U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Gevelmonteur

Gevelmonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een gevelmonteur? Lees de functieomschrijving.

Een Gevelmonteur houdt zich bezig met het monteren of repareren van gevelbekleding en gevelelementen. Hij meet alle constructiedelen nauwkeurig op en monteert daarna alle onderdelen. Vaak zijn de onderdelen van tevoren al op maat gemaakt in de fabriek.

Gevelbekleding is van belang voor de bescherming en isolatie van het skelet van de woning en kan gemaakt zijn verschillende soorten materialen, zoals hout, metaal en kunststof. Gevelelementen bepalen het uiterlijk van een gebouw. Ook hiervoor kan de Gevelmonteur gebruik maken van verschillende materialen. Deze onderdelen zijn vaak al voorgemonteerd.

Ook monteert de Gevelmonteur soms raam- en deurkozijnen, deuren, frames en glas. Bovendien houdt een Gevelmonteur zich soms ook bezig met het monteren van dakonderdelen.

Het werk van een Gevelmonteur is niet zonder risico’s. Veel Gevelmonteurs hebben last van lichamelijke klachten, zoals schade aan gewrichten en gehoorschade. Bovendien werkt de Gevelmonteur vaak op grote hoogte, dus er is een risico op vallen. 

Een baan als Gevelmonteur is geen 9- tot 5-baan. Vaak dien je flexibel inzetbaar te zijn.

Mensen vonden ons op: Job Gevelmonteur, Baan Gevelmonteur, Gevelmonteur Worden, Functie-eisen Gevelmonteur, Verantwoordelijkheden Gevelmonteur, Functieprofiel Gevelmonteur, Wat doet een Gevelmonteur, Werken als Gevelmonteur.

Gevelmonteur worden: Opleiding tot gevelmonteur

De meeste opdrachtgevers vragen naar een afgeronde opleiding aan de LTS (Lagere Technische School) of de MTS (Middelbare Technische School). Belangrijk is dat een Gevelmonteur kennis heeft van de verschillende technieken, materialen en veiligheidsnormen. Daarom is een VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers)-certificaat een pré. Soms wordt ook gevraagd naar een hoogwerkerscertificaat en een rijbewijs.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Gevelmonteur, Gevelmonteur Worden, Opleidingsniveau Gevelmonteur, Scholing Gevelmonteur, Studie Gevelmonteur, Bijscholing Gevelmonteur, Omscholing Gevelmonteur.

Organisaties waar een gevelmonteur doorgaans werkzaam is

Een Gevelmonteur is meestal werkzaam bij een bedrijf dat gevelbekleding en –elementen monteert en repareert, maar hij kan ook voor zichzelf beginnen. De bedrijven willen geld verdienen en horen dus thuis in de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Gevelmonteur, Gevelmonteur Worden, Opleidingsniveau Gevelmonteur, Scholing Gevelmonteur, Studie Gevelmonteur, Bijscholing Gevelmonteur, Omscholing Gevelmonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden gevelmonteur

Een Gevelmonteur kan rekenen op zo’n € 1500,- tot € 2500,- bruto per maand. Dit bedrag hangt vanzelfsprekend af van zijn leeftijd en ervaring. Als een Gevelmonteur als zelfstandige werkt, hangt het bedrag dat hij verdient onder andere af van het aantal klanten dat hij heeft en de kosten die hij in rekening brengt voor de werkzaamheden.

De functie als Gevelmonteur valt onder de cao Bouwnijverheid. Een Gevelmonteur heeft onder andere recht op 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen.

Mensen vonden ons op: Salaris Gevelmonteur, Loon Gevelmonteur, Wat verdien je als Gevelmonteur, Salarisschaal Gevelmonteur, Salarisindicatie Gevelmonteur, Bonus Gevelmonteur, CAO Gevelmonteur, Brutoloon Gevelmonteur, Nettoloon Gevelmonteur, Vakantiedagen Gevelmonteur, Pensioen Gevelmonteur.

Competenties, skills & vaardigheden gevelmonteur

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Ambitie
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Durf
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Gevelmonteur, Vaardigheden Gevelmonteur, Attitude Gevelmonteur, Kwalificaties Gevelmonteur, Competentieprofiel Gevelmonteur.

Boeken voor het beroep gevelmonteur

Wil je meer weten over het beroep gevelmonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je gevelmonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken gevelmonteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Gevelmonteur, Gevelmonteur ebooks, boek Gevelmonteur.

Persoonstypen gevelmonteur

Persoonstypen die passen bij een Gevelmonteur zijn Succesvolle werker en Baas. Hij heeft passie voor het vak en werkt efficiënt toe naar zijn doel (Succesvolle werker). Tevens is de Gevelmonteur iemand die goed zelfstandig beslissingen kan nemen en stevig in zijn schoenen staat (Baas). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Gevelmonteur, Karakter Gevelmonteur.

Netwerk gevelmonteur

Een Gevelmonteur komt in contact met andere Gevelmonteurs en mensen die zich bezighouden met het onderhoud van een gebouw, zoals Gevelreinigers. Zij plegen overleg en werken samen. Natuurlijk komt de Gevelmonteur ook in aanraking met klanten. Met hen maakt hij afspraken. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Gevelmonteur, Medewerkers Gevelmonteur.

Is het beroep gevelmonteur iets voor jou?

Zou je graag gevelmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als gevelmonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Gevelmonteur, beroepskeuzetest Gevelmonteur, beroep Gevelmonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden gevelmonteur

Door de crisis kan het moeilijker zijn aan een baan te komen. Dit geldt ook voor Gevelmonteurs. Toch zien veel bedrijven wel in dat een goede uitstraling van het gebouw erg belangrijk is en zij willen hier dus meestal wel geld aan uitgeven.

Een Gevelmonteur kan zich specialiseren in een bepaald aspect van het vak, zoals het bevestigen van gevelelementen. Hij kan binnen het bedrijf doorgroeien en de leiding krijgen over een groep monteurs.

Arbeidsmarktperspectief score gevelmonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep gevelmonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Gevelmonteur, Promotie mogelijkheden Gevelmonteur, Carriere Gevelmonteur.

Solliciteren op de functie gevelmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als gevelmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor gevelmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als gevelmonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Gevelmonteur, CV Gevelmonteur, sollicitatie Gevelmonteur.

Interviews met gevelmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen gevelmonteur

Vacatures gevelmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Gevelmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gevelmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Gevelmonteur houdt zich bezig met het monteren of repareren van gevelbekleding en gevelelementen. Hij meet alle constructiedelen nauwkeurig op en monteert daarna alle onderdelen. Vaak zijn de onderdelen van tevoren al op maat gemaakt in de fabriek.

Beoordeling Gevelmonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Gevelmonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Gevelmonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep