Geluidsman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Geluidsman? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep geluidsman. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je geluidsman wordt.

 

Wat is een Geluidsman?

Een geluidsman is verantwoordelijk voor het opnemen van het geluid bij (televisie)opnamen of films.

De geluidsman verzorgt en neemt het geluid op voor bijvoorbeeld soaps, komedies, of actualiteitenprogramma's op televisie,  films binnen alle genres en/of bij registraties van evenementen of registraties van theatervoorstellingen. Afhankelijk van wat de geluidsman moet opnemen kan hij werkzaam zijn binnen een studio of binnen of buiten op locatie.

De geluidsman werkt altijd samen met de cameraman, de verslaggever, presentator of de acteurs (of de mensen die geinterviewd worden). Hij is verantwoordelijk voor het ruisloos opnemen van het geluid en de beste manieren vinden om het beste geluid te kunnen opnemen. De geluidsman heeft verstand van al het geluidsapparatuur, is een doorzetter, heeft energie en is flexibel inzetbaar. Hij kan zowel zelfstandig werken (bij het opnemen van bijvoorbeeld een kleine voorstelling) als het samenwerken met de verschillende mensen die een televisie of filmcrew rijk zijn.

Daarnaast werken sommige geluidsmannen ook als sound designer waardoor zij na de opname ook zelf het geluid kunnen bewerken.

De geluidsman kan werkzaam zijn binnen de televisie en of filmwereld, maar kan ook als freelancer werken en zo opdrachten aannemen voor bijvoorbeeld korte films voor bedrijven, evenementen en andere kleine registraties.

 Wil je werken als Geluidsman?

Werk je al als Geluidsman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Geluidsman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Geluidsman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Geluidsman in één oogopslag

Netwerk:

  • Cameraman
  • Acteurs of geïnterviewden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1000 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Geluidsman

Wat verdient een Geluidsman?

Het salaris van een geluidsman is afhankelijk van het aantal opdrachten dat hij krijgt, of dat hij is vast dienstverband werkzaam is of dat freelance werkt. Hierdoor kan het salaris op maandbasis tussen de €1000,- en €2300,- liggen, afhankelijk van het aantal opdrachten of het dienstverband.

Salarisschaal Geluidsman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Geluidsman

Er zijn geen vacatures Geluidsman aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Geluidsman in werkt.

Meer weten over de sector waar een Geluidsman in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Geluidsman

Wat is de toekomst van Geluidsman?

Het arbeidsmarktperspectief van een geluidsman ligt aan de werkgelegenheid. Deze kan per periode verschillen. Daarnaast kan de geluidsman ook freelance aan de slag voor verschillende soorten opdrachten.

Een geluidsman kan doorgroeien binnen zijn vakgebied, door bijvoorbeeld naast geluidsman ook aan de slag te gaan als geluidseditor.

Baankans Geluidsman

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Geluidsman worden: Opleidingen tot Geluidsman

Wil je Geluidsman worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Geluidsman.

Hoe word je een Geluidsman? 

Er zijn verschillende opleidingen tot geluidsman. Deze zijn over het algemeen MBO opleidingen en drie of vierjarig.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Geluidsman

video professional / camjo
We zijn trots op de grote camjo TV-titels die we op eigen naam hebben geproduceerd. Door onze praktijk ervaring weten wij precies wat een camjo (camera journalist) in het veld tegenkomt, en …
video professional / camjo

Omscholen of doorgroeien tot Geluidsman

Als je Geluidsman wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Geluidsman zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Geluidsman

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Geluidsman?

Competenties en Vaardigheden Geluidsman

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Geluidsman nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Geluidsman nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Geluidsman

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Geluidsman

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Geluidsman. Als Geluidsman wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Geluidsman:


zie volledige beschrijving persoonstype Geluidsman

Vakkennis voor een Geluidsman

Het is voor een Geluidsman ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Geluidsman zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Geluidsman


Werkervaring Geluidsman

Het is voor een startend Geluidsman die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Geluidsman is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Cameraman .

Iets anders leren?

Is Geluidsman het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Geluidsman

Met wie werkt een Geluidsman samen? 

Het directe netwerk van de geluidsman bestaat uit de cameraman (met wie hij op pad gaat om de opnames te maken) en de acteurs, verslaggever of geinterviewden waarvan hij het geluid moet opnemen.

Daarnaast kan de geluidsman in vast dienstverband zijn bij een televisieprogramma of (bijvoorbeeld regionale) omroep of kan hij freelance werken voor verschillende programma's of voor ook bijvoorbeeld video's van bedrijven.


  • Cameraman
  • Acteurs of geïnterviewden
Geluidsman


Organisaties waar een Geluidsman werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Geluidsman meestal werkt.

Waar werkt een Geluidsman?

De geluidsman is werkzaam voor televisieprogramma's of films (televisie en filmproducten), werkt voor registraties van bijvoorbeeld theaterprogramma's of evenementen of kan freelance aan de slag voor bijvoorbeeld bedrijffilms.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Geluidsman

Waar kun je het beste werken als Geluidsman? Hieronder vind je de best door de Geluidsman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Geluidsman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Geluidsman:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Geluidsman.

Welke competenties heeft een Geluidsman nodig?

Een Geluidsman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Geluidsman

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Geluidsman passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Geluidsman nodig? 

De geluidsman is iemand die goed kan luisteren en goed om kan gaan met detail. Hij hoort wanneer een opname geslaagd is of niet en moet de wil hebben om een zo perfect mogelijke geluidsopname te krijgen. (perfectionist).

Daarnaast is de geluidsman een belangrijk onderdeel binnen de televisie, film of registratiecrew. Zonder goed geluid geen goede registratie. Daarnaast zijn er voor sommige registraties (zoals evenementen) geen twee mogelijk opnames mogelijk. Hierdoor moet de geluidsman altijd succesvol en stressbestendig kunnen werken (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Geluidsman


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Geluidsman

Olivier Nijs is geluidsman.

Ben je benieuwd wat een geluidsman allemaal doet op een dag? Olivier Nijs is geluidsman en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Geluidsman

Beoordeling van het beroep Geluidsman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Geluidsman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Geluidsman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Geluidsman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Geluidsman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Geluidsman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Geluidsman iets voor je?

Zou je graag Geluidsman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Geluidsman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Geluidsman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar