Kinderombudsman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kinderombudsman? Lees de functieomschrijving.

De Kinderombudsman beschermt de rechten van kinderen en jongeren in Nederland. Zijn taak is om de overheid, de jeugdzorg, de kinderopvang, de gezondheidszorg en het onderwijs te controleren op het nastreven van de rechten van kinderen. Ook geeft de Kinderombudsman deze organisaties gevraagd en ongevraagd advies.

 

Een andere taak van de Kinderombudsman is zorgen voor een goede bewustwording van kinderrechten onder de bevolking van Nederland. Hij adviseert jongeren en kinderen ook en zorgt ervoor dat zij ook zelf voor hun rechten op kunnen komen. Hierdoor wordt de positie van kinderen en jongeren in ons land verbeterd.

 

De Kinderombudsman is een onafhankelijk instituut. De functie wordt door één persoon bekleed en bestaat sinds 2011. Het is onderdeel van Bureau Nationale Ombudsman. De Kinderombudsman moet elk jaar aan de Tweede Kamer rapporteren. Nederland heeft het Kinderrechtenverdrag dat door de Verenigde Naties in 1989 is opgesteld, ondertekend. Hierin worden de kinderrechten beschreven en komen bijna alle aspecten van het leven van een kind aan bod. De Kinderombudsman ziet er op toe dat dit verdrag nagestreefd wordt.

Wil je werken als Kinderombudsman?

Werk je al als Kinderombudsman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kinderombudsman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kinderombudsman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Kinderombudsman in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €9818 tot €9818

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kinderombudsman

Wat verdient een Kinderombudsman?

De Kinderombudsman verdient € 9.818,34 per maand. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden horen een ambtsjubileumgratificatie, vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Kinderombudsman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kinderombudsman

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kinderombudsman

Hoe goed is de toekomst voor de Kinderombudsman? 

Er is slechts één Kinderombudsman in Nederland. Hierdoor is het een functie met weinig arbeidsmarktperspectief.

Baankans Kinderombudsman

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kinderombudsman worden: Opleidingen tot Kinderombudsman

Hoe word je een Kinderombudsman? 

Er is geen specifieke opleiding tot Kinderombudsman. Kennis van het recht, kinderen en de verschillende instituten voor kinderen zijn belangrijk. Door middel van opleidingen en cursussen kan de Kinderombudsman ervoor zorgen dat zijn kennis goed blijft.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kinderombudsman

De positie van het kind in het civiele jeugdrecht** , Jeugdrecht
Deze cursus is eerder beoordeeld met een 8.3 Bestemd voor: advocaten werkzaam binnen het personen- en familierecht en het jeugdrecht; juristen werkzaam bij de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau …
Meer opleidingen Kinderombudsman

Weet je nog niet of je Kinderombudsman wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kinderombudsman of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kinderombudsman

Met wie werkt een Kinderombudsman samen? 

De Kinderombudsman werkt veel samen met overheid,jeugdzorg en onderwijs. Het is belangrijk dat de Kinderombudsman hierin een breed netwerk opbouwt en hen kan adviseren over kinderrechten.


Kinderombudsman


Organisaties waar een Kinderombudsman werkzaam is

Waar werkt een Kinderombudsman meestal? 

De Kinderombudsman is onderdeel van Bureau Nationale Ombudsman en is een onafhankelijk instituut. De Kinderombudsman wordt benoemd door de Tweede Kamer en werkt daarom voor een non-profit organisatie.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Kinderombudsman

Waar kun je het beste werken als Kinderombudsman? Hieronder vindt je de best door de Kinderombudsman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kinderombudsman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kinderombudsman:

Welke competenties heeft een een Kinderombudsman nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kinderombudsman

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kinderombudsman nodig? 

De Kinderombudsman moet beschikken over een krachtige persoonlijkheid. Hij moet innovatief en onafhankelijk zijn werk kunnen doen (Baas). Hij moet beschikken over voldoende kennis van kinderrechten en zich volledig willen inzetten voor deze rechten. De Kinderombudsman moet verantwoordelijk en betrouwbaar zijn (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Kinderombudsman


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Kinderombudsman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kinderombudsman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kinderombudsman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kinderombudsman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kinderombudsman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kinderombudsman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kinderombudsman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kinderombudsman iets voor je?

Zou je graag Kinderombudsman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kinderombudsman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kinderombudsman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar