Akoesticus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Akoesticus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep akoesticus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je akoesticus wordt.

Wat is een Akoesticus?

De Akoesticus is een geluidsdeskundige. De Akoesticus houdt zich bezig met de akoestiek. Akoestiek is de wetenschap die zich richt op geluid. Geluid ontstaat door trillingen die zich voortbewegen door een medium, meestal door de lucht. De wetenschap van de akoestiek heeft ook veel praktische toepassingen.

De akoestiek is ook de invloed die een bepaalde ruimte heeft op de klank en nagalm van een geluid. Het is hierbij belangrijk dat de eigenschappen van de ruimte overeenkomen met het gebruik en met de manier waarop het geluid in de ruimte klinkt. De akoestiek van een concertzaal moet bijvoorbeeld heel anders zijn dan die van een collegezaal. De Akoesticus houdt zich met diverse toepassingen van de akoestiek bezig.

De functie van Akoesticus kan op diverse manieren ingevuld worden. De Akoesticus kan werkzaam zijn bij bijvoorbeeld een organisatie die zich bezighoudt met geluidsoverlast van verkeer of het beoordelen van geluidsaspecten van installaties. De Akoesticus kan als geluidsdeskundige metingen doen en aan de hand hiervan advies uitbrengen over de akoestiek. 

Wil je werken als Akoesticus?

Werk je al als Akoesticus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Akoesticus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Akoesticus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Akoesticus in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Akoesticus

Wat verdient een Akoesticus?

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Akoesticus is weinig bekend. Dit is ook afhankelijk van de organisatie waar de Akoesticus werkzaam is.

Salarisschaal Akoesticus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Akoesticus

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Akoesticus

Wat is de toekomst van Akoesticus?

Er zijn weinig vacatures te vinden voor de functie van Akoesticus. Toch zijn er wel werkplekken beschikbaar, maar deze zijn schaars en vaak is de functie van Akoesticus ook verweven met een andere functie. Hierin zijn eventueel ook doorgroeimogelijkheden mogelijk.

Baankans Akoesticus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Akoesticus worden: Opleidingen tot Akoesticus

Wil je akoesticus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Akoesticus? 

Om aan de slag te kunnen als Akoesticus moet meestal een HBO opleiding op het gebied van (geluids)techniek afgerond zijn. Hiervoor zijn diverse HBO opleidingen mogelijk. Ook zijn andere opleidingen denkbaar, bijvoorbeeld op het gebied van de bouwkunde. De Akoesticus heeft dan kennis van hoe een gebouw het beste gebouwd kan worden om de akoestiek te optimaliseren.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Akoesticus

Meer opleidingen Akoesticus

Weet je nog niet of je Akoesticus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Akoesticus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Akoesticus

Met wie werkt een Akoesticus samen? 

Het netwerk van de Akoesticus bestaat uit andere geluidsdeskundigen met wie kennis gedeeld kan worden. Ook kan de Akoesticus contact hebben met architecten en anderen die zich met de bouwkunde bezig houden om hen te kunnen adviseren bij een zo optimaal mogelijke akoestiek.


Akoesticus


Organisaties waar een Akoesticus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Akoesticus meestal werkt.

Waar werkt een Akoesticus?

De Akoesticus kan bij diverse organisaties werkzaam zijn die zich bezighouden met akoestiek. Vaak werkt de Akoesticus bij een overheidsinstantie zoals een gemeente. Hier moeten geregeld geluidsmetingen en eventuele aanpassingen gedaan worden. De Akoesticus kan dus zowel in de profit als in de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Akoesticus

Waar kun je het beste werken als Akoesticus? Hieronder vind je de best door de Akoesticus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Akoesticus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Akoesticus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Akoesticus.

Welke competenties heeft een Akoesticus nodig?

Een Akoesticus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Akoesticus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Akoesticus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Akoesticus nodig? 

De Akoesticus moet een goed inzicht hebben in de omgeving en analytisch ingesteld zijn (Waarnemer). Daarnaast moet de Akoesticus nauwkeurig en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Akoesticus


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Akoesticus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Akoesticus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Akoesticus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Akoesticus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Akoesticus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Akoesticus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Akoesticus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Akoesticus iets voor je?

Zou je graag Akoesticus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Akoesticus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Akoesticus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar