Lasinspecteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lasinspecteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep lasinspecteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je lasinspecteur wordt.

 

Wat is een Lasinspecteur?

Bij grote bouwprojecten, of althans projecten waar veel laswerk bij komt kijken, kan het voor een aannemer een aanbeveling zijn om een lasinspecteur in te schakelen. De lasinspecteur heeft voor de aanvang van het lassen een adviserende rol, en voert bij de uitvoering van het laswerk controles uit op onder andere de opvolging van de procedures en de toepassing van het “equipment” voor lassen (lasmachines, laskabels, enz.) Een specifiek aandachtpunt is het lastoevoegmateriaal, de lasinspecteur controleert of het voorgeschreven materiaal op de juiste wijze wordt behandeld en gebruikt.

Het werk van de lasinspecteur draait dus om het controleren op een bepaalde kwaliteitseis en daarmee het hanteren van die kwaliteitseis. Zijn er problemen, dan is het aan de inspecteur om advies te geven over corrigerende werkzaamheden en soms ook om hier zelf aan mee te werken.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Lasinspecteur?

Werk je al als Lasinspecteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lasinspecteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Lasinspecteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Lasinspecteur in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Lasser
 • Aannemer
 • Onderaannemer
 • Projectleider
 • Architect

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2100 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lasinspecteur

Wat verdient een Lasinspecteur?

Het startsalaris van de lasinspecteur ligt meestal tussen de 2100 en de 2500 euro per maand. Groei is mogelijk richting de 3300 en voor sommigen zelfs richting de 3500 euro per maand.

Salarisschaal Lasinspecteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Lasinspecteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Lasinspecteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lasinspecteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Lasinspecteur vacatures

Vacature Lasinspecteur / IWT, IWC
WerkTalent
In de functie van las inspecteur ben je naast het aansturen van je collega's en uitvoeren van laswerkzaamheden verantwoordelijk voor de inspectie van laswerkzaamheden. Dit kan in de werkplaats zijn …
Vacature Lasinspecteur / IWT, IWC
WerkTalent
In de functie van las inspecteur ben je naast het aansturen van je collega's en uitvoeren van laswerkzaamheden verantwoordelijk voor de inspectie van laswerkzaamheden. Dit kan in de werkplaats zijn …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lasinspecteur

Wat zijn de baankansen voor een Lasinspecteur?

Voor de bevoegde lasinspecteur is er een prima arbeidsperspectief. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook, hoewel de functies die op de baan van lasinspecteur volgen dan minder met lassen te maken zullen hebben. Voorbeelden zijn (algemeen) kwaliteitsinspecteur of -controleur, adviseur of uiteindelijk zelfs hoofduitvoerder of projectontwikkelaar.

De actuele kans op werk voor een Lasinspecteur

Het beroep Lasinspecteur is onderdeel van de beroepsfamilie Gespecialiseerde lassers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Gespecialiseerde lassers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Lasinspecteur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Lasinspecteur worden: Opleidingen tot Lasinspecteur

Wil je Lasinspecteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Lasinspecteur.

Hoe word je een Lasinspecteur? 

De lasinspecteur heeft het diploma Middelbaar Lastechnicus of een hoger certificaat. Een diploma van een MTS (Middelbare Technische School) behoort daarnaast vaak tot de basiseisen, evenals een VCA-VOL-certificaat (vanwege de leidinggevende aard van het beroep). Sommige functies zullen een mbo- of hbo-diploma (in technische richting) vereisen. Verder is vaak ervaring in een verwante functie gewenst.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Lasinspecteur

Visueel Lasinspecteur Opfrisdag
Vakwijs VTW: Visueel lasinspecteur opfrisdag Het certificaat visueel lasinspecteur is een persoonsgebonden certificaat. Verlenging van het certificaat geschiedt na voltooiing van het eerste geldigheidstermijn van 5 jaar door de certificatie …
Visueel Lasinspecteur Opfrisdag
Visueel Lasinspecteur Level 2
Opleiding Visueel Lasinspecteur level 2 In de las technische branche worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichte laswerk en het daarbij behorende visueel onderzoek. Na het volgen van de …
Visueel Lasinspecteur Level 2
Visueel Lasinspecteur level 2 vtw2
In de lastechnische industrie worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichtte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. Van groot belang is het visueel onderzoek van het laswerk. Met een
Visueel Lasinspecteur level 2 vtw2
Visueel lasinspecteur level 2 - VTw 2
Vakwijs VTW2: Visueel lasinspecteur level 2 - VT-w 2 - VTW 2 In de lastechnische industrie worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichtte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. …
Visueel lasinspecteur level 2 - VTw 2
Visueel lasinspecteur level 1 - VTw 1
Vakwijs VTW1: Visueel lasinspecteur level 1 - VT-w 1 - VTW 1 In de lastechnische industrie worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichtte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. …
Visueel lasinspecteur level 1 - VTw 1

Omscholen tot Lasinspecteur

Als je je wilt omscholen tot Lasinspecteur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Lasinspecteur zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Lasinspecteur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Lasinspecteur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Lasinspecteur

Als je Lasinspecteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Lasinspecteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Lasinspecteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Lasinspecteur?

Competenties en Vaardigheden Lasinspecteur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Lasinspecteur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Lasinspecteur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Lasinspecteur

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Lasinspecteur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Lasinspecteur. Als Lasinspecteur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Lasinspecteur:


zie volledige beschrijving persoonstype Lasinspecteur

Vakkennis voor een Lasinspecteur

Het is voor een Lasinspecteur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Lasinspecteur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Lasinspecteur


Werkervaring Lasinspecteur

Het is voor een startend Lasinspecteur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Lasinspecteur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Lasser, Kwaliteitscontroleur, Bouwkundig adviseur .

Iets anders leren?

Is Lasinspecteur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Lasinspecteur

Met wie werkt een Lasinspecteur samen? 

De lasinspecteur heeft contact met veel andere werknemers die rondlopen bij een bouwproject. Sowieso staat hij veel in contact met de lassers, maar ook met de aannemer en/of de onderaannemer, de projectleider en wellicht de architect.


 • Lasser
 • Aannemer
 • Onderaannemer
 • Projectleider
 • Architect
Lasinspecteur


Organisaties waar een Lasinspecteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Lasinspecteur meestal werkt.

Waar werkt een Lasinspecteur?

De lasinspecteur werkt bij een bedrijf dat met metaal werkt, wat betekent dat de lasinspecteur in vele verschillende bedrijven en sectoren terecht kan komen. Ook kan hij ervoor kiezen als zelfstandig ondernemer te werken, hoewel dit enkel gaat wanneer hij een degelijk netwerk heeft opgebouwd.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Lasinspecteur

Waar kun je het beste werken als Lasinspecteur? Hieronder vind je de best door de Lasinspecteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lasinspecteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lasinspecteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Lasinspecteur.

Welke competenties heeft een Lasinspecteur nodig?

Een Lasinspecteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Lasinspecteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Lasinspecteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Lasinspecteur nodig? 

Vanwege de leidinggevende aspecten van de functie sluit het persoonstype Baas het beste aan op de baan van lasinspecteur. De inspecteur is zelfverzekerd, kent zijn eigen kwaliteiten en kan anderen aanspreken op hun verbeterpunten dan wel fouten zonder hen hiermee te demotiveren. Daarnaast is de lasinspecteur ook gewoon energiek, optimistisch en een harde werker (persoonstype Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Lasinspecteur


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Lasinspecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lasinspecteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lasinspecteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lasinspecteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lasinspecteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lasinspecteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lasinspecteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lasinspecteur iets voor je?

Zou je graag Lasinspecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lasinspecteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lasinspecteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar