Jachtinterieurbouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jachtinterieurbouwer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jachtinterieurbouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jachtinterieurbouwer wordt.

 

Wat is een Jachtinterieurbouwer?

 

Een Jachtinterieurbouwer maakt of repareert het interieur van jachten. Het gaat dan om tafels, plafonds, kasten, bedden, enzovoort. Een Jachtinterieurbouwer werkt bijvoorbeeld met kunststof- of houten materialen.

Eerst leest de Jachtinterieurbouwer de werktekening. Hij weet dan precies waar welk materiaal hoort en wat de afmetingen ervan moeten zijn. Vervolgens maakt hij alle onderdelen op maat (of hij krijgt ze aangeleverd), schuurt ze, brengt een beschermlaag (zoals lak of beits) aan en zet ze als ze droog zijn in elkaar. De Jachtinterieurbouwer plaatst daarna handgrepen, scharnieren en deurkrukken. Dan monteert de Jachtinterieurbouwer het meubel in het jacht. Bevindt het jacht zich op een andere locatie, dan zorgt de Jachtinterieurbouwer ervoor dat het meubel veilig en ongeschonden op de plek van bestemming aankomt. Hij zal het meubelstuk dus zorgvuldig inpakken en het vervolgens op locatie plaatsen.

Moet het interieur van een jacht gerepareerd of vervangen worden, dan bedenkt de Jachtinterieurbouwer samen met collega’s hoe dit zo goed mogelijk gedaan kan worden. Zo worden onderdelen van meubels vervangen en onderdelen opnieuw geverfd en van een beschermlaag voorzien.

Het is belangrijk dat de Jachtinterieurbouwer te allen tijden rekening houdt met bijvoorbeeld schuine wanden en water- en elektriciteitsleidingen. Ook werkt hij zeer nauwkeurig. Jachten zijn luxe en moeten dus ook een interieur van zeer goede kwaliteit hebben.

Het is belangrijk dat een Jachtinterieurbouwer veilig werkt. Hij weet hoe hij de gereedschappen veilig kan gebruiken en draagt vaak oordoppen, een mondkapje en een gezichtsmasker.

Wil je werken als Jachtinterieurbouwer?

Werk je al als Jachtinterieurbouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jachtinterieurbouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jachtinterieurbouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jachtinterieurbouwer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Opdrachtgever
 • Jachtinterieurbouwers
 • Monteurs
 • Jachtschilders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €1650

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jachtinterieurbouwer

Wat verdient een Jachtinterieurbouwer?

 

Een Jachtinterieurbouwer kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2650,- bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder andere af van zijn leeftijd en ervaring.

Voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een reiskostenvergoeding, vergoedingen voor gereedschappen en een veilige werkomgeving. 

Salarisschaal Jachtinterieurbouwer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Jachtinterieurbouwer

Er zijn geen vacatures Jachtinterieurbouwer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Jachtinterieurbouwer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Jachtinterieurbouwer in werkt

Bekijk werken in Industrie & Productie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jachtinterieurbouwer

Wat is de toekomst van Jachtinterieurbouwer?

 

Het aantal vacatures voor Jachtinterieurbouwers is niet heel groot. Het vinden van een baan is lastiger in economisch slechte tijden dan in economisch goede tijden, ook in de jachtbouw. Het kan zijn dat een werknemer moet verhuizen voor zijn baan.

Bij goed functioneren kan een Jachtinterieurbouwer meer verantwoordelijkheden krijgen. Zo kan hij bijvoorbeeld een team aan gaan sturen. Eventueel kan hij later ook een eigen jacht(interieur)bouwbedrijf oprichten.
 

Baankans Jachtinterieurbouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Jachtinterieurbouwer worden: Opleidingen tot Jachtinterieurbouwer

Wil je jachtinterieurbouwer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Jachtinterieurbouwer? 

 

Om Jachtinterieurbouwer te worden, kan bijvoorbeeld de MBO-opleiding Meubelmaker/(Scheeps)Interieurbouwer gedaan worden. Deze opleiding duurt twee, drie of vier jaar, afhankelijk van het niveau van de opleiding. Bij de opleiding op MBO 4-niveau leert de leerling niet alleen alles over de bewerkingstechnieken van verschillende materialen en het maken van constructies, maar ook leert hij een goede planning en werkvoorbereiding te maken, leiding te geven en spullen in te kopen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Jachtinterieurbouwer

Er zijn geen opleidingen Jachtinterieurbouwer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Jachtinterieurbouwer in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie


Netwerk Jachtinterieurbouwer

Met wie werkt een Jachtinterieurbouwer samen? 

 

Een Jachtinterieurbouwer werkt samen met andere Jachtinterieurbouwers. Hij krijgt leiding van een leidinggevende, bij wie hij tevens terecht kan bij vragen en problemen. Verder heeft een Jachtinterieurbouwer te maken met andere mensen die zich bezighouden met het bouwen of repareren van een jacht, zoals Jachtinterieurbouwers, Monteurs en Jachtschilders. Bovendien komt een Jachtinterieurbouwer soms in aanraking met de opdrachtgever. Samen nemen zij bijvoorbeeld de wensen en planning door. 


 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Opdrachtgever
 • Jachtinterieurbouwers
 • Monteurs
 • Jachtschilders
Jachtinterieurbouwer


Organisaties waar een Jachtinterieurbouwer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jachtinterieurbouwer meestal werkt.

Waar werkt een Jachtinterieurbouwer?

Een Jachtinterieurbouwer werkt bij een jachtbouwbedrijf, een rederij, een jachtservicebedrijf of een bergingsbedrijf. Deze bedrijven streven naar het maken van winst en horen dus bij de profitsector.
 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Jachtinterieurbouwer

Waar kun je het beste werken als Jachtinterieurbouwer? Hieronder vind je de best door de Jachtinterieurbouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jachtinterieurbouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jachtinterieurbouwer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jachtinterieurbouwer.

Welke competenties heeft een Jachtinterieurbouwer nodig?

Een Jachtinterieurbouwer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jachtinterieurbouwer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jachtinterieurbouwer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jachtinterieurbouwer nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Jachtinterieurbouwer zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Jachtinterieurbouwer is gedreven, heeft veel energie, is handig en heeft een goed technisch en ruimtelijk inzicht (Succesvolle Werker).

Bovendien werkt een Jachtinterieurbouwer heel nauwkeurig. Hij is veeleisend en gedisciplineerd, want er mogen geen fouten zitten in het interieur van een luxe jacht. Ook moet alles goed vast staan, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Jachtinterieurbouwer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Jachtinterieurbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jachtinterieurbouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jachtinterieurbouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jachtinterieurbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jachtinterieurbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jachtinterieurbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jachtinterieurbouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jachtinterieurbouwer iets voor je?

Zou je graag Jachtinterieurbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jachtinterieurbouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jachtinterieurbouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar