Timmerman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Timmerman? Lees de functieomschrijving.

De Timmerman maakt of repareert bepaalde bouwwerken of onderdelen, waarbij vaak maar niet alleen met hout wordt gewerkt. Een Timmerman kan in de bouw bezig zijn met het in elkaar zetten en monteren van kozijnen etc. of met reparaties aan kapotte onderdelen. Buiten de bouw kan een Timmerman ook bezig zijn met het ontwerpen en maken van meubels of andere houten constructies.

Een Timmerman moet, voordat hij aan het timmeren kan slaan, eerst goed alles uitmeten, inspecteren en controleren. Zo kan hij er zeker van zijn dat wat hij maakt ook zal passen in de bestaande constructie, of in ieder geval stevig en recht in elkaar zal zitten. Het is dan ook belangrijk dat de Timmerman enige kennis van wiskunde heeft, om alle berekeningen te kunnen maken. Nadat alles uitgemeten en berekend is, kan de Timmerman aan het werk om het benodigde materiaal (op maat) te snijden/zagen en glad te maken en daarna eventueel te bevestigen.

Een Timmerman moet meerdere technieken beheersen en op hoogte kunnen werken. Soms is het nodig om bestaande constructies te repareren en kan men dus ook een onderhoudstimmerman zijn.

Wil je werken als Timmerman?

Werk je al als Timmerman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Timmerman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Timmerman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Timmerman in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Aannemer
  • Collega's
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

120


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Timmerman

Wat verdient een Timmerman?

Een beginnend Timmerman zal een salaris van rond de €1700 per maand ontvangen. Op een hoger niveau kan men met voldoende ervaring steeds een hoger salaris verwachten, waarbij iemand met een diploma MBO niveau-3 uiteindelijk een salaris van wel €2600  per maand kan verdienen. Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden goed vastgelegd in de CAO voor Bouwnijverheid.

Salarisschaal Timmerman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Timmerman

Op zoek naar een nieuwe baan als Timmerman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Timmerman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Timmerman vacatures

Machinaal medewerker
Olympia Uitzendbureau
Heb jij ervaring in de houtbewerking en ben jij een harde werker? Heb je ervaring in de logistieke sector en/of lijkt de logistieke sector jou leuk? Dan ben ik opzoek …
Zelfstandig Timmerman
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Ben jij de zelfstandig allround timmerman die wij zoeken voor onze opdrachtgever? Twijfel dan niet kijk direct verder voor deze dynamische functie! Voor onze opdrachtgever, die vooral actief is in …
Onderhoudstimmerman Fulltime
Loopbaan.nu
Voor een van onze opdrachtgevers in Amsterdam zijn wij opzoek naar een Onderhoudstimmerman. In deze functie ben je verantwoordelijk voor nieuwbouw tot afbouw. Daarnaast zal je geregeld bezig zijn met …
Timmerman
Koninklijke BAM Groep
Ben jij een vakman die gedreven en enthousiast is en die houdt van het werken in de bouw? Ben je klantgericht, trots op hetgeen je bouwt en je weet wat
Hulpmonteur Schuttingbouw
APS Son
Voor een houtbewerkingsbedrijf zijn wij op zoek naar een gemotiveerde Hulpmonteur die ondersteunt en helpt bij het plaatsen van schuttingen en andere houtbouw producten. Wil jij een vak leren, heb …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Timmerman

Hoe goed is de toekomst voor de Timmerman? 

Een Timmerman kan vaak vanuit zijn opleiding een baan vinden, maar er is ook daarbuiten voldoende werk te vinden. Voor Timmermannen die niet in de bouw willen werken is het een stuk moeilijker om werk te vinden en kan men vaak het beste als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan.

Vanuit het werk als Allround Timmerman kan men zich gaan specialiseren en/of een eigen onderneming starten en zo doorgroeien.

Huidige aantal vacatures

120


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Timmerman worden: Opleidingen tot Timmerman

Hoe word je een Timmerman? 

Om Timmerman te worden volgt men een beroepsopleiding (MBO-niveau 2) tot Timmerkracht waarna men verder kan naar Timmerman (niveau-3), of in de bouw werk kan proberen te vinden.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Timmerman

Timmerman
Houtbewerking behoort tot de knelpuntberoepen. Bovendien is hout als bouwmateriaal weer in opmars. Er is dan ook véél graag naar timmermannen. Tijd voor een thuisstudie! In deze Houtbewerking behoort tot …
Boek Ruben Timmerman als spreker over Holacracy, Startups en Lerende Organisaties
Vul je gegevens in bij Gratis Brochure Aanvragen om contact met Ruben op te nemen! Je kunt Ruben Timmerman boeken als spreker over Holacracy, Startups en Lerende Organisaties. Ruben is een …
What is Holacracy (by HolacracyOne)
Learning bite added by Ruben Timmerman: “90 second explanation of Holacracy by HolacracyOne, to get the basic concept” Holacracy is a different way of organizing a company that changes how …
Why Not ditch bosses and distribute power: Brian Robertson at TEDxDrexelU
Added by Ruben Timmerman: “Short intro by Brian Robertson at a Tedx event.” Brian Robertson is an experienced entrepreneur, CEO, and organizational pioneer best known for his work developing Holacracy, …
Meer opleidingen Timmerman

Weet je nog niet of je Timmerman wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Timmerman of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Timmerman

Met wie werkt een Timmerman samen? 

In de bouw werkt de Timmerman meestal voor een aannemer. Dan werkt hij samen met andere collega's om een gebouw af te kunnen krijgen. Bij onderhoudswerk heeft de Timmerman vaak direct met de klant te maken en hoeft daar geen andere partij bij van pas te komen. In de scheepsbouw of meubelmakerij kan de Timmerman wel weer met andere soorten mensen te maken hebben.


  • Aannemer
  • Collega's
  • Klant
Timmerman


Organisaties waar een Timmerman werkzaam is

Waar werkt een Timmerman meestal? 

Een Timmerman kan in de bouw terechtkomen, in de meubelmakerij of in de scheepsbouw. Men kan werken voor een groot constructiebedrijf of een aannemer, of ervoor kiezen om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Timmerman

Waar kun je het beste werken als Timmerman? Hieronder vindt je de best door de Timmerman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Timmerman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Timmerman:

Welke competenties heeft een een Timmerman nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Timmerman

Wat voor persoonlijkheid heb je als Timmerman nodig? 

Bij het werken met hout en andere materialen is het belangrijk om goed te meten, omdat een kleine fout in de meting al voor een grote afwijking in het eindproduct kan zorgen. Een Timmerman moet dus nauwkeurig werken en er steeds zeker van zijn dat alles zo goed mogelijk gemeten is (Perfectionist).

Een Timmerman werkt voor anderen en moet er dus steeds voor zorgen dat het werk er uit komt te zien zoals de klant dat wil. En in de bouw ook dat het werk past in het grote geheel en dat bijvoorbeeld een deuropening niet scheef komt te staan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Timmerman


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Timmerman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Timmerman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Timmerman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Timmerman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Timmerman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Timmerman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Timmerman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Timmerman iets voor je?

Zou je graag Timmerman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Timmerman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Timmerman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar