Watergezant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Watergezant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep watergezant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je watergezant wordt.

 

Wat is een Watergezant?

Nederland en water gaan hand in hand samen en de Nederlandse kennis en kunde over het water en watermanagement staan wereldwijd goed bekend. Om deze reden is in 2015 de eerste Nederlandse Watergezant benoemd. De Watergezant is de thematische ambassadeur van het water en versterkt de internationale waterambitie van Nederland. Water verbindt wereldwijd en Nederland is hierin een koploper.

 

De kwaliteit van het water, transport, waterveiligheid en waterschaarste zijn wereldwijd belangrijke thema’s. Nederland heeft hierin een integrale aanpak en is koploper. Maar is daardoor ook verplicht om hierin te blijven innoveren en investeren, zowel in eigen land als in het buitenland. De Nederlandse kennis en kunde kunnen internationaal nog altijd beter benut worden. Hierin ligt een taak voor de Watergezant.

 

De Watergezant is hierin het boegbeeld van de watersector. De Watergezant onderhoudt relaties met internationale bedrijven, organisaties en overheden en zorgt voor verbindingen met de diverse sectoren. De Watergezant gaat naar internationale bijeenkomsten over water en kan waar nodig hierin zelfs de verantwoordelijke ministers vervangen. Wel moet de Watergezant verantwoording afleggen aan de drie ministers en is deze ook door de ministers benoemd.Wil je werken als Watergezant?

Werk je al als Watergezant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Watergezant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Watergezant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Watergezant in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Watergezant

Wat verdient een Watergezant?

Over het salaris van de Watergezant is weinig informatie bekend.

Salarisschaal Watergezant

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Watergezant

Er zijn geen vacatures Watergezant aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Watergezant in werkt.

Meer weten over de sector waar een Watergezant in werkt

Bekijk werken in Agrarisch & Milieu

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Watergezant

Wat is de toekomst van Watergezant?

Er is in Nederland maar één Watergezant. Hierdoor is het arbeidsmarktperspectief beperkt en er zijn ook nagenoeg geen doorgroeimogelijkheden.n.

Baankans Watergezant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Watergezant worden: Opleidingen tot Watergezant

Wil je Watergezant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Watergezant.

Hoe word je een Watergezant? 

De Watergezant heeft vaak geen specifieke opleiding gedaan, maar heeft wel veel ervaring en kennis op het gebied van watermanagement.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Watergezant

Er zijn geen opleidingen Watergezant aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Watergezant in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu

Omscholen of doorgroeien tot Watergezant

Als je Watergezant wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Watergezant zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Watergezant

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Watergezant?

Competenties en Vaardigheden Watergezant

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Watergezant nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Watergezant nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Watergezant

Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Watergezant

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Watergezant. Als Watergezant wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Watergezant:


zie volledige beschrijving persoonstype Watergezant

Vakkennis voor een Watergezant

Het is voor een Watergezant ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Watergezant zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Watergezant


Werkervaring Watergezant

Het is voor een startend Watergezant die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Watergezant is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Watergezant het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Watergezant

Met wie werkt een Watergezant samen? 

De Watergezant heeft een breed netwerk op het gebied van water. De Watergezant onderhoudt nationaal en internationaal de contacten en zorgt ervoor dat hij dit netwerk waar nodig in kan zetten.


Watergezant


Organisaties waar een Watergezant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Watergezant meestal werkt.

Waar werkt een Watergezant?

De Watergezant moet verantwoording afleggen aan drie ministers en wordt ook door hen benoemd. De Watergezant werkt hiermee voor de overheid en in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Watergezant

Waar kun je het beste werken als Watergezant? Hieronder vind je de best door de Watergezant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Watergezant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Watergezant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Watergezant.

Welke competenties heeft een Watergezant nodig?

Een Watergezant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Watergezant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Watergezant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Watergezant nodig? 

De Watergezant moet beschikken over voldoende kennis en kunde op het gebied van watermanagement. De Watergezant moet een boegbeeld zijn en de ideeën goed kunnen overdragen. De Watergezant moet zelfstandig kunnen werken (Baas). Ook moet de Watergezant uitzoeken waar de internationale behoeftes en kansen liggen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Watergezant


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Watergezant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Watergezant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Watergezant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Watergezant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Watergezant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Watergezant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Watergezant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Watergezant iets voor je?

Zou je graag Watergezant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Watergezant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Watergezant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar