Gevelmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gevelmonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep gevelmonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je gevelmonteur wordt.

 

Wat is een Gevelmonteur?

Een Gevelmonteur houdt zich bezig met het monteren of repareren van gevelbekleding en gevelelementen. Hij meet alle constructiedelen nauwkeurig op en monteert daarna alle onderdelen. Vaak zijn de onderdelen van tevoren al op maat gemaakt in de fabriek.

Gevelbekleding is van belang voor de bescherming en isolatie van het skelet van de woning en kan gemaakt zijn verschillende soorten materialen, zoals hout, metaal en kunststof. Gevelelementen bepalen het uiterlijk van een gebouw. Ook hiervoor kan de Gevelmonteur gebruik maken van verschillende materialen. Deze onderdelen zijn vaak al voorgemonteerd.

Ook monteert de Gevelmonteur soms raam- en deurkozijnen, deuren, frames en glas. Bovendien houdt een Gevelmonteur zich soms ook bezig met het monteren van dakonderdelen.

Het werk van een Gevelmonteur is niet zonder risico’s. Veel Gevelmonteurs hebben last van lichamelijke klachten, zoals schade aan gewrichten en gehoorschade. Bovendien werkt de Gevelmonteur vaak op grote hoogte, dus er is een risico op vallen. 

Een baan als Gevelmonteur is geen 9- tot 5-baan. Vaak dien je flexibel inzetbaar te zijn.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Gevelmonteur?

Werk je al als Gevelmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gevelmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Gevelmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Gevelmonteur in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Gevelreinigers
 • Bouw- of Onderhoudmedewerkers
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

38


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gevelmonteur

Wat verdient een Gevelmonteur?

Een Gevelmonteur kan rekenen op zo’n € 1500,- tot € 2500,- bruto per maand. Dit bedrag hangt vanzelfsprekend af van zijn leeftijd en ervaring. Als een Gevelmonteur als zelfstandige werkt, hangt het bedrag dat hij verdient onder andere af van het aantal klanten dat hij heeft en de kosten die hij in rekening brengt voor de werkzaamheden.

De functie als Gevelmonteur valt onder de cao Bouwnijverheid. Een Gevelmonteur heeft onder andere recht op 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen.

Salarisschaal Gevelmonteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Gevelmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Gevelmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gevelmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Gevelmonteur vacatures

Vacature Gevelmonteur
VNOM
Wat ga je doen?Als Gevelmonteur is geen enkele dag hetzelfde. Je gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, diagnoses vaststellen van storingen en de opgemerkte gebreken ga jij geheel zelfstandig verhelpen. Veel verantwoordelijkheid? Ja …
Vacature Leerling Gevelmonteur
VNOM
Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde Leerling Gevelmonteur. Je gaat op verschillende locaties in Nederland binnen de utiliteitsbouw aan het werkzaamheden binnen deze afwisselende functie bestaan …
Vacature Gevelmonteur Bolsward
Manpower
Over de functie Als er een gevel gemonteerd moet worden, weet jij wat er moet gebeuren! Jij draait je hand niet om voor het repareren, monteren en reinigen van gevels. …
Vacature Gevelmonteur
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf bestaat nu bijna 11 jaar en is opgericht door een jonge eigenaar die ooit begon als zpp'er in de schildersbranche. Ondertussen is dit bedrijf uitgegroeid tot een …
Vacature ZZP Gevelmonteur - Eindhoven
Covebo, Eindhoven
Monteur - Als zzp’er ben jij expert in jouw vak: gevelmontage. Maar naast jouw dagelijkse werkzaamheden als gevelmonteur ben je als zelfstandig ondernemer ook druk met heel veel andere zaken. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gevelmonteur

Wat zijn de baankansen voor een Gevelmonteur?

Door de crisis kan het moeilijker zijn aan een baan te komen. Dit geldt ook voor Gevelmonteurs. Toch zien veel bedrijven wel in dat een goede uitstraling van het gebouw erg belangrijk is en zij willen hier dus meestal wel geld aan uitgeven.

Een Gevelmonteur kan zich specialiseren in een bepaald aspect van het vak, zoals het bevestigen van gevelelementen. Hij kan binnen het bedrijf doorgroeien en de leiding krijgen over een groep monteurs.

De actuele kans op werk voor een Gevelmonteur

Het beroep Gevelmonteur is onderdeel van de beroepsfamilie Timmerlieden burgerlijk en utiliteit. De kans op werk voor de beroepsfamilie Timmerlieden burgerlijk en utiliteit is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

38

Baankans Gevelmonteur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Gevelmonteur worden: Opleidingen tot Gevelmonteur

Wil je Gevelmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Gevelmonteur.

Hoe word je een Gevelmonteur? 

De meeste opdrachtgevers vragen naar een afgeronde opleiding aan de LTS (Lagere Technische School) of de MTS (Middelbare Technische School). Belangrijk is dat een Gevelmonteur kennis heeft van de verschillende technieken, materialen en veiligheidsnormen. Daarom is een VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers)-certificaat een pré. Soms wordt ook gevraagd naar een hoogwerkerscertificaat en een rijbewijs.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Gevelmonteur

Er zijn geen opleidingen Gevelmonteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Gevelmonteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen tot Gevelmonteur

Als je je wilt omscholen tot Gevelmonteur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Gevelmonteur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Gevelmonteur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures Gevelmonteur

Vacature Leerling Gevelmonteur
VNOM
Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde Leerling Gevelmonteur. Je gaat op verschillende locaties in Nederland binnen de utiliteitsbouw aan het werkzaamheden binnen deze afwisselende functie bestaan …
Vacature Leerling Gevelmonteur, Rotterdam
VNOM
Wat ga je doen? Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde Leerling Gevelmonteur. Je gaat op verschillende locaties in Nederland binnen de utiliteitsbouw aan het werk.Je werkzaamheden binnen deze afwisselende …
Vacature Leerling Gevelmonteur - Rotterdam
VNOM, Rotterdam
Leerling Monteur - Wat ga je doen? Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde Leerling Gevelmonteur. Je gaat op verschillende locaties in Nederland binnen de utiliteitsbouw aan het werk.Je werkzaamheden …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Gevelmonteur

Als je Gevelmonteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Gevelmonteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Gevelmonteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Gevelmonteur?

Competenties en Vaardigheden Gevelmonteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Gevelmonteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Gevelmonteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Gevelmonteur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Gevelmonteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Gevelmonteur. Als Gevelmonteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Gevelmonteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Gevelmonteur

Vakkennis voor een Gevelmonteur

Het is voor een Gevelmonteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Gevelmonteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Gevelmonteur


Werkervaring Gevelmonteur

Het is voor een startend Gevelmonteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Gevelmonteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Gevelreiniger .

Iets anders leren?

Is Gevelmonteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Gevelmonteur

Met wie werkt een Gevelmonteur samen? 

Een Gevelmonteur komt in contact met andere Gevelmonteurs en mensen die zich bezighouden met het onderhoud van een gebouw, zoals Gevelreinigers. Zij plegen overleg en werken samen. Natuurlijk komt de Gevelmonteur ook in aanraking met klanten. Met hen maakt hij afspraken. 


 • Collega's
 • Gevelreinigers
 • Bouw- of Onderhoudmedewerkers
 • Klanten
Gevelmonteur


Organisaties waar een Gevelmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Gevelmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Gevelmonteur?

Een Gevelmonteur is meestal werkzaam bij een bedrijf dat gevelbekleding en –elementen monteert en repareert, maar hij kan ook voor zichzelf beginnen. De bedrijven willen geld verdienen en horen dus thuis in de profitsector. 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Gevelmonteur

Waar kun je het beste werken als Gevelmonteur? Hieronder vind je de best door de Gevelmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gevelmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gevelmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Gevelmonteur.

Welke competenties heeft een Gevelmonteur nodig?

Een Gevelmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Gevelmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Gevelmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Gevelmonteur nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Gevelmonteur zijn Succesvolle werker en Baas. Hij heeft passie voor het vak en werkt efficiënt toe naar zijn doel (Succesvolle werker). Tevens is de Gevelmonteur iemand die goed zelfstandig beslissingen kan nemen en stevig in zijn schoenen staat (Baas). 

Bekijk de persoonstypen voor Gevelmonteur


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Gevelmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gevelmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gevelmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gevelmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gevelmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gevelmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gevelmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gevelmonteur iets voor je?

Zou je graag Gevelmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gevelmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Gevelmonteur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Gevelmonteur

Vacature Gevelmonteur - Nootdorp
Luba, Nootdorp
Gevelmonteur - Over de functie Voor dit jonge bedrijf in Nootdorp zijn we op zoek naar een metselaar of gevelwerker voor 40 uur per week. Je bent beschikbaar van maandag …
Vacature Leerling Gevelmonteur, Rotterdam
VNOM
Wat ga je doen? Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde Leerling Gevelmonteur. Je gaat op verschillende locaties in Nederland binnen de utiliteitsbouw aan het werk.Je werkzaamheden binnen deze afwisselende …
Vacature Gevelmonteur, Leiden
VNOM
Wat ga je doen? Als Gevelmonteur is geen enkele dag hetzelfde. Je gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, diagnoses vaststellen van storingen en de opgemerkte gebreken ga jij geheel zelfstandig verhelpen. Veel verantwoordelijkheid? …
Vacature Gevelmonteur, Den Haag
VNOM
Wat ga je doen? Wil jij graag een vak leren? En steek jij graag de handen uit de mouwen? Voor onze jonge en dynamische onderneming die altijd streeft naar kwaliteit …
Vacature Leerling Gevelmonteur - Rotterdam
VNOM, Rotterdam
Leerling Monteur - Wat ga je doen? Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde Leerling Gevelmonteur. Je gaat op verschillende locaties in Nederland binnen de utiliteitsbouw aan het werk.Je werkzaamheden …

Actuele blogposts


reacties op Gevelmonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar