Gevelmonteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gevelmonteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep gevelmonteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je gevelmonteur wordt.

 

Wat is een Gevelmonteur?

Een Gevelmonteur houdt zich bezig met het monteren of repareren van gevelbekleding en gevelelementen. Hij meet alle constructiedelen nauwkeurig op en monteert daarna alle onderdelen. Vaak zijn de onderdelen van tevoren al op maat gemaakt in de fabriek.

Gevelbekleding is van belang voor de bescherming en isolatie van het skelet van de woning en kan gemaakt zijn verschillende soorten materialen, zoals hout, metaal en kunststof. Gevelelementen bepalen het uiterlijk van een gebouw. Ook hiervoor kan de Gevelmonteur gebruik maken van verschillende materialen. Deze onderdelen zijn vaak al voorgemonteerd.

Ook monteert de Gevelmonteur soms raam- en deurkozijnen, deuren, frames en glas. Bovendien houdt een Gevelmonteur zich soms ook bezig met het monteren van dakonderdelen.

Het werk van een Gevelmonteur is niet zonder risico’s. Veel Gevelmonteurs hebben last van lichamelijke klachten, zoals schade aan gewrichten en gehoorschade. Bovendien werkt de Gevelmonteur vaak op grote hoogte, dus er is een risico op vallen. 

Een baan als Gevelmonteur is geen 9- tot 5-baan. Vaak dien je flexibel inzetbaar te zijn.Wil je werken als Gevelmonteur?

Werk je al als Gevelmonteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gevelmonteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Gevelmonteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Gevelmonteur in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Gevelreinigers
 • Bouw- of Onderhoudmedewerkers
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

13


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gevelmonteur

Wat verdient een Gevelmonteur?

Een Gevelmonteur kan rekenen op zo’n € 1500,- tot € 2500,- bruto per maand. Dit bedrag hangt vanzelfsprekend af van zijn leeftijd en ervaring. Als een Gevelmonteur als zelfstandige werkt, hangt het bedrag dat hij verdient onder andere af van het aantal klanten dat hij heeft en de kosten die hij in rekening brengt voor de werkzaamheden.

De functie als Gevelmonteur valt onder de cao Bouwnijverheid. Een Gevelmonteur heeft onder andere recht op 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen.

Salarisschaal Gevelmonteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Gevelmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Gevelmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gevelmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Gevelmonteur vacatures

Leerling gevelmonteur
Detaservice
Durf jij op hoogte te werken en heb jij een (vmbo-)opleiding richting metaal afgerond? Heb je nog geen ervaring in het vak, maar wel de drive om het te leren?
Gevelmonteur
Detaservice
Durf jij op hoogte te werken en heb jij ervaring met het plaatsen van gevelsystemen en/of kozijnen? Vind jij het daarnaast leuk om op diverse bouwlocaties te werken in Nederland
Gevelmonteur buitendienst
Treffer Uitzendbureau
Gevelmonteur zonder hoogtevrees gezocht! Fulltime werk, € . – € . bruto per maand, Is buitenwerken helemaal jouw ding en zie jij graag resultaat van je werk? Dan is …
Aankomend gevelmonteur, Boekel
RAAAK Personeel
Wat ga je doen Ben je handig en heb je geen hoogtevrees? Maak je graag veel uren? Dan hebben wij de ideale baan voor je: (aankomend) Gevelmonteur Salaris €1800 - …
Gevelmonteur, Leiden
VNOM
Wat ga je doen? Als gevelmonteur is geen enkele dag hetzelfde. Je gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, diagnoses vaststellen van storingen en de opgemerkte gebreken ga jij geheel zelfstandig verhelpen. Veel verantwoordelijkheid? …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gevelmonteur

Wat is de toekomst van Gevelmonteur?

Door de crisis kan het moeilijker zijn aan een baan te komen. Dit geldt ook voor Gevelmonteurs. Toch zien veel bedrijven wel in dat een goede uitstraling van het gebouw erg belangrijk is en zij willen hier dus meestal wel geld aan uitgeven.

Een Gevelmonteur kan zich specialiseren in een bepaald aspect van het vak, zoals het bevestigen van gevelelementen. Hij kan binnen het bedrijf doorgroeien en de leiding krijgen over een groep monteurs.

Baankans Gevelmonteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

13


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Gevelmonteur worden: Opleidingen tot Gevelmonteur

Wil je gevelmonteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Gevelmonteur? 

De meeste opdrachtgevers vragen naar een afgeronde opleiding aan de LTS (Lagere Technische School) of de MTS (Middelbare Technische School). Belangrijk is dat een Gevelmonteur kennis heeft van de verschillende technieken, materialen en veiligheidsnormen. Daarom is een VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers)-certificaat een pré. Soms wordt ook gevraagd naar een hoogwerkerscertificaat en een rijbewijs.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Gevelmonteur

Er zijn geen opleidingen Gevelmonteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Gevelmonteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw


Netwerk Gevelmonteur

Met wie werkt een Gevelmonteur samen? 

Een Gevelmonteur komt in contact met andere Gevelmonteurs en mensen die zich bezighouden met het onderhoud van een gebouw, zoals Gevelreinigers. Zij plegen overleg en werken samen. Natuurlijk komt de Gevelmonteur ook in aanraking met klanten. Met hen maakt hij afspraken. 


 • Collega's
 • Gevelreinigers
 • Bouw- of Onderhoudmedewerkers
 • Klanten
Gevelmonteur


Organisaties waar een Gevelmonteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Gevelmonteur meestal werkt.

Waar werkt een Gevelmonteur?

Een Gevelmonteur is meestal werkzaam bij een bedrijf dat gevelbekleding en –elementen monteert en repareert, maar hij kan ook voor zichzelf beginnen. De bedrijven willen geld verdienen en horen dus thuis in de profitsector. 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Gevelmonteur

Waar kun je het beste werken als Gevelmonteur? Hieronder vind je de best door de Gevelmonteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gevelmonteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gevelmonteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Gevelmonteur.

Welke competenties heeft een Gevelmonteur nodig?

Een Gevelmonteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Gevelmonteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Gevelmonteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Gevelmonteur nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Gevelmonteur zijn Succesvolle werker en Baas. Hij heeft passie voor het vak en werkt efficiënt toe naar zijn doel (Succesvolle werker). Tevens is de Gevelmonteur iemand die goed zelfstandig beslissingen kan nemen en stevig in zijn schoenen staat (Baas). 

Bekijk de persoonstypen voor Gevelmonteur


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Gevelmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gevelmonteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gevelmonteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gevelmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gevelmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gevelmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gevelmonteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gevelmonteur iets voor je?

Zou je graag Gevelmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gevelmonteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gevelmonteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar