Manager Dierverzorging Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Dierverzorging? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manager dierverzorging. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manager dierverzorging wordt.

 

Wat is een Manager Dierverzorging?

Als Manager Dierverzorging of Dierhouder ben je werkzaam in een bedrijf waar dieren worden gehouden voor recreatieve doeleinden of voor productiedoeleinden. Je bent daar verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering of voor een gedeelte daarvan.

Onder de bedrijfsvoering vallen onder andere het plannen en organiseren evenals evalueren van alle processen en de afstemming van de processen onderling. Daarnaast heb je contact met alle leveranciers van de betreffende afdeling of het bedrijf waaraan je leiding geeft en de klanten die er komen.

Naast de coördinerende werkzaamheden zal een Manager Dierverzorging ook mee moeten helpen bij de daadwerkelijke verzorging van de aanwezige dieren. Hoeveel tijd in deze uitvoerende taken gaat zitten hangt met name af van de bezetting van dierverzorgers.

Zijn er voldoende verzorgers aanwezig dan zal de Manager Dierverzorging zich meer met management bezig kunnen houden terwijl bij tekorten juist meer verzorgend werk en schoonmaakwerk om de hoek komt kijken. Aan de Manager Dierverzorging de taak hier een balans in te vinden. Enige flexibiliteit is dus belangrijk. Toch zal je als coördinator vooral het welzijn van de dieren die onder je verantwoording vallen in de gaten houden.

Als Manager Dierverzorging moet je ook in weten te springen op veranderingen buiten het bedrijf. Bijvoorbeeld als er publiciteit is rondom een voor de organisatie relevant onderwerp.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Manager Dierverzorging?

Werk je al als Manager Dierverzorging en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Dierverzorging worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manager Dierverzorging, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager Dierverzorging in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Dierverzorger
 • Leverancier
 • Verkoper
 • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2750

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1773


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Dierverzorging

Wat verdient een Manager Dierverzorging?

De functie van Manager Dierverzorging wordt vaak gezien als een functie op MBO niveau. Voor het salaris kun je dan denken aan een salaris tussen de €1500 en de €2750. Wat je daadwerkelijke salaris wordt is afhankelijk van je opleiding, leeftijd, ervaring en het bedrijf of de organisatie waar je voor werkt.

Een auto van de zaak of 13e maand is niet gebruikelijk binnen de diersector. Bonussen evenmin. Wel is er vaak een reiskostenvergoeding, maar ook dat hangt af van de werkgever. In de non-profit sector is die kans minder groot dan in de profit sector.

Salarisschaal Manager Dierverzorging

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Manager Dierverzorging

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Dierverzorging? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Dierverzorging. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager Dierverzorging vacatures

Vacature Beheerder Milieustraat
Cure Afvalbeheer
Kom jij onze organisatie versterken? Als Beheerder Milieustraat bepaal jij zo’n beetje alles; de planning, het transport en de werksfeer. Ben jij wel in voor een uitdagende leidinggevende functie bij …
Vacature Senior Systeembeheerder
StackOps B.V.
Wil jij werken bij dé Rotterdamse club op IT gebied? Lees snel verder!Wat ga je doen?Als Senior Systeembeheerder los je 3e lijns incidenten op en werk je zowel in teamverband …
Vacature Beheerder / Vakspecialist Civiele techniek
Kracht Recruitment
Zoek jij een combinatie tussen werkvoorbereiding en het beheer van civieltechnische werken. Ben jij graag de spin in het web en weet je wat er op projecten speelt. Ben je …
Vacature Applicatiebeheerder/ Packager
StackOps B.V.
Wil jij jouw bijdrage leveren aan de toekomst van de volgende generaties?Wat ga je doen?Je gaat applicaties packagen welke worden ingezet in het onderwijs. Hier wordt gebruik gemaakt van Intune, …
Vacature Relatiebeheerder/ Customer service medewerker
Trinamics
Organisatie Onze opdrachtgever die Internationaal opereert is gespecificeerd in het ontwikkelen, produceren, en verkopen van technologische systemen en componenten op gebied van procesbeheersing en aandrijving- en besturingstechniek. De opdrachtgever levert …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Dierverzorging

Wat zijn de baankansen voor een Manager Dierverzorging?

Elke organisatie die dieren houdt heeft verzorgers en mensen die dit coördineren of managen. Maar er is dus vaak slechts een Manager Dierverzorging bij een bedrijf aanwezig. Soms bij meerdere afdelingen zijn er meerdere coördinatoren, maar het zijn er lang niet zo veel als er bijvoorbeeld verzorgers nodig zijn.

Dat betekent dus dat er geen groot aanbod van vacatures is. Ook omdat in sommige gevallen dierverzorgers met genoeg ervaring doorgroeien tot coördinator of Manager en functies daarmee dus veelal binnen het bedrijf al worden opgevuld.

Een mogelijkheid is om verder te studeren en leraar te worden binnen het vakgebied. Heel veel groeimogelijkheden binnen de sector zijn er niet. Je kunt als Manager Dierverzorging wel starten in een coördinerende functie van een enkele afdeling en later doorgroeien naar algemeen management.

De actuele kans op werk voor een Manager Dierverzorging

De kans op werk voor het beroep Manager Dierverzorging is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

1773

Baankans Manager Dierverzorging

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Manager Dierverzorging worden: Opleidingen tot Manager Dierverzorging

Wil je Manager Dierverzorging worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Manager Dierverzorging.

Hoe word je een Manager Dierverzorging? 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het bereiken van de functie van Manager Dierverzorging.

Op het MBO kun je op niveau 4 een middenkaderopleiding Dierenhouder volgen. Deze opleiding heeft als uitstroomrichting Manager Dierverzorging. Na afloop hiervan kun je ook nog doorstuderen.

De andere optie is een opleiding op HBO niveau, namelijk Diermanagement. Met deze opleiding kun je ook nog andere kanten op, bijvoorbeeld in functie van adviseur of specialist.

In de opleidingen wordt in mindere mate aandacht besteed aan de verzorging van de dieren. Daarnaast komen communicatie, beleid, management en kwaliteitsmanagement aan bod.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Manager Dierverzorging

Er zijn geen opleidingen Manager Dierverzorging aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Manager Dierverzorging in werkt

Bekijk alle opleidingen Dieren & Verzorging

Omscholen tot Manager Dierverzorging

Als je je wilt omscholen tot Manager Dierverzorging is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Manager Dierverzorging zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Manager Dierverzorging dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures Manager Dierverzorging

Vacature Leerling (ICT Support)
Continu Professionals
Wil jij eerst goed ingewerkt worden voordat je Support gaat leveren? Wil je hierbij uitgedaagd worden? Lees dan snel verder!  Een rol van software support engineer is niet zo maar …

Traineeship vacatures Manager Dierverzorging

Vacature Traineeship Applicatiebeheer
Centric
Voor onze divisie Public Sector Solutions (PSS) starten we vanaf september met een traineeship tot Applicatiebeheerder. Tijdens het traineeship leer je hoe je klanten moet ondersteunen bij het gebruik van …
Vacature Ervaren systeembeheerder voor het Cloud Traineeship
Linden-IT
*Wat je doet als Cloud Trainee in Utrecht* Als *systeembeheerder* bij Linden-IT kom je terecht in een hecht team met specialisten waarbij je projecten uitvoert bij een van onze vaste …
Vacature Van systeembeheerder naar cloud engineer (Traineeship)
Linden-IT
Ben jij een *systeembeheerder* met ongeveer 2-3 jaar ervaring en heb je een meerdere IT-certificeringen op zak? Dan kan je bij ons deelnemen aan de Cloud University om opgeleid tot …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Manager Dierverzorging

Als je Manager Dierverzorging wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Manager Dierverzorging zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Manager Dierverzorging

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Manager Dierverzorging?

Competenties en Vaardigheden Manager Dierverzorging

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Manager Dierverzorging nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Manager Dierverzorging nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Manager Dierverzorging

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Manager Dierverzorging

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Manager Dierverzorging. Als Manager Dierverzorging wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Manager Dierverzorging:


zie volledige beschrijving persoonstype Manager Dierverzorging

Vakkennis voor een Manager Dierverzorging

Het is voor een Manager Dierverzorging ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Manager Dierverzorging zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Manager Dierverzorging


Werkervaring Manager Dierverzorging

Het is voor een startend Manager Dierverzorging die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Manager Dierverzorging is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Dierverzorger .

Iets anders leren?

Is Manager Dierverzorging het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Manager Dierverzorging

Met wie werkt een Manager Dierverzorging samen? 

De Manager Dierverzorging heeft altijd te maken met dierverzorgers. Je geeft leiding en bent aanspreekpunt voor problemen die te maken hebben met de dieren of medewerkers onderling.

Leveranciers en verkopers van benodigde producten komen ook bij de Manager Dierverzorging terecht. Je moet afspraken maken met hen en eventueel bestellingen doen.

Daarnaast heeft elk bedrijf en elke organisatie ook klanten. In sommige gevallen zijn de klanten afnemers van dieren of dierproducten en gaat het om een verkopende functie. Een andere mogelijkheid is dat een klant bijvoorbeeld zijn of haar dier bij een pension komt brengen. In dat geval is het een dienstverlenende functie richting de klant.


 • Dierverzorger
 • Leverancier
 • Verkoper
 • Klant
Manager Dierverzorging


Organisaties waar een Manager Dierverzorging werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager Dierverzorging meestal werkt.

Waar werkt een Manager Dierverzorging?

Dieren komen voor binnen bedrijven in zowel de non-profit sector als de profit sector. Waar je als Manager Dierverzorging terecht komt is je eigen keuze.

Binnen de profit valt te denken aan productiedierensector.

Non-profit kan bijvoorbeeld zijn in een opvang of asiel voor (huis)dieren.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager Dierverzorging

Waar kun je het beste werken als Manager Dierverzorging? Hieronder vind je de best door de Manager Dierverzorging beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Dierverzorging.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Dierverzorging:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager Dierverzorging.

Welke competenties heeft een Manager Dierverzorging nodig?

Een Manager Dierverzorging heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manager Dierverzorging

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager Dierverzorging passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager Dierverzorging nodig? 

Als Manager Dierverzorging is het belangrijk dat je leiderschapskwaliteiten hebt en deze weet te gebruiken. Daarbij moet je ook een zeker gezag uitstralen waardoor mensen sneller geneigd zijn je te volgen (Baas).

De Manager Dierverzorging heeft een afdeling dan wel een heel bedrijf onder zich dat moet blijven lopen. Je moet succesvol zaken kunnen doen en afspraken kunnen maken in contacten met leveranciers, klanten en soms ook media (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Manager Dierverzorging


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Manager Dierverzorging

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Dierverzorging

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Dierverzorging

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Dierverzorging

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Dierverzorging dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Dierverzorging belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Dierverzorging. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Dierverzorging iets voor je?

Zou je graag Manager Dierverzorging willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Dierverzorging bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Manager Dierverzorging?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Manager Dierverzorging

Vacature Netwerkbeheerder
StackOps B.V.
Wil jij de wereld een stukje veiliger maken met behulp van jouw technische ervaring?Wat ga je doen?Binnen deze rol houdt je je hoofdzakelijk bezig met Netwerkbeheer. Het bedrijf streeft ernaar …
Vacature Debiteurenbeheerder
Bolsius International B.V.
DebiteurenbeheerderBolsius International , Schijndel Bolsius is een Nederlands familiebedrijf opgericht in 1870, met ruim 1000 medewerkers in Europa. Wij zijn trots op ons 150-jarig bestaan en vakmanschap! Onze producten
Vacature Systeembeheerder
StackOps B.V.
Wil jij als Systeembeheerder jouw bijdrage leveren aan de toekomst van onze volgende generatie? Lees dan snel verder!Wat ga je doen?Als Systeembeheerder binnen deze organisatie ben je verantwoordelijk voor het …
Vacature Systeembeheerder
StackOps B.V.
Wil jij scholen omzetten richting Azure?! Lees dan snel verderWat ga je doen?Binnen deze functie ben je samen met 10 systeembeheer collega's verantwoordelijk voor 1600 servers. Ongeveer 80% van de …
Vacature Technisch Applicatiebeheerder
StackOps B.V.
Wil jij jouw bijdrage leveren aan de toekomst van de volgende generaties?Wat ga je doen?Je gaat applicaties packagen welke worden ingezet in het onderwijs. Hier wordt gebruik gemaakt van Intune, …

Actuele blogposts


reacties op Manager Dierverzorging

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar