Dijkgraaf Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Dijkgraaf? Lees de functieomschrijving.

De Dijkgraaf is de voorzitter van een waterschap. Een waterschap is bestuurlijk verantwoordelijk voor de waterhuishouding in een bepaalde regio. Een waterschap is een regionaal overheidsorgaan. Een waterschap controleert  en regelt de waterhuishouding. Tot de taken van het waterschap behoren onder meer de kwantiteit en kwaliteit van het water en de waterschapskeringen.

Het dagelijks bestuur van een waterschap bestaat uit een Dijkgraaf en (hoog)heemraden. Het dagelijks bestuur van een waterschap wordt college van Dijkgraaf en heemraden genoemd. De heemraden zijn de leden van het dagelijks bestuur en te vergelijken met de wethouders bij een gemeente. De Dijkgraaf is de voorzitter en heeft daarmee een functie die vergelijkbaar is met die van burgemeester. Eens in de vier jaar vinden waterschapsverkiezingen plaats waarbij de heemraden gekozen worden. Als er geen noemenswaardig dijken in het waterschap aanwezig zijn, wordt de functie van Dijkgraaf ook wel watergraaf genoemd. De Dijkgraaf is van zowel het algemeen als het dagelijks bestuur de voorzitter van het waterschap. De Dijkgraaf wordt elke zes jaar door de Kroon benoemd. Dit is de benaming voor de regering.

Wil je werken als Dijkgraaf?

Werk je al als Dijkgraaf en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Dijkgraaf worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Dijkgraaf, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Dijkgraaf in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Heemraad

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Dijkgraaf

Wat verdient een Dijkgraaf?

Over het salaris van de Dijkgraaf is weinig bekend. Dit zal voor een deel ook afhankelijk zijn van de grote van het waterschap.

Salarisschaal Dijkgraaf

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Dijkgraaf

Op zoek naar een nieuwe baan als Dijkgraaf? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dijkgraaf. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Dijkgraaf vacatures

Actieve BSO kracht in Watergraafsmeer gezocht!
Derec
Als je wil kan je dienst starten met tussen schoolse opvang, daarna ga je door naar de BSO locatie om de dag voor te bereiden. Je bent niet bang om …
Babyleidster voor knusse groep in Watergraafsmeer gezocht!
Derec
Je gaat aan de slag op de babygroep! Met jouw directe collega’s zorg jij vier dagen in de week voor een goede, veilige sfeer op de groep. Zo kunnen de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Dijkgraaf

Hoe goed is de toekomst voor de Dijkgraaf? 

Elk waterschap heeft een Dijkgraaf. Daarmee is het arbeidsmarktperspectief niet erg groot. Ook zijn er voor de Dijkgraaf relatief weinig doorgroeimogelijkheden omdat de functie van Dijkgraaf al een tamelijk hoge, leidinggevende functie is.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Dijkgraaf worden: Opleidingen tot Dijkgraaf

Hoe word je een Dijkgraaf? 

Voor de functie van Dijkgraaf is geen specifiek opleiding nodig. De Dijkgraaf moet verstand hebben van de zaken die voor een waterschap belangrijk zijn en het dagelijks bestuur kunnen voorzitten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Dijkgraaf

Meer opleidingen Dijkgraaf

Weet je nog niet of je Dijkgraaf wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Dijkgraaf of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Dijkgraaf

Met wie werkt een Dijkgraaf samen? 

De Dijkgraaf is de voorzitter van het dagelijks bestuur van een waterschap. De leden van het dagelijks bestuur worden heemraden genoemd.


  • Heemraad
Dijkgraaf


Organisaties waar een Dijkgraaf werkzaam is

Waar werkt een Dijkgraaf meestal? 

De Dijkgraaf werkt voor een waterschap. Een waterschap is een regionaal overheidsorgaan. De Dijkgraaf is hierdoor werkzaam in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Dijkgraaf

Waar kun je het beste werken als Dijkgraaf? Hieronder vindt je de best door de Dijkgraaf beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Dijkgraaf.

Competenties, Skills en Vaardigheden Dijkgraaf:

Welke competenties heeft een een Dijkgraaf nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Dijkgraaf

Wat voor persoonlijkheid heb je als Dijkgraaf nodig? 

De Dijkgraaf is de voorzitter van het dagelijks bestuur van een waterschap. Om deze reden moet de Dijkgraaf over voldoende leidinggevende kwaliteiten beschikken (Baas). De Dijkgraaf moet sturing geven aan de heemraad en het waterschap leiden. Daarnaast moet de Dijkgraaf ook over voldoende analytisch inzicht geven en op basis hiervan de juiste beslissingen kunnen maken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Dijkgraaf


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Dijkgraaf

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Dijkgraaf

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Dijkgraaf

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Dijkgraaf

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Dijkgraaf dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Dijkgraaf belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Dijkgraaf. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Dijkgraaf iets voor je?

Zou je graag Dijkgraaf willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Dijkgraaf bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Dijkgraaf

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar