, Opleidingsniveau Exportmedewerker Buitendienst, Scholing Exportmedewerker Buitendienst, Studie Exportmedewerker Buitendienst, Bijscholing Exportmedewerker Buitendienst, Omscholing Exportmedewerker Buitendienst.

Organisaties waar een exportmedewerker Buitendienst doorgaans werkzaam is

Een Exportmedewerker werkt bij een internationaal opererend handels- of productiebedrijf. Hier werkt men op de commerciële afdeling of op de afdeling export. De Exportmedewerker kan in alle branches van de internationale handel werkzaam zijn: groothandel, productiebedrijven en dienstverlening.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Exportmedewerker Buitendienst, Exportmedewerker Buitendienst Worden, Opleidingsniveau Exportmedewerker Buitendienst, Scholing Exportmedewerker Buitendienst, Studie Exportmedewerker Buitendienst, Bijscholing Exportmedewerker Buitendienst, Omscholing Exportmedewerker Buitendienst.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden exportmedewerker Buitendienst

Een Exportmedewerker Buitendienst verdient bruto tussen de €2000 en €3000 per maand. Arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de CAO waarbinnen de werkzaamheden vallen.

Mensen vonden ons op: Salaris Exportmedewerker Buitendienst, Loon Exportmedewerker Buitendienst, Wat verdien je als Exportmedewerker Buitendienst, Salarisschaal Exportmedewerker Buitendienst, Salarisindicatie Exportmedewerker Buitendienst, Bonus Exportmedewerker Buitendienst, CAO Exportmedewerker Buitendienst, Brutoloon Exportmedewerker Buitendienst, Nettoloon Exportmedewerker Buitendienst, Vakantiedagen Exportmedewerker Buitendienst, Pensioen Exportmedewerker Buitendienst.

Competenties, skills & vaardigheden exportmedewerker buitendienst

 • Klantgerichtheid
 • Netwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Aanpassingsvermogen
 • Onderhandelen
 • Talenkennis
 • Commerciële instelling
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Exportmedewerker Buitendienst, Vaardigheden Exportmedewerker Buitendienst, Attitude Exportmedewerker Buitendienst, Kwalificaties Exportmedewerker Buitendienst, Competentieprofiel Exportmedewerker Buitendienst.

Boeken voor het beroep exportmedewerker buitendienst

Wil je meer weten over het beroep exportmedewerker buitendienst? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je exportmedewerker buitendienst bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken exportmedewerker buitendienst te komen.

Bastiaan Bom, generaal buitendienst | Rob van Olm

hoe kabouter generaal buiten dienst Bastiaan Bom ten aanval trok tegen de plaaggeesten van het jongetje Thomas de Wind - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789047623625 | 110 pagina's

Kabouter generaal buiten dienst Bastiaan Bom besluit ten strijde te trekken tegen de pestkoppen van het mensenjongetje Thomas. Want pesten doet pijn, weet hij van vroeger. Helaas voelt geen van zijn oude manschappen er nog wat voor het uniform aan te trek...

Mensen vonden ons op: boeken voor Exportmedewerker Buitendienst, Exportmedewerker Buitendienst ebooks, boek Exportmedewerker Buitendienst.

Persoonstypen exportmedewerker Buitendienst

Het aangaan en onderhouden van relaties is contacten met exportlanden is een belangrijke taak van een Exportmedewerker Buitendienst. Hij kan goed inspelen op de behoeftes van andere mensen, wat van pas komt bij het promoten van het exportproduct (Gever).

Verder kan hij zich goed aanpassen aan anderen, wat handig is als hij in het buitenland met een andere cultuur werkt (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Exportmedewerker Buitendienst, Karakter Exportmedewerker Buitendienst.

Netwerk exportmedewerker Buitendienst

Het onderhouden van relaties is een belangrijke taak van de Exportmedewerker Buitendienst. Hij is dan ook veel in contact met (potentiële) klanten waaraan hij informatie en advies geeft en waarmee hij onderhandelt. Ook pleegt een Exportmederwerker veel overleg met exportmedewerkers van de binnendienst.
Hij werkt onder leiding van de export manager, aan wie hij bijvoorbeeld het exportplan voorlegt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Exportmedewerker Buitendienst, Medewerkers Exportmedewerker Buitendienst.

Is het beroep exportmedewerker Buitendienst iets voor jou?

Zou je graag exportmedewerker Buitendienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als exportmedewerker Buitendienst bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Exportmedewerker Buitendienst, beroepskeuzetest Exportmedewerker Buitendienst, beroep Exportmedewerker Buitendienst kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden exportmedewerker Buitendienst

De arbeidsmarkt voor iemand die net is afgestudeerd als Exportmedewerker Buitendienst is goed. Een baan vinden op het niveau waarop met gestudeerd heeft zal dus niet al te moeilijk moeten zijn.

Als men eenmaal een baan heeft als Exportmedewerker kan men op de arbeidsmarkt doorgroeien naar export manager of assistent export manager.

Arbeidsmarktperspectief score exportmedewerker Buitendienst

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep exportmedewerker Buitendienst. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Exportmedewerker Buitendienst, Promotie mogelijkheden Exportmedewerker Buitendienst, Carriere Exportmedewerker Buitendienst.

Solliciteren op de functie exportmedewerker Buitendienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als exportmedewerker Buitendienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor exportmedewerker Buitendienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als exportmedewerker Buitendienst. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Exportmedewerker Buitendienst, CV Exportmedewerker Buitendienst, sollicitatie Exportmedewerker Buitendienst.

Interviews met exportmedewerker Buitendienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen exportmedewerker Buitendienst

Vacatures exportmedewerker buitendienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Exportmedewerker Buitendienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Exportmedewerker Buitendienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Exportmedewerker Buitendienst is werkzaam bij een internationaal opererend handels- of productiebedrijf. Hier voert hij voornamelijk commerciële activiteiten uit die te maken hebben met de verkoop. De Exportmedewerker Buitendienst heeft als specifieke taak het onderzoeken van exportmogelijkheden voor het bedrijf.

Beoordeling Exportmedewerker Buitendienst

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Exportmedewerker Buitendienst' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Exportmedewerker Buitendienst

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep