U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kinderombudsman

Kinderombudsman worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kinderombudsman? Lees de functieomschrijving.

De Kinderombudsman beschermt de rechten van kinderen en jongeren in Nederland. Zijn taak is om de overheid, de jeugdzorg, de kinderopvang, de gezondheidszorg en het onderwijs te controleren op het nastreven van de rechten van kinderen. Ook geeft de Kinderombudsman deze organisaties gevraagd en ongevraagd advies.

 

Een andere taak van de Kinderombudsman is zorgen voor een goede bewustwording van kinderrechten onder de bevolking van Nederland. Hij adviseert jongeren en kinderen ook en zorgt ervoor dat zij ook zelf voor hun rechten op kunnen komen. Hierdoor wordt de positie van kinderen en jongeren in ons land verbeterd.

 

De Kinderombudsman is een onafhankelijk instituut. De functie wordt door één persoon bekleed en bestaat sinds 2011. Het is onderdeel van Bureau Nationale Ombudsman. De Kinderombudsman moet elk jaar aan de Tweede Kamer rapporteren. Nederland heeft het Kinderrechtenverdrag dat door de Verenigde Naties in 1989 is opgesteld, ondertekend. Hierin worden de kinderrechten beschreven en komen bijna alle aspecten van het leven van een kind aan bod. De Kinderombudsman ziet er op toe dat dit verdrag nagestreefd wordt.

Mensen vonden ons op: Job Kinderombudsman, Baan Kinderombudsman, Kinderombudsman Worden, Functie-eisen Kinderombudsman, Verantwoordelijkheden Kinderombudsman, Functieprofiel Kinderombudsman, Wat doet een Kinderombudsman, Werken als Kinderombudsman.

Kinderombudsman worden: Opleiding tot kinderombudsman

Er is geen specifieke opleiding tot Kinderombudsman. Kennis van het recht, kinderen en de verschillende instituten voor kinderen zijn belangrijk. Door middel van opleidingen en cursussen kan de Kinderombudsman ervoor zorgen dat zijn kennis goed blijft.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kinderombudsman, Kinderombudsman Worden, Opleidingsniveau Kinderombudsman, Scholing Kinderombudsman, Studie Kinderombudsman, Bijscholing Kinderombudsman, Omscholing Kinderombudsman.

Organisaties waar een kinderombudsman doorgaans werkzaam is

De Kinderombudsman is onderdeel van Bureau Nationale Ombudsman en is een onafhankelijk instituut. De Kinderombudsman wordt benoemd door de Tweede Kamer en werkt daarom voor een non-profit organisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kinderombudsman, Kinderombudsman Worden, Opleidingsniveau Kinderombudsman, Scholing Kinderombudsman, Studie Kinderombudsman, Bijscholing Kinderombudsman, Omscholing Kinderombudsman.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kinderombudsman

De Kinderombudsman verdient € 9.818,34 per maand. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden horen een ambtsjubileumgratificatie, vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Kinderombudsman, Loon Kinderombudsman, Wat verdien je als Kinderombudsman, Salarisschaal Kinderombudsman, Salarisindicatie Kinderombudsman, Bonus Kinderombudsman, CAO Kinderombudsman, Brutoloon Kinderombudsman, Nettoloon Kinderombudsman, Vakantiedagen Kinderombudsman, Pensioen Kinderombudsman.

Competenties, skills & vaardigheden kinderombudsman

 • Integriteit
 • Netwerken
 • Innovatief
 • Visie
 • Onafhankelijkheid
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Kinderombudsman, Vaardigheden Kinderombudsman, Attitude Kinderombudsman, Kwalificaties Kinderombudsman, Competentieprofiel Kinderombudsman.

Boeken voor het beroep kinderombudsman

Wil je meer weten over het beroep kinderombudsman? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kinderombudsman bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kinderombudsman te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Kinderombudsman, Kinderombudsman ebooks, boek Kinderombudsman.

Persoonstypen kinderombudsman

De Kinderombudsman moet beschikken over een krachtige persoonlijkheid. Hij moet innovatief en onafhankelijk zijn werk kunnen doen (Baas). Hij moet beschikken over voldoende kennis van kinderrechten en zich volledig willen inzetten voor deze rechten. De Kinderombudsman moet verantwoordelijk en betrouwbaar zijn (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kinderombudsman, Karakter Kinderombudsman.

Netwerk kinderombudsman

De Kinderombudsman werkt veel samen met overheid,jeugdzorg en onderwijs. Het is belangrijk dat de Kinderombudsman hierin een breed netwerk opbouwt en hen kan adviseren over kinderrechten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kinderombudsman, Medewerkers Kinderombudsman.

Is het beroep kinderombudsman iets voor jou?

Zou je graag kinderombudsman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kinderombudsman bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kinderombudsman, beroepskeuzetest Kinderombudsman, beroep Kinderombudsman kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kinderombudsman

Er is slechts één Kinderombudsman in Nederland. Hierdoor is het een functie met weinig arbeidsmarktperspectief.

Arbeidsmarktperspectief score kinderombudsman

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kinderombudsman. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kinderombudsman, Promotie mogelijkheden Kinderombudsman, Carriere Kinderombudsman.

Solliciteren op de functie kinderombudsman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kinderombudsman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kinderombudsman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kinderombudsman. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kinderombudsman, CV Kinderombudsman, sollicitatie Kinderombudsman.

Interviews met kinderombudsman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kinderombudsman

Vacatures kinderombudsman

Op zoek naar een nieuwe baan als Kinderombudsman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kinderombudsman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Kinderombudsman beschermt de rechten van kinderen en jongeren in Nederland. Zijn taak is om de overheid, de jeugdzorg, de kinderopvang, de gezondheidszorg en het onderwijs te controleren op het nastreven van de rechten van kinderen. Ook geeft de Kinderombudsman deze organisaties gevraagd en ongevraagd advies.

Beoordeling Kinderombudsman

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kinderombudsman' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kinderombudsman

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep