Plafond- en Wandmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Plafond- en Wandmonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep plafond- en wandmonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je plafond- en wandmonteur wordt.

 

Wat is een Plafond- en Wandmonteur?

 

Een Plafond- en Wandmonteur monteert (onderdelen van) systeemwanden en –plafonds. Dit kunnen vaste systemen zijn, maar ook verplaatsbare. De monteur werkt op wisselende locaties.

De Plafond- en Wandmonteur bereidt zijn werkzaamheden voor, meet maten op, monteert (onderdelen van) de plafonds en/of wanden (met of zonder deuren) en brengt diverse hulpconstructies en voorzieningen aan. Zo brengt de Plafond- en Wandmonteur sparingen aan voor bijvoorbeeld luchtregulatieroosters of lampen.

De Plafond- en Wandmonteur werkt individueel of met een team aan projecten. Hij moet dus goed zelfstandig, maar ook in teamverband kunnen werken. Bovendien is het werken conform de veiligheids- en milieuvoorschriften van groot belang. Tevens is het belangrijk dat een Plafond- en Wandmonteur praktische oplossingen kan bedenken voor onverwachte problemen. Verder moet een Plafond- en Wandmonteur goed op te hoogte blijven van nieuwe monteertechnieken en interieurtrends.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Plafond- en Wandmonteur?

Werk je al als Plafond- en Wandmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Plafond- en Wandmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Plafond- en Wandmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Plafond- en Wandmonteur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Mensen op de bouwplek
 • Opdrachtgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €2050

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Plafond- en Wandmonteur

Wat verdient een Plafond- en Wandmonteur?

 

Een Plafond- en Wandmonteur kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2050,- bruto per maand bij een fulltime dienstaanstelling.

Voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een reiskostenvergoeding, het recht op gemiddeld twee dagen scholing per jaar met doorbetaling van het loon en betaling van overwerk of compensatie in vrije tijd. 

Salarisschaal Plafond- en Wandmonteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Plafond- en Wandmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Plafond- en Wandmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Plafond- en Wandmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Plafond- en Wandmonteur vacatures

Vacature Fulltime plafond- en wandmonteur
Diesel Personeelsdiensten
Functie Ben jij een gemotiveerde collega met een ruime ervaring in de afbouwbranche? Ben jij toe aan een afwissselende baan met goede verdiensten? Dan zijn we op zoek naar jou! …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Plafond- en Wandmonteur

Wat zijn de baankansen voor een Plafond- en Wandmonteur?

 

Er zijn redelijk veel vacatures voor Plafond- en Wandmonteurs te vinden, dus een Plafond- en Wandmonteur zou vrij snel een baan moeten kunnen vinden.

Doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van de werkgever, maar een Plafond- en Wandmonteur zou bijvoorbeeld leidinggevende taken kunnen krijgen. Eventueel kan de Plafond- en Wandmonteur een eigen bedrijf oprichten en personeel aannemen.

De actuele kans op werk voor een Plafond- en Wandmonteur

Het beroep Plafond- en Wandmonteur is onderdeel van de beroepsfamilie Timmerlieden werkplaats en interieur. De kans op werk voor de beroepsfamilie Timmerlieden werkplaats en interieur is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Plafond- en Wandmonteur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Plafond- en Wandmonteur worden: Opleidingen tot Plafond- en Wandmonteur

Wil je Plafond- en Wandmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Plafond- en Wandmonteur.

Hoe word je een Plafond- en Wandmonteur? 

 

De MBO-opleiding Plafond- en Wandmonteur leidt op tot Plafond- en Wandmonteur. Dit is een werkend-lerenopleiding van gemiddeld twee jaar. Via praktijkopdrachten en gastlessen wordt het vak geleerd.

Een goede vooropleiding is Bouwen, Wonen en Interieur (vmbo). Ook zonder vooropleiding kan aan deze opleiding begonnen worden, maar dan is wel toestemming van een opleidingsadviseur nodig. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Plafond- en Wandmonteur

Er zijn geen opleidingen Plafond- en Wandmonteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Plafond- en Wandmonteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen tot Plafond- en Wandmonteur

Als je je wilt omscholen tot Plafond- en Wandmonteur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Plafond- en Wandmonteur zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Plafond- en Wandmonteur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Plafond- en Wandmonteur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Plafond- en Wandmonteur

Als je Plafond- en Wandmonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Plafond- en Wandmonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Plafond- en Wandmonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Plafond- en Wandmonteur?

Competenties en Vaardigheden Plafond- en Wandmonteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Plafond- en Wandmonteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Plafond- en Wandmonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Plafond- en Wandmonteur

Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Plafond- en Wandmonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Plafond- en Wandmonteur. Als Plafond- en Wandmonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Plafond- en Wandmonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Plafond- en Wandmonteur

Vakkennis voor een Plafond- en Wandmonteur

Het is voor een Plafond- en Wandmonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Plafond- en Wandmonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Plafond- en Wandmonteur


Werkervaring Plafond- en Wandmonteur

Het is voor een startend Plafond- en Wandmonteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Plafond- en Wandmonteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Stukadoor .

Iets anders leren?

Is Plafond- en Wandmonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Plafond- en Wandmonteur

Met wie werkt een Plafond- en Wandmonteur samen? 

 

Een Plafond- en Wandmonteur werkt soms individueel aan een project, maar vaker met een team. Hij komt dus in aanraking met collega’s en een leidinggevende. Ook heeft hij contact met andere medewerkers op de bouwplek, zoals stukadoors. Bovendien heeft een Plafond- en Wandmonteur contact met de opdrachtgever. Zij bespreken de plannen en maken afspraken.


 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Mensen op de bouwplek
 • Opdrachtgever
Plafond- en Wandmonteur


Organisaties waar een Plafond- en Wandmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Plafond- en Wandmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Plafond- en Wandmonteur?

 

Een Plafond- en Wandmonteur werkt bij een bedrijf binnen de plafond- en wandmontagesector, dat weer valt onder de afbouwbedrijfstak. Meestal is dit een klein bedrijf, maar het kan ook een middelgroot of groot bedrijf zijn. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.

De Plafond- en Wandmonteur werkt meestal voor zakelijke en publieke opdrachtgevers, zoals kantoren, ziekenhuizen en scholen. 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Plafond- en Wandmonteur

Waar kun je het beste werken als Plafond- en Wandmonteur? Hieronder vind je de best door de Plafond- en Wandmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Plafond- en Wandmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Plafond- en Wandmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Plafond- en Wandmonteur.

Welke competenties heeft een Plafond- en Wandmonteur nodig?

Een Plafond- en Wandmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Plafond- en Wandmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Plafond- en Wandmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Plafond- en Wandmonteur nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Plafond- en Wandmonteur zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Een Plafond- en Wandmonteur is erg inzichtelijk en analytisch. Hij heeft een goed ruimtelijk inzicht en kan problemen omzetten in praktische oplossingen (Waarnemer).

Ook is een Plafond- en Wandmonteur zeer gedreven en werkt hij efficiënt en doelgericht. Hij is handig en technisch en levert altijd kwalitatief goed werk af binnen een afgesproken tijd (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Plafond- en Wandmonteur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Plafond- en Wandmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Plafond- en Wandmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Plafond- en Wandmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Plafond- en Wandmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Plafond- en Wandmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Plafond- en Wandmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Plafond- en Wandmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Plafond- en Wandmonteur iets voor je?

Zou je graag Plafond- en Wandmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Plafond- en Wandmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Plafond- en Wandmonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar