Inspecteur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Inspecteur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Inspecteur. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Inspecteur nodig heeft.Wat doet een Inspecteur? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Inspecteur?

De Inspecteur heeft een verantwoordelijke en afwisselende functie. Hij geeft leiding aan een team van ondergeschikte brigadiers, hoofdagenten, agenten en surveillanten. Om zijn geloofwaardigheid en die van zijn ondergeschikte te kunnen bewaren, dient hij van onbesproken gedrag te zijn.

De werkzaamheden van de Inspecteur bestaan uit het plannen, coördineren en controleren van de reguliere politietaken in een bepaald district. De Inspecteur geeft daarnaast leiding aan teams tijdens het oplossen van misdaden of het verlenen van hulp. De werkzaamheden zijn afhankelijk van de specifieke functie van de Inspecteur. Zo houdt een Inspecteur bij de Recherche zich vooral bezig met zaken waar een reguliere Rechercheur zich ook mee bezig houdt, zal een Hulpofficier van Justitie zich meer richten op huiszoekingen en rechtszaken en zal een projectleider zich meer als 'Brigadier' bezig houden met een specifieke opdracht.

Binnen deze laatste sector houdt de Inspecteur zich bezig met het leiding geven aan een groep politiemedewerkers. Taken kunnen bijvoorbeeld het structureel verminderen van de criminaliteit of het opstellen van een verkeerscampagne zijn. De Inspecteur- projectleider kan specialisten betrekken bij zaken waarvoor hij niet geschikt/bevoegd is of waarover afspraken zijn gemaakt binnen de politieorganisatie. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het inschakelen van de Recherche of de Mobiele Eenheid wanneer dit nodig is.

De Inspecteur kan werkzaam worden binnen verschillende onderdelen van de politie, afhankelijk van de voorkeur van zowel de organisatie als van de gegadigde. Hierbij valt te denken aan Arrestatieteams, Persoonsbeveiliging, Mobiele Eenheid,  Waterpolitie, Verkeerspolitie, Vreemdelingenpolitie e.d.

Afhankelijk van de functie wordt er vastgesteld of de Inspecteur een wapen dient te dragen tijdens zijn of haar diensten.

Past het beroep Inspecteur bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Inspecteur

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: inspecteur recherche


Vacatures Inspecteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Inspecteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Inspecteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Inspecteur per ervaringsniveau en/of stad

Vind vacatures Inspecteur op alle werkniveau's. Leerling/omscholing-, junior-niveau, medior-niveau en senior-vacatures. Bekijk ook de vacatures Inspecteur in Rotterdam of 60 andere steden.

Vacatures Inspecteur per stad

Vacatures Inspecteur Alkmaar

Vacatures Inspecteur Almelo

Vacatures Inspecteur Almere

Vacatures Inspecteur Alphen aan den Rijn

Vacatures Inspecteur Amersfoort

Vacatures Inspecteur Amstelveen

Vacatures Inspecteur Amsterdam

Vacatures Inspecteur Apeldoorn

Vacatures Inspecteur Arnhem

Vacatures Inspecteur Assen

Vacatures Inspecteur Bergen op Zoom

Vacatures Inspecteur Breda

Vacatures Inspecteur Capelle aan den IJssel

Vacatures Inspecteur Delft

Vacatures Inspecteur Den Bosch

Vacatures Inspecteur Den Haag

Vacatures Inspecteur Den Helder

Vacatures Inspecteur Deventer

Vacatures Inspecteur Doetinchem

Vacatures Inspecteur Dordrecht

Vacatures Inspecteur Ede

Vacatures Inspecteur Eindhoven

Vacatures Inspecteur Emmen

Vacatures Inspecteur Enschede

Vacatures Inspecteur Gouda

Vacatures Inspecteur Groningen

Vacatures Inspecteur Haarlem

Vacatures Inspecteur Haarlemmermeer

Vacatures Inspecteur Heerlen

Vacatures Inspecteur Helmond

Vacatures Inspecteur Hengelo

Vacatures Inspecteur Hilversum

Vacatures Inspecteur Hoogeveen

Vacatures Inspecteur Hoorn

Vacatures Inspecteur Katwijk

Vacatures Inspecteur Leeuwarden

Vacatures Inspecteur Leiden

Vacatures Inspecteur Lelystad

Vacatures Inspecteur Maastricht

Vacatures Inspecteur Middelburg

Vacatures Inspecteur Nieuwegein

Vacatures Inspecteur Nijmegen

Vacatures Inspecteur Oss

Vacatures Inspecteur Purmerend

Vacatures Inspecteur Roermond

Vacatures Inspecteur Roosendaal

Vacatures Inspecteur Rotterdam

Vacatures Inspecteur Schiedam

Vacatures Inspecteur Spijkenisse

Vacatures Inspecteur Terneuzen

Vacatures Inspecteur Tilburg

Vacatures Inspecteur Utrecht

Vacatures Inspecteur Veenendaal

Vacatures Inspecteur Venlo

Vacatures Inspecteur Vlaardingen

Vacatures Inspecteur Westland

Vacatures Inspecteur Zaanstad

Vacatures Inspecteur Zeist

Vacatures Inspecteur Zoetermeer

Vacatures Inspecteur Zwolle

Meer steden Minder steden

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Inspecteur

Wat verdient een Inspecteur?

Na aanvang van de opleiding krijgt de Inspecteur gelijk betaald. Afhankelijk van de instroomleeftijd en ervaring wordt de hoogte van het inkomen vastgesteld. Dit varieert tussen de €2308 en €3986 bruto per maand na afronding van de opleiding.

Je krijgt flexibele arbeidstijden, toeslagen op het inkomen bij diensten buiten de reguliere 9 tot 5 tijden. Daarnaast wordt de opleiding, het uniform, de leerboeken en de benodigde sportkleding vergoed door de politie. Ook krijg je een 13de maand, een ABP-pensioen, reiskostenvergoeding, betaald ouderschapsverlof, een mogelijkheid tot deelname aan een collectieve zorgverzekering met korting bij CZ en gratis toegang tot de sportfaciliteiten van het korps waar je bij komt.

Salarisschaal Inspecteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Inspecteur

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Inspecteur


Bekijk het salaris Inspecteur per ervaringsniveau

Salaris junior Inspecteur Wat verdient een startend Inspecteur? Wat is het loon senior Inspecteur? beginnend Inspecteur salaris Maximaal salaris trainee Inspecteur Hoeveel verdient een leidinggevend Inspecteur? Wat is het salaris van een medior Inspecteur? Salaris aankomend Inspecteur Wat verdient een ervaren Inspecteur? Welk salaris krijgt een leerling Inspecteur?


Inspecteur worden: Opleidingen tot Inspecteur

Wil je Inspecteur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Inspecteur.

Hoe word je een Inspecteur? 

Om de functie van Inspecteur te mogen vervullen dient de gegadigde een keuringstraject succesvol te voltooien. Vervolgens zal de Inspecteur in spé een één jaar durende beroepsopleiding volgen, waarin hij de basisaspecten van de Inspecteurwerkzaamheden bijgebracht krijgt. De opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte, afgewisseld met stages in de praktijk.

De eerste zes maanden beslaan vooral de basiszaken die elke politiemedewerker dient te beheersen, zoals het verkeersrecht, de regels rondom het toepassen van geweld en de hulpverlening vanuit de politie richting de samenleving. De tweede helft van de opleiding is meer gericht op de taken in de praktijk. Zo leert men hier schieten, geweld toepassen en EHBO verlenen.

Opleidingen Inspecteur

Onderhoudskundig Inspecteur NEN 2767
De opleiding Onderhoudskundig Inspecteur NEN 2767 is zowel klassikaal als online te volgen. Selecteer bij de inschrijving je voorkeur. Je kunt zelfs per les aangeven of je deze thuis wil …
Onderhoudskundig Inspecteur NEN 2767
Integraal Inspecteur Vastgoed
De opleiding Integraal Inspecteur Vastgoed is onderdeel van de leergang Conditiemeting NEN 2767 / BOEI, een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) en Hogeschool Utrecht. Je wordt …
Integraal Inspecteur Vastgoed
Praktijktraining NEN 2767 Inspecteur - Bouwkunde
Heeft u de cursus Conditiemeting NEN 2767 en MJOP bij ons gevolgd? Volg nu deze 2-daagse praktijktraining om op te gaan voor het SCEV-examen NEN 2767 inspecteur Modules binnen deze …
Praktijktraining NEN 2767 Inspecteur - Bouwkunde
Stork Basis ATEX 001 2 daags (ICEX 05)
U bent geen operator, maar werkt wel met regelmaat in  een explosiegevaarlijk gebied. U heeft dan specialistische kennis en bekwaamheden nodig die goed aansluiten op uw functie. Voorafgaand aan die specialisatie …
Stork Basis ATEX 001 2 daags (ICEX 05)
SCIOS Scope 8 - Inspecteur laagspanningsinstallaties
Wil jij als inspecteur laagspanning voor verzekeringsmaatschappijen inspecties uitvoeren? Deze training is dé voorbereiding op het examen. Wil jij een gecertificeerd inspecteur worden? Dan is de tr Wil jij als …
SCIOS Scope 8 - Inspecteur laagspanningsinstallatiesInspecteur worden: Omscholen tot Inspecteur

Als je je wilt omscholen tot Inspecteur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Inspecteur zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Inspecteur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Omscholing vacatures Inspecteur

Vacature Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland: omscholing naar vastgoed adviseur duurzame woningbouw / utiliteitsbouw
Breuers & Cobelens
Breuers & Cobelens zoekt meerdere enthousiaste collega’s, verspreid over de provincies Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant, die zich graag (betaald) willen laten omscholen totEnergie Prestatie Adviseur: woningbouw en utiliteitsbouw basismethodiek

Leerling vacatures Inspecteur

Vacature Aankomend coating en vastgoed inspecteur
IFO COT
Aankomend inspecteur coating en vastgoed Kun jij goed met mensen omgaan? Heb jij taalgevoel en kun je kritisch een rapport analyseren? Heb je al eens iets met verf gedaan? Maar …
Vacature Leerling Kwaliteitsinspecteur
Collins Aerospace
Leerling Kwaliteitsinspecteur Ben jij ambitieus en wil je graag werken bij de grootste toeleverancier van de luchtvaartindustrie? Dan zijn wij op zoek naar jou Collins Aerospace Almere maakt onderdeel uit …

Traineeship vacatures Inspecteur

Vacature Trainee NDO
VNOM | We get the job done
Per direct zijn wij op zoek naar een enthousiaste Trainee NDO. Wil jij veel leren op het gebied van NDO (Niet Destructief Onderzoek) technieken? Dan zoeken wij jou! Door middel …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Inspecteur

Als je Inspecteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Inspecteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Inspecteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Inspecteur?


Competenties en Vaardigheden Inspecteur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Inspecteur.

Welke competenties heeft een Inspecteur nodig?

Een Inspecteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Conflicten beheersen
Conflicten beheersen

Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren

Omschrijving

Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.

Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Integriteit
Integriteit

Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal

Omschrijving

Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.

Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.

Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Vaardigheden Inspecteur

 • Vasthoudendheid
 • Methodisch werken
 • Zelfmanagement
 • Zelfkennis
 • Rustig blijven
 • Integriteit
 • Emotionele intelligentie
 • Bemiddelen
 • Betrouwbaar
 • Verantwoording
 • Geheimhouding
 • Leiding geven
 • Plannen
 • Motiveren

Persoonlijkheid en Eigenschappen Inspecteur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Inspecteur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Inspecteur nodig? 

De Inspecteur heeft een ijverige, gedreven, energieke en praktische persoonlijkheid (Succesvolle werker). Ook is hij zelfverzekerd, direct, beschermend, loyaal en gezaghebbend (Baas).

Tijdens het uitvoeren van de leidinggevende werkzaamheden weet de Inspecteur deze eigenschappen te combineren tot een werk bevorderende mix. Deze persoonlijkheid zorgt voor een kritische, veeleisende professional die veelal in zijn werk verdiept is.

Bekijk de persoonstypen voor Inspecteur


Eigenschappen Inspecteur

 • Zelfverzekerd
 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Enthousiast
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Inspecteur

Wat zijn de baankansen voor een Inspecteur?

Binnen de politieorganisatie is het mogelijk voor de Inspecteur om door te groeien naar de hogere leidinggevende functies Hoofdinspecteur, Commissaris en Hoofdcommissaris.

Tevens is het mogelijk om als Inspecteur werkzaam te worden binnen een specialistisch onderdeel van de Politie (Arrestatieteams, Mobiele Eenheid, Recherche, Vreemdelingenpolitie e.d.).

Buiten de organisatie van de politie is het mogelijk om in leidinggevende functies werkzaam te worden bij het bedrijfsleven of bij de overheid.

De komende jaren krijgt de Politie te maken met een uitstroom van (bijna)gepensioneerden, waardoor er elk jaar zo'n 1600 agenten bij komen. Deze agenten behoeven ook leiding, waardoor ook nieuwe Inspecteurs nodig zullen zijn. Het is onbekend wat voor gevolgen de bezuinigingen zullen hebben voor de Inspecteur.

De actuele kans op werk voor een Inspecteur

De kans op werk voor het beroep Inspecteur is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

178

Baankans Inspecteur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Inspecteur

Je kunt als Inspecteur een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Inspecteur is onderdeel van de beroepsfamilie Politie-inspecteurs en rechercheurs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Inspecteur


Organisaties waar een Inspecteur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Inspecteur meestal werkt.

Waar werkt een Inspecteur?

Na afronding van de opleiding tot Inspecteur wordt de gegadigde werkzaam bij een politiekorps, of de overkoepelende KLPD-organisatie. Binnen dit onderdeel zal gewerkt worden aan een veilige samenleving met een rechtvaardig en daadkrachtig rechtssysteem.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Netwerk Inspecteur

Met wie werkt een Inspecteur samen? 

De Inspecteur geeft leiding aan teams van Surveillanten, Agenten, Hoofdagenten en Brigadiers. De contacten zullen sturend, coördinerend en controlerend zijn. Buiten de werkzaamheden om is er de ruimte om op sociaal gebied in contact te komen met de collega's, leidinggevenden en ondergeschikten.

De Inspecteur komt minder vaak 'op straat' dan zijn ondergeschikten, aangezien hij voortdurend coördinerend en plannend werk verricht. Hij komt wel in aanraking met burger of verdachte, maar niet in dezelfde mate als zijn ondergeschikten.


 • (Hoofd)agenten
 • Brigadiers
 • Hoofdinspecteurs
 • Burger
Inspecteur

Interview met een Inspecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Inspecteur:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Inspecteur verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Inspecteur?

De beroepen die verwant zijn aan Inspecteur zijn:
Brigadier
Salaris: €2164 tot €3100
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Hoofdinspecteur
Salaris: €3019 tot €4853
Opleiding: HBO WO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Inspecteur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • (Hoofd)agenten
 • Brigadiers
 • Hoofdinspecteurs
 • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2308 tot €3986

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

178Ga direct naar