Timmerman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Timmerman? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep timmerman. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je timmerman wordt.

 

Wat is een Timmerman?

De Timmerman maakt of repareert bepaalde bouwwerken of onderdelen, waarbij vaak maar niet alleen met hout wordt gewerkt. Een Timmerman kan in de bouw bezig zijn met het in elkaar zetten en monteren van kozijnen etc. of met reparaties aan kapotte onderdelen. Buiten de bouw kan een Timmerman ook bezig zijn met het ontwerpen en maken van meubels of andere houten constructies.

Een Timmerman moet, voordat hij aan het timmeren kan slaan, eerst goed alles uitmeten, inspecteren en controleren. Zo kan hij er zeker van zijn dat wat hij maakt ook zal passen in de bestaande constructie, of in ieder geval stevig en recht in elkaar zal zitten. Het is dan ook belangrijk dat de Timmerman enige kennis van wiskunde heeft, om alle berekeningen te kunnen maken. Nadat alles uitgemeten en berekend is, kan de Timmerman aan het werk om het benodigde materiaal (op maat) te snijden/zagen en glad te maken en daarna eventueel te bevestigen.

Een Timmerman moet meerdere technieken beheersen en op hoogte kunnen werken. Soms is het nodig om bestaande constructies te repareren en kan men dus ook een onderhoudstimmerman zijn.Wil je werken als Timmerman?

Werk je al als Timmerman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Timmerman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Timmerman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Timmerman in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Aannemer
  • Collega's
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

568


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Timmerman

Wat verdient een Timmerman?

Een beginnend Timmerman zal een salaris van rond de €1700 per maand ontvangen. Op een hoger niveau kan men met voldoende ervaring steeds een hoger salaris verwachten, waarbij iemand met een diploma MBO niveau-3 uiteindelijk een salaris van wel €2600  per maand kan verdienen. Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden goed vastgelegd in de CAO voor Bouwnijverheid.

Salarisschaal Timmerman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Timmerman

Op zoek naar een nieuwe baan als Timmerman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Timmerman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Timmerman vacatures

Uitgelicht
Timmerman
Get Work
Jij gaat als timmerman te werk in de regio van Zwolle, Harderwijk en Kampen. Met jouw ervaring in de verbouw, onderhoud en renovatie ben jij de perfecte toevoeging voor dit …
Uitgelicht
Werkplaats timmerman
Get Work
Steek je graag de handen uit de mouwen, ben je behulpzaam, collegiaal en niet bang om een beetje vies te worden? Dan kun je per direct aan de slag bij …
Uitgelicht
Assistent Timmerman
Get Work
Wij zoeken een Assistent Timmerman (iemand die basiservaring heeft in het werken met hout) in Utrecht die goed en nauwkeurig te werk gaat. Ben jij handig met het bevestigen van …
Uitgelicht
Timmerman
Get Work
Zoek jij een leuke baan in het onderhoud van vastgoed? Dan zijn wij hard op zoek naar jou Voor een klant in de buurt van Baarn zoeken wij een ervaren …
Uitgelicht
Timmerman onderhoud
Get Work
Voor onze opdrachtgever, een gerenommeerd familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een onderhoudstimmerman die ervaren is in houtrotherstel en pastareparaties. Dit bedrijf hecht veel waarde aan communicatief vaardige mensen, waarbij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Timmerman

Wat is de toekomst van Timmerman?

Een Timmerman kan vaak vanuit zijn opleiding een baan vinden, maar er is ook daarbuiten voldoende werk te vinden. Voor Timmermannen die niet in de bouw willen werken is het een stuk moeilijker om werk te vinden en kan men vaak het beste als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan.

Vanuit het werk als Allround Timmerman kan men zich gaan specialiseren en/of een eigen onderneming starten en zo doorgroeien.

Huidige aantal vacatures

568


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Timmerman worden: Opleidingen tot Timmerman

Wil je timmerman worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Timmerman? 

Om Timmerman te worden volgt men een beroepsopleiding (MBO-niveau 2) tot Timmerkracht waarna men verder kan naar Timmerman (niveau-3), of in de bouw werk kan proberen te vinden.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Timmerman

Timmerman
Houtbewerking behoort tot de knelpuntberoepen. Bovendien is hout als bouwmateriaal weer in opmars. Er is dan ook véél vraag naar timmermannen. Tijd voor een thuisstudie! In deze Houtbewerking behoort tot …
Basiscursus Houtbewerken voor Beginners
CURSUS In onze diverse cursussen houtbewerking komen verschillende technieken aan de orde. Je leert op een professionele manier om te gaan met handgereedschappen of machines, terwijl je je techniek verfijnt …
Basiscursus Houtbewerken voor Gevorderden
In de diverse cursussen houtbewerking bij Woodwerk komen verschillende technieken aan de orde en leer je op een professionele manier omgaan met handgereedschappen en machines. Heb je al enige ervaring …
Cursus Meubelmaken
In onze diverse cursussen houtbewerking komen verschillende technieken aan de orde. Je leert op een professionele manier om te gaan met handgereedschappen of machines, terwijl je je techniek verfijnt en …
Meubelmaken "eerste stappen" ME01
In deze cursus meubelmaken of workshop houtbewerking gaat u kennis maken met de beginselen van het maken van een houten meubel.  Wilt u niet direct met machines aan de slag? …
Meer opleidingen Timmerman

Weet je nog niet of je Timmerman wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Timmerman of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Timmerman

Met wie werkt een Timmerman samen? 

In de bouw werkt de Timmerman meestal voor een aannemer. Dan werkt hij samen met andere collega's om een gebouw af te kunnen krijgen. Bij onderhoudswerk heeft de Timmerman vaak direct met de klant te maken en hoeft daar geen andere partij bij van pas te komen. In de scheepsbouw of meubelmakerij kan de Timmerman wel weer met andere soorten mensen te maken hebben.


  • Aannemer
  • Collega's
  • Klant
Timmerman


Organisaties waar een Timmerman werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Timmerman meestal werkt.

Waar werkt een Timmerman?

Een Timmerman kan in de bouw terechtkomen, in de meubelmakerij of in de scheepsbouw. Men kan werken voor een groot constructiebedrijf of een aannemer, of ervoor kiezen om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Timmerman

Waar kun je het beste werken als Timmerman? Hieronder vind je de best door de Timmerman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Timmerman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Timmerman:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Timmerman.

Welke competenties heeft een Timmerman nodig?

Een Timmerman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Timmerman

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Timmerman passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Timmerman nodig? 

Bij het werken met hout en andere materialen is het belangrijk om goed te meten, omdat een kleine fout in de meting al voor een grote afwijking in het eindproduct kan zorgen. Een Timmerman moet dus nauwkeurig werken en er steeds zeker van zijn dat alles zo goed mogelijk gemeten is (Perfectionist).

Een Timmerman werkt voor anderen en moet er dus steeds voor zorgen dat het werk er uit komt te zien zoals de klant dat wil. En in de bouw ook dat het werk past in het grote geheel en dat bijvoorbeeld een deuropening niet scheef komt te staan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Timmerman


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Timmerman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Timmerman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Timmerman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Timmerman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Timmerman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Timmerman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Timmerman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Timmerman iets voor je?

Zou je graag Timmerman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Timmerman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Timmerman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar