Cameraman: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Cameraman: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Cameraman. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Cameraman nodig heeft.Wat doet een Cameraman? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Cameraman?

Een Cameraman maakt video-opnamen voor TV-, film- of videoproducties. Te denken valt aan filmen tijdens een concert of optreden, maar ook soaps, drama, toneel, talkshows, of documentaires en actualiteiten. Afhankelijk van wat de Cameraman moet filmen kan hij werkzaam zijn binnen in een studio of set of op locatie.

Een Cameraman kan ook vrouw zijn, dan het ze officieel Cameravrouw. In vacatures zie je daarom vaak de titel Cameraman/vrouw staan. Ook zie je vaak de beroepsnaam Camera Operator voorbij komen. Ook wordt vaak de naam Videograaf gebruikt, deze verzorgt dan vaak ook edit- en andere post-productiewerkzaamheden uit,

 

Past het beroep Cameraman bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Cameraman?

Op locatie werkt de Cameraman/vrouw veelal zelfstandig, met bijvoorbeeld een geluidsman en verslaggever. In een studio of op een set ben je meestal met meerdere Cameramannen. In dit laatste geval zullen vaak stukken beeldmateriaal van verschillende Cameramannen door elkaar gebruikt worden in het uiteindelijke product. De eerder genoemde Camera Operator is vaak in de studio aan het werk, omdat de studio Camera's vaak grote apparaten zijn wordt daarvoor de naam operator gebruikt.

Als Cameraman voer je op set of in de studio vaak een vooraf opgesteld plan uit. Daarin staat o.a. vast wanneer wat in beeld moet, hoe de camera moet bewegen en hoe er gebruik moet worden gemaakt van de zoom. Aan de Cameraman de taak om focus en belichting aan te passen voor een zo goed mogelijke kwaliteit en voor het bereiken van de gewenste resultaten.

De Cameraman is vaak ook betrokken bij het schrijven van het te volgen cameraplan en beheerst meerdere filmtechnieken.

Wanneer je als Cameraman werkzaam bent op locatie bijvoorbeeld om nieuwsfeiten vast te leggen en reportages te maken heb je meer vrijheid omdat er meestal geen vooraf opgesteld plan is. Natuurlijk gebeurt alles wel in overleg met het team.

Er zijn ook gevallen dat de Cameraman/vrouw zelf de video's moet editen en/of dat zijn/haar de werkzaamheden soms ook richting die van Producer gaan.

Voorbeeldwerkzaamheden Cameraman/vrouw:

 • het bedienen van camera's
 • de camera('s) opbouwen 
 • filmen volgens de instructies van de regisseur
 • technische storingen oplossing
 • overleggen met de regisseur en de belichtings- en geluidstechnici
 • eventueel zelf editen van het beeldmateriaal

Andere namen het beroep Cameraman

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Cameravrouw , videomaker , video producer , camera operator , Cameraoperator , Cameraman/vrouw , Allround cameraman , Allround cameraman/vrouw , Allround cameraman/vrouw en editor , Videograaf


Vacatures Cameraman

Op zoek naar een nieuwe baan als Cameraman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cameraman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Cameraman per ervaringsniveau

junior Cameraman vacatures startend Cameraman vacatures senior Cameraman vacatures beginnend Cameraman vacatures trainee Cameraman vacatures leidinggevend Cameraman vacatures medior Cameraman vacatures aankomend Cameraman vacatures ervaren Cameraman vacatures leerling Cameraman vacatures vacatures omscholen tot Cameraman vacatures opleiding tot Cameraman

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cameraman

Wat verdient een Cameraman?

Een Cameraman verdient maandelijks tussen de €2000,- en €4000,- bruto per maand. Deze bedragen lopen dus sterk uiteen, evenals de secundaire voorwaarden. Een reiskostenvergoeding en dertiende maand komen beiden wel voor in de functie voor Cameraman, maar zijn zeker niet gebruikelijk.

De reden dat het salaris van een Cameraman zo sterk uiteenloopt, is omdat het zeer nauw samenhangt met de kwaliteiten van de Cameraman, evenals zijn ervaring en leeftijd. Een andere belangrijke factor is de werkgever en het type productie dat wordt gemaakt.

Veel Cameramannen werken freelance en de een krijgt dus meer klussen dan de ander en van ander kaliber. Wanneer een Cameraman in vaste dienst werkt wil het ook sterk verschillen of hij werkzaam is voor een groot televisiestation of reclamebureau dan wel een veel kleiner bedrijf dat minder te besteden heeft.

Het salaris van een leerling Cameraoperator begint in sommige gevallen zo rond de €1750,-

Salarisschaal Cameraman

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Cameraman

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Cameraman


Bekijk het salaris Cameraman per ervaringsniveau

Salaris junior Cameraman Wat verdient een startend Cameraman? Wat is het loon senior Cameraman? beginnend Cameraman salaris Maximaal salaris trainee Cameraman Hoeveel verdient een leidinggevend Cameraman? Wat is het salaris van een medior Cameraman? Salaris aankomend Cameraman Wat verdient een ervaren Cameraman? Welk salaris krijgt een leerling Cameraman?


Cameraman worden: Opleidingen tot Cameraman

Wil je Cameraman worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Cameraman.

Hoe word je een Cameraman? 

Om Cameraman te worden moet je een grafische MBO of HBO opleiding volgen in de richting Audio Visueel. Onder de diverse specialisatiemogelijkheden valt ook de richting Cameraman.

Je kunt als Cameraman wilt worden ook eerst MBO niveau 4 doen en daarna doorstuderen op HBO niveau.

In de opleiding tot Cameraman is aandacht voor onder meer het gebruik van een cameraplan, cameratechnieken, cameravoering en technische aspecten van camera's. Het gaat in op de beide takken van sport, met aan de ene kant filmen met een losse camera zoals dat bijvoorbeeld op locatie gedaan wordt en aan de andere kant de studiocamera's.

Wanneer je eenmaal het filmen met één camera onder de knie hebt gaat de opleiding ook door op het gebruik van meerdere camera's.

Opleidingen Cameraman

video professional / camjo
We zijn trots op de grote camjo TV-titels die we op eigen naam hebben geproduceerd. Door onze praktijk ervaring weten wij precies wat een camjo (camera journalist) in het veld tegenkomt, en …
video professional / camjo
Cursus Film Maken
Heb jij een passie voor films en is het jouw ambitie om zelf mooie professionele films te maken? Dan is de training geschikt voor jou. Gedurende deze training leer je …
Cursus Film Maken
Sterk op beeld
Niet alleen iets leren tijdens een training, maar ook naar huis met een concreet product? Je hebt een boodschap, visie of standpunt dat je wilt delen met de wereld? Of …
Sterk op beeldCameraman worden: Omscholen tot Cameraman

Als je je wilt omscholen tot Cameraman is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Cameraman zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Cameraman dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Cameraman

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Cameraman

Als je Cameraman wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Cameraman zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Cameraman

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Cameraman?


Competenties en Vaardigheden Cameraman:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cameraman.

Welke competenties heeft een Cameraman nodig?

Een Cameraman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Conceptueel denken
Conceptueel denken

Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten

Omschrijving

Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.

Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.

Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Flexibiliteit
Flexibiliteit

Steekwoorden competentie Flexibiliteit:

aanpassingsvermogen, assertiviteit, inlevingsvermogen, luisteren, omgaan met verandering

Omschrijving

Deze mensen passen zich aan aan veranderende omstandigheden. Een verandering in de werkzaamheden wordt vlot geaccepteerd door deze personen. Zij kunnen hun eigen denkpatronen loslaten en zich inleven in de gedachten van anderen. Tijdens discussies zijn flexibele personen vaak objectief en proberen ze de standpunten helder te krijgen.

Sterke punten
Deze mensen kunnen zich goed inleven in personen en zich aanpassen aan situaties. Verder zijn deze mensen assertief, zij hebben zelf een bepaald doel, maar kijken ook naar de doelen van anderen. Luisteren en analyseren zijn ook eigenschappen die passen bij de competentie flexibiliteit. Flexibele personen proberen te luisteren naar de meningen van anderen en kunnen deze vervolgens analyseren.

Zwakke punten
Iemand die te flexibel zijn, wordt ook weleens besluiteloos genoemd. Zij vinden alles goed en gaan overal mee akkoord. Er wordt dan snel vanuit gegaan dat deze persoon geen mening heeft en hij kan hierdoor buitengesloten worden.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Cameraman

 • Vasthoudendheid
 • Ambitie
 • Doelgericht
 • Eigen mening
 • Zelfmanagement
 • Flexibel gedrag
 • Bemiddelen
 • Sensitiviteit
 • Controleren
 • Methodisch werken
 • Aandacht voor details
 • Wendbaarheid
 • Analytisch vermogen
 • Inlevingsvermogen
 • Durf
 • Out of the box denken
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Verbeeldingskracht
 • Creatief denken
 • Verbanden leggen
 • Voorspellen
 • Initiatief
 • Gezamenlijk resultaat
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Cameraman

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cameraman passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cameraman nodig? 

Een Cameraman moet iemand zijn die oog heeft voor detail. Je moet de wil hebben om het perfecte shot te maken en niet te snel tevreden zijn. Je moet je als Cameraman ook kunnen onderscheiden van anderen (Perfectionist).

Daarnaast is het van belang dat wat de Cameraman aan beeldmateriaal aflevert in overeenstemming is met wat de klant wil hebben. Een zekere mate van energie en ijver zijn goede eigenschappen. Doorgaan tot het beeldmateriaal naar volle tevredenheid is en zo succesvolle opdrachten afleveren (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Cameraman


Eigenschappen Cameraman

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Originaliteit
 • Creativiteit
 • Gepassioneerd
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Cameraman

Wat zijn de baankansen voor een Cameraman?

Als Cameraman kun je aan de slag bij grotere televisieproducenten waar vaak meerdere collega's werken, maar veruit de meeste Cameramannen werken freelance.

Een mogelijkheid voor groei is het doorstuderen op HBO niveau in de richting film en televisie. Echter op de werkvloer is groei niet zo eenvoudig. Je zal starten als aankomend Cameraman en doorgroeien naar Cameraman. Daar houdt het op, aangezien de overige werknemers binnen de crew allemaal een andere expertise hebben.

De enige groeimogelijkheid is door het opdoen van ervaring en het opbouwen van een goede naam. Hoe beter en bekender je wordt als Cameraman hoe aannemelijker de kans dat je voor steeds grotere en belangrijkere producties wordt gevraagd.

De actuele kans op werk voor een Cameraman

Het beroep Cameraman is onderdeel van de beroepsfamilie Beeld-, geluid en uitzendtechnici. De kans op werk voor de beroepsfamilie Beeld-, geluid en uitzendtechnici is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Cameraman

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Cameraman

Je kunt als Cameraman een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Cameraman is onderdeel van de beroepsfamilie Beeld-, geluid en uitzendtechnici. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Cameraman


Organisaties waar een Cameraman werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cameraman meestal werkt.

Waar werkt een Cameraman?

Veruit de meeste producties die een Cameraman aflevert zijn voor de profitsector. Er zijn eigenlijk maar weinig non-profit organisaties die voldoende geld hebben voor het inhuren van een Cameraman.

Toch gebeurt het zo nu en dan wel. Kijk bijvoorbeeld naar de grotere natuurbeschermingsorganisaties en de bijbehorende televisiereclames.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Netwerk Cameraman

Met wie werkt een Cameraman samen? 

Als Cameraman zal je eigenlijk altijd in opdracht van iemand werken. De directe opdrachtgever of een leidinggevende van het project is degene waaraan de Cameraman verantwoording aflegt.

Tijdens de werkzaamheden heeft de Cameraman bijna altijd te maken met de mensen van het met geluid en licht. Ook een eventuele Audiovisueel Medewerker die de apparatuur aansluit en controleert hoort tot zijn netwerk.

Bij grotere projecten werkt een Cameraman natuurlijk ook samen met andere Cameramannen.


 • Cameraman
 • Lichttechnicus
 • Geluidstechnicus
 • Geluidsman
 • Audiovisueel Medewerker
Cameraman

Interview met een Cameraman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Cameraman in één oogopslag

Netwerk:

 • Cameraman
 • Lichttechnicus
 • Geluidstechnicus
 • Geluidsman
 • Audiovisueel Medewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3Ga direct naar