Innovatie-attaché Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Innovatie-attaché? Lees de functieomschrijving.

Een attaché is over het algemeen iemand die toegewezen is tot de diplomatieke of administratieve staf van een hoger geplaatst persoon in een dienst of agentschap, bijvoorbeeld iemand die in dienst is van een ambassadeur. De benaming ‘Innovatie-attaché’ slaat op werknemers van een dienst of agentschap dat zich bezig houdt met innovatie. In Nederland bestaat het Innovatie Attaché Netwerk, voorheen Technisch Wetenschappelijke Attachés. Dit netwerk ondersteunt in dienst van het ministerie van economische zaken, landbouw en innovatie de Nederlandse topsectoren in hun internationale R&D- (onderzoek en ontwikkeling) en innovatie-ambities. Dit komt er op neer dat een innovatie-attaché zich bezig houdt met vragen over onderzoek, innovatie en economie, en dit probeert om te zetten in resultaten door samen te werken met andere attachés (landbouwattachés, cultuurattachés, enz.) in binnen- en buitenland. Het netwerk levert diensten aan allerlei klanten; bedrijven, overheden, kennisinstellingen, enzovoorts.

Wil je werken als Innovatie-attaché?

Werk je al als Innovatie-attaché en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Innovatie-attaché worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Innovatie-attaché, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Innovatie-attaché in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Landbouwattaché
  • Cultureel attaché
  • Wetenschapsattaché

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2600 tot €5800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Innovatie-attaché

Wat verdient een Innovatie-attaché?

Veel vacatures voor attachés spreken van een minimumsalaris van rond de 3000, op zijn minst 2600. De hoogste salarissen waarvan gesproken wordt liggen rond de 5800. 

Salarisschaal Innovatie-attaché

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Innovatie-attaché

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Innovatie-attaché

Hoe goed is de toekomst voor de Innovatie-attaché? 

Er is slechts één organisatie voor innovatie-attachés in Nederland. Het arbeidsmarktperspectief is dan ook niet bijzonder gunstig. Er is ook geen opleiding voor, en aangenomen worden als innovatie-attaché is dan ook meer een kwestie van netwerk; er zijn zelden vacatures voor. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet of amper binnen de organisatie waarin de attaché werkzaam is. Met de ervaring die hij opdoet kan hij echter wel veel kanten op; mogelijk het universitaire onderwijs of de politiek in, ook een adviesfunctie in het bedrijfsleven is een mogelijkheid.

Baankans Innovatie-attaché

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Innovatie-attaché worden: Opleidingen tot Innovatie-attaché

Hoe word je een Innovatie-attaché? 

Voor Innovatie-attachés bestaat geen specifieke opleiding. Omdat het werk primair met onderzoek te maken heeft is een wetenschappelijke opleiding vereist, gezien het Innovatie Attaché Netwerk zich vooral bezig houdt met “economische diplomatie in technologie en kennis” bij voorkeur een in economische richting. Ook ervaring in een economisch/technisch vakgebied geniet de voorkeur.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Innovatie-attaché

Business Model Canvas (BMC) voor ondernemen en innovatie - open inschrijving
Wat willen klanten, gebruikers of stakeholders precies? Welke waarden bieden we ze? Wat is nodig om dat te realiseren? Hoe zien de klantrelaties eruit? Welke samenwerkingspartners zijn belangrijk? Hoe kunnen …
Business Model Canvas (BMC) voor innovatie, strategie, marketing etc. - in-company
Wat willen klanten, gebruikers of stakeholders precies? Welke waarden bieden wij ze? Wat is nodig om dat te realiseren? Hoe zien de klantrelaties eruit? Wat zijn onze kernactiviteiten? Welke samenwerkingspartners …
Masterclass Kennismanagement en innovatie (IoT)
Knowledge Management (kennismanagement) vereist inzet van ICT en nieuwe inzichten. Internet of Things (IoT) levert veel mogelijkheden om innovatie en managen van kennis te combineren. Hoe krijg je de juiste …
Innovatie & Strategie
Strategische en commerciële uitdagingen liggen op verschillende vlakken: soms is er te weinig innovatief vermogen, soms denkt men te weinig klantgericht en is de organisatie daar simpelweg niet op ingericht. …
Klap op je Kop - creativiteit, brainstormen en innovatie
KLAP OP JE KOP Creatief en disruptief denken voor doorbraak ideeën Heb je wel eens het gevoel vast te zitten? In je werk, een gedachtegang of een vraagstuk? Ons brein is …
Meer opleidingen Innovatie-attaché

Weet je nog niet of je Innovatie-attaché wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Innovatie-attaché of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Innovatie-attaché

Met wie werkt een Innovatie-attaché samen? 

Een informatie-attaché werkt vooral samen met andere informatie-attachés. Hij komt met zijn werk wel in aanraking met andere attachés, ambtenaren en politici.


  • Landbouwattaché
  • Cultureel attaché
  • Wetenschapsattaché
Innovatie-attaché


Organisaties waar een Innovatie-attaché werkzaam is

Waar werkt een Innovatie-attaché meestal? 

In Nederland is er één Innovatie Attaché Netwerk, dat is dus ook de organisatie waarin de Innovatie-attaché werkzaam is.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Innovatie-attaché

Waar kun je het beste werken als Innovatie-attaché? Hieronder vindt je de best door de Innovatie-attaché beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Innovatie-attaché.

Competenties, Skills en Vaardigheden Innovatie-attaché:

Welke competenties heeft een een Innovatie-attaché nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Innovatie-attaché

Wat voor persoonlijkheid heb je als Innovatie-attaché nodig? 

Een Innovatie-attaché houdt zich vooral bezig met onderzoek, en voor onderzoek is een leergierige, nauwkeurige instelling een pré. Dit sluit aan bij het persoonstype Waarnemer. Ook het persoonstype Succesvolle Werker is van toepassing, omdat voor onderzoeksprojecten vaak een beperkte hoeveelheid tijd (en geld) beschikbaar is, en efficiëntie dus van belang is.

Bekijk de persoonstypen voor Innovatie-attaché


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Innovatie-attaché

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Innovatie-attaché

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Innovatie-attaché

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Innovatie-attaché

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Innovatie-attaché dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Innovatie-attaché belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Innovatie-attaché. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Innovatie-attaché iets voor je?

Zou je graag Innovatie-attaché willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Innovatie-attaché bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Innovatie-attaché

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar