Elektricien Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Elektricien? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep elektricien. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je elektricien wordt.

 

Wat is een Elektricien?

De Elektricien is een monteur van elektrische installaties. Dit is het geheel van bij elkaar horende elektrische apparaten. De Elektricien legt de infrastructuur aan die nodig is voor de voorziening van elektriciteit. Ook voert de Elektricien onderhoud uit aan de elektriciteitsvoorziening.

De Elektricien is ervoor verantwoordelijk dat het stroom veilig een huis of gebouw binnenkomt. Door alles op de juiste manier aan te sluiten, kan er veilig stroom afgetapt worden uit de stopcontacten. Na het aanleggen zal de Elektricien alles langslopen om te zien of het naar behoren werkt. Hierdoor kunnen wij in het huis en op het werk allerlei elektrische apparaten gebruiken. Het is belangrijk dat alles klopt en dat iemand niet te veel stroom van een groep kan pakken of er ergens kortsluiting gemaakt worden. Hierdoor zal de stroom uitvallen en moet er een oplossing voor het probleem gevonden worden.

De Elektricien moet verstand hebben van elektriciteit en stroom. De Elektricien moet weten hoe dit in oude huizen loopt om hier onderhoudswerkzaamheden aan uit te kunnen voeren en problemen op te kunnen lossen. Ook moet de Elektricien een nieuwe infrastructuur voor de elektriciteitsvoorziening aan kunnen leggen. De Elektricien moet een (bouw)tekening goed kunnen lezen en kunnen bepalen waar de bedrading moet lopen en waar de stopcontacten en lichtschakelaars geplaatst moeten worden. Ook het plaatsen hiervan behoort tot de werkzaamheden van de Elektricien.Wil je werken als Elektricien?

Werk je al als Elektricien en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Elektricien worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Elektricien, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Elektricien in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

113


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Elektricien

Wat verdient een Elektricien?

De Elektricien verdient gemiddeld tussen de €1600,- en €2700,-. Dit is afhankelijk van de ervaring en eventuele vakdiploma’s. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren onder andere vrije dagen.

Salarisschaal Elektricien

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Elektricien

Op zoek naar een nieuwe baan als Elektricien? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Elektricien. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Elektricien vacatures

Elektricien m/ v
Stena Line BV
Stena Line BV zoekt een Elektricien m/v te MBO geplaatst op 01-03-2020 Elektricien m/v Stena Line is een Zweedse multinational die een leidende rol heeft op het gebied van vracht- …
Technisch camera installatiemonteur
Olympia Uitzendbureau
Ben jij technisch en heb je al enige ervaring met het installeren van camera's? Lees dan snel verder, wij zijn op zoek naar jou! Voor onze opdrachtgever in Moordrecht zijn …
Loodgieter
Qutec Technisch Intermediair
De dag wordt gestart met een briefing op kantoor met jouw collega&;s en een bak koffie. Voor jou is duidelijk welk project je vandaag mag doen. Er is een groot …
Test Engineer ploegen
Atlas Professionals
Onze klant de Prysmian Group, is de grootste producent ter wereld op het gebied van laag-, midden- en hoogspanningskabels, systemen en leidingen. Hiermee voorzien ze de energie- en telecomindustrie van …
Elektromonteur mutatie en onderhoud | Amsterdam | Direct in dienst mogelijk
Veritec
Onze opdrachtgever is voor zijn vestiging in Amsterdam op zoek naar een ervaren elektromonteur. Dus ben jij op zoek naar een afwisselende functie als elektromonteur met veel vrijheid en verantwoordelijkheid? …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Elektricien

Wat is de toekomst van Elektricien?

Er zijn voldoende vacatures beschikbaar voor de functie van Elektricien. Ook zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden voor de Elektricien. Als de Elektricien aanvullend vakdiploma’s behaalt, kan de Elektricien bijvoorbeeld aan de slag als elektrotechnisch installateur.

Baankans Elektricien

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

113


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Elektricien worden: Opleidingen tot Elektricien

Wil je elektricien worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Elektricien? 

Om aan de slag te kunnen als Elektricien moet je een technische opleiding gevolgd hebben. Zo kan je op het VMBO een technische kant kiezen. Daarna kan je een vervolgopleiding volgen. Denk hierbij aan MBO Elektrotechnische installaties of HBO Elektrotechniek.

Ook zijn er voor de Elektricien aanvullende opleidingen te volgen. Een Elektricien die aanvullende vakdiploma’s haalt, kan zo bijvoorbeel daan de slag als elektrotechnisch installateur.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Elektricien

Elektricien (doe-het-zelver)
Schakelen ze jou altijd in als er thuis een technisch klusje geklaard moet worden? Ben je daar eigenlijk best goed in, maar zou je alles liever nét iets professioneler willen …
Start je eigen bouwbedrijf
Heb je een opleiding als metselaar, loodgieter, stukadoor, schilder, elektricien of een ander vakgebied in de bouw? En droom je ervan om met je eigen bouwbedrijf de concurrentie aan te …
Start je eigen klussenbedrijf
Mensen krijgen het steeds drukker. Bij veel gezinnen hebben beide ouders een baan, en blijft er daardoor niet veel tijd meer over om samen met het gezin door te brengen. …
Meer opleidingen Elektricien

Weet je nog niet of je Elektricien wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Elektricien of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Elektricien

Met wie werkt een Elektricien samen? 

De Elektricien werkt samen met collega’s en heeft als de Elektricien in loondienst is ook te maken met een leidinggevende. De Elektricien heeft bij nieuwbouw ook te maken met een aannemer, bouwvakkers en anderen die zich bezighouden met de bouw van een huis.


Elektricien


Organisaties waar een Elektricien werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Elektricien meestal werkt.

Waar werkt een Elektricien?

De Elektricien werkt voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in elektriciteitsvoorzieiningen of werkt als zelfstandig ondernemer. De Elektricien is eigenlijk altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Elektricien

Waar kun je het beste werken als Elektricien? Hieronder vind je de best door de Elektricien beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Elektricien.

Competenties, Skills en Vaardigheden Elektricien:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Elektricien.

Welke competenties heeft een Elektricien nodig?

Een Elektricien heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Elektricien

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Elektricien passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Elektricien nodig? 

De Elektricien moet (bouw)tekening kunnen lezen, kunnen bepalen waar de bedrading moet lopen en waar stopcontacten en lichtschakelaars moeten komen. De Elektricien moet hiervoor over goede analytische vaardigheden beschikken (Waarnemer). Veelal werkt de Elektricien als zelfstandig en moet daarom beslissingen kunnen nemen en ondernemend zijn (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Elektricien


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Elektricien

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Elektricien

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Elektricien

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Elektricien

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Elektricien dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Elektricien belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Elektricien. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Elektricien iets voor je?

Zou je graag Elektricien willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Elektricien bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Elektricien

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar