Beeldtechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Beeldtechnicus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep beeldtechnicus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je beeldtechnicus wordt.

 

Wat is een Beeldtechnicus?

De Beeldtechnicus heeft drie mogelijke werkverbanden. Ten eerste kan hij/zij werkzaam worden bij een grote productie-maatschappij, ten tweede kan hij/zij werkzaam worden bij een kleine tot middelgrote meer gespecialiseerde dienstverlenende onderneming en ten derde kan de technicus zich als zelfstandige laten inhuren voor uiteenlopende klussen. Bij een specialisatie valt te denken aan bepaalde genres of opname- en montage-technieken.

De werkzaamheden van de Beeldtechnicus beslaan het klaarzetten van de opname- en opname ondersteunende apparatuur, het zorgdragen over het opnameproces en het eventueel snel verhelpen van problemen tijdens dit proces, het opruimen van de apparatuur en het bewerken van de opgenomen zaken om het geschikt te maken voor het uiteindelijke verspreidingsmedium. De Beeldtechnicus speelt dus een belangrijke rol in de informatieverspreiding over radio, tv, internet en film.

De werkplaats van de Beeldtechnicus varieert van een productie-studio van een televisie en/of filmmaatschappij tot specifieke opnames 'in het veld'. Dit is echter geheel afhankelijk van 'de klus' en kan per werkgever verschillen.

De Beeldtechnicus dient over een goede mentale en fysieke gezondheid te beschikken om onder stressvolle en soms inspannende omstandigheden te kunnen blijven functioneren. Hierbij valt te denken aan het opnemen van Audio en Video materiaal onder tijdsdruk, het snel moeten verplaatsen van de opname apparatuur en vervolgens een snelle, maar accurate bewerking van de tapes.

Tot slot dient er gemeld te worden dat de Beeldtechnicus te maken kan krijgen met uiteenlopende werktijden. Dit zal variëren per werkgever en toegewezen klus in de flexibele wereld van de Audio en Video opname en bewerking.Wil je werken als Beeldtechnicus?

Werk je al als Beeldtechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Beeldtechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Beeldtechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Beeldtechnicus in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • De Geluidstechnicus.
 • De Klant
 • Collega Beeldtechnici
 • Optioneel: Het publiek
 • De Cameraman

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1750 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Beeldtechnicus

Wat verdient een Beeldtechnicus?

Primair: De beeldtechnicus verdient zo'n 1750-2500,- euro Bruto per maand. Dit bedrag is afhankelijk van de afspraken met de werkgever, de werkervaring en de kwaliteiten van de medewerker.

Secundair: Voor de Beeldtechnicus zijn er verschillende mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, afhankelijk van het bedrijf waarvoor de gegadigde zal gaan werken. Zo bestaat er bijvoorbeeld een vakantiesalaris van acht procent, een dertiende maand, een collectieve ziektekostenverzekering, een collectief pensioen e.d.

Deze genoemde voorwaarden gelden voor de personen met een vast dienstverband. Het is echter ook mogelijk om tijdelijk werkzaam te zijn in de hoedanigheid van Beeldtechnicus, hiervoor dienen individuele afspraken gemaakt te worden tussen de 'klant' en de technicus. Hiervoor zou de technicus zich bijvoorbeeld kunnen specialiseren in een bepaalde vorm van beeldbewerking, waardoor hij/zij zich zou kunnen verhuren aan verschillende soorten klanten.


 

Salarisschaal Beeldtechnicus

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Beeldtechnicus

Er zijn geen vacatures Beeldtechnicus aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Beeldtechnicus in werkt.

Meer weten over de sector waar een Beeldtechnicus in werkt

Bekijk werken in Media & Journalistiek

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Beeldtechnicus

Wat is de toekomst van Beeldtechnicus?

De Beeldtechnicus kan na afloop van zijn/haar contract een verlenging krijgen binnen de vastgestelde functie bij de huidige werkgever. Tevens is het mogelijk dat de Beeldtechnicus voor de concurrentie gaat werken.

Wanneer men naast 'het werk' verder heeft geleerd, bestaat er de mogelijkheid om meer verantwoordelijkheden te verkrijgen binnen de sector. Men zou er zelfs voor kunnen kiezen om een gespecialiseerd bedrijf op te richten, wat zich bijvoorbeeld bezig zou kunnen houden met dienstverlening aan grotere bedrijven.

Mocht de Beeldtechnicus niet langer binnen de huidige functie werkzaam willen blijven, dan zou er enige omscholing nodig zijn om in aanmerking te komen voor ander werk op het beoogde niveau.

Momenteel hebben enkele Audio- en Video-bedrijven vacatures open staan voor de Beeldtechnicus. Aangezien de televisie, filmindustrie en in toenemende mate ook internet gebruik maken van Beeldtechnici, zal er in de nabije en middellange toekomst werk blijven in deze sector.
 

Baankans Beeldtechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Beeldtechnicus worden: Opleidingen tot Beeldtechnicus

Wil je Beeldtechnicus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Beeldtechnicus.

Hoe word je een Beeldtechnicus? 

Om Beeldtechnicus te worden, dient men een MBO-opleiding niveau 4 'Audio Video-productie Beeldtechnicus' gevolgd te hebben. Oudere vergelijkbare diploma's voldoen ook.

Om toegelaten te worden tot deze vierjarige opleiding dient men te bechikken over een relevant MBO-3 diploma, een VMBO-diploma in een Technische richting of een HAVO- of VWO-overgangsbewijs van klas 3 naar klas 4.

De opleiding kan zowel in vol- als in deeltijd gevolgd worden, waardoor ook personen die al op een lager niveau in de Audio en Video Branch werken, deel kunnen nemen aan deze opleiding. Tijdens de opleiding worden alle benodigde methoden en technieken aangeleerd, welke ook in de praktijk getest zullen worden.

Na voltooiing van de opleiding heeft de Beeldtechnicus de keuze om verder te leren aan een HBO-diploma in bijvoorbeeld Journalistiek, Media of andere gerelateerde onderwerpen. Wanneer men geen verdere studie ambieërt, kan men gaan werken in de Audio en Video sector.


 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Beeldtechnicus

Er zijn geen opleidingen Beeldtechnicus aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Beeldtechnicus in werkt

Bekijk alle opleidingen Media & Journalistiek

Omscholen of doorgroeien tot Beeldtechnicus

Als je Beeldtechnicus wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Beeldtechnicus zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Beeldtechnicus

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Beeldtechnicus?

Competenties en Vaardigheden Beeldtechnicus

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Beeldtechnicus nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Beeldtechnicus nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Beeldtechnicus

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Beeldtechnicus

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Beeldtechnicus. Als Beeldtechnicus wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Beeldtechnicus:


zie volledige beschrijving persoonstype Beeldtechnicus

Vakkennis voor een Beeldtechnicus

Het is voor een Beeldtechnicus ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Beeldtechnicus zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Beeldtechnicus


Werkervaring Beeldtechnicus

Het is voor een startend Beeldtechnicus die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Beeldtechnicus is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Cameraman .

Iets anders leren?

Is Beeldtechnicus het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Beeldtechnicus

Met wie werkt een Beeldtechnicus samen? 

Intern: De Beeldtechnicus werkt tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden samen met collega Beeltechnici en daarbij komt hij/zij in contact met 'De Geluidstechnicus', aangezien er een goede samenwerking benodigd is voor het beoogde resultaat. Vaak zal er overleg zijn met de Cameramannen om er zeker van te zijn dat de juiste zaken worden belicht tijdens de productie. Het is mogelijk om onder leiding te staan van een omroepmedewerker of 'hogere' technicus, dit is echter afhankelijk van de individuele situatie.

Extern: Tijdens de werkzaamheden kan de Beeldtechnicus in contact komen Het Publiek en zal hij/zij vrijwel zeker in contact komen met De Klant. Het contact met het publiek dat aanwezig kan zijn tijdens opnames zal doorgaans bestaan uit het verlenen van praktische adviezen of sociale gesprekken. Het contact met De Klant zal bestaan uit het bespreken van de toekomstige plannen voor producties of het bespreken van de kwaliteit van geleverde werkzaamheden.
 


 • De Geluidstechnicus.
 • De Klant
 • Collega Beeldtechnici
 • Optioneel: Het publiek
 • De Cameraman
Beeldtechnicus


Organisaties waar een Beeldtechnicus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Beeldtechnicus meestal werkt.

Waar werkt een Beeldtechnicus?

De Beeldbewerker wordt werkzaam bij een dienstverlenende onderneming. Doorgaans bestaan er twee mogelijkheden: de technicus wordt werkzaam bij een grote onderneming in de Audio-Visuele wereld die voor eigen gebruik beelden produceert of hij/zij gaat werken voor een kleinere onderneming die klussen afleverd aan een diverse klantengroep.

Bij zowel de grote ondernemingen, zoals RTL of een publieke omroep, als de kleine ondernemingen heeft men doorgaans het behalen van winst als voornaamste motief. (Een uitzondering wordt gemaakt voor de publieke omroepen.) Het is daarom van belang dat er intensief kan worden samengewerkt met de regie van de programma's, zodat 'de klant' (de kijker) op haar wenken wordt bediend.
 

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Beeldtechnicus

Waar kun je het beste werken als Beeldtechnicus? Hieronder vind je de best door de Beeldtechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Beeldtechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Beeldtechnicus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Beeldtechnicus.

Welke competenties heeft een Beeldtechnicus nodig?

Een Beeldtechnicus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Beeldtechnicus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Beeldtechnicus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Beeldtechnicus nodig? 

De Beeldtechnicus is een 'Gever' en een 'Succesvolle werker'.

Wanneer men kijkt naar de persoonlijkheid van de technicus dan vallen zijn/haar zorgzaamheid, generositeit, enthousiasme, ontvankelijkheid, zelfverzekerheid, gedrevenheid en prakticiteit gelijk op. Op zijn tijd kan het echter voorkomen dat de Beeldtechnicus zich van zijn/haar wat mindere kanten laat zien. Op zulke momenten blijkt dat hij/zij indirect, oppervlakkig, prestatiegericht, pretentieus, narcistisch, hysterisch, indirect, bezitterig, manipulatief en ijdel kan zijn.

Aangezien de medewerker probeert om een eindproduct van zo hoog mogelijke kwaliteit neer te zetten, weet de Beeldtechnicus doorgaans zijn positieve aspecten op de voorgrond te houden. Dit resulteert in een mix van enthousiasme, gedrevenheid, prakticiteit en prestatiegerichtheid, waardoor de Beeldtechnicus accuraat en gedwee zijn/haar werk kan beoefenen.
 

Bekijk de persoonstypen voor Beeldtechnicus


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Beeldtechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Beeldtechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Beeldtechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Beeldtechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Beeldtechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Beeldtechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Beeldtechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Beeldtechnicus iets voor je?

Zou je graag Beeldtechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Beeldtechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Beeldtechnicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar