U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Innovatie-attaché

Innovatie-attaché worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een innovatie-attaché? Lees de functieomschrijving.

Een attaché is over het algemeen iemand die toegewezen is tot de diplomatieke of administratieve staf van een hoger geplaatst persoon in een dienst of agentschap, bijvoorbeeld iemand die in dienst is van een ambassadeur. De benaming ‘Innovatie-attaché’ slaat op werknemers van een dienst of agentschap dat zich bezig houdt met innovatie. In Nederland bestaat het Innovatie Attaché Netwerk, voorheen Technisch Wetenschappelijke Attachés. Dit netwerk ondersteunt in dienst van het ministerie van economische zaken, landbouw en innovatie de Nederlandse topsectoren in hun internationale R&D- (onderzoek en ontwikkeling) en innovatie-ambities. Dit komt er op neer dat een innovatie-attaché zich bezig houdt met vragen over onderzoek, innovatie en economie, en dit probeert om te zetten in resultaten door samen te werken met andere attachés (landbouwattachés, cultuurattachés, enz.) in binnen- en buitenland. Het netwerk levert diensten aan allerlei klanten; bedrijven, overheden, kennisinstellingen, enzovoorts.

Mensen vonden ons op: Job Innovatie-attaché, Baan Innovatie-attaché, Innovatie-attaché Worden, Functie-eisen Innovatie-attaché, Verantwoordelijkheden Innovatie-attaché, Functieprofiel Innovatie-attaché, Wat doet een Innovatie-attaché, Werken als Innovatie-attaché.

Innovatie-attaché worden: Opleiding tot innovatie-attaché

Voor Innovatie-attachés bestaat geen specifieke opleiding. Omdat het werk primair met onderzoek te maken heeft is een wetenschappelijke opleiding vereist, gezien het Innovatie Attaché Netwerk zich vooral bezig houdt met “economische diplomatie in technologie en kennis” bij voorkeur een in economische richting. Ook ervaring in een economisch/technisch vakgebied geniet de voorkeur.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Innovatie-attaché, Innovatie-attaché Worden, Opleidingsniveau Innovatie-attaché, Scholing Innovatie-attaché, Studie Innovatie-attaché, Bijscholing Innovatie-attaché, Omscholing Innovatie-attaché.

Organisaties waar een innovatie-attaché doorgaans werkzaam is

In Nederland is er één Innovatie Attaché Netwerk, dat is dus ook de organisatie waarin de Innovatie-attaché werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Innovatie-attaché, Innovatie-attaché Worden, Opleidingsniveau Innovatie-attaché, Scholing Innovatie-attaché, Studie Innovatie-attaché, Bijscholing Innovatie-attaché, Omscholing Innovatie-attaché.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden innovatie-attaché

Veel vacatures voor attachés spreken van een minimumsalaris van rond de 3000, op zijn minst 2600. De hoogste salarissen waarvan gesproken wordt liggen rond de 5800. 

Mensen vonden ons op: Salaris Innovatie-attaché, Loon Innovatie-attaché, Wat verdien je als Innovatie-attaché, Salarisschaal Innovatie-attaché, Salarisindicatie Innovatie-attaché, Bonus Innovatie-attaché, CAO Innovatie-attaché, Brutoloon Innovatie-attaché, Nettoloon Innovatie-attaché, Vakantiedagen Innovatie-attaché, Pensioen Innovatie-attaché.

Competenties, skills & vaardigheden innovatie-attaché

 • Energie
 • Samenwerken
 • Conceptueel denken
 • Innovatief
 • Accuratesse
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Innovatie-attaché, Vaardigheden Innovatie-attaché, Attitude Innovatie-attaché, Kwalificaties Innovatie-attaché, Competentieprofiel Innovatie-attaché.

Boeken voor het beroep innovatie-attaché

Wil je meer weten over het beroep innovatie-attaché? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je innovatie-attaché bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken innovatie-attaché te komen.

Ontwerpen van technische innovaties | Inge Oskam

door onderzoek, creatief denken en samenwerken - Nederlands | Druk: 2 | Hardcover | 9789001880590

Ontwerpen van technische innovaties 2e druk is een boek van Inge Oskam uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001880590 De ontwerpmethode in Ontwerpen van Technische Innovaties bestaat uit een praktisch uitgewerkt stappenplan en legt de nadruk ...

Ontwerpen van technische innovaties | Inge Oskam

Let op! Er is een nieuwe <a href="/nl/p/ontwerpen-van-technische-innovaties/9200000073730551/">editie</a> - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789001796983 | 240 pagina's

Ontwerpen van Technische Innovaties biedt je een ontwerpmethode voor het doen van onderzoek en het maken van innovatieve ontwerpen in multidisciplinaire teams. Steeds vaker immers werken verschillende disciplines in één team aan een innovatie samen met op...

China's New Normal | Pascal Coppens

hoe China de standaard zet voor innovatie - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789463371940 | 240 pagina's

Wie denkt aan technologie en innovatie komt haast automatisch bij Amerikaanse bedrijven als Google, Apple, Facebook, Tesla of Amazon uit. Die associatie zorgt voor een enorme blinde vlek. Terwijl de wereld kijkt naar wat er in Silicon Valley gebeurt, raas...

Mensen vonden ons op: boeken voor Innovatie-attaché, Innovatie-attaché ebooks, boek Innovatie-attaché.

Persoonstypen innovatie-attaché

Een Innovatie-attaché houdt zich vooral bezig met onderzoek, en voor onderzoek is een leergierige, nauwkeurige instelling een pré. Dit sluit aan bij het persoonstype Waarnemer. Ook het persoonstype Succesvolle Werker is van toepassing, omdat voor onderzoeksprojecten vaak een beperkte hoeveelheid tijd (en geld) beschikbaar is, en efficiëntie dus van belang is.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Innovatie-attaché, Karakter Innovatie-attaché.

Netwerk innovatie-attaché

Een informatie-attaché werkt vooral samen met andere informatie-attachés. Hij komt met zijn werk wel in aanraking met andere attachés, ambtenaren en politici.

Mensen vonden ons op: Collega’s Innovatie-attaché, Medewerkers Innovatie-attaché.

Is het beroep innovatie-attaché iets voor jou?

Zou je graag innovatie-attaché willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als innovatie-attaché bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Innovatie-attaché, beroepskeuzetest Innovatie-attaché, beroep Innovatie-attaché kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden innovatie-attaché

Er is slechts één organisatie voor innovatie-attachés in Nederland. Het arbeidsmarktperspectief is dan ook niet bijzonder gunstig. Er is ook geen opleiding voor, en aangenomen worden als innovatie-attaché is dan ook meer een kwestie van netwerk; er zijn zelden vacatures voor. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet of amper binnen de organisatie waarin de attaché werkzaam is. Met de ervaring die hij opdoet kan hij echter wel veel kanten op; mogelijk het universitaire onderwijs of de politiek in, ook een adviesfunctie in het bedrijfsleven is een mogelijkheid.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Innovatie-attaché, Promotie mogelijkheden Innovatie-attaché, Carriere Innovatie-attaché.

Solliciteren op de functie innovatie-attaché

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als innovatie-attaché dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor innovatie-attaché belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als innovatie-attaché. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Innovatie-attaché, CV Innovatie-attaché, sollicitatie Innovatie-attaché.

Interviews met innovatie-attaché

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen innovatie-attaché

 • Landbouwattaché
 • Cultureel attaché
 • Wetenschapsattaché

Vacatures innovatie-attaché

Op zoek naar een nieuwe baan als Innovatie-attaché? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Innovatie-attaché. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een attaché is over het algemeen iemand die toegewezen is tot de diplomatieke of administratieve staf van een hoger geplaatst persoon in een dienst of agentschap, bijvoorbeeld iemand die in dienst is van een ambassadeur. De benaming ‘Innovatie-attaché’ slaat op werknemers van een dienst of agentschap dat zich bezig houdt met innovatie. In Nederland bestaat het Innovatie Attaché Netwerk, voorheen Technisch Wetenschappelijke Attachés.

Beoordeling Innovatie-attaché

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Innovatie-attaché' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Innovatie-attaché

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep