Lasinspecteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lasinspecteur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep lasinspecteur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je lasinspecteur wordt.

 

Wat is een Lasinspecteur?

Bij grote bouwprojecten, of althans projecten waar veel laswerk bij komt kijken, kan het voor een aannemer een aanbeveling zijn om een lasinspecteur in te schakelen. De lasinspecteur heeft voor de aanvang van het lassen een adviserende rol, en voert bij de uitvoering van het laswerk controles uit op onder andere de opvolging van de procedures en de toepassing van het “equipment” voor lassen (lasmachines, laskabels, enz.) Een specifiek aandachtpunt is het lastoevoegmateriaal, de lasinspecteur controleert of het voorgeschreven materiaal op de juiste wijze wordt behandeld en gebruikt.

Het werk van de lasinspecteur draait dus om het controleren op een bepaalde kwaliteitseis en daarmee het hanteren van die kwaliteitseis. Zijn er problemen, dan is het aan de inspecteur om advies te geven over corrigerende werkzaamheden en soms ook om hier zelf aan mee te werken.Wil je werken als Lasinspecteur?

Werk je al als Lasinspecteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lasinspecteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Lasinspecteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Lasinspecteur in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Lasser
 • Aannemer
 • Onderaannemer
 • Projectleider
 • Architect

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2100 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lasinspecteur

Wat verdient een Lasinspecteur?

Het startsalaris van de lasinspecteur ligt meestal tussen de 2100 en de 2500 euro per maand. Groei is mogelijk richting de 3300 en voor sommigen zelfs richting de 3500 euro per maand.

Salarisschaal Lasinspecteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Lasinspecteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Lasinspecteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lasinspecteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Lasinspecteur vacatures

(Las) Technisch Kwaliteitscontroleur
Headhuntersteam Leeuwarden
Alles begint bij jou en eindigt bij jou! Voor onze opdrachtgever, een machine- en apparatenbouwer in de regio Zuidwest-Friesland, kilometer vanaf Balk, zijn wij op zoek naar een (Las) Technisch …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lasinspecteur

Wat is de toekomst van Lasinspecteur?

Voor de bevoegde lasinspecteur is er een prima arbeidsperspectief. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook, hoewel de functies die op de baan van lasinspecteur volgen dan minder met lassen te maken zullen hebben. Voorbeelden zijn (algemeen) kwaliteitsinspecteur of -controleur, adviseur of uiteindelijk zelfs hoofduitvoerder of projectontwikkelaar.

Baankans Lasinspecteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Lasinspecteur worden: Opleidingen tot Lasinspecteur

Wil je lasinspecteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Lasinspecteur? 

De lasinspecteur heeft het diploma Middelbaar Lastechnicus of een hoger certificaat. Een diploma van een MTS (Middelbare Technische School) behoort daarnaast vaak tot de basiseisen, evenals een VCA-VOL-certificaat (vanwege de leidinggevende aard van het beroep). Sommige functies zullen een mbo- of hbo-diploma (in technische richting) vereisen. Verder is vaak ervaring in een verwante functie gewenst.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Lasinspecteur

Visueel Lasinspecteur level 2 vtw2
In de lastechnische industrie worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichtte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. Van groot belang is het visueel onderzoek van het laswerk. Met een
Herexamen praktijk vtw2 + oefendag
Betreft een herexamen onderdeel VTW2 inclusief extra trainingsdag. In de lastechnische industrie worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichtte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. Van groot belang is
Visueel Lasinspecteur level 2 VT-w 2 VTW
Toepassing In de lastechnische industrie worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. Van groot belang is het visueel onderzoek van het laswerk. Met …
Visueel lasinspecteur level 1 VT-w 1 VTW
Toepassing In de lastechnische industrie worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. Van groot belang is het visueel onderzoek van het laswerk. Met …
VT-w opfrisdag VTW
Toepassing Het Vakwijs certificaat visueel lasinspecteur is een persoonsgebonden certificaat. Verlenging van het certificaat geschiedt na voltooiing van het eerste geldigheidstermijn van 5 jaar door de certificatie instantie volgens de …
Meer opleidingen Lasinspecteur

Weet je nog niet of je Lasinspecteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Lasinspecteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Lasinspecteur

Met wie werkt een Lasinspecteur samen? 

De lasinspecteur heeft contact met veel andere werknemers die rondlopen bij een bouwproject. Sowieso staat hij veel in contact met de lassers, maar ook met de aannemer en/of de onderaannemer, de projectleider en wellicht de architect.


 • Lasser
 • Aannemer
 • Onderaannemer
 • Projectleider
 • Architect
Lasinspecteur


Organisaties waar een Lasinspecteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Lasinspecteur meestal werkt.

Waar werkt een Lasinspecteur?

De lasinspecteur werkt bij een bedrijf dat met metaal werkt, wat betekent dat de lasinspecteur in vele verschillende bedrijven en sectoren terecht kan komen. Ook kan hij ervoor kiezen als zelfstandig ondernemer te werken, hoewel dit enkel gaat wanneer hij een degelijk netwerk heeft opgebouwd.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Lasinspecteur

Waar kun je het beste werken als Lasinspecteur? Hieronder vind je de best door de Lasinspecteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lasinspecteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lasinspecteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Lasinspecteur.

Welke competenties heeft een Lasinspecteur nodig?

Een Lasinspecteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Lasinspecteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Lasinspecteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Lasinspecteur nodig? 

Vanwege de leidinggevende aspecten van de functie sluit het persoonstype Baas het beste aan op de baan van lasinspecteur. De inspecteur is zelfverzekerd, kent zijn eigen kwaliteiten en kan anderen aanspreken op hun verbeterpunten dan wel fouten zonder hen hiermee te demotiveren. Daarnaast is de lasinspecteur ook gewoon energiek, optimistisch en een harde werker (persoonstype Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Lasinspecteur


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Lasinspecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lasinspecteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lasinspecteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lasinspecteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lasinspecteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lasinspecteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lasinspecteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lasinspecteur iets voor je?

Zou je graag Lasinspecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lasinspecteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lasinspecteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar