Betontimmerman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Betontimmerman? Lees de functieomschrijving.

Een betontimmerman fabriceert bekistingen waar beton in wordt gegoten. Deze bekistingen kunnen van zowel metaal als hout gemaakt zijn. De betontimmerman krijgt bij een bouwproject bouwtekeningen aangeleverd om hier vervolgens de juiste bekistingen bij te maken. De bekistingen worden vervolgens gebruikt bij het gieten van het beton voor bijvoorbeeld funderingen, wanden, vloeren en andere constructies waar beton voor nodig is. Het werk van een betontimmerman kent veel verantwoordelijkheid aangezien de rest van de bouwwerkzaamheden pas kunnen beginnen als de fundering gefabriceerd is. Een betontimmerman is doorgaands werkzaam bij een constructiebedrijf maar kan ook als zelfstandige werken.

 

Wil je werken als Betontimmerman?

Werk je al als Betontimmerman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Betontimmerman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Betontimmerman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Betontimmerman in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Aannemer,
  • Projectleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

162


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Betontimmerman

Wat verdient een Betontimmerman?

Een betontimmerman zal doorgaands tussen de 1200 en 1800 euro per maand verdienen. Net zoals andere beroepen in de bouw is er vaak sprake van secundaire arbeidsvoorwaarden die rekening houden met de zwaarte en de risico’s van het werk. 

 

 

Salarisschaal Betontimmerman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Betontimmerman

Op zoek naar een nieuwe baan als Betontimmerman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Betontimmerman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Betontimmerman vacatures

Timmerman
Herenbos
De opdrachtgever in omgeving Amsterdam is een aannemer met passie. Wij zoeken dus een allround timmerman met passie voor het vak. Het betreft een veelzijdige functie met goed gereedschap en …
Houten Mallenmaker Betonelementen | Timmerman | 2.600 - 3.400
WR.nl Solliciteren
Houten Mallenmaker Betonelementen | Timmerman | 2.600 - 3.400 | Mallenmaker TimmermanVoor de vacature als Houten Mallenmaker Betonelementen Weert Timmerman ga je het volgende doen:Als mallenmaker/ timmerman houd je je …
Betontimmerman nieuwbouw Oegstgeest (€2.700-3.200)
JobXion Vakmensen
Oegstgeest aan de Rijn, een prachtig nieuwbouw project in Oud-Hollandse stijl. In deze door water omgeven woonwijk is gekozen voor architectuur die doet denken aan Amsterdamse grachtenpandjes. Hiervoor zijn natuurlijk …
Betontimmerman zeesluis
BAM Nederland
Ben jij een ervaren betontimmerman en kom je uit de omgeving van IJmuiden? Wil jij direct in de buurt aan het werk? En wil je daarnaast verzekerd zijn van werk …
Ervaren betontimmerman
BAM Nederland
Heb jij al wat jaren ervaring in civiel werken? Wil jij je kennis en ervaring overbrengen op een leuke ploeg en deins je er niet voor terug om dit in …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Betontimmerman

Hoe goed is de toekomst voor de Betontimmerman? 

Het arbeidsperspectief is goed te noemen. Net zoals andere beroepen in de bouw is het natuurlijk wel van belang dat er bouwprojecten van start gaan. Het economisch klimaat kan dus van invloed zijn op het werkaanbod voor betontimmermannen. Maar over het algemeen is er voldoende werk te vinden. Directe doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands niet voor een betontimmerman. 

 

 

Baankans Betontimmerman

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

162


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Betontimmerman worden: Opleidingen tot Betontimmerman

Hoe word je een Betontimmerman? 

Een betontimmerman dient MBO werk- en denkniveau te hebben. Er bestaan in Nederland specifieke opleidingen tot betontimmerman. Ten eerste is er de begin opleiding Betontimmerman Primair en verder is er de voortgezette opleiding Betontimmerman Voortgezet.  Algemene MBO bouwkundige opleidingen zijn over het algemeen ook geschikte vooropleidingen om betontimmerman te kunnen worden.

 

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Betontimmerman

Meer opleidingen Betontimmerman

Weet je nog niet of je Betontimmerman wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Betontimmerman of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Betontimmerman

Met wie werkt een Betontimmerman samen? 

De betontimmerman werkt veel samen met de leider van het bouwproject en de aannemer. Deze geeft de specificaties aan de betontimmerman en kijkt toe op de werkzaamheden van de betontimmerman. Bij het timmeren van de bekistingen werkt de betontimmerman vaak samen met collega betontimmermannen om zo effectiever en sneller te werk te gaan.

 

 

  • Aannemer,
  • Projectleider
Betontimmerman


Organisaties waar een Betontimmerman werkzaam is

Waar werkt een Betontimmerman meestal? 

Een betontimmerman is werkzaam bij een constructiebedrijf. Dit zijn profit organisaties. In sommige gevallen werkt de betontimmerman als zelfstandige. 

 

 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Betontimmerman

Waar kun je het beste werken als Betontimmerman? Hieronder vindt je de best door de Betontimmerman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Betontimmerman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Betontimmerman:

Welke competenties heeft een een Betontimmerman nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Betontimmerman

Wat voor persoonlijkheid heb je als Betontimmerman nodig? 

Een betontimmerman moet van aanpakken weten. Als de betontimmerman niet opschiet met zijn werkzaamheden dan kan het hele bouwproject vertraging oplopen. Daarom moet een betontimmerman doelgericht en energiek te werk gaan. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de succesvolle werker. Verder heeft de  betontimmerman veel verantwoordelijkheid. De betontimmerman is immers verantwoordelijk voor de basis, het fundament, van het bouwproject. Hier mogen ondanks de tijdsdruk geen fouten in gemaakt worden. Daarom past het persoonstype de perfectionist ook goed bij een betontimmerman. 

 

 

Bekijk de persoonstypen voor Betontimmerman


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Betontimmerman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Betontimmerman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Betontimmerman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Betontimmerman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Betontimmerman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Betontimmerman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Betontimmerman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Betontimmerman iets voor je?

Zou je graag Betontimmerman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Betontimmerman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Betontimmerman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar