Tentoonstellingsbouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Tentoonstellingsbouwer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep tentoonstellingsbouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je tentoonstellingsbouwer wordt.

 

Wat is een Tentoonstellingsbouwer?

Als Tentoonstellingsbouwer kun je aan de slag met de opbouw van tentoonstellingen, decors, displays, stands etc. Je zorgt er voor dat alle stukken op hun plaats komen te staan. Van het transport naar de locatie tot het moment dat alles is opgebouwd. En natuurlijk is ook de afbouw in jouw handen. Het demonteren en het transport naar de volgende locatie of de opslag van het bedrijf. Je werkt hierin niet alleen, maar met een team van andere Tentoonstellingsbouwers, een leidinggevende - als je dat zelf niet bent - en andere betrokkenen.

De Tentoonstellingsbouwer dient tijdens het traject er op te letten dat alles op tijd klaar is en dat het eindresultaat er representatief uitziet. Immers het werk van de Tentoonstellingsbouwer zal door vele mensen worden bekeken. De werkomstandigheden kunnen sterk wisselen en ook zal in veel gevallen een tijdslimiet enige druk opleveren. Wanneer op locatie dingen anders blijken te zijn dan werd aangenomen dan is het ook aan de Tentoonstellingsbouwer om daar adequaat mee om te gaan en het geheel toch naar wens van de klant op te bouwen.

Een Tentoonstellingsbouwer kan bij diverse projecten worden ingezet. Hij bouwt niet alleen op op locatie, maar kan ook bijdragen aan de bouw van de stukken zelf.Wil je werken als Tentoonstellingsbouwer?

Werk je al als Tentoonstellingsbouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Tentoonstellingsbouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Tentoonstellingsbouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Tentoonstellingsbouwer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Tentoonstellingsbouwer
 • Management
 • Opdrachtgever
 • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1416 tot €3819

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Tentoonstellingsbouwer

Wat verdient een Tentoonstellingsbouwer?

Volgens de CAO Tentoonstellingsbedrijven moeten reiskosten en eventuele verblijfskosten worden vergoed door de werkgever. Daarnaast staat in de CAO dat in salarisschaal 1 het minimumloon ongeveer €1416 bruto is, en dat het maximum normsalaris in de bovenste schaal, schaal 12, €3819 bruto is. Hier komt een Tentootnstellingsbouwer niet in terecht. Die zal maximaaal ca. €2000 verdienen.

Verdere voorwaarden zijn afhankelijk van de werkgever.

Salarisschaal Tentoonstellingsbouwer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Tentoonstellingsbouwer

Er zijn geen vacatures Tentoonstellingsbouwer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Tentoonstellingsbouwer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Tentoonstellingsbouwer in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Tentoonstellingsbouwer

Wat is de toekomst van Tentoonstellingsbouwer?

Waar er tentoonstellingen, stands, decors of interieurprojecten moeten worden opgezet of het nou voor beurzen is, showrooms of theaters worden Tentoonstellingsbouwers ingezet. Er zijn speciale bedrijven waar je in dienst kunt en van waaruit je samen met je collega's wordt ingezet bij externe klussen. Omdat het voor zo diverse mogelijkheden kan worden ingezet zijn er ook redelijk wat Tentoonstellingsbouwers nodig.

Volgens het Marktbewerkingsplan 2010 is de prognose voor in ieder geval Brabant dat er een tekort zal zijn aan Tentoonstellingsbouwers. Er zou dus voldoende werkgelegenheid moeten zijn. 

Doorgroeimogelijkheden zijn voor Tentoonstellingsbouwers niet heel divers. De mogelijkheid bestaat wel om op te klimmen en een coördinerende functie te gaan bekleden.

Baankans Tentoonstellingsbouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Tentoonstellingsbouwer worden: Opleidingen tot Tentoonstellingsbouwer

Wil je Tentoonstellingsbouwer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Tentoonstellingsbouwer.

Hoe word je een Tentoonstellingsbouwer? 

De opleiding Medewerker Tentoonstellingsbouw (MBO) duurt twee tot vier jaar. In die periode is er aandacht voor het bouwen zelf, maar ook voor wat erbij komt kijken. Dat wil zeggen de voorbereiding, het transport van de stukken, het afbouwen, omgang met werkplek en materiaal, gebruik van tekeningen en voorschriften maar ook uitzonderingen en hoe daarmee om te gaan.

Wat betreft de bouw leer je in de opleiding tot tentoonstellingsbouwer omgaan met verschillende materialen en technieken. Basisvaardigheden zoals stofferen, etaleren en beletteren, houtbewerking en schildertechnieken.

Onderdeel van de studie zijn ook stages die bedoeld zijn om het geleerde in de praktijk te toetsen en vast ervaring op te bouwen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Tentoonstellingsbouwer

Er zijn geen opleidingen Tentoonstellingsbouwer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Tentoonstellingsbouwer in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Tentoonstellingsbouwer

Als je Tentoonstellingsbouwer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Tentoonstellingsbouwer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Tentoonstellingsbouwer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Tentoonstellingsbouwer?

Competenties en Vaardigheden Tentoonstellingsbouwer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Tentoonstellingsbouwer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Tentoonstellingsbouwer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Tentoonstellingsbouwer

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Tentoonstellingsbouwer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Tentoonstellingsbouwer. Als Tentoonstellingsbouwer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Tentoonstellingsbouwer:


zie volledige beschrijving persoonstype Tentoonstellingsbouwer

Vakkennis voor een Tentoonstellingsbouwer

Het is voor een Tentoonstellingsbouwer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Tentoonstellingsbouwer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Tentoonstellingsbouwer


Werkervaring Tentoonstellingsbouwer

Het is voor een startend Tentoonstellingsbouwer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Tentoonstellingsbouwer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Tentoonstellingsbouwer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Tentoonstellingsbouwer

Met wie werkt een Tentoonstellingsbouwer samen? 

Als Tentoonstellingsbouwer krijg je opdrachten van een leidinggevende. Die zal de opdrachten in eerste instantie aannemen en werknemers daarop inzetten.

Natuurlijk heb je gedurende de uitvoering van de werkzaamheden te maken met de opdrachtgever of klant. De klant wil iets opgebouwd hebben en heeft daar ideeën over die mogelijk onderwijl nog veranderen.

Daarnaast heb je je collega Tentoonstellingsbouwers waarmee het daadwerkelijke maak- en opbouwwerk wordt uitgevoerd. Dit kan zijn in de werkplaats tijdens de voorbereiding of bij de klant tijdens de uitvoering.


 • Tentoonstellingsbouwer
 • Management
 • Opdrachtgever
 • Klant
Tentoonstellingsbouwer


Organisaties waar een Tentoonstellingsbouwer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Tentoonstellingsbouwer meestal werkt.

Waar werkt een Tentoonstellingsbouwer?

Tentoonstellingsbouwers zullen veelal in de profit sector werkzaam zijn.  Immers het bedrijf biedt een dienst aan om daar winst mee te maken.

Meestal zal het bedrijf dat de Tentoonstellingsbouwers inschakelt ook een profit bedrijf zijn. Non-profit organisaties zullen niet snel geld over hebben om bijvoorbeeld een beursstand op te laten bouwen door een derde partij.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Tentoonstellingsbouwer

Waar kun je het beste werken als Tentoonstellingsbouwer? Hieronder vind je de best door de Tentoonstellingsbouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Tentoonstellingsbouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Tentoonstellingsbouwer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Tentoonstellingsbouwer.

Welke competenties heeft een Tentoonstellingsbouwer nodig?

Een Tentoonstellingsbouwer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Tentoonstellingsbouwer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Tentoonstellingsbouwer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Tentoonstellingsbouwer nodig? 

Omdat het werk van een team Tentoonstellingsbouwers gezien zal gaan worden door heel veel mensen is het belangrijk dat je oog hebt voor detail en dat je alles precies zo uitvoert als het bedoeld is (Perfectionist). Daarbij komt ook dat je inzicht moet hebben in de ruimte waar je als tentoonstellingsbouwer mee te maken krijgt en dat je daar gebruik van weet te maken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Tentoonstellingsbouwer


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Tentoonstellingsbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Tentoonstellingsbouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Tentoonstellingsbouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Tentoonstellingsbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Tentoonstellingsbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Tentoonstellingsbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Tentoonstellingsbouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Tentoonstellingsbouwer iets voor je?

Zou je graag Tentoonstellingsbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Tentoonstellingsbouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Tentoonstellingsbouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar