Audiovisueel Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Audiovisueel Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep audiovisueel medewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je audiovisueel medewerker wordt.

Wat is een Audiovisueel Medewerker?

Een Audiovisueel Medewerker houdt zich bezig met het installeren van technische opnameapparatuur. Denk hierbij aan apparatuur voor beeldopname en geluidsopname maar ook bijvoorbeeld lichtapparatuur.

De Audiovisueel Medewerker stelt de apparatuur op en sluit alles aan, maar controleert ook op storingen en past waar nodig de opstelling aan. Als Audiovisueel Medewerker ben je ook aanwezig wanneer beelden en geluid bewerkt worden of worden klaar gemaakt voor uitzending of duplicatie.

Hij is bijvoorbeeld te vinden bij de voorbereidingen en opbouw van concerten, congressen, evenementen, televisieprogramma's en optredens. De werkzaamheden van een audiovisueel medewerker zijn vrij technisch van aard en vinden meestal plaats onder tijdsdruk. Alles moet immers staan voordat het evenement van start gaat of de tv camera's gaan draaien.

Je werkt als Audiovisueel Medewerker vaak samen met andere Audiovisueel Medewerkers en vaak is dat een wisselend team. Ook wisselen de werkzaamheden omdat je steeds voor andere opdrachtgevers werkzaam bent. Ondanks dat de basis van het werk hetzelfde blijft moet je in enige mate flexibel zijn om om te kunnen gaan met de voortdurende verandering van werkplek en moet je goed om kunnen gaan met diverse collega's en andere mensen die je op de locatie treft.

Wil je werken als Audiovisueel Medewerker?

Werk je al als Audiovisueel Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Audiovisueel Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Audiovisueel Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Audiovisueel Medewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Audiovisueel Medewerker
 • Leidinggevende
 • Opdrachtgever
 • Cameraman
 • Geluidsman
 • Lichtman

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1900 tot €2670

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Audiovisueel Medewerker

Wat verdient een Audiovisueel Medewerker?

Een Audiovisueel Medewerker ontvangt een salaris van tussen de €1900 en de €2670 in de maand.

Wat je daadwerkelijk gaat verdienen als audiovisueel medewerker is sterk afhankelijk van het bedrijf, de branche waarbinnen dat bedrijf valt, je kennis en ervaring van de techniek en de computersystemen en je leeftijd.

Er wordt in de branche van de Audiovisueel Medewerkers niet gewerkt met bonussen en extra's omdat er geen te halen targets zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zul je als audiovisueel medewerker veel moeten reizen tussen de verschillende evenementen. Wanneer het vervoer niet van het bedrijf uit geregeld is zal een reiskostenvergoeding meestal bespreekbaar zijn.

Een dertiende maand en vakantietoeslag zijn niet ongebruikelijk in de sector.

Salarisschaal Audiovisueel Medewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Audiovisueel Medewerker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Audiovisueel Medewerker

Wat is de toekomst van Audiovisueel Medewerker?

Alle grotere en kleinere evenementen en programma's die georganiseerd worden en waar geluidsopnames en/of beeldopnames van gemaakt moeten worden behoeven een audiovisueel medewerker. Soms werk je bij een bedrijf dat medewerkers uitzendt aan derden en soms zul je werken als vaste medewerker binnen een bedrijf. Het is goed mogelijk dat je op freelance basis aan de slag gaat.

Een Audiovisueel Medewerker heeft meestal een leidinggevende waaraan hij verantwoording afgelegt. Soms kun je doorgroeien naar de functie van coördinator of leidinggevende.

Een andere mogelijkheid bijscholing. Binnen een vervolgstudie zullen de kernactiviteiten worden verdiept en komen leidinggeven en organiseren aan bod.

Baankans Audiovisueel Medewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Audiovisueel Medewerker worden: Opleidingen tot Audiovisueel Medewerker

Wil je audiovisueel medewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Audiovisueel Medewerker? 

De MBO opleiding (Allround) Audiovisueel Medewerker is een driejarige studie die (eventueel afhankelijk van de vooropleiding) ook verkort kan worden gevolgd.

De opleiding is gericht op de technische kennis die nodig is voor de uitoefening van het beroep evenals kennis van de voor evenementen benodigde apparatuur. Een belangrijke nadruk ligt op  aansluiting en instelling van licht en geluid. Je leert ook hoe je een licht- en geluidsplan kunt lezen en hoe alle randapparatuur werkt.

Ook veiligheid, financiën, toepassingen, bedrijfsvoering, plannen, organiseren en kwaliteitscontrole komen aan bod.

Onderdeel van de studie is een stage in het werkveld.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Audiovisueel Medewerker

Meer opleidingen Audiovisueel Medewerker

Weet je nog niet of je Audiovisueel Medewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Audiovisueel Medewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Audiovisueel Medewerker

Met wie werkt een Audiovisueel Medewerker samen? 

Tijdens je werkzaamheden als Audiovisueel Medewerker zul je vaak zelfstandig aan de slag gaan. Toch zul je ook in teamverband werken bij grotere evenementen. Je werkt dan samen met de andere Audiovisueel Medewerkers. Jij en je collega's hebben een meerdere waaraan je verantwoording aflegt.

Daarnaast is er nog de opdrachtgever waarvan een idee of opdracht uitgevoerd moet gaan worden.

Tot slot zul je mogelijk te maken krijgen met de gebruikers van de door jou als Audiovisueel Medewerker aangesloten apparatuur, namelijk de crew die werkzaam is op het evenement.


 • Audiovisueel Medewerker
 • Leidinggevende
 • Opdrachtgever
 • Cameraman
 • Geluidsman
 • Lichtman
Audiovisueel Medewerker


Organisaties waar een Audiovisueel Medewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Audiovisueel Medewerker meestal werkt.

Waar werkt een Audiovisueel Medewerker?

Het beroep van Audiovisueel Medewerker is op zich een beroep binnen de profit sector, waarbinnen  veel concerten, optredens, congressen en televisieprogramma's worden georganiseerd.

Maar bijvoorbeeld ook gemeenten kunnen een Audiovisueel Medewerker nodig hebben. Je kunt dus in beide sectoren terecht komen.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Audiovisueel Medewerker

Waar kun je het beste werken als Audiovisueel Medewerker? Hieronder vind je de best door de Audiovisueel Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Audiovisueel Medewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Audiovisueel Medewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Audiovisueel Medewerker.

Welke competenties heeft een Audiovisueel Medewerker nodig?

Een Audiovisueel Medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Audiovisueel Medewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Audiovisueel Medewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Audiovisueel Medewerker nodig? 

Een Audiovisueel Medewerker moet ordelijk en gediciplineerd kunnen werken om alle technische werkzaamheden en controles (onder druk) op tijd te kunnen uitvoeren. Hij heeft de wil om alles in een keer goed te doen en de drive om de deadlines te halen (Perfectonist).

Een praktische instelling komt van pas bij de voorbereiding van de uiteindelijke werkzaamheden die geluidsmensen en cameramensen. Wanneer een Audiovisueel Medewerker met genoeg energie en gedrevenheid de werkzaamheden uitvoert en uiteindelijk tot een resultaat komt dat naar ieders tevredenheid is, dan zal dat ook weer nieuw werk opdrachten genereren (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Audiovisueel Medewerker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Audiovisueel Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Audiovisueel Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Audiovisueel Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Audiovisueel Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Audiovisueel Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Audiovisueel Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Audiovisueel Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Audiovisueel Medewerker iets voor je?

Zou je graag Audiovisueel Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Audiovisueel Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Audiovisueel Medewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar