Koffiesommelier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Koffiesommelier? Lees de functieomschrijving.

Een koffiesommelier is iemand die in een restaurant, eetgelegenheid of café verantwoordelijk is voor alle werkzaamheden die met koffie te maken hebben.

De koffiesommelier koopt en slaat de koffie in, zet de verschillende koffiesoorten op de kaart en serveert de koffie aan de gasten in het restaurant. Daarnaast geeft hij de klanten een passend koffieadvies.Met zijn expertise van de koffie en de gerechten die het restaurant, eetgelegenheid of café serveert geeft hij de klanten een professioneel advies over welke koffie zij het beste bij hun gerecht of broodje kunnen bestellen. Zo adviseert de koffiesommelier over bijvoorbeeld de smaakprofielen en de sterkte van de koffie. De sommelier weet exact welke smaak de bestelling van de klant nog beter kan maken en welke smaken elkaar kunnen versterken.

Daarnaast is de koffiesommelier ook verantwoordelijk voor de kleinere klusjes als het inschenken van de koffie en zullen sommige koffiesommeliers de koffie zelfs voorproeven. 

Wil je werken als Koffiesommelier?

Werk je al als Koffiesommelier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Koffiesommelier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Koffiesommelier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Koffiesommelier in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Bedrijf waarin de sommelier werkzaam is
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Koffiesommelier

Wat verdient een Koffiesommelier?

Het salaris van de koffiesommelier is afhankelijk van het bedrijf waarin hij werkzaam is. Belangrijke factoren hierin is de hoeveelheid werkervaring en het afronden van eventuele cursussen met betrekking tot dit beroep. Ook zal het salaris oplopen wanneer de koffiesommelier meer verantwoordelijkheden krijgt.

Salarisschaal Koffiesommelier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Koffiesommelier

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Koffiesommelier

Hoe goed is de toekomst voor de Koffiesommelier? 

Omdat het beroep van koffiesommelier een behoorlijk exact beroep is zijn er binnen de gelegenheid waar de koffiesommelier werkt weinig doorgroeimogelijkheden; de koffiesommelier is degene die binnen de gelegenheid al het meeste van de koffie weet. Wel kan het zijn dat de koffiesommelier meerdere taken binnen de gelegenheid op zich neemt en hierdoor meerdere verantwoordelijkheden kan krijgen. Daarnaast is het mogelijk dat hij een baan kan krijgen bij een andere instelling in de koffiebranche. 

Baankans Koffiesommelier

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Koffiesommelier worden: Opleidingen tot Koffiesommelier

Hoe word je een Koffiesommelier? 

Voor het beroep van koffiesommelier bestaat geen specifieke opleiding. Wel zijn er cursussen te volgen waarin les wordt gegeven over het beroep en zijn er vele boeken te koop waarin ervaren koffiesommeliers hun expertise delen aan de lezer.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Koffiesommelier

Meer opleidingen Koffiesommelier

Weet je nog niet of je Koffiesommelier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Koffiesommelier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Koffiesommelier

Met wie werkt een Koffiesommelier samen? 

De koffiesommelier werkt nauw samen met het andere persoon van het bedrijf. Zo heeft hij veel contact met de chefkok, die hem vertelt welke gerechten worden geserveerd zodat hij weet welke koffie bij deze gerechten geserveerd kan worden.

Daarnaast werkt de koffiesommelier met de klanten. Hij geeft de klanten passend advies over welke koffie zij het beste bij hun gerecht kunnen bestellen en beantwoordt de vragen die de klanten over de koffie hebben.


  • Bedrijf waarin de sommelier werkzaam is
  • Klanten
Koffiesommelier


Organisaties waar een Koffiesommelier werkzaam is

Waar werkt een Koffiesommelier meestal? 

De koffiesommelier is doorgaans werkzaam in een restaurant, café, croissanterie, broodjeshuis of een andere eetgelegenheid.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Koffiesommelier

Waar kun je het beste werken als Koffiesommelier? Hieronder vindt je de best door de Koffiesommelier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Koffiesommelier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Koffiesommelier:

Welke competenties heeft een een Koffiesommelier nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Koffiesommelier

Wat voor persoonlijkheid heb je als Koffiesommelier nodig? 

De koffiesommelier weet precies welke koffie bij welk gerecht past. Hij heeft een hoop verstand van de verschillende soorten koffie en de combinaties die er met gerechten en broodjes mogelijk zijn. Hij is analystisch en kan associatief denken.

De sommelier moet van alle markten thuis zijn, communicatief vaardig zijn, hard kunnen werken en de klanten passend advies kunnen geven. Daarom is het belangrijk dat de koffiesommeler een succesvolle werker is. Hij moet snel kunnen denken, is gedreven en doelgericht en moet zichzelf goed kunnen presenteren aan de klant.

De koffiesommelier is een belangrijk persoon in het restaurant, café of eetgelegenheid waar hij werkt en is onderdeel van het visitekaartje van het bedrijf waarin hij werkzaam is.

Bekijk de persoonstypen voor Koffiesommelier


Waarnemer


Lees meer

Interview met een Koffiesommelier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Koffiesommelier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Koffiesommelier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Koffiesommelier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Koffiesommelier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Koffiesommelier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Koffiesommelier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Koffiesommelier iets voor je?

Zou je graag Koffiesommelier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Koffiesommelier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Koffiesommelier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar