Betontimmerman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Betontimmerman? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep betontimmerman. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je betontimmerman wordt.

 

Wat is een Betontimmerman?

Een betontimmerman fabriceert bekistingen waar beton in wordt gegoten. Deze bekistingen kunnen van zowel metaal als hout gemaakt zijn. De betontimmerman krijgt bij een bouwproject bouwtekeningen aangeleverd om hier vervolgens de juiste bekistingen bij te maken. De bekistingen worden vervolgens gebruikt bij het gieten van het beton voor bijvoorbeeld funderingen, wanden, vloeren en andere constructies waar beton voor nodig is. Het werk van een betontimmerman kent veel verantwoordelijkheid aangezien de rest van de bouwwerkzaamheden pas kunnen beginnen als de fundering gefabriceerd is. Een betontimmerman is doorgaands werkzaam bij een constructiebedrijf maar kan ook als zelfstandige werken.

 


Wil je werken als Betontimmerman?

Werk je al als Betontimmerman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Betontimmerman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Betontimmerman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Betontimmerman in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Aannemer,
  • Projectleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

92


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Betontimmerman

Wat verdient een Betontimmerman?

Een betontimmerman zal doorgaands tussen de 1200 en 1800 euro per maand verdienen. Net zoals andere beroepen in de bouw is er vaak sprake van secundaire arbeidsvoorwaarden die rekening houden met de zwaarte en de risico’s van het werk. 

 

 

Salarisschaal Betontimmerman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Betontimmerman

Op zoek naar een nieuwe baan als Betontimmerman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Betontimmerman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Betontimmerman vacatures

Vacature Betontimmerman - Rotterdam
VNOM, Rotterdam
Timmerman - Wat ga je doen? Voor een groot project in de regio Rotterdam / Den Haag zoeken wij met een Betontimmerman. Als Betontimmerman heb je veel verantwoordelijkheden en werk …
Vacature Betontimmerman - Sliedrecht
VNOM, Sliedrecht
Timmerman - Wat ga je doen? Wij zijn op zoek naar vakbekwame betontimmermannen die ons gemotiveerde team willen komen versterken. Als betontimmerman zetten we jou in op verschillende projecten. Dit …
Vacature Betontimmerman - Amersfoort
VNOM, Amersfoort
Timmerman - Wat ga je doen? Altijd al een goede fundering willen leggen? Dit is je kans Wij zijn op zoek naar een Betontimmerman die niet bang is om wat …
Vacature Betontimmerman - Bodegraven
VNOM, Bodegraven
Timmerman - Wat ga je doen? Als Betontimmerman in de civiele bouw is het jouw taak om bekistingen te maken waar uiteindelijk beton in wordt gestort. Het is belangrijk dat …
Vacature Betontimmerman - Alkmaar
VNOM, Alkmaar
Timmerman - Wat ga je doen? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Woon je in regio Alkmaar? Voel jij je thuis in de beton en wil jij aan de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Betontimmerman

Wat is de toekomst van Betontimmerman?

Het arbeidsperspectief is goed te noemen. Net zoals andere beroepen in de bouw is het natuurlijk wel van belang dat er bouwprojecten van start gaan. Het economisch klimaat kan dus van invloed zijn op het werkaanbod voor betontimmermannen. Maar over het algemeen is er voldoende werk te vinden. Directe doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands niet voor een betontimmerman

 

 

Baankans Betontimmerman

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

92


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Betontimmerman worden: Opleidingen tot Betontimmerman

Wil je Betontimmerman worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Betontimmerman.

Hoe word je een Betontimmerman? 

Een betontimmerman dient MBO werk- en denkniveau te hebben. Er bestaan in Nederland specifieke opleidingen tot betontimmerman. Ten eerste is er de begin opleiding Betontimmerman Primair en verder is er de voortgezette opleiding Betontimmerman Voortgezet.  Algemene MBO bouwkundige opleidingen zijn over het algemeen ook geschikte vooropleidingen om betontimmerman te kunnen worden.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Betontimmerman

Er zijn geen opleidingen Betontimmerman aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Betontimmerman in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Betontimmerman

Als je Betontimmerman wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Betontimmerman zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Betontimmerman

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Betontimmerman?

Competenties en Vaardigheden Betontimmerman

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Betontimmerman nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Betontimmerman nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Betontimmerman

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Betontimmerman

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Betontimmerman. Als Betontimmerman wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Betontimmerman:


zie volledige beschrijving persoonstype Betontimmerman

Vakkennis voor een Betontimmerman

Het is voor een Betontimmerman ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Betontimmerman zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Betontimmerman


Werkervaring Betontimmerman

Het is voor een startend Betontimmerman die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Betontimmerman is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Aannemer, Metselaar, Betonboorder .

Iets anders leren?

Is Betontimmerman het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Betontimmerman

Met wie werkt een Betontimmerman samen? 

De betontimmerman werkt veel samen met de leider van het bouwproject en de aannemer. Deze geeft de specificaties aan de betontimmerman en kijkt toe op de werkzaamheden van de betontimmerman. Bij het timmeren van de bekistingen werkt de betontimmerman vaak samen met collega betontimmermannen om zo effectiever en sneller te werk te gaan.

 

 

  • Aannemer,
  • Projectleider
Betontimmerman


Organisaties waar een Betontimmerman werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Betontimmerman meestal werkt.

Waar werkt een Betontimmerman?

Een betontimmerman is werkzaam bij een constructiebedrijf. Dit zijn profit organisaties. In sommige gevallen werkt de betontimmerman als zelfstandige. 

 

 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Betontimmerman

Waar kun je het beste werken als Betontimmerman? Hieronder vind je de best door de Betontimmerman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Betontimmerman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Betontimmerman:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Betontimmerman.

Welke competenties heeft een Betontimmerman nodig?

Een Betontimmerman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Betontimmerman

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Betontimmerman passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Betontimmerman nodig? 

Een betontimmerman moet van aanpakken weten. Als de betontimmerman niet opschiet met zijn werkzaamheden dan kan het hele bouwproject vertraging oplopen. Daarom moet een betontimmerman doelgericht en energiek te werk gaan. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de succesvolle werker. Verder heeft de  betontimmerman veel verantwoordelijkheid. De betontimmerman is immers verantwoordelijk voor de basis, het fundament, van het bouwproject. Hier mogen ondanks de tijdsdruk geen fouten in gemaakt worden. Daarom past het persoonstype de perfectionist ook goed bij een betontimmerman. 

 

 

Bekijk de persoonstypen voor Betontimmerman


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Betontimmerman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Betontimmerman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Betontimmerman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Betontimmerman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Betontimmerman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Betontimmerman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Betontimmerman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Betontimmerman iets voor je?

Zou je graag Betontimmerman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Betontimmerman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Betontimmerman?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Betontimmerman

Vacature ZZP Betontimmerman - Dordrecht
VNOM, Dordrecht
Timmerman - Wat ga je doen? Ik ben op zoek naar een betontimmerman die zeker voor een langere periode beschikbaar is Lijkt het jou leuk om je bezig te houden …
Vacature Civiel Betontimmerman - Hellevoetsluis
VNOM, Hellevoetsluis
Timmerman - Wat ga je doen? Infrastructurele betonwerken zijn fundamenteel voor de Nederlandse infrastructuur. Jij kan daar een steentje aan bijdragen als Civiele Betontimmerman voor een kansrijke organisatie binnen de …
Vacature Civiel Betontimmerman - Almere
VNOM, Almere
Timmerman - Wat ga je doen? Voor een groot internationaal organisatie binnen de ondergrondse en bovengrondse infrastructuur zijn wij op zoek naar ervaren Civiele Betontimmerlieden. Hier werk je aan grootschalige …
Vacature Betontimmerman - Arnhem
VNOM, Arnhem
Timmerman - Wat ga je doen? Als Betontimmerman weet je als geen ander dat jij de fundamenten legt voor het project. Jij timmert onder andere de bekistingen van hout of …
Vacature Civiel Betontimmerman -Schiedam
VNOM
Wat ga je doen? Voor een mooi internationaal bedrijf met veel ontwikkelingsmogelijkheden zijn wij op zoek naar gemotiveerde Civiele Betontimmerlieden. Projecten bevinden zich door heel het land en jij houdt …

Actuele blogposts


reacties op Betontimmerman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar