U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Lasinspecteur

Lasinspecteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een lasinspecteur? Lees de functieomschrijving.

Bij grote bouwprojecten, of althans projecten waar veel laswerk bij komt kijken, kan het voor een aannemer een aanbeveling zijn om een lasinspecteur in te schakelen. De lasinspecteur heeft voor de aanvang van het lassen een adviserende rol, en voert bij de uitvoering van het laswerk controles uit op onder andere de opvolging van de procedures en de toepassing van het “equipment” voor lassen (lasmachines, laskabels, enz.) Een specifiek aandachtpunt is het lastoevoegmateriaal, de lasinspecteur controleert of het voorgeschreven materiaal op de juiste wijze wordt behandeld en gebruikt.

Het werk van de lasinspecteur draait dus om het controleren op een bepaalde kwaliteitseis en daarmee het hanteren van die kwaliteitseis. Zijn er problemen, dan is het aan de inspecteur om advies te geven over corrigerende werkzaamheden en soms ook om hier zelf aan mee te werken.

Mensen vonden ons op: Job Lasinspecteur, Baan Lasinspecteur, Lasinspecteur Worden, Functie-eisen Lasinspecteur, Verantwoordelijkheden Lasinspecteur, Functieprofiel Lasinspecteur, Wat doet een Lasinspecteur, Werken als Lasinspecteur.

Lasinspecteur worden: Opleiding tot lasinspecteur

De lasinspecteur heeft het diploma Middelbaar Lastechnicus of een hoger certificaat. Een diploma van een MTS (Middelbare Technische School) behoort daarnaast vaak tot de basiseisen, evenals een VCA-VOL-certificaat (vanwege de leidinggevende aard van het beroep). Sommige functies zullen een mbo- of hbo-diploma (in technische richting) vereisen. Verder is vaak ervaring in een verwante functie gewenst.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Lasinspecteur, Lasinspecteur Worden, Opleidingsniveau Lasinspecteur, Scholing Lasinspecteur, Studie Lasinspecteur, Bijscholing Lasinspecteur, Omscholing Lasinspecteur.

Organisaties waar een lasinspecteur doorgaans werkzaam is

De lasinspecteur werkt bij een bedrijf dat met metaal werkt, wat betekent dat de lasinspecteur in vele verschillende bedrijven en sectoren terecht kan komen. Ook kan hij ervoor kiezen als zelfstandig ondernemer te werken, hoewel dit enkel gaat wanneer hij een degelijk netwerk heeft opgebouwd.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Lasinspecteur, Lasinspecteur Worden, Opleidingsniveau Lasinspecteur, Scholing Lasinspecteur, Studie Lasinspecteur, Bijscholing Lasinspecteur, Omscholing Lasinspecteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden lasinspecteur

Het startsalaris van de lasinspecteur ligt meestal tussen de 2100 en de 2500 euro per maand. Groei is mogelijk richting de 3300 en voor sommigen zelfs richting de 3500 euro per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Lasinspecteur, Loon Lasinspecteur, Wat verdien je als Lasinspecteur, Salarisschaal Lasinspecteur, Salarisindicatie Lasinspecteur, Bonus Lasinspecteur, CAO Lasinspecteur, Brutoloon Lasinspecteur, Nettoloon Lasinspecteur, Vakantiedagen Lasinspecteur, Pensioen Lasinspecteur.

Competenties, skills & vaardigheden lasinspecteur

 • Kritisch
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Lasinspecteur, Vaardigheden Lasinspecteur, Attitude Lasinspecteur, Kwalificaties Lasinspecteur, Competentieprofiel Lasinspecteur.

Boeken voor het beroep lasinspecteur

Wil je meer weten over het beroep lasinspecteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je lasinspecteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken lasinspecteur te komen.

Les enquêtes de l'inspecteur Lester | Pascal Laine

Franstalig | E-book | 9782706282331

Ni par leur atmosphère, ni par leur intrigue, ces Enquêtes de l'inspecteur Lester ne se conforment aux règles habituelles du roman noir. Ces quatre comédies policières sont aux couleurs de la vie. En débrouillant avec nous l'écheveau des ' folles raisons ...

La trilogie Hélène | Douglas Preston

Trois enquêtes de l'inspecteur Pendergast : Fièvre mutante - Vengeance à froid - Descente en enfer - Franstalig | E-book | 9782809820171

Qui aurait imaginé l'inspecteur Pendergast, le brillant et atypique agent du FBI, en homme marié ? Personne ne pouvait donc savoir qu'il avait perdu sa femme, Hélène, lors d'un safari en Afrique. Stupeur ! Douze ans après le drame, quand s'ouvre le premie...

La Trilogie Diogène - Trois enquêtes de l'inspecteur Pendergast | Douglas Preston

Le Violon du diable, Danse de mort, Le Livre des trépassés - Franstalig | E-book | 9782809812107

Le Violon du diable Une chaleur suffocante, une insoutenable odeur de soufre et, surtout, reconnaissable entre toutes, cette empreinte de pied fourchu, suggérant l'intervention du Malin… Quelle autre explication à la mort de Jeremy Grove, dont le corps ca...

Mensen vonden ons op: boeken voor Lasinspecteur, Lasinspecteur ebooks, boek Lasinspecteur.

Persoonstypen lasinspecteur

Vanwege de leidinggevende aspecten van de functie sluit het persoonstype Baas het beste aan op de baan van lasinspecteur. De inspecteur is zelfverzekerd, kent zijn eigen kwaliteiten en kan anderen aanspreken op hun verbeterpunten dan wel fouten zonder hen hiermee te demotiveren. Daarnaast is de lasinspecteur ook gewoon energiek, optimistisch en een harde werker (persoonstype Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Lasinspecteur, Karakter Lasinspecteur.

Netwerk lasinspecteur

De lasinspecteur heeft contact met veel andere werknemers die rondlopen bij een bouwproject. Sowieso staat hij veel in contact met de lassers, maar ook met de aannemer en/of de onderaannemer, de projectleider en wellicht de architect.

Mensen vonden ons op: Collega’s Lasinspecteur, Medewerkers Lasinspecteur.

Is het beroep lasinspecteur iets voor jou?

Zou je graag lasinspecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als lasinspecteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Lasinspecteur, beroepskeuzetest Lasinspecteur, beroep Lasinspecteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden lasinspecteur

Voor de bevoegde lasinspecteur is er een prima arbeidsperspectief. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook, hoewel de functies die op de baan van lasinspecteur volgen dan minder met lassen te maken zullen hebben. Voorbeelden zijn (algemeen) kwaliteitsinspecteur of -controleur, adviseur of uiteindelijk zelfs hoofduitvoerder of projectontwikkelaar.

Arbeidsmarktperspectief score lasinspecteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep lasinspecteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Lasinspecteur, Promotie mogelijkheden Lasinspecteur, Carriere Lasinspecteur.

Solliciteren op de functie lasinspecteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als lasinspecteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor lasinspecteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als lasinspecteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Lasinspecteur, CV Lasinspecteur, sollicitatie Lasinspecteur.

Interviews met lasinspecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen lasinspecteur

Vacatures lasinspecteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Lasinspecteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lasinspecteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Bij grote bouwprojecten, of althans projecten waar veel laswerk bij komt kijken, kan het voor een aannemer een aanbeveling zijn om een lasinspecteur in te schakelen. De lasinspecteur heeft voor de aanvang van het lassen een adviserende rol, en voert bij de uitvoering van het laswerk controles uit op onder andere de opvolging van de procedures en de toepassing van het “equipment” voor lassen (lasmachines, laskabels, enz.) Een specifiek aandachtpunt is het lastoevoegmateriaal, de lasinspecteur controleert of het voorgeschreven materiaal op de juiste wijze wordt behandeld en gebruikt.

Beoordeling Lasinspecteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Lasinspecteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Lasinspecteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep