U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Roadie

Roadie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een roadie? Lees de functieomschrijving.

Een roadie is iemand die apparatuur klaarzet voor een band of showgezelschap.

De roadie is werkzaam voor een band (waaronder bijvoorbeeld een popgroep, een rockband of een punkband) of showgezelschap (bijvoorbeeld theatergroepen). De roadie gaat mee naar alle optredens van de band en zorgt er voor de optredens voor dat de apparatuur wordt opgesteld. Daarnaast zal de roadie de apparatuur ook in de auto laden, de auto rijden, de apparatuur uit de auto lossen en de apparatuur na het einde van het concert of voorstelling ook weer afbreken en wederom inladen en lossen. Daarnaast is de roadie degene die vaak alles rondom de apparatuur regelt.

De roadie is een verantwoordelijke werker, heeft meestal verstand van techniek en de apparatuur en heeft een no nonsense mentaliteit. Hij doet het werk waarvoor hij gevraagd is en bemoeit zich verder niet echt met de verdere gang van zaken. De roadie kan het goed vinden met de leden van de band, is flexibel en vindt het niet erg om zware fysieke werkzaamheden uit te voeren.

Het beroep van roadie is over het algemeen een betaald beroep alhoewel er ook roadies zijn die als vrijwilliger met de band meegaan en als roadie voor de band werken.

Mensen vonden ons op: Job Roadie, Baan Roadie, Roadie Worden, Functie-eisen Roadie, Verantwoordelijkheden Roadie, Functieprofiel Roadie, Wat doet een Roadie, Werken als Roadie.

Roadie worden: Opleiding tot roadie

Voor het beroep van roadie is geen opleiding vereist. Wel kan het handig zijn als de roadie ook een opleiding ''theatertechniek'' heeft gevolgd of ervaring heeft binnen de theatertechniek zodat hij ook kan helpen als er technische problemen zijn.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Roadie, Roadie Worden, Opleidingsniveau Roadie, Scholing Roadie, Studie Roadie, Bijscholing Roadie, Omscholing Roadie.

Organisaties waar een roadie doorgaans werkzaam is

De roadie werkt voor een band of theater of showgezelschap.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Roadie, Roadie Worden, Opleidingsniveau Roadie, Scholing Roadie, Studie Roadie, Bijscholing Roadie, Omscholing Roadie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden roadie

Voor het salaris van de roadie valt moeilijk een specifieke indicatie te geven. Het salaris van de roadie is mede afhankelijk van de populariteit en bekendheid van de band of showgezelschap waarmee hij tourt en welke werkzaamheden hij nog meer uitvoert. Het salaris zal ongeveer rond de €1000,- a €1500,- bruto per maand liggen voor de roadie met veel werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Roadie, Loon Roadie, Wat verdien je als Roadie, Salarisschaal Roadie, Salarisindicatie Roadie, Bonus Roadie, CAO Roadie, Brutoloon Roadie, Nettoloon Roadie, Vakantiedagen Roadie, Pensioen Roadie.

Competenties, skills & vaardigheden roadie

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Affiniteit met muziek
 • Flexibel
Mensen vonden ons op: Kennis Roadie, Vaardigheden Roadie, Attitude Roadie, Kwalificaties Roadie, Competentieprofiel Roadie.

Boeken voor het beroep roadie

Wil je meer weten over het beroep roadie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je roadie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken roadie te komen.

Onderweg met Roadie | Thomas Acda

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789048827930 | 208 pagina's

Hij was de helft van het beroemdste popduo dat Nederland ooit gekend heeft. Maar na de breuk met zijn collega Bob loopt de verteller van Onderweg met Roadie met zijn ziel onder de arm, en verliest zich in drank en drugs. Als een vriendin hem vraagt haar h...

Onderweg met Roadie | Thomas Acda

Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789048827947 | 181 pagina's

Hij was de helft van het meest beroemde popduo dat Nederland ooit gekend heeft. Maar na de breuk met zijn collega Bob loopt de verteller van Onderweg met Roadie met zijn ziel onder zijn arm, en verliest zich in drank en drugs. Als een vriendin hem vraagt ...

Onderweg met Roadie | Thomas Acda

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789048845477 | 208 pagina's

Hij was de helft van het beroemdste popduo dat Nederland ooit gekend heeft. Maar na de breuk met zijn collega Bob loopt de verteller van Onderweg met Roadie met zijn ziel onder de arm, en verliest zich in drank en drugs. Als een vriendin hem vraagt haar h...

Mensen vonden ons op: boeken voor Roadie, Roadie ebooks, boek Roadie.

Persoonstypen roadie

De roadie is over het algemeen een levensgenieter. Hij rijdt mee met een band en mag meetouren en vindt het fijn om de apparatuur neer te zetten en vervolgens naar de show te kijken. Ook is de roadie een succesvolle werker. Hij heeft een no nonsense mentaliteit en voert gewoon de werkzaamheden uit waarvoor hij is aangenomen zonder verdere vragen of gedoe.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Roadie, Karakter Roadie.

Netwerk roadie

Het netwerk van de roadie bestaat uit de mensen van de band, de technische crew en de mensen die bij de concertzalen of festivals werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Roadie, Medewerkers Roadie.

Is het beroep roadie iets voor jou?

Zou je graag roadie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als roadie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Roadie, beroepskeuzetest Roadie, beroep Roadie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden roadie

Het arbeidsmarktperspectief voor de roadie is laag. Het is vrij moeilijk om als roadie vast in dienst te zijn mede doordat er geen opleiding voor is. Wel kan de roadie eventueel ook als stagehand of medewerker evenementen en/of podiumtechniek gaan werken.

Arbeidsmarktperspectief score roadie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep roadie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Roadie, Promotie mogelijkheden Roadie, Carriere Roadie.

Solliciteren op de functie roadie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als roadie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor roadie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als roadie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Roadie, CV Roadie, sollicitatie Roadie.

Interviews met roadie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen roadie

 • Stagehand
 • Medewerker podium en evenemententechniek
 • Geluidstechnicus

Vacatures roadie

Op zoek naar een nieuwe baan als Roadie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Roadie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een roadie is iemand die apparatuur klaarzet voor een band of showgezelschap. De roadie is werkzaam voor een band (waaronder bijvoorbeeld een popgroep, een rockband of een punkband) of showgezelschap (bijvoorbeeld theatergroepen). De roadie gaat mee naar alle optredens van de band en zorgt er voor de optredens voor dat de apparatuur wordt opgesteld.

Beoordeling Roadie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Roadie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Roadie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep