Houtskeletbouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Houtskeletbouwer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep houtskeletbouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je houtskeletbouwer wordt.

 

Wat is een Houtskeletbouwer?

 

Een Houtskeletbouwer is iemand die wanden, vloeren en daken in elkaar zet.

De Houtskeletbouwer krijgt van de afdeling machinaal houtbewerker allerlei losse onderdelen van bijvoorbeeld wanden, vloeren, kozijnen of ramen. Aan de Houtskeletbouwer de taak om deze losse onderdelen aan elkaar te monteren. De Houtskeletbouwer zet bijvoorbeeld ramen in kozijnen en bekleedt de onderdelen met bepaalde materialen en isolatie. Ook voorziet de Houtskeletbouwer de onderdelen van draaiende onderdelen en eventueel technische installaties. De Houtskeletbouwer maakt gebruik van elektrisch handgereedschap, zoals nagel- en nietapparatuur. Vervolgens maakt de Houtskeletbouwer de elementen verzendklaar. De Houtskeletbouwer sealt de onderdelen, pakt ze goed in en voorziet de pakketten van informatie over de klant.

Een Allround Houtskeletbouwer houdt zich verder bezig met het voorbereiden van het productieproces, het aansturen van het team en rapporteren van de werkzaamheden aan de bedrijfsleiding.

Wil je werken als Houtskeletbouwer?

Werk je al als Houtskeletbouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Houtskeletbouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Houtskeletbouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Houtskeletbouwer in één oogopslag

Sector:

Competenties:

Netwerk:

  • Collega’s
  • Machinaal Houtbewerkers
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2450

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Houtskeletbouwer

Wat verdient een Houtskeletbouwer?

 

Een Houtskeletbouwer kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2450,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder meer af van de leeftijd en ervaring van de Houtskeletbouwer.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld een vakantietoeslag van 8% van het vaste brutoloon, een onregelmatigheidstoeslag, werkmaterieel en een veilige werkomgeving. 

Salarisschaal Houtskeletbouwer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Houtskeletbouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Houtskeletbouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Houtskeletbouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Houtskeletbouwer vacatures

Houtskeletbouwer kop van Noord-Holland
Treffer Uitzendbureau
Uit het juiste hout gesneden? Houtskeletbouwer gezocht! Fulltime werk, € . – € . bruto per maand, excl. vakantiedagen, reiskosten, % vakantiegeld en lekker met je handen werken? Voor
Houtskeletbouwer / werkplaats (m/ v)
Uitzendbureau.nl
Heb jij het wel gezien om elke dag naar het westen te reizen, maar wil je aan de slag blijven als timmerman in de regio met vaste werktijden: dan is …
Timmerman / Houtskeletbouwer
Uitzendbureau.nl
Voor een opdrachtgever uit Leeuwarden zijn wij op zoek naar een ervaren timmerman / HSB er. Vaardigheden Ervaring is een vereiste In het bezit van VCA Per direct beschikbaar Opleiding …
Houtskeletbouwer Kop van Noord-Holland
Uitzendbureau.nl
Uit het juiste hout gesneden? Houtskeletbouwer gezocht   Fulltime werk, € 1.965 – € 2.600 bruto per maand, excl. vakantiedagen, reiskosten, 8,33% vakantiegeld en lekker met je handen werken? Voor …
Houtskeletbouwer
Carrière uitzendbureau
Over de functie Als houtskeletbouwer assembleer je samen met gemotiveerde collega's prefab dakelementen, wanden en dakkapellen. Met behulp van elektrisch handgereedschap worden deze in elkaar gezet. De werkzaamheden bestaan onder …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Houtskeletbouwer

Wat is de toekomst van Houtskeletbouwer?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Houtskeletbouwer hangt af van de economische situatie. In deze slechte economische tijden gaat het slecht met de bouw. Ook het aantal banen voor een Houtskeletbouwer zal hierdoor verminderen.

Een Houtskeletbouwer kan doorgroeien naar Leidinggevende of Werkvoorbereider. Ook kan de Houtskeletbouwer Allround Vakman worden. Hij kan dan alle montagewerkzaamheden aan de onderdelen verrichten en stagiaires begeleiden.

Baankans Houtskeletbouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Houtskeletbouwer worden: Opleidingen tot Houtskeletbouwer

Wil je houtskeletbouwer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Houtskeletbouwer? 

 

Om Houtskeletbouwer te worden, kan de tweejarige MBO-opleiding Houtskeletbouwer (niveau 2) gedaan worden. Je leert alles over alle houtsoorten, machines en gereedschappen. Ook leer je tekeningen maken en lezen. Het is ook mogelijk om de driejarige MBO-opleiding Allround Houtskeletbouwer te doen. Je leert dan naast de gebruikelijke werkzaamheden ook leidinggeven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Houtskeletbouwer

Er zijn geen opleidingen Houtskeletbouwer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Houtskeletbouwer in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw


Netwerk Houtskeletbouwer

Met wie werkt een Houtskeletbouwer samen? 

Een Houtskeletbouwer werkt vaak samen met collega’s. Ook komt de Houtskeletbouwer in contact met Machinaal Houtbewerkers. Zij bewerken de houtonderdelen en overhandigen het vervolgens aan de Houtskeletbouwers, die van de onderdelen één geheel maken. De Houtskeletbouwer krijgt leiding van een Leidinggevende, bij wie hij ook terecht kan bij vragen of problemen. 


  • Collega’s
  • Machinaal Houtbewerkers
  • Leidinggevende
Houtskeletbouwer


Organisaties waar een Houtskeletbouwer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Houtskeletbouwer meestal werkt.

Waar werkt een Houtskeletbouwer?

 

Een Houtskeletbouwer werkt bijvoorbeeld op een montageafdeling van een timmerfabriek of bij een houtbewerkingsbedrijf. De producten worden geleverd aan aannemers of, soms, aan particulieren. Het bedrijf streeft naar winst, dus de Houtskeletbouwer is werkzaam in de profitsector. 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Houtskeletbouwer

Waar kun je het beste werken als Houtskeletbouwer? Hieronder vind je de best door de Houtskeletbouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Houtskeletbouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Houtskeletbouwer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Houtskeletbouwer.

Welke competenties heeft een Houtskeletbouwer nodig?

Een Houtskeletbouwer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Houtskeletbouwer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Houtskeletbouwer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Houtskeletbouwer nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Houtskeletbouwer zijn Perfectionist en Succesvolle Werker.

Een Houtskeletbouwer levert maatwerk, dus hij moet erg nauwkeurig en geconcentreerd kunnen werken (Perfectionistisch).

Daarnaast is het werk van een Houtskeletbouwer fysiek zwaar, dus de Houtskeletbouwer moet energiek zijn. Ook werkt hij doelgericht en efficiënt en is hij gedreven (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Houtskeletbouwer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Houtskeletbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Houtskeletbouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Houtskeletbouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Houtskeletbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Houtskeletbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Houtskeletbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Houtskeletbouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Houtskeletbouwer iets voor je?

Zou je graag Houtskeletbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Houtskeletbouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Houtskeletbouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar