U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Lakei

Lakei worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een lakei? Lees de functieomschrijving.

Een Lakei is een bediende werkend voor het Koninklijk Huis, hij maakt deel uit van de Koninklijke Hofhouding.

Werkzaamheden van een Lakei bestaan uit het serveren van drankjes en maaltijden bij ontvangsten, recepties, lunches en diners en het verzorgen van logeergasten. Hiernaast verricht een Lakei bodediensten en verschillende andere ondersteunende diensten ten behoeve van het departement Hofmaarschalk.

Het beroep van Lakei is een van de weinige beroepen die alleen door mannen wordt uitgevoerd, vrouwelijke lakeien bestaan (nog) niet. Een Lakei draagt een ambtsuniform.
Een Lakei heeft kennis van protocollaire omgangsvormen en van de verzorging van zilver en serviesgoed.    Een LakeiEefffEen Lakei

Mensen vonden ons op: Job Lakei, Baan Lakei, Lakei Worden, Functie-eisen Lakei, Verantwoordelijkheden Lakei, Functieprofiel Lakei, Wat doet een Lakei, Werken als Lakei.

Lakei worden: Opleiding tot lakei

Een Lakei heeft minimaal MBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur Middelbare Hotelschool aangevuld met gerichte opleidingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Lakei, Lakei Worden, Opleidingsniveau Lakei, Scholing Lakei, Studie Lakei, Bijscholing Lakei, Omscholing Lakei.

Organisaties waar een lakei doorgaans werkzaam is

Een Lakei werkt voor het Koninklijk Huis en wordt met publiek geld bekostigd.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Lakei, Lakei Worden, Opleidingsniveau Lakei, Scholing Lakei, Studie Lakei, Bijscholing Lakei, Omscholing Lakei.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden lakei

Het salaris van een Lakei is afhankelijk van leeftijd en ervaring en valt tussen de €2000 en €2400 bruto per maand, exclusief vakantietoelage en een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Lakei, Loon Lakei, Wat verdien je als Lakei, Salarisschaal Lakei, Salarisindicatie Lakei, Bonus Lakei, CAO Lakei, Brutoloon Lakei, Nettoloon Lakei, Vakantiedagen Lakei, Pensioen Lakei.

Competenties, skills & vaardigheden lakei

 • Integriteit
 • Aanpassingsvermogen
 • Sensitiviteit
Mensen vonden ons op: Kennis Lakei, Vaardigheden Lakei, Attitude Lakei, Kwalificaties Lakei, Competentieprofiel Lakei.

Boeken voor het beroep lakei

Wil je meer weten over het beroep lakei? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je lakei bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken lakei te komen.

De kleine lakei | Anne Schneider

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789044823479

Er was eens een koning die ongelukkig was. Waarom? Hij had geen haar! De kleine lakei zag dat niets de koning kon helpen. Maar toen kreeg hij een schitterend idee ... Een sfeervol boek over een hulpje dat er geen gras over laat groeien. Voor lezers vanaf ...

Lakeien van de wetstraat | Buyle

Nederlands | Druk: 2e dr | Paperback | 9789063031794 | 107 pagina's

Lakeien van de wetstraat is een boek van Buyle...

Mensen vonden ons op: boeken voor Lakei, Lakei ebooks, boek Lakei.

Persoonstypen lakei

Een Lakei is dienstbaar, behulpzaam en ondersteunend (Gever). Om voor het Koninklijk Huis te werken moet het gedrag van een Lakei onberispelijk zijn en heeft hij oog voor detail (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Lakei, Karakter Lakei.

Netwerk lakei

Een Lakei behoort tot het Department van de Hofmaarschalk, waarvan de Hofmaarschalk het hoofd is. De Intendant verzorgt het dagelijks beheer en onderhoud van de Koninklijke verblijven. Een Lakei werkt intensief samen met de andere Lakeien.

Mensen vonden ons op: Collega’s Lakei, Medewerkers Lakei.

Is het beroep lakei iets voor jou?

Zou je graag lakei willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als lakei bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Lakei, beroepskeuzetest Lakei, beroep Lakei kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden lakei

Er is een beperkt aantal banen als Lakei, het is dus moeilijk om een dergelijke functie te bemachtigen. Een Lakei kan doorgroeien naar een leidinggevende functie binnen de Hofhouding.

Arbeidsmarktperspectief score lakei

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep lakei. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Lakei, Promotie mogelijkheden Lakei, Carriere Lakei.

Solliciteren op de functie lakei

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als lakei dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor lakei belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als lakei. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Lakei, CV Lakei, sollicitatie Lakei.

Interviews met lakei

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen lakei

Vacatures lakei

Op zoek naar een nieuwe baan als Lakei? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lakei. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Lakei is een bediende werkend voor het Koninklijk Huis, hij maakt deel uit van de Koninklijke Hofhouding. Werkzaamheden van een Lakei bestaan uit het serveren van drankjes en maaltijden bij ontvangsten, recepties, lunches en diners en het verzorgen van logeergasten. Hiernaast verricht een Lakei bodediensten en verschillende andere ondersteunende diensten ten behoeve van het departement Hofmaarschalk.

Beoordeling Lakei

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Lakei' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Lakei

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Een vrouwelijke lakei bestaat wel. Ik heb er vanmiddag een zien lopen. 

Door: Wilma

geachte mijnheer of mevrouw. waar vind ik personeel lakei en butler. in 2019/2020 wordt ik samen met mijn gezin eigenaar van groot landgoed binnen Nederland en later buitenland. wij zijn op zoek naar toekomstige lakeien en butlers kunt u mij op weg helpen. u kunt mij een email sturen aan michel_wallet@hotmail.com in afwachting verblijf ik met vriendelijke groet michel wallet

Door: michel

Reageer op dit beroep