Rolluikenmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Rolluikenmonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep rolluikenmonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je rolluikenmonteur wordt.

Wat is een Rolluikenmonteur?

 

Een Rolluikenmonteur monteert verschillende soorten beveiligingsrolluiken bij bedrijven, winkels en woningen. De beveiligingsrolluiken bieden bescherming tegen inbraak en vandalisme en kunnen worden uitgerust met beveiligingssystemen tegen brand.

De Rolluikenmonteur leest de werktekeningen, bereidt zijn werkzaamheden zorgvuldig voor, voert meetwerkzaamheden uit en monteert vervolgens alleen of met een collega het rolluik. Dit kunnen gesloten of opengewerkte uitvoeringen zijn, zoals rol- of schaarhekken. Vervolgens worden de rolluiken getest en wordt aan de klant uitgelegd hoe de rolluiken werken en onderhouden moeten worden. De Rolluikenmonteur kan ook ingehuurd worden om rolluiken te repareren.

Een Rolluikenmonteur werkt op wisselende locaties in de buitenlucht. Hij rijdt dagelijks naar verschillende klanten met een goedgevulde montageauto.

Wil je werken als Rolluikenmonteur?

Werk je al als Rolluikenmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Rolluikenmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Rolluikenmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Rolluikenmonteur in één oogopslag

Competenties:

Netwerk:

  • Collega’s
  • Leidinggevende
  • Opdrachtgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Rolluikenmonteur

Wat verdient een Rolluikenmonteur?

 

Een Rolluikenmonteur kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2100,- bruto per maand. Dit bedrag hangt onder andere af van ervaring en leeftijd.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding, vakantiegeld en een overwerktoeslag gelden.

Salarisschaal Rolluikenmonteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Rolluikenmonteur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Rolluikenmonteur

Wat is de toekomst van Rolluikenmonteur?

 

Er zijn vrij veel vacatures te vinden voor (Kozijn-) en Rolluikenmonteurs. Vaak is het monteren van rolluiken slechts een deel van de functie. Er worden dan mensen gevraagd die ook carrouseldeuren, schuifdeuren enzovoort kunnen monteren en repareren.

Een Rolluikenmonteur kan bij goed functioneren en veel ervaring lastigere klussen krijgen toegewezen en leiding gaan geven. Ook kan hij leermeester worden voor een Rolluikenmonteur in opleiding. Eventueel kan hij uiteindelijk een eigen bedrijf oprichten.

Baankans Rolluikenmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Rolluikenmonteur worden: Opleidingen tot Rolluikenmonteur

Wil je rolluikenmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Rolluikenmonteur? 

 

Om Rolluikenmonteur te worden, kunnen diverse MBO-opleidingen gevolgd worden, die gemiddeld zo’n twee jaar duren. De leerling leert het vak dan voornamelijk door klussen bij een leerbedrijf en gastlessen. Overigens vraagt niet elk bedrijf om een dergelijke opleiding. Belangrijk is dan wel dat de Rolluikenmonteur handig is en technisch en ruimtelijk inzicht heeft.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Rolluikenmonteur

Meer opleidingen Rolluikenmonteur

Weet je nog niet of je Rolluikenmonteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Rolluikenmonteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Rolluikenmonteur

Met wie werkt een Rolluikenmonteur samen? 

 

Een Rolluikenmonteur werkt soms individueel, maar vaak ook in teamverband aan een klus. Hij heeft dus te maken met collega’s en een leidinggevende. Ook komt een Rolluikenmonteur in contact met opdrachtgevers, zoals winkeleigenaren en particulieren. Eventueel komt een Rolluikenmonteur in aanraking met mensen die andere klussen uitvoeren, zoals Plafond- en Wandmonteurs en Stukadoors.


  • Collega’s
  • Leidinggevende
  • Opdrachtgever
Rolluikenmonteur


Organisaties waar een Rolluikenmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Rolluikenmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Rolluikenmonteur?

 

Een Rolluikenmonteur is vaak werkzaam bij een gespecialiseerd rolluikenbedrijf. Vaak is dit een klein bedrijf, waar zo’n vier tot tien werknemers werkzaam zijn. Het bedrijf hoort bij de profitsector, want het streeft naar winst.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Rolluikenmonteur

Waar kun je het beste werken als Rolluikenmonteur? Hieronder vind je de best door de Rolluikenmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Rolluikenmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Rolluikenmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Rolluikenmonteur.

Welke competenties heeft een Rolluikenmonteur nodig?

Een Rolluikenmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Rolluikenmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Rolluikenmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Rolluikenmonteur nodig? 

 

 

Persoonstypen die goed passen bij een Rolluikenmonteur zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Het is van belang dat een Rolluikenmonteur analytisch en inzichtelijk is. Hij moet ruimtelijk inzicht hebben en praktische oplossingen vinden voor (onverwachte) problemen (Waarnemer).

Daarnaast is een Rolluikenmonteur energiek, gedreven en doelgericht en efficiënt. Binnen een bepaald tijdsbestek moet een klus kwalitatief goed gedaan zijn (Succesvolle Werker).

 

Bekijk de persoonstypen voor Rolluikenmonteur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Rolluikenmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Rolluikenmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Rolluikenmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Rolluikenmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Rolluikenmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Rolluikenmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Rolluikenmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Rolluikenmonteur iets voor je?

Zou je graag Rolluikenmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Rolluikenmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Rolluikenmonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar