Dijkgraaf Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dijkgraaf? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep dijkgraaf. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je dijkgraaf wordt.

 

Wat is een Dijkgraaf?

De Dijkgraaf is de voorzitter van een waterschap. Een waterschap is bestuurlijk verantwoordelijk voor de waterhuishouding in een bepaalde regio. Een waterschap is een regionaal overheidsorgaan. Een waterschap controleert  en regelt de waterhuishouding. Tot de taken van het waterschap behoren onder meer de kwantiteit en kwaliteit van het water en de waterschapskeringen.

Het dagelijks bestuur van een waterschap bestaat uit een Dijkgraaf en (hoog)heemraden. Het dagelijks bestuur van een waterschap wordt college van Dijkgraaf en heemraden genoemd. De heemraden zijn de leden van het dagelijks bestuur en te vergelijken met de wethouders bij een gemeente. De Dijkgraaf is de voorzitter en heeft daarmee een functie die vergelijkbaar is met die van burgemeester. Eens in de vier jaar vinden waterschapsverkiezingen plaats waarbij de heemraden gekozen worden. Als er geen noemenswaardig dijken in het waterschap aanwezig zijn, wordt de functie van Dijkgraaf ook wel watergraaf genoemd. De Dijkgraaf is van zowel het algemeen als het dagelijks bestuur de voorzitter van het waterschap. De Dijkgraaf wordt elke zes jaar door de Kroon benoemd. Dit is de benaming voor de regering.Wil je werken als Dijkgraaf?

Werk je al als Dijkgraaf en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dijkgraaf worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Dijkgraaf, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Dijkgraaf in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Heemraad

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dijkgraaf

Wat verdient een Dijkgraaf?

Over het salaris van de Dijkgraaf is weinig bekend. Dit zal voor een deel ook afhankelijk zijn van de grote van het waterschap.

Salarisschaal Dijkgraaf

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Dijkgraaf

Er zijn geen vacatures Dijkgraaf aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Dijkgraaf in werkt.

Meer weten over de sector waar een Dijkgraaf in werkt

Bekijk werken in Overheid & Semi-overheid

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dijkgraaf

Wat is de toekomst van Dijkgraaf?

Elk waterschap heeft een Dijkgraaf. Daarmee is het arbeidsmarktperspectief niet erg groot. Ook zijn er voor de Dijkgraaf relatief weinig doorgroeimogelijkheden omdat de functie van Dijkgraaf al een tamelijk hoge, leidinggevende functie is.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Dijkgraaf worden: Opleidingen tot Dijkgraaf

Wil je Dijkgraaf worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Dijkgraaf.

Hoe word je een Dijkgraaf? 

Voor de functie van Dijkgraaf is geen specifiek opleiding nodig. De Dijkgraaf moet verstand hebben van de zaken die voor een waterschap belangrijk zijn en het dagelijks bestuur kunnen voorzitten.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Dijkgraaf

Er zijn geen opleidingen Dijkgraaf aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Dijkgraaf in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid

Omscholen of doorgroeien tot Dijkgraaf

Als je Dijkgraaf wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Dijkgraaf zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Dijkgraaf

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Dijkgraaf?

Competenties en Vaardigheden Dijkgraaf

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Dijkgraaf nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Dijkgraaf nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Dijkgraaf

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Dijkgraaf

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Dijkgraaf. Als Dijkgraaf wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Dijkgraaf:


zie volledige beschrijving persoonstype Dijkgraaf

Vakkennis voor een Dijkgraaf

Het is voor een Dijkgraaf ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Dijkgraaf zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Dijkgraaf


Werkervaring Dijkgraaf

Het is voor een startend Dijkgraaf die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Dijkgraaf is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Dijkgraaf het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Dijkgraaf

Met wie werkt een Dijkgraaf samen? 

De Dijkgraaf is de voorzitter van het dagelijks bestuur van een waterschap. De leden van het dagelijks bestuur worden heemraden genoemd.


  • Heemraad
Dijkgraaf


Organisaties waar een Dijkgraaf werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Dijkgraaf meestal werkt.

Waar werkt een Dijkgraaf?

De Dijkgraaf werkt voor een waterschap. Een waterschap is een regionaal overheidsorgaan. De Dijkgraaf is hierdoor werkzaam in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Dijkgraaf

Waar kun je het beste werken als Dijkgraaf? Hieronder vind je de best door de Dijkgraaf beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dijkgraaf.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dijkgraaf:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Dijkgraaf.

Welke competenties heeft een Dijkgraaf nodig?

Een Dijkgraaf heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Dijkgraaf

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Dijkgraaf passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Dijkgraaf nodig? 

De Dijkgraaf is de voorzitter van het dagelijks bestuur van een waterschap. Om deze reden moet de Dijkgraaf over voldoende leidinggevende kwaliteiten beschikken (Baas). De Dijkgraaf moet sturing geven aan de heemraad en het waterschap leiden. Daarnaast moet de Dijkgraaf ook over voldoende analytisch inzicht geven en op basis hiervan de juiste beslissingen kunnen maken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Dijkgraaf


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Dijkgraaf

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Dijkgraaf

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dijkgraaf

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dijkgraaf

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dijkgraaf dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dijkgraaf belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dijkgraaf. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dijkgraaf iets voor je?

Zou je graag Dijkgraaf willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dijkgraaf bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Dijkgraaf

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar