Filmoperateur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Filmoperateur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep filmoperateur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je filmoperateur wordt.

 

Wat is een Filmoperateur?

Een filmoperateur is iemand die in een bioscoop of filmhuis de filmprojector bedient.

Een filmoperateur is werkzaam in een bioscoop of filmhuis. De filmoperateur is verantwoordelijk voor het juist opstellen van de projector, het gebruiksklaarmaken en het inleggen van de films in de filmprojector, het op tijd starten, pauzeren en beëindigen van de film, en het zorgen voor de demontage. Daarnaast is de filmoperateur ook verantwoordelijk voor de onderhoud van het apparatuur.

De filmoperateur werkt samen met de servicemedewerker bioscoop die de filmoperateur laat weten wanneer de film kan beginnen en die de operateur waarschuwt als de (eventuele) pauze van de film afgelopen is en de mensen weer naar de bioscoopzalen zijn.

Daarnaast is de filmoperateur in de meeste bioscopen ook verantwoordelijk voor de kleinere technische klusjes zoals het vervangen van lichtjes, het in de gaten houden van de speakers en (eventueel) het in elkaar zetten van de stanley's (filmborden en reclameborden) die bij de bioscoop worden afgeleverd.

Alhoewel de meeste bioscopen nog een filmprojector gebruiken stappen de meeste bioscopen de laatste tijd over op digitale films. Hierdoor kan het betekenen dat het beroep van de filmoperateur in de bioscopen langzaamaan verdwijnt omdat het starten en pauzeren van digitale films vrij gemakkelijk is en de servicemedewerker bioscoop deze taak ook op zich kan nemen.

Past het beroep Filmoperateur bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Filmoperateur

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Operateur, Filmoperator, Bioscoop operateur, Filmoperateur bioscoop

Wil je werken als Filmoperateur?

Werk je al als Filmoperateur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Filmoperateur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Filmoperateur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Filmoperateur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Servicemedewerker bioscoop
  • Bedrijfsleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €1820

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

19


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Filmoperateur

Wat verdient een Filmoperateur?

Een filmoperateur verdient tussen de €1200,- en €1820,- netto per maand en werkt conform de bioscoopcao.

Salarisschaal Filmoperateur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Filmoperateur

Op zoek naar een nieuwe baan als Filmoperateur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Filmoperateur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Filmoperateur vacatures

Vacature operateur
EPS - Euro Protection Surveillance Nv
Met meer dan 30 jaar ervaring, is EPS een van de Europese leiders op het gebied van telebewaking. Als belangrijke en erkende speler, beschermt EPS dagelijks meer dan 520.000 woningen …
Vacature OPERATEUR DE PRODUCTION (H/ F/ X)
PEPS Interim
Description de l’entreprisePour un de nos clients spécialisé dans le conditionnement de pain, nous sommes à la recherche d'ouvriers(ères) de production. Description de fonctionVous êtes en charge du découpage, de …
Vacature OPERATEUR DE PRODUCTION (H/ F/ X)
PEPS Interim
Description de l’entreprisePour un de nos clients spécialisé dans le conditionnement de pain, nous sommes à la recherche d'ouvriers(ères) de production. Description de fonctionVous êtes en charge du découpage, de …
Vacature OPERATEUR DE PRODUCTION (H/ F/ X)
PEPS Interim
Description de l’entreprisePour un de nos clients spécialisé dans le conditionnement de pain, nous sommes à la recherche d'ouvriers(ères) de production. Description de fonctionVous êtes en charge du découpage, de …
Vacature OPERATEUR DE PRODUCTION (H/ F)
Synergie Belgium
DescriptionPour notre client actif dans le domaine du plastique, nous sommes à la recherche d'un opérateur de production pour: Assurer la production et garantir la qualité des produits durant la …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Filmoperateur

Wat zijn de baankansen voor een Filmoperateur?

Alhoewel er op dit moment nog voldoende werkgelegenheid is voor de filmoperateur die zijn certicaat/diploma heeft behaald is de toekomst voor de filmoperateur onzeker. De bioscopen stappen langzaam over op digitale films, en hierdoor is het niet meer noodzakelijk om een filmoperateur in dienst te nemen omdat de servicemedewerker bioscoop deze film ook kan starten, pauzeren, eindigen en inleggen. Hierdoor is de toekomst voor het beroep helaas onzeker geworden.

 

De actuele kans op werk voor een Filmoperateur

Het beroep Filmoperateur is onderdeel van de beroepsfamilie Audiovisueel technici. De kans op werk voor de beroepsfamilie Audiovisueel technici is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

19

Baankans Filmoperateur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Filmoperateur worden: Opleidingen tot Filmoperateur

Wil je Filmoperateur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Filmoperateur.

Hoe word je een Filmoperateur? 

Voor het beroep van filmoperateur valt een certificaat of een diploma te halen. Dit gebeurt meestal in een a-praktijkcursus die uit rond de vijftien a twintig lessen bestaat.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Filmoperateur

Er zijn geen opleidingen Filmoperateur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Filmoperateur in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen tot Filmoperateur

Als je je wilt omscholen tot Filmoperateur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Filmoperateur zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Filmoperateur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Filmoperateur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Filmoperateur

Als je Filmoperateur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Filmoperateur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Filmoperateur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Filmoperateur?

Competenties en Vaardigheden Filmoperateur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Filmoperateur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Filmoperateur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Filmoperateur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Filmoperateur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Filmoperateur. Als Filmoperateur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Filmoperateur:


zie volledige beschrijving persoonstype Filmoperateur

Vakkennis voor een Filmoperateur

Het is voor een Filmoperateur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Filmoperateur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Filmoperateur


Werkervaring Filmoperateur

Het is voor een startend Filmoperateur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Filmoperateur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Servicemedewerker bioscoop, Beeldtechnicus .

Iets anders leren?

Is Filmoperateur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Filmoperateur

Je kunt als Filmoperateur een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Filmoperateur is onderdeel van de beroepsfamilie Audiovisueel technici. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Filmoperateur


Hoofd beroepsgroep Filmoperateur

Het beroep Filmoperateur valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin ze specifieke aangeleerde kennis toepassen om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische of sociale taken die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke concepten, maar ook op basis van operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 
Netwerk Filmoperateur

Met wie werkt een Filmoperateur samen? 

Het netwerk van de filmoperateur bestaat uit de servicemedewerkers van de bioscoop, met wie hij goed contact moet hebben over de lengte van de pauzes en wanneer films eerder of later moeten beginnen, en daarnaast met de bedrijfsleider, die vaak ook op de werkvloer te vinden is.


  • Servicemedewerker bioscoop
  • Bedrijfsleider
Filmoperateur


Organisaties waar een Filmoperateur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Filmoperateur meestal werkt.

Waar werkt een Filmoperateur?

De filmoperateur is werkzaam in een bioscoop of filmhuis.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Filmoperateur

Waar kun je het beste werken als Filmoperateur? Hieronder vind je de best door de Filmoperateur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Filmoperateur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Filmoperateur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Filmoperateur.

Welke competenties heeft een Filmoperateur nodig?

Een Filmoperateur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Filmoperateur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Filmoperateur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Filmoperateur nodig? 

De filmoperateur moet op alle kleine details letten en accuraat te werk gaan om de film goed in de projector te kunnen leggen. Hiervoor moet hij goed naar de projector en naar de film kijken. Daarnaast moet de operateur in de gaten houden wanneer het tijd is voor de pauze van de film, wanneer de film moet worden ingestart en wanneer de film uit de projector moet worden gehaald (waarnemer).

De filmoperateur is verantwoordelijk voor het op tijd draaien van de juiste film en één klein foutje van de operateur kan de dagplanning van de bioscoop in de war brengen. Daarom moet de filmoperateur succesvol en stressbestendig kunnen werken. (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Filmoperateur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Filmoperateur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Filmoperateur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Filmoperateur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Filmoperateur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Filmoperateur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Filmoperateur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Filmoperateur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Filmoperateur iets voor je?

Zou je graag Filmoperateur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Filmoperateur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Filmoperateur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar