Servicetechnicus Windturbine Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Servicetechnicus Windturbine? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep servicetechnicus windturbine. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je servicetechnicus windturbine wordt.

Wat is een Servicetechnicus Windturbine?

Er worden in Nederland steeds meer windturbines geplaatst en het werk van de Servicetechnicus Windturbine wordt dan ook steeds belangrijker. Windturbines zijn windmolens die op een duurzame manier energie weten op te wekken met behulp van wind. Wind wordt door de wieken omgezet in een draaiende beweging. Deze beweging wordt door een generator opgevangen om vervolgens weer gebruikt te worden om energie op te wekken. Hierdoor hoeven we geen fossiele brandstoffen aan te spreken en maken we gebruik van de natuur.

 

Onderdelen

Een windturbine bestaat uit verschillende onderdelen. Als eerste is dat de fundering. Dit is de verankering die de windmolen op de grond laat staan. Daarna komt de stalen of betonnen mast. Hoe hoger de windturbine is, hoe breder de voet van de mast moet zijn. Bovenop de mast komt de gondel. Hierin bevindt zich de generator. Aan de gondel zitten de wieken vast. De wieken vangen de wind op en de wind zorgt ervoor dat de wieken gaan draaien en de generator de wind om kan zetten in energie.

 

Onderhoud

Al deze onderdelen vragen onderhoud. Dit is waar het werk van de Servicetechnicus Windturbine belangrijk is. Gemiddeld vindt er vier keer in een jaar onderhoud plaats aan een windturbine. Dit is smering, elektrisch, visueel en mechanisch onderhoud. Om zo min mogelijk productieverlies te hebben, wordt het onderhoud meestal uitgevoerd op dagen dat er weinig wind is. De Servicetechnicus Windturbine moet hier dus rekening mee houden. Ook moet de Servicetechnicus Windturbine beschikken over voldoende kennis om het onderhoud uit te kunnen voeren en eventuele problemen op te kunnen lossen.

Wil je werken als Servicetechnicus Windturbine?

Werk je al als Servicetechnicus Windturbine en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Servicetechnicus Windturbine worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Servicetechnicus Windturbine, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Servicetechnicus Windturbine in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Servicetechnicus Windturbine

Wat verdient een Servicetechnicus Windturbine?

Gemiddeld verdient de Servicetechnicus Windturbine tussen de €1600,- en €2100,-. Dit is afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de verantwoordelijkheden van de technicus. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren vaak vakantiegeld en voldoende vakantiedagen.

Salarisschaal Servicetechnicus Windturbine

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Servicetechnicus Windturbine

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Servicetechnicus Windturbine

Wat is de toekomst van Servicetechnicus Windturbine?

Omdat er steeds meer windturbines geplaatst worden, is er een groeiende vraag naar Servicetechnici Windturbine. De verwachting is dat deze vraag in de komende jaren nog verder zal stijgen. Door ervaring op te doen en op de hoogte te blijven van de laatste technische ontwikkeling kan de Servicetechnicus Windturbine doorgroeien.

Baankans Servicetechnicus Windturbine

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Servicetechnicus Windturbine worden: Opleidingen tot Servicetechnicus Windturbine

Wil je servicetechnicus windturbine worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Servicetechnicus Windturbine? 

Om aan de slag te kunnen als Servicetechnicus Windturbine moet je een technische opleiding hebben gevolgd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de MBO opleiding Servicetechnicus. Hierin zijn verschillende varianten mogelijk. Deze opleidingen zijn vaak een combinatie van leren en werken waardoor je ook in de praktijk al direct ervaring op kan doen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Servicetechnicus Windturbine

Meer opleidingen Servicetechnicus Windturbine

Weet je nog niet of je Servicetechnicus Windturbine wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Servicetechnicus Windturbine of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Servicetechnicus Windturbine

Met wie werkt een Servicetechnicus Windturbine samen? 

De Servicetechnicus Windturbine werkt vaak zelfstandig en soms met een collega servicetechnicus of een leerling servicetechnicus. Daarnaast wordt de Servicetechnicus Windturbine aangestuurd door een manager die aangeeft welke windturbines onderhoud nodig hebben.


Servicetechnicus Windturbine


Organisaties waar een Servicetechnicus Windturbine werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Servicetechnicus Windturbine meestal werkt.

Waar werkt een Servicetechnicus Windturbine?

De Servicetechnicus Windturbine werkt voor een bedrijf dat zich richt op het onderhoud van windturbines. De servicetechnicus is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Servicetechnicus Windturbine

Waar kun je het beste werken als Servicetechnicus Windturbine? Hieronder vind je de best door de Servicetechnicus Windturbine beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Servicetechnicus Windturbine.

Competenties, Skills en Vaardigheden Servicetechnicus Windturbine:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Servicetechnicus Windturbine.

Welke competenties heeft een Servicetechnicus Windturbine nodig?

Een Servicetechnicus Windturbine heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Servicetechnicus Windturbine

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Servicetechnicus Windturbine passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Servicetechnicus Windturbine nodig? 

De Servicetechnicus Windturbine moet voldoende technische kennis hebben van de verschillend onderdelen van de windturbine om deze goed te kunnen onderhouden. Ook moet de servicetechnicus problemen op kunnen sporen en deze snel kunnen verhelpen (Waarnemer). De Servicetechnicus Windturbine moet niet bang zijn voor hoogtes en lef hebben (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Servicetechnicus Windturbine


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Servicetechnicus Windturbine

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Servicetechnicus Windturbine

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Servicetechnicus Windturbine

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Servicetechnicus Windturbine

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Servicetechnicus Windturbine dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Servicetechnicus Windturbine belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Servicetechnicus Windturbine. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Servicetechnicus Windturbine iets voor je?

Zou je graag Servicetechnicus Windturbine willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Servicetechnicus Windturbine bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Servicetechnicus Windturbine

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar