Manager Dierverzorging Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Dierverzorging? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manager dierverzorging. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manager dierverzorging wordt.

 

Wat is een Manager Dierverzorging?

Als Manager Dierverzorging of Dierhouder ben je werkzaam in een bedrijf waar dieren worden gehouden voor recreatieve doeleinden of voor productiedoeleinden. Je bent daar verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering of voor een gedeelte daarvan.

Onder de bedrijfsvoering vallen onder andere het plannen en organiseren evenals evalueren van alle processen en de afstemming van de processen onderling. Daarnaast heb je contact met alle leveranciers van de betreffende afdeling of het bedrijf waaraan je leiding geeft en de klanten die er komen.

Naast de coördinerende werkzaamheden zal een Manager Dierverzorging ook mee moeten helpen bij de daadwerkelijke verzorging van de aanwezige dieren. Hoeveel tijd in deze uitvoerende taken gaat zitten hangt met name af van de bezetting van dierverzorgers.

Zijn er voldoende verzorgers aanwezig dan zal de Manager Dierverzorging zich meer met management bezig kunnen houden terwijl bij tekorten juist meer verzorgend werk en schoonmaakwerk om de hoek komt kijken. Aan de Manager Dierverzorging de taak hier een balans in te vinden. Enige flexibiliteit is dus belangrijk. Toch zal je als coördinator vooral het welzijn van de dieren die onder je verantwoording vallen in de gaten houden.

Als Manager Dierverzorging moet je ook in weten te springen op veranderingen buiten het bedrijf. Bijvoorbeeld als er publiciteit is rondom een voor de organisatie relevant onderwerp.Wil je werken als Manager Dierverzorging?

Werk je al als Manager Dierverzorging en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Dierverzorging worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manager Dierverzorging, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager Dierverzorging in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Dierverzorger
 • Leverancier
 • Verkoper
 • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2750

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

644


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Dierverzorging

Wat verdient een Manager Dierverzorging?

De functie van Manager Dierverzorging wordt vaak gezien als een functie op MBO niveau. Voor het salaris kun je dan denken aan een salaris tussen de €1500 en de €2750. Wat je daadwerkelijke salaris wordt is afhankelijk van je opleiding, leeftijd, ervaring en het bedrijf of de organisatie waar je voor werkt.

Een auto van de zaak of 13e maand is niet gebruikelijk binnen de diersector. Bonussen evenmin. Wel is er vaak een reiskostenvergoeding, maar ook dat hangt af van de werkgever. In de non-profit sector is die kans minder groot dan in de profit sector.

Salarisschaal Manager Dierverzorging

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Manager Dierverzorging

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Dierverzorging? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Dierverzorging. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager Dierverzorging vacatures

Vacature Systeembeheerder VMware/ Citrix
StackOps B.V.
Ben jij dé Virtualisatie en Cloud Expert? Lees dan snel verder!Wat ga je doen?Hier weet jij jouw voldoening te halen uit de technische complexe uitdagingen die komen kijken bij Enterprise …
Vacature Systeem- en netwerkbeheerder gezocht
Career Value BV
Bedrijfsomschrijving Je komt hier bij een dienstverlener te werken waar je een inhoudelijk uitdagende functie krijgt, mede doordat je hier met gevoelige en vertrouwelijke informatie komt te werken. Je bent …
Vacature Applicatiebeheerder
LaRock Werkt
Voor onze opdrachtgever gevestigd in Echt zijn wij op zoek naar een applicatiebeheerder.Als applicatiebeheerder ga jij je bezighouden met het beheer, analyseren en verder ontwikkelen van de ERP- applicatie …
Vacature Senior Systeembeheerder
StackOps B.V.
Ben jij een kei in het ontwerpen, installeren en implementeren van Cloud Infrastructuren binnen MKB omgevingen? Top! Dan zijn we op zoek naar jou, waarom?Wat ga je doen?Als Cloud Specialist …
Vacature Debiteuren beheerder
Page Personnel
Voor een mooie organisatie in de Logistiek te Rotterdam ben ik op zoek naar een debiteuren medewerker die toe is aan een volgende stap in zijn carrière. Jij maakt analyses …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Dierverzorging

Wat is de toekomst van Manager Dierverzorging?

Elke organisatie die dieren houdt heeft verzorgers en mensen die dit coördineren of managen. Maar er is dus vaak slechts een Manager Dierverzorging bij een bedrijf aanwezig. Soms bij meerdere afdelingen zijn er meerdere coördinatoren, maar het zijn er lang niet zo veel als er bijvoorbeeld verzorgers nodig zijn.

Dat betekent dus dat er geen groot aanbod van vacatures is. Ook omdat in sommige gevallen dierverzorgers met genoeg ervaring doorgroeien tot coördinator of Manager en functies daarmee dus veelal binnen het bedrijf al worden opgevuld.

Een mogelijkheid is om verder te studeren en leraar te worden binnen het vakgebied. Heel veel groeimogelijkheden binnen de sector zijn er niet. Je kunt als Manager Dierverzorging wel starten in een coördinerende functie van een enkele afdeling en later doorgroeien naar algemeen management.

Baankans Manager Dierverzorging

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

644


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Manager Dierverzorging worden: Opleidingen tot Manager Dierverzorging

Wil je Manager Dierverzorging worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Manager Dierverzorging.

Hoe word je een Manager Dierverzorging? 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het bereiken van de functie van Manager Dierverzorging.

Op het MBO kun je op niveau 4 een middenkaderopleiding Dierenhouder volgen. Deze opleiding heeft als uitstroomrichting Manager Dierverzorging. Na afloop hiervan kun je ook nog doorstuderen.

De andere optie is een opleiding op HBO niveau, namelijk Diermanagement. Met deze opleiding kun je ook nog andere kanten op, bijvoorbeeld in functie van adviseur of specialist.

In de opleidingen wordt in mindere mate aandacht besteed aan de verzorging van de dieren. Daarnaast komen communicatie, beleid, management en kwaliteitsmanagement aan bod.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Manager Dierverzorging

Er zijn geen opleidingen Manager Dierverzorging aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Manager Dierverzorging in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging

Omscholen of doorgroeien tot Manager Dierverzorging

Als je Manager Dierverzorging wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Manager Dierverzorging zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Manager Dierverzorging

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Manager Dierverzorging?

Competenties en Vaardigheden Manager Dierverzorging

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Manager Dierverzorging nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Manager Dierverzorging nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Manager Dierverzorging

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Manager Dierverzorging

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Manager Dierverzorging. Als Manager Dierverzorging wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Manager Dierverzorging:


zie volledige beschrijving persoonstype Manager Dierverzorging

Vakkennis voor een Manager Dierverzorging

Het is voor een Manager Dierverzorging ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Manager Dierverzorging zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Manager Dierverzorging


Werkervaring Manager Dierverzorging

Het is voor een startend Manager Dierverzorging die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Manager Dierverzorging is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Dierverzorger .

Iets anders leren?

Is Manager Dierverzorging het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Manager Dierverzorging

Met wie werkt een Manager Dierverzorging samen? 

De Manager Dierverzorging heeft altijd te maken met dierverzorgers. Je geeft leiding en bent aanspreekpunt voor problemen die te maken hebben met de dieren of medewerkers onderling.

Leveranciers en verkopers van benodigde producten komen ook bij de Manager Dierverzorging terecht. Je moet afspraken maken met hen en eventueel bestellingen doen.

Daarnaast heeft elk bedrijf en elke organisatie ook klanten. In sommige gevallen zijn de klanten afnemers van dieren of dierproducten en gaat het om een verkopende functie. Een andere mogelijkheid is dat een klant bijvoorbeeld zijn of haar dier bij een pension komt brengen. In dat geval is het een dienstverlenende functie richting de klant.


 • Dierverzorger
 • Leverancier
 • Verkoper
 • Klant
Manager Dierverzorging


Organisaties waar een Manager Dierverzorging werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager Dierverzorging meestal werkt.

Waar werkt een Manager Dierverzorging?

Dieren komen voor binnen bedrijven in zowel de non-profit sector als de profit sector. Waar je als Manager Dierverzorging terecht komt is je eigen keuze.

Binnen de profit valt te denken aan productiedierensector.

Non-profit kan bijvoorbeeld zijn in een opvang of asiel voor (huis)dieren.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager Dierverzorging

Waar kun je het beste werken als Manager Dierverzorging? Hieronder vind je de best door de Manager Dierverzorging beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Dierverzorging.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Dierverzorging:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager Dierverzorging.

Welke competenties heeft een Manager Dierverzorging nodig?

Een Manager Dierverzorging heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manager Dierverzorging

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager Dierverzorging passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager Dierverzorging nodig? 

Als Manager Dierverzorging is het belangrijk dat je leiderschapskwaliteiten hebt en deze weet te gebruiken. Daarbij moet je ook een zeker gezag uitstralen waardoor mensen sneller geneigd zijn je te volgen (Baas).

De Manager Dierverzorging heeft een afdeling dan wel een heel bedrijf onder zich dat moet blijven lopen. Je moet succesvol zaken kunnen doen en afspraken kunnen maken in contacten met leveranciers, klanten en soms ook media (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Manager Dierverzorging


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Manager Dierverzorging

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Dierverzorging

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Dierverzorging

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Dierverzorging

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Dierverzorging dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Dierverzorging belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Dierverzorging. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Dierverzorging iets voor je?

Zou je graag Manager Dierverzorging willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Dierverzorging bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Manager Dierverzorging?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Manager Dierverzorging

Vacature Functioneel beheerder
Trend People
Een tijdelijke baan als functioneel beheerder bij een belangrijke organisatie in de gezondheidszorg (32 uur, parttime, omgeving Zeist, start begin februari) Als functioneel beheerder gaat jouw hart sneller kloppen van …
Vacature Medior Systeembeheerder
StackOps B.V.
Werken bij dé Amsterdamse Dienstverlener?! Dat kan!Wat ga je doen?Jij bent verantwoordelijk voor het uitrollen van nieuwe producten en diensten bij bestaande en nieuwe klanten tot omgevingen van ongeveer 500 …
Vacature Medior Azure Systeembeheerder gezocht!
Career Value BV
Bedrijfsomschrijving Voor een goede klant van ons ben ik op zoek naar een Medior Azure Systeembeheerder. Deze organisatie is een succesvolle multinational met een informele bedrijfscultuur. Ze zijn gespecialiseerd in …
Vacature Accountmanager/ Relatiebeheerder
TalentScoutZ
Clubprofiel Onze klantrelatie is gevestigd in de omgeving Helmond en levert een full service HR dienstverlening. Ze nemen ondernemers personeelszaken uit handen, omdat ze ondernemers willen laten doen waar ze …
Vacature Linux Systeembeheerder
Career Value BV
Bedrijfsomschrijving Onze klant is op zoek naar een systeembeheerder om het team van twaalf man te komen versterken. Binnen deze organisatie zul je naast de reguliere beheertaken ook veel bezig …

Actuele blogposts


reacties op Manager Dierverzorging

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar