Roadie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Roadie? Lees de functieomschrijving.

Een roadie is iemand die apparatuur klaarzet voor een band of showgezelschap.

De roadie is werkzaam voor een band (waaronder bijvoorbeeld een popgroep, een rockband of een punkband) of showgezelschap (bijvoorbeeld theatergroepen). De roadie gaat mee naar alle optredens van de band en zorgt er voor de optredens voor dat de apparatuur wordt opgesteld. Daarnaast zal de roadie de apparatuur ook in de auto laden, de auto rijden, de apparatuur uit de auto lossen en de apparatuur na het einde van het concert of voorstelling ook weer afbreken en wederom inladen en lossen. Daarnaast is de roadie degene die vaak alles rondom de apparatuur regelt.

De roadie is een verantwoordelijke werker, heeft meestal verstand van techniek en de apparatuur en heeft een no nonsense mentaliteit. Hij doet het werk waarvoor hij gevraagd is en bemoeit zich verder niet echt met de verdere gang van zaken. De roadie kan het goed vinden met de leden van de band, is flexibel en vindt het niet erg om zware fysieke werkzaamheden uit te voeren.

Het beroep van roadie is over het algemeen een betaald beroep alhoewel er ook roadies zijn die als vrijwilliger met de band meegaan en als roadie voor de band werken.

Wil je werken als Roadie?

Werk je al als Roadie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Roadie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Roadie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Roadie in één oogopslag

Netwerk:

  • Mensen van de band
  • Technische crew
  • Medewerkers concertzalen of festivals

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Roadie

Wat verdient een Roadie?

Voor het salaris van de roadie valt moeilijk een specifieke indicatie te geven. Het salaris van de roadie is mede afhankelijk van de populariteit en bekendheid van de band of showgezelschap waarmee hij tourt en welke werkzaamheden hij nog meer uitvoert. Het salaris zal ongeveer rond de €1000,- a €1500,- bruto per maand liggen voor de roadie met veel werkervaring.

Salarisschaal Roadie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Roadie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Roadie

Hoe goed is de toekomst voor de Roadie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de roadie is laag. Het is vrij moeilijk om als roadie vast in dienst te zijn mede doordat er geen opleiding voor is. Wel kan de roadie eventueel ook als stagehand of medewerker evenementen en/of podiumtechniek gaan werken.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Roadie worden: Opleidingen tot Roadie

Hoe word je een Roadie? 

Voor het beroep van roadie is geen opleiding vereist. Wel kan het handig zijn als de roadie ook een opleiding ''theatertechniek'' heeft gevolgd of ervaring heeft binnen de theatertechniek zodat hij ook kan helpen als er technische problemen zijn.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Roadie

Meer opleidingen Roadie

Weet je nog niet of je Roadie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Roadie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Roadie

Met wie werkt een Roadie samen? 

Het netwerk van de roadie bestaat uit de mensen van de band, de technische crew en de mensen die bij de concertzalen of festivals werkzaam zijn.


  • Mensen van de band
  • Technische crew
  • Medewerkers concertzalen of festivals
Roadie


Organisaties waar een Roadie werkzaam is

Waar werkt een Roadie meestal? 

De roadie werkt voor een band of theater of showgezelschap.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Roadie

Waar kun je het beste werken als Roadie? Hieronder vindt je de best door de Roadie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Roadie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Roadie:

Welke competenties heeft een een Roadie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Roadie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Roadie nodig? 

De roadie is over het algemeen een levensgenieter. Hij rijdt mee met een band en mag meetouren en vindt het fijn om de apparatuur neer te zetten en vervolgens naar de show te kijken. Ook is de roadie een succesvolle werker. Hij heeft een no nonsense mentaliteit en voert gewoon de werkzaamheden uit waarvoor hij is aangenomen zonder verdere vragen of gedoe.

Bekijk de persoonstypen voor Roadie


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Roadie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Roadie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Roadie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Roadie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Roadie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Roadie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Roadie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Roadie iets voor je?

Zou je graag Roadie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Roadie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Roadie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar